Αγγελίες    Επικοινωνία

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 917
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Την περασμένη Δευτέρα η παράταξη του Γιώργου Γούλα συνεδρίασε προκειμένου να εκτιμήσει το προεκλογικό τοπίο. Μεταξύ άλλων επικύρωσε και τυπικά την προηγούμενη απόφαση για αυτόνομη κάθοδο του σχήματος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Γούλα, ενώ πάρθηκαν αποφάσεις που αφορούν τη διάταξη του σχήματος έως και την Κυριακή των εκλογών. Αποτέλεσμα της συνάντησης είναι η παρακάτω ανακοίνωση με  την οποία επιβεβαιώνεται η υποψηφιότητα του Γιώργου Γούλα για τη θέση του Δημάρχου.

Το 2014, λίγες εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές,  γεννήθηκε ο συνδυασμός μας. Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, μας άρκεσαν τρεις μήνες προετοιμασίας για την συμμετοχή μας, παρά το δαιδαλώδη τρόπο κατάρτισης των ψηφοδελτίων. Μας εμπιστεύτηκαν περισσότεροι από 1600 ψηφοφόροι, φέρνοντας τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Γούλα στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Κίνητρό μας για αυτή την προσπάθεια ήταν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο Δήμος μας. Εκτιμήσαμε τότε και το ίδιο εκτιμούμε και σήμερα, ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο σχήμα το οποίο να μπορεί να οδηγήσει τον τόπο μας στο μέλλον. Μια ανάλυση του προεκλογικού τοπίου καταδεικνύει πως έχουμε απέναντί μας δυνάμεις με τις οποίες δεν μπορούμε να ταυτιστούμε, δυνάμεις που δεν είναι ιδανικές για την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας. Έχουμε συνδυασμούς που αποτελούν ευκαιριακές συμμαχίες αυτοδιοικητικών παραγόντων, χωρίς καμία ομοιογένεια και που βασανίζονται από διαρκείς εσωτερικές προστριβές με αποτέλεσμα να παραλύουν τη διοίκηση του Δήμου. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε σχήματα τα οποία ενώ εμφανίζονται ως το καινούργιο, στην πράξη δεν διαθέτουν καμία διοικητική εμπειρία ή κανένα τυπικό προσόν και δεν έχουν καταθέσει καμία πρόταση για τον τόπο μας προτιμώντας τη σιωπή από τον δημόσιο λόγο προκειμένου να μην κριθούν, προκειμένου να είναι ευχάριστοι για όλους. Έχουμε απέναντί μας δυνάμεις του χθες που διοίκησαν και απέτυχαν. Τέλος έχουμε απέναντί μας σχήματα του κομματικού σωλήνα τα οποία ενώ δεν έχουν απήχηση στην κοινωνία προσπαθούν να επιβληθούν προκειμένου να διευρύνουν την επιρροή του κόμματος το οποίο εκπροσωπούν.

Τα ίδια αδιέξοδα που αντιμετωπίσαμε το 2014 και οδήγησαν στην κάθοδό μας, υπάρχουν και σήμερα. Σε ένα σκηνικό όπου όλες οι εναλλακτικές προτάσεις είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να πάνε τον τόπο μας στο μέλλον, μόνη μας επιλογή είναι η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές.

Οι προηγούμενες εκλογές γίνανε με το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, βάσει του οποίου ο νικητής ασκεί μόνος του τη Διοίκηση του Δήμου. Ο Καλλικράτης επέβαλλε την μονοπαραταξιακή διοίκηση του Δήμου, αποτρέποντας συνεργασίες και προγραμματικές συγκλίσεις. Κατά συνέπεια η παράταξή μας στις προηγούμενες εκλογές, η οποία αφού δημιουργήθηκε λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές μοιραία δεν μπορούσε να φτάσει στο δεύτερο γύρο, ήταν εξ αρχής προορισμένη για τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Παρόλα αυτά στόχος μας ήταν όχι η στείρα αντιπολίτευση αλλά η δημιουργική παρέμβαση. Γι αυτό και είμαστε η μόνη παράταξη η οποία κατέθεσε πλήρες και ρεαλιστικό προεκλογικό πρόγραμμα.

Σήμερα ο Κλεισθένης ο οποίος διαδέχθηκε τον Καλλικράτη, επιβάλει μέσω της απλής αναλογικής τη μετεκλογική συνεργασία στη διοίκηση του Δήμου. Στόχος μας είναι η συνεργασία και η δημιουργική διοίκηση του Δήμου μας. Συνεργασία πάνω από το τραπέζι, με προγραμματικές δεσμεύσεις τις οποίες θα γνωρίζει το εκλογικό σώμα, με διαφάνεια και καθαρότητα. Είτε είμαστε νικητές των εκλογών είτε όχι, είμαστε εδώ για να καθορίσουμε ενεργητικά το μέλλον του Δήμου μας, να συνεργαστούμε ώστε να πετύχουμε την υλοποίηση του προγράμματός μας.

Ο επικεφαλής μας Γιώργος Γούλας, έχει δώσει το δικό του δείγμα γραφής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένα θετικό δείγμα. Έχει αποδείξει στην πολυετή πορεία του ότι διαθέτει ήθος καθώς και διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας. Έχει το θάρρος να συγκρουστεί όταν διαφωνεί αλλά και να κριθεί καταθέτοντας προτάσεις χωρίς να φοβάται ότι θα γίνει λιγότερο αρεστός σε κάποιους που δεν συμφωνούν μαζί του. Διαθέτει το πνευματικό και μορφωτικό επίπεδο που πρέπει να διακρίνει ένα Δήμαρχο τη σημερινή εποχή. Αποδεδειγμένα έχει όρεξη για προσφορά. Στόχος μας είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιώργος Γούλας να πλαισιωθεί από πρόσωπα που να μπορούν να οδηγήσουν όλη την Ναυπακτία και όχι μόνο τον εαυτό τους σε μια πολύ καλύτερη επόμενη μέρα.

Πιστεύουμε ότι,

  • η ενασχόληση με τα κοινά σε κάποια φάση της ζωής όλων μας είναι θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας.
  • Τα κοινά της Ναυπακτίας βρίσκονται σε άσχημη τροχιά καθώς κυριαρχεί η αδιαφάνεια, οι προσωπικές στρατηγικές, η έλλειψη ομαδικότητας με σοβαρό αντίκτυπο στην παραγωγή έργου προς όφελος του Δημότη.
  • Είναι απαραίτητο να αλλάξει η νοοτροπία με εμπλουτισμό του Δημοτικού συμβουλίου με περισσότερους ανθρώπους που διαθέτουν άδολο ενδιαφέρον και όρεξη για προσφορά.
  • Αν δεν αλλάξουμε την κατάσταση όσοι ζούμε και ενδιαφερόμαστε πραγματικά για το καλό του τόπου, τότε ποιος θα το κάνει;

Γι’ αυτό λοιπόν δεκάδες ενεργοί πολίτες της Ναυπακτίας στελεχώσαμε ήδη την προσπάθεια αυτή και προχωράμε με δύναμη και αισιοδοξία έχοντας απέναντι τα προβλήματα της κοινωνίας και την ιδιοτέλεια. Απευθύνουμε κάλεσμα πλαισίωσης της προσπάθειας μας αυτής και από εσένα. Σε περιμένουμε!

«Λάθος» επιλογές και 100.000 τουλάχιστον χαμένα ευρώ από την τσέπη του Δημότη.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης 24/8 είχαμε πλέον και τα τεκμήρια, «λάθος» επιλογών με θύμα τα οικονομικά του Δήμου μας. Συγκεκριμένα:

Πριν από 3 και πλέον χρόνια λόγω παραχώρησης του πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου στο ΤΕΙ προέκυψε η ανάγκη μίσθωσης χώρου για να στεγαστούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες κυρίως, του Δήμου μας.

Στην συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ο τότε Δήμαρχος κ. Μπουλές πρότεινε μεταξύ άλλων στο διαγωνισμό να ζητηθούν ενιαίοι χώροι 500 και πλέον τετραγωνικών. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Γούλας πρότεινε στους όρους του διαγωνισμού να μπορούν να συμμετέχουν και κτήρια γειτονικά που αθροιστικά να έχουν χώρους άνω των 500 τετραγωνικών ή χώροι εντός κτηρίου ανεξάρτητοι που πάλι να διαθέτουν άνω των 500 τετραγωνικών (πχ. Διαμερίσματα σε πολυκατοικία). Η επιχειρηματολογία ήταν ότι έτσι θα μπορέσουν να υπάρξουν προτάσεις και εντός πόλης που μπορούν να στεγάσουν τις υπηρεσίες κοντά στον πολίτη αλλά και να υπάρξει ανταγωνισμός για μικρό μίσθωμα.

Αναιτιολόγητα η πρότασή μας τότε δεν έγινε δεκτή με αποτέλεσμα την ύπαρξη ελάχιστων προτάσεων και μάλιστα εκτός κεντρικού ιστού της πόλης. Τελικά ενοικιάστηκε το κτήριο που στεγάζει σήμερα τις υπηρεσίες έναντι 78.000 ευρώ ετησίως.

Αυτό για εμάς αποτέλεσε πρόκληση. Να πληρώνει ο Δήμος σε εποχές μνημονίων αυτό το τεράστιο ποσό για να στεγάζονται οι υπηρεσίες μάλιστα μακριά από τον πολίτη. Ένα ποσό που σε μερικά χρόνια θα έφτανε να είχαμε ιδιόκτητο κτήριο.

Η αντίδρασή μας δεν έχει να κάνει με τον ιδιώτη, που προφανώς προσπαθεί να κερδίσει περισσότερα, αλλά με αυτούς που διαχειρίστηκαν την υπόθεση και πλήρωσαν ένα ενοίκιο που αν ήταν για δική τους ιδιωτική εκμετάλλευση δεν θα το έδιναν ποτέ.

Από τότε το θέμα ο Γιώργος Γούλας το έφερε με την μορφή ερωτήσεων πολλές φορές στο Δημοτικό συμβούλιο. Τελικά και μετά από ανακοίνωση του κ. Κοτρωνιά και διευκρινήσεις που δόθηκαν από τον κ. Καρακώστα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από σχετική ερώτησή μας, συμφωνήθηκε σε συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου η μείωση του ενοικίου σε 46.800 ευρώ ετησίως (31.200 λιγότερα).

Σε σχετική αναφορά μας ότι πάλι είναι μεγάλο, ο κ. Καρακώστας είπε ότι αυτό θα συμβεί για περιορισμένο διάστημα λίγων μηνών όπου θα εξαντληθεί η δυνατότητα να πάρει ο Δήμος μας το κτήριο της πρώην ΔΟΥ. Εάν αυτό δεν συμβεί τότε θα επανεξετάσουν το μίσθωμα ή θα προβούν σε νέο διαγωνισμό.

Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί όχι μόνο γιατί δικαιώνει τους ισχυρισμούς μας για υπερβολικό μίσθωμα, αλλά κυρίως γιατί συμβαίνει αυτό που έπρεπε να ήταν κανόνας, δηλαδή ο σεβασμός στα χρήματα του Δημότη που καλούμαστε να διαχειριστούμε.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Χθες Κυριακή 7/6/2015 με πρωτοβουλία δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης με θέμα το Ξενία.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ναυπακτίας, του Συλλόγου Μηχανικών και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.Απο τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμμετείχαν οι επικεφαλής τους: κ. Μπουλές, κ. Παπαθανάσης και ο κ. Γούλας.

Στη σύσκεψη έγινε εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με το Ξενία Ναυπάκτου, υπο το πρίσμα τόσο της τελευταίας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της επικείμενης συζήτησης στην Επιτροπή Διαβούλευσης σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου.

Οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν ομόφωνα την κρισιμότητα του ζητήματος σε σχέση με την ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής. Ταυτόχρονα επεσήμαναν την αναγκαιότητα υιοθέτησης μιας συγκεκριμένης στρατηγικής σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου, ύστερα από την ανάλυση όλων των στοιχείων. Κύριος άξονας των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν, αποτελεί η ήδη εκφρασμένη δημόσια, πρόταση των Συλλόγων Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών της πόλης.

Επίσης επισημάνθηκε το ζήτημα της τακτικής λήψης αποφάσεων ειδικότερα σχετικά με επεμβάσεις επι του ακινήτου, αποσπασματικά, χωρις διαβούλευση και με την έλλειψη μιας σειράς προαπαιτούμενων διαδικασιών (ύπαρξη αδειοδότησης, ζητήματα συμβατότητας με δωρεά, χρήσεις, ΓΠΣ, στατική επάρκεια κτηρίου κλπ).

Ταυτόχρονα αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων (τα οποία υστερούν εδώ και 9 μήνες), σχετικά αφενός με την εξασφάλιση της λειτουργικότητας του κτηρίου και αφετέρου με την αντιμετώπιση ζητημάτων φθοράς του κτηρίου και ζητημάτων υγιεινής που έχουν προκύψει από την μέχρι σήμερα εγκατάλειψη.

Οι φορείς της πόλης, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία τους ενόψει της σχετικής διαβούλευσης αλλά και της έγκυρης πληροφόρησης τόσο των υπόλοιπων φορέων όσο και των πολιτών αποφάσισαν από κοινού:

  • την έκδοση ενός κοινού ανακοινωθέντος σχετικά με τη συνάντηση και τα αποτελέσματά της
  • την αναζήτηση όλων των προαπαιτούμενων εγγράφων και διαδικασιών
  • την προετοιμασία τους και την ενημέρωση και των άλλων εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων που συμμετέχουν στην επικείμενη διαβούλευση
  • την δεδηλωμένη βούλησή τους να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία πραγματικού, γόνιμου διαλόγου μακριά από υστεροβουλίες και τακτικές με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του ακινήτου προς όφελος όλων των γενιών και των πολιτών της περιοχής μας.

Για την «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας»: Γιάννης Μπουλές
Για την Δημοτική Παράταξη «Αλλάζουμε Μαζί τη Ναυπακτία»: Θανάσης Παπαθανάσης
Για την Δημοτική Παράταξη «Ανανέωση και Δημιουργία»: Γιώργος Γούλας
Για το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας: Μένιος Χάρος
Για την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ναυπακτίας: Θέμης Δαβανέλος
Για τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας: Γιάννης Κοργιαλάς
Για τον Σύλλογο Μηχανικών Ναυπακτίας Νίκος Τσερπέλης

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε στον κόσμο σήμερα νωρίς το πρωί, η σύζυγος του υποψηφίου δημάρχου Ναυπακτίας Γιώργου Γούλα, Χριστίνα.

Ο ερχομός αυτού του μωρού συμπλήρωσε την ευτυχία του ζευγαριού, αν και ο κ. Γούλας έχει να αντιμετωπίσει και τον προεκλογικό του, αγώνα καθώς έχουν μείνει μόνο 13 ημέρες μέχρι την Κυριακή των εκλογών. Προφανώς η σύζυγος και η κόρη του θα δείξουν κατανόηση…

Η ΑΙΧΜΗ εύχεται ολόψυχα στο ζευγάρι να ζήσει το μωράκι τους και να είναι πάντα, γερό δυνατό, υγιές και ευτυχισμένο.

H Νεκταρία Κουσαρίδα γεννήθηκε το 1973 στο Αγρίνιο και κατάγεται από τα Σταμνά Μεσολογγίου. Έζησε και μεγάλωσε στην Πάτρα έως το πέρας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Σπούδασε χορό, styling ενδυμασίας & διακόσμησης, την αγγλική γλώσσα και μηχανογραφημένη λογιστική. Το 1993 επέλεξε να εγκατασταθεί μόνιμα στη Ναύπακτο. Είναι μητέρα δύο παιδιών: τη Νίκη η οποία σήμερα είναι φοιτήτρια της φιλοσοφικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Σπύρο, σήμερα μαθητή της Ε΄ δημοτικού.

Επί 17 έτη δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στο χώρο του λιανικού εμπορίου (πώληση-διοίκηση) ενώ παράλληλα διδάσκει αερόβιο χορό (zumba) σε τμήματα παιδικά, εφήβων, ενηλίκων.

Η ίδια δηλώνει: "Αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά και να ενταχθώ στην "Ανανέωση και Δημιουργία" διότι τα τελευταία χρόνια παρατηρώ την κατρακύλα και την ερήμωση της Ναυπάκτου για την οποία σίγουρα η οικονομική κρίση δεν είναι η επαρκής δικαιολογία.

Η μόνη πηγή ανάπτυξης που αυξάνεται στη χώρα μας είναι ο τουρισμός. Η πόλη μας, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της, λόγω φυσικών προσόντων θα έπρεπε να έχουν ένα τεράστιο μερίδιο αυτού του πλούτου. Η αδιαφορία και η απραξία συρρικνώνει τον πληθυσμό της Ναυπακτίας, τον πολιτισμό της, τον ανέκαθεν αδικαιολόγητα ελάχιστο τουρισμό της, συνεπώς και τους καταναλωτές της αγοράς της. Μοιραία λοιπόν, η ανεργία προκαλεί την μετοίκηση των νέων και το αδιέξοδο αυτών που μένουν πίσω.

Πιστεύω στον Γιώργο Γούλα και είμαι βέβαιη πλέον ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη αφού κι εκείνος πιστεύει πως το "τιμόνι" πρέπει να κρατήσουν νέοι δραστήριοι άνθρωποι με φρέσκες και ανατρεπτικές ιδέες".

Το περασμένο Σάββατο (15 Μαρτίου) κλιμάκιο της "Ανανέωσης και Δημιουργίας", με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ναυπακτίας Γιώργο Γούλα, περιόδευσε στη Δημοτική Ενότητα Πλατάνου.

Εκεί είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις του συνδυασμού και να συζητήσει με κατοίκους στα διαμερίσματα του Πλατάνου, της Κλεπάς, του Νεοχωρίου και της Αράχοβας.

"Ο σκοπός της προσπάθειάς μας είναι διπλός" τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Γούλας. "Αφενός να ανανεώσουμε το αυτοδιοικητικό προσωπικό που διαχειρίζεται τις τύχες του Δήμου Ναυπακτίας. Θέλουμε το προσωπικό αυτό να έχει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ώστε να κάνουν τη διαφορά και να πάμε καλύτερα στην επόμενη δημοτική θητεία. Αφετέρου προσπαθούμε να αναδείξουμε τις θέσεις μας, το πρόγραμμά μας και να διαμορφώσουμε ένα σύνολο στόχων που θα είναι παρακολουθήσιμοι από όλους τους δημότες όταν αναλάβουμε τις τύχες του Δήμου".

Εξήγησε ότι ο σχεδιασμός της "Ανανέωσης και Δημιουργίας" βασίζεται σε τρεις άξονες: η εκτέλεση συγκεκριμένων έργων-στόχων που έχουν αναπτυξιακή διάσταση, η βελτίωση της καθημερινότητας, και η εξυπηρέτηση του δημότη.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία