Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνει το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου: «Στα μονοπάτια των μύθων» 2019, στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας, το Σάββατο 8/6/2019 και την Κυριακή 9/6/2019 και ώρα 19:00.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συνεργασία των διευθυντών, των εκπαιδευτικών και των δημοτικών σχολείων που συμμετέχουν και την αρωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων & Λευκάδας. Ο θεσμός αυτός δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά στοχεύει στη βιωματική επαφή των μαθητών με το αρχαίο δράμα και με τον πλούτο της πολιτιστική μας κληρονομιάς.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ και τη σκηνοθετική διδασκαλία των μαθητών έχει αναλάβει ο θεατρολόγος Δημ. Σιούντας με τη βοήθεια της κας Ευθ. Σταυρογιαννοπούλου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων οι θεατές που θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψη τα εξής:

Δεν επιτρέπεται η χρήση φορητών καθισμάτων στο χώρο του θεάτρου.

Δεν θα επιτρέπεται είσοδος θεατών στο χώρο των μνημείων (θεάτρου και παρακείμενου ναού) που θα προστατευθούν με περισχοινίσεις

Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, η κατανάλωση τροφίμων και ποτών εντός του παραχωρούμενου μνημείου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και πιθανών δοκιμών.

Οι προσερχόμενοι παρακαλούνται ως προς την αποφυγή υποδημάτων με αιχμηρά τακούνια.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΤΑΣ

Ο Διευθυντής, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά  ευχαριστούν θερμά το Δήμο Ναυπακτίας  και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο κ. Σιαμαντά Γεώργιο για την απόφαση που πήρε προκειμένου να αντικατασταθούν οι προβολείς συμβατικού φωτισμού του αύλειου χώρου του σχολείου με προβολείς LED.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν 8 προβολείς στο γήπεδο ποδοσφαίρου και 7 προβολείς στο γήπεδο μπάσκετ. Η αντικατάσταση αυτή θα συμβάλλει στην μείωση των εξόδων των χρημάτων του σχολείου που δαπανούνται για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Τέτοιες ενέργειες είναι άξιες συγχαρητηρίων και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Με εκτίμηση,
Ο Δ/ντής του Σχολείου
Παπανικολάου Κων/νος

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4/4/2018, απεντόμωση και μυοκτονία στον Οικισμό Λυόμενων Ρομά στο Σκα.

Η δράση αυτή εντάσσεται στις ενέργειες που υλοποιεί ο Δήμος Ναυπακτίας για την βελτίωση των συνθηκών διαμονής και την κοινωνική ένταξη των Ρομά. Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά έχει ως σκοπό την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες, με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και την πλήρη κοινωνική τους ένταξη. Το Κέντρο Κοινότητας είναι δομή που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και αποτελεί τους αισθητήρες κάθε Δήμου για όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας που χρειάζεται ο πολίτης.

Η Δομή λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή 07.00 – 15.00 και στεγάζεται στην Θ. Νόβα 16 (πρώην Ιατρεία ΙΚΑ), τηλ. επικ: 2634038638-39-40-41-42-43.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΙΑΜΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Να ανοίξει τώρα ο διάλογος για µια νέα Περιφέρεια, ζητούν βουλευτές, δήµαρχοι και πρώην νοµάρχες

 

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 02/11/2017

 

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του βουλευτή Ηλείας, Κ. Τζαβάρα, σχετικά με την αλλαγή ορίων ή κατάργηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες είχαν αναφορά και στην Αιτωλοακαρνανία την οποία τοποθετεί στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο κ. Τζαβάρας αρχικά δήλωσε ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για να εκφράσουν οι Ηλείοι αυτή τους την βούληση δεδομένου ότι, όπως υποστήριξε μεταξύ άλλων: «…η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ένα θεσμικό μόρφωμα που κουβαλάει μέχρι σήμερα μια εκ γενετής αναπηρία και προξενεί μια διαρκή ανωμαλία». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του αναφέρει ότι «…όσο πιο γρήγορα ξεμπλέξουμε από αυτή την ιστορία τόσο πιο αποτελεσματικά θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηλείας, που πάνω από όλα είναι αδιανόητο να μην στηρίζουν την υπεροχή τους στο πολιτιστικό απόθεμα της Ολυμπίας».

Ωστόσο εκτός από την εκλογική του περιφέρεια ασχολήθηκε και με την Αιτωλοακαρνανία η οποία θεωρεί ότι αποτελεί κομμάτι της Ηπείρου». «Τι δουλειά έχει η Αιτωλοακαρνανία στη Δυτική Ελλάδα»...

 

Θύμιος Σώκος, πρ. Νομάρχης: Αυτό το μόρφωμα εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες

Οι Περιφέρειες θα πρέπει να έχουν κοινά χαρακτηριστικά σε σχέση με την ανάπτυξη...

 

Μαρία Τριανταφύλλου, βουλευτής Αιτ/νίας. Προβληματική η Περιφέρεια, αλλά οι δηλώσεις Τζαβάρα είναι άκαιρες

«Η Περιφέρεια όπως είναι σήμερα είναι προβληματική. Η Αιτωλ/νία μπήκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρόλο που έχει κοινά χαρακτηριστικά με άλλους νομούς όπως για παράδειγμα...

 

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, βουλευτής Αιτ/νίας: Η Αιτωλ/νία είναι φύση και θέση η έδρα της Περιφέρειας στη νέα διοικητική δομή που επιβάλλεται να γίνει

«Κάθε νέα αποτύπωση και διοικητική αλλαγή στο χάρτη της χώρας απαιτεί διαβούλευση και σχεδιασμό....

 

Απόστολος Κοιμήσης, δήμαρχος Αμφιλοχίας: Τα σοβαρά θέματα, θέλουν σοβαρή προσέγγιση

«Τα σοβαρά θέματα θέλουν σοβαρή προσέγγιση. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει μια κουβέντα χωρίς κριτήρια...

 

Νίκος Καραπάνος: Η Αυτοδιοίκηση έχει ρόλο και σκοπό

Η ενότητα Αιτωλοακαρνανίας λειτουργεί ως ισότιμο και δημιουργικό μέλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας...

 

Γιώργος Σιαμαντάς, αναπληρωτής δημάρχου Ναυπακτίας: Να παραμείνει ως έχει η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

 «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι μια ευέλικτη διοικητική δομή που απαρτίζεται από όμορες περιοχές με κοινά οικονομικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά....

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 02/11 σε όλα τα περίπτερα του νομού

To υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Γιώργος Σιαμαντάς μαζί με το δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού θέτοντας το θέμα της υλοποίησης των έργων που εντάχθηκαν στο Leader αλλά δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το προηγούμενο πρόγραμμα το οποίο ήδη έκλεισε.

Πρόκειται για αθλητικούς χώρους και πολιτιστικά κέντρα τα οποία έχουν ενταχθεί αλλά επειδή η διαδικασία καθυστέρησε από την προηγούμενη διοίκηση της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, δεν μπορούν να δημοπρατηθούν. Μεταξύ των έργων αυτών περιλαμβάνεται και το γήπεδο Κατοχής, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των αθλητικών σωματείων καθώς εδώ και δυο χρόνια που ξεκίνησαν οι εργασίες έχει μετατραπεί σε χωράφι και οι ομάδες δεν μπορούν να προπονηθούν. Το αίτημα που κατατέθηκε είναι, όλα αυτά τα έργα να περάσουν ως γέφυρα στο επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που ανοίγει άμεσα. Ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού είδε με κατανόηση το θέμα και το εξετάζει προσεκτικά ώστε να δοθεί λύση.

Ο κ. Καραπάνος έθεσε και το θέμα της Πιστοποίησης Ονομασίας Προέλευσης για κάποια τοπικά προϊόντα της περιοχής του Μεσολογγίου όπως είναι η ελιά Καλαμών και άλλα, τα οποία επίσης εξετάζονται και φαίνεται ότι το ζήτημα αυτό ανοίγει και πρέπει να στηριχτεί από όλους.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/11/2015

Από την αμέλεια της προηγούμενης διοίκησης της Αιτωλικής Αναπτυξιακής χάθηκε 1,4 εκατ. ευρώ από το Leader που προοριζόταν για διάφορα έργα, στους δήμους που είναι μέτοχοι της εταιρείας.

Το ποσό που προβλεπόταν αρχικά ήταν 2 εκατ. ευρώ, αλλά εντάχθηκαν μόνο δυο έργα, όπως υπογραμμίζει ο νέος πρόεδρος της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Γιώργος Σιαμαντάς. Το ένα από αυτά αφορά στην δημιουργία μονοπατιών και το δεύτερο την αναπαλαίωση ενός κτιρίου για την λειτουργία ενός εκθεσιακού κέντρου στην Γαυρολίμνη, για τα οποία δεσμεύτηκαν 600.000 ευρώ. Έτσι το 1,4 εκατ. ευρώ είχε μείνει ανέγγιχτο, μέχρι που ο νέος πρόεδρος τα ανακάλυψε και προσπάθησε να τα αξιοποιήσει, κάτω από ασφυκτική πίεση χρόνου. Παρά το γεγονός ότι έγινε αγώνας δρόμου, η εξέλιξη δεν ήταν θετική, καθώς δεν πρόλαβαν να εκδοθούν όλες οι αδειοδοτήσεις των μελετών. Όπως λέει ο κ. Σιαμαντάς, αν ο προηγούμενος πρόεδρος Γιάννης Μπουλές, είχε κάνει λίγο νωρίτερα τις διαδικασίες τώρα θα μπορούσε να απορροφηθεί το διαθέσιμο ποσό στο σύνολό του.

Βέβαια με πολύ κόπο από την τεχνική υπηρεσία έγιναν 11 μελέτες που υποβλήθηκαν και εντάχθηκαν, όμως δεν μπορούν να υλοποιηθούν διότι δεν προλαβαίνουν να δημοπρατηθούν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας του προγράμματος, που είναι η 20η Νοεμβρίου...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 05/11 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή εναλλακτικά μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην έντυπη ή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. Πληροφορίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ. 26310 22793

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία