Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 10/01/2019

 

Δώδεκα προσλήψεις αναµένονται το αµέσως επόµενο διάστηµα στις Δ.Ο.Υ. της Αιτωλοακαρνανίας πράγµα που σηµαίνει ότι κάποιες από αυτές πρέπει να αφορούν και την υπηρεσία του Μεσολογγίου.

Ήδη µετακινήθηκε ο ένας από τους τρεις υπαλλήλους που πήραν εντολή από την ΑΑΔΕ να πάνε στο Αγρίνιο και αναµένεται η µετακίνηση και των...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 10/01/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατέθεσαν πινακίδες όσοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Η παράταση δόθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας που ήταν η τελευταία ημέρα του χρόνου και καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των τελών. Έτσι, όσοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν έγκαιρα έχουν πλέον την ευκαιρία να το κάνουν ως την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου. Ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που δεν ήξεραν αν όντως θα δοθεί παράταση και προτίμησαν να καταθέσουν τις πινακίδες για να μην...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 10/01 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 10/01/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατά 99% έχει πετύχει τον οικονομικό της στόχο η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου, για τον τελευταίο χρόνο, όπως υπογραμμίζει ο προϊστάμενος, Βασίλης Αυδής.

Όμως εκτός από την βούληση των ίδιων των φορολογουμένων να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, ο στόχος επιτεύχθηκε και με αναγκαστικά μέτρα που λαμβάνει το δικαστικό τμήμα της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου, καθώς αντίστοιχο δεν υπάρχει πλέον στο Μεσολόγγι. Το μόνο μέτρο που μπορεί να χρησιμοποιήσει η υπηρεσία της πρωτεύουσας του νομού, ως μέσω πίεσης, είναι η παρακράτηση χρημάτων όταν ο οφειλέτης χρειαστεί φορολογική ενημερότητα. Γενικότερα η Δ.Ο.Υ. προχωράει στην δέσμευση λογαριασμών όταν τα ποσά που υπάρχουν σε αυτούς ξεπερνούν το ακατάσχετο όριο των...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 10/01 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Εν όψει της εφαρμογής της νέας οικονομικής ταξινόμησης εσόδων του λογιστικού σχεδίου, της γενικής κυβέρνησης δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές με το κοινό, ούτε και εσωτερικές μηχανογραφικές εργασίες, που αφορούν στη βεβαίωση ,στην είσπραξη, στη διαγραφή, και στην επιστροφή φόρων, την:

1) Tετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019,

2) Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 και την

3) Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019.

Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών, που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες και αφορούν στα συγκεκριμένα αντικείμενα εργασιών των Δ.Ο.Υ, παρατείνονται σύμφωνα με την αριθ. 1026510/1658/370/α0014/πολ.1101/19-3-2002(β΄524) απόφαση υπουργού Οικονομικών.

Εκ της διευθύνσεως

Με αφορμή την «υποβάθμιση και ίσως το κλείσιμο της ΔΟΥ Μεσολογγίου» το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας & Δωρίδος υπενθυμίζει σε όλους την πάγια θέση της  για την αναγκαιότητα λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Ναυπάκτου που κάλυπτε γεωγραφικά την Ναυπακτία και μέρος της Δωρίδος. Μια περιοχή πολύ μεγάλη σε έκταση, δύσβατη και με πολλούς φορολογούμενους…

Η μη ύπαρξη Δ.Ο.Υ. στη Ναύπακτο ταλαιπωρεί καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας, που αναγκάζονται να μετακινούνται στο Μεσολόγγι και σε λίγο καιρό θα χρειάζεται να μετακινούνται στο Αγρίνιο, για τις φορολογικές τους υποθέσεις.

Για να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία ζητάμε τουλάχιστον την άμεση ενίσχυση με υπάλληλους του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) Ναυπάκτου και αναβάθμιση  των αρμοδιοτήτων του ώστε να μην χρειάζεται μετακίνηση των πολιτών για απλές υποθέσεις στις Δ.Ο.Υ.

 

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ταξιάρχης Σούζας

Ο Γραμματέας

Κων/νος Αναδιώτης

Προς Αξιότιμο κ. Γεώργιο Πιτσιλή,
Διοικητή ΑΑΔΕ
Αθήνα

κ. Διοικητά

Είναι γνωστό ότι πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλ/νίας είναι η πόλη της Ι.Π. Μεσολογγίου, η οποία ήταν και πρέπει να παραμείνει Διοικητικό Κέντρο του Νομού.

Στις ανακατατάξεις που έγιναν, προ καιρού, καταργήθηκαν Δ.Ο.Υ. στο Νομό και παρέμειναν δύο. Και ενώ θα έπρεπε θεσμικά, πληθυσμιακά και χωροταξικά Δ.Ο.Υ. Α΄ Τάξεως να είναι στην Πρωτεύουσα του Νομού, δυστυχώς, πελατειακές σχέσεις και μικροπολιτικές λογικές έκαναν Δ.Ο.Υ. Α΄ Τάξεως στο Αγρίνιο.

Αυτό το περίεργο “εφεύρημα” εφαρμόσθηκε στον μεγαλύτερο Νομό της χώρας. Σε άλλους, πολύ μικρότερους Νομούς σε πληθυσμό και έκταση, Δ.Ο.Υ. Α΄ Τάξεως λειτουργούν στις πρωτεύουσες, παρότι αυτές είναι μικρότερες από άλλες πόλεις, όπως: Νομός Πέλλας, Νομός Χαλκιδικής, Νομός Αργολίδας κ.λπ. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νομός Αιτωλ/νίας είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Νομός της χώρας με μήκος πάνω από 250 χιλιόμετρα και πλάτος πάνω από 150 χιλιόμετρα. Έχει δε πληθυσμό πάνω από 210.000 κατοίκους. Να σημειωθεί επιπλέον ότι το μεγαλύτερο μέρος του Νομού είναι ορεινό και δύσβατο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία που επιφέρει μεγάλη ζημιά τόσο στην οικογενειακή όσο και στην εθνική οικονομία.

Αυτά τα δύσκολα χαρακτηριστικά του Νομού οδήγησαν, παλαιότερα, την πολιτεία να ιδρύσει: δύο Πρωτοδικεία, δύο Αστυνομικές Διευθύνσεις, δύο Ενώσεις Συνεταιρισμών κ.λπ.

Πιστεύουμε ότι η μεγάλη αδικία που έγινε τόσο στην πρωτεύουσα του Νομού όσο και στο μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων πρέπει, από μια ευνομούμενη πολιτεία, να αποκατασταθεί.

Γι’ αυτό παρακαλούμε και ζητούμε: Να γίνει αναβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου σε Α΄ Τάξεως, όπως συνηγορούν και άλλοι σοβαροί λόγοι τους οποίους Σας αναφέρουμε:

Το μέγεθος, η έκταση, ο πληθυσμός και η μορφολογία του Νομού, όπως τονίσαμε πιο πάνω.

Στη Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου υπάγονται δύο μεγάλες πόλεις, η Ι.Π. Μεσολογγίου και η Ναύπακτος, καθώς και μια μεγάλη σε έκταση περιοχή, με πληθυσμό πάνω από 110.000 κατοίκους, δεδομένου ότι σ’ αυτή υπάγονται και χωριά της Φωκίδας.

Στην πόλη μας υπάρχει ιδιόκτητο, σύγχρονο και μεγάλο κτίριο, με ελεύθεροι χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και ιδανικές συνθήκες για τους υπαλλήλους. Συνεπώς η πολιτεία δεν έχει καμιά οικονομική επιβάρυνση από την αναβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Ι.Π. Μεσολογγίου.

Αυτά τα μοναδικά δεδομένα αποτελούν τη βάση για να εξετάσετε θετικά και να προχωρήσετε στην επαναλειτουργία Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού στην πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλ/νίας, όπως αναφέρατε στην απάντησή Σας στο αίτημα της ΠΟΕ Δ.Ο.Υ.

Όσον αφορά το προσωπικό, νομίζουμε ότι θα επανέλθει ένα μέρος από τον μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που μετακινήθηκε από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο. Το πρόβλημα λύνεται άμεσα χωρίς ανωμαλία. Άλλωστε όταν μειωθεί ο όγκος εργασίας στην Α΄ Δ.Ο.Υ. Αγρινίου, λογικό είναι να απαιτείται και λιγότερο προσωπικό.

Παρακαλούμε τέλος, να δώσετε προτεραιότητα στην Πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλ/νίας, ώστε να αναβαθμισθεί η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου, αφού υπάρχουν πολλές σοβαρές και μοναδικές προϋποθέσεις. Έτσι θα σταματήσει η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών και θα αποκατασταθεί μια εξόφθαλμη αδικία.

Με πίστη ότι το δίκαιο αίτημά μας θα έχει θετική και σύντομη εξέλιξη.

Σας ευχαριστούμε

Με τιμή
Η Διοικούσα Επιτροπή
Λάμπρος Φλώρος
Σταμάτης Κατσαβός
Σοφία Γκανιάτσου
Κώστας Σιάμος

Σελίδα 1 από 9

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία