Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Την τοποθέτηση – πρότασή του έκανε  ο τέως Δήμαρχος Ναυπάκτου και υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Νταουσάνης για την Τουριστική Ανάπτυξη του Δήμου Ναυπακτίας στο Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Ο.ΣΥ.Ν.

Ακολουθεί αναλυτικά η πρόταση:

Ο Δήμος Ναυπακτίας είναι ένας από τους λίγους Δήμους της Χώρας μας με τόσα πολλά και σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την Τουριστική του Ανάπτυξη.

Βρισκόμαστε δίπλα στον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό κόλπο, με ένα παραλιακό μέτωπο πολλών χιλιομέτρων απείρου κάλλους, ανάμεσα στον ποταμό Μόρνο και τον ποταμό Εύηνο, δύο ποτάμια που τροφοδοτούν το λεκανοπέδιο της Αττικής,  (τη μισή Ελλάδα δηλαδή σε πληθυσμό), με το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό, με πολλές πεδιάδες για σημαντικές καλλιέργειες, ανάμεσα στην Ευρυτανία και τη Φωκίδα με ένα φανταστικό Ορεινό Όγκο με ατέλειωτα πανέμορφα δάση, με δύο κάστρα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, με ένα τόσο γραφικό Λιμάνι που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, με Αρχαιολογικούς Χώρους και σημαντικό Πολιτισμό αλλά και μεγάλη Ιστορία.

Τι άλλο μπορεί κανείς να αναφέρει, για να διαπιστώσει ότι τέτοια και τόσα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, σπάνια βρίσκει κανείς σε ένα Δήμο.

Υπάρχουν λοιπόν οι προϋποθέσεις για να βελτιωθεί σημαντικά η Τουριστική Ανάπτυξη της περιοχής μας.

Πιστεύω ότι τρεις είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθούμε ως Δήμος για την Τουριστική Ανάπτυξη του τόπου μας.

Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από το Μόρνο μέχρι τον Εύηνο, η ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς και η καλή πρόσβαση του Ορεινού Όγκου.

Σε ότι αφορά το παραλιακό μέτωπο, πρέπει να περιλαμβάνει την κατασκευή ενός παραλιακού δρόμου από το Γρίμποβο προς Χιλιαδού, με την ανάλογη ανάπλαση κατά μήκος του, με πολύ πράσινο σαν ένα απέραντο πάρκο, με αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους στάθμευσης, την ενοποίηση των παραλιών Γριμπόβου Ψανής όπως την είχαμε σχεδιάσει και την ανάπλαση των παραλιών Παλαιοπαναγιάς, Αντιρρίου, Μακύνειας, Ρίζας, Κάτω Βασιλικής και Γαλατά. Σε όλο αυτό το παραλιακό μέτωπο, πρέπει επίσης να κατασκευασθούν, Μαρίνα, δύο με τρία μεγάλα πεντάστερα ξενοδοχεία, υποδομές στο σημείο της αναρρίχησης στη Βαράσοβα και να αξιοποιηθούν οι εργοταξιακοί χώροι του Αντιρρίου. Επίσης, σε συνεργασία με άλλους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, να απαιτήσουμε να μετατραπεί το αεροδρόμιο του Αράξου, σε ένα καθαρά διεθνές πολιτικό αεροδρόμιο που να λειτουργεί σε καθημερινή βάση προς όλες τις κατευθύνσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι πρέπει να αλλάξει και η εικόνα στις τέσσερις εισόδους της πόλης, με υποδομές και αναπλάσεις, από Πλατανίτη προς Ναύπακτο, από περιφερειακό στον κόμβο Μαμουλάδας προς Ναύπακτο, από Δάφνη, Ξηροπήγαδο προς Ναύπακτο και από τον Κόμβο του περιφερειακού στο Σκα προς Ναύπακτο, όπου βέβαια έχουμε κάνει ήδη τις υποδομές, αλλά πρέπει μόνο να βελτιωθεί η εικόνα απέναντι από το ΚΤΕΛ, ώστε από όπου και αν μπαίνει κανείς στην πόλη μας να αισθάνεται ότι είναι καθαρή, περιποιημένη και οργανωμένη γιατί η πρώτη εντύπωση παίζει πάντα σημαντικό ρόλο.

Σε ότι αφορά την ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, πρέπει σε συνεργασία με την Αρχαιολογία όπως είχαμε κάνει σημαντικό έργο στο τελευταίο διάζωμα του Κάστρου με πίστωση 2.900.000 ευρώ, να κάνουμε σωστές παρεμβάσεις στο υπόλοιπο τμήμα του Κάστρου της Ναυπάκτου, στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, στον Αρχαιολογικό Χώρο στα Ελληνικά της Βελβίνας, στο θέατρο της Μακύνειας, στο Κάστρο του Αντιρρίου, στην Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Παναξιώτισσας, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τις σπηλιές της Βαράσοβας, στα Μοναστήρια του Αϊ Γιάννη στη Βομβοκού, της Αμπελεκιώτισσας και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος , να οργανωθεί καλά η λειτουργία τους με εισιτήριο και ξεναγούς, και να λειτουργεί κανονικά το Γραφείο πληροφόρησης τουριστών, ώστε να καταστούν επισκέψιμα σε καθημερινή βάση από τους τουρίστες. Εδώ θα ήθελα να προσθέσω επίσης ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε σε μεγάλο βαθμό τις δύο κορυφαίες εκδηλώσεις του δήμου μας, τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου και το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν υποβαθμιστεί. Ας μην ξεχνάμε ότι η πόλη μας έγινε γνωστή και δεν την μπερδεύουν πλέον με το Ναύπλιο, κυρίως από τις δύο αυτές εκδηλώσεις. Πρέπει επίσης να κάνουμε ένα πολύ καλό Μουσείο που θα φιλοξενεί όλα τα αρχαία που έχουμε από ανασκαφές σε διάφορα σημεία του Δήμου και βρίσκονται στις αποθήκες και να κατασκευάσουμε το ανοικτό θέατρο όπως το είχαμε σχεδιάσει πάνω από το Δημαρχείο και δίπλα από τα τείχη του Κάστρου.

Σε ότι αφορά την καλή πρόσβαση του Ορεινού Όγκου, πρέπει να στοχεύσουμε στη μεγάλη βελτίωση του οδικού άξονα, 1ον από Ναύπακτο, Παλαιόσκαλα, Ανεμάκι, Πλάτανο, Αράχωβα, Καρπενίση και Ανεμάκι, Αγία Κυριακή, Άνω Χώρα.Τό αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό γιατί μειώνεται η απόσταση κατά 14 χιλιόμετρα, μειώνονται οι στροφές και οι επισκέπτες και οι κάτοικοι θα κερδίζουν πολύ χρόνο, αλλά κυρίως θα μετακινούνται και με ασφάλεια. 2ον από Ναύπακτο προς Ανθόφυτο, Γάβρο, Καταφύγιο, Αναβρυτή, Ασπριά, Λιμνίστα και με κατασκευή τούνελ στο πολύ επικίνδυνο σημείο στα Αμορανίτικα Βράχια για οριστική λύση. 3ον από Ναύπακτο, Γέφυρα Μπανιά, Θέρμο. Αυτές οι σημαντικές παρεμβάσεις στους τρείς αυτούς οδικούς άξονες θα αλλάξουν τελείως την εικόνα και η επισκεψίμότητα θα ανέβει πάρα πολύ στην περιοχή. Εδώ θα ήθελα να προσθέσω επίσης ότι πρέπει να δρομολογηθεί η κατασκευή του τρίτου δρόμου της πόλης, δηλαδή τούνελ κάτω από το Κάστρο, από τα Ανατολικά προς τα Δυτικά και η σύνδεση του Περιφερειακού με την Ιόνια οδό. Πρέπει επίσης να αξιοποιήσουμε την Ευηνολίμνη, τα Λουτρά Στάχτης και τα Λουτρά Αγραπιδόκαμπου.

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζεται να αλλάξουμε πορεία, χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία, χρειάζεται συνεργασία μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων που θα προκύψουν με τις εκλογές στις 19 Μαϊου για το καλό του τόπου και ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί να τα πιστεύει, να ξέρει πως να τα δρομολογήσει,  γιατί όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο Δήμος πρέπει να έχει πάντα συνέχεια. Τέλος Χρειάζεται πολύ δουλειά.

Ναύπακτος 1-3-2019
Γιάννης Νταουσάνη

 

Με αυτή τη φράση θα μπορούσε κανείς να ξεκινάει όταν θέλει να μιλήσει για την Ορεινή Ναυπακτία. Είναι θείο δώρο για τη Ναύπακτο, για την Ελλάδα και σωστά αποκαλείται Ελβετία της Ελλάδας.

To απέραντο πράσινο σε όλες τις εποχές, χάρη στα περήφανα δάση από έλατα, το θαυμάσιο κίτρινο χρώμα της εποχής από τα φύλλα των τεράστιων καστανιών και πλατανιών, αλλά και το λευκό κατά διαστήματα του χειμώνα, τα απαράμιλλα τοπία που σχηματίζονται κατά μήκος της ροής του ποταμού Ευήνου, τα πέτρινα παλιά γεφύρια, η ιστορία αιώνων που κουβαλούν τα όμορφα χωριά μας, όλα αυτά συνθέτουν ομορφιές που σπάνια βρίσκει κανείς.

Πως λοιπόν να μην ισχυρισθεί κάποιος ότι όποιος δεν έχει δει την Ορεινή Ναυπακτία δεν έχει δει τίποτα. Για να γίνει όμως αυτό, για να υπάρχει δηλαδή επισκεψιμότητα, πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές για την διαμονή των επισκεπτών. Για αυτό φρόντισαν βέβαια και με τον καλύτερο τρόπο μάλιστα, ιδιώτες συμπατριώτες μας που κατάγονται από την Ορεινή Ναυπακτία οι οποίοι διέθεσαν τα χρήματά τους και κατασκεύασαν ξενοδοχεία και περίφημους ξενώνες. Πρέπει να τονιστεί μάλιστα ότι το έκαναν κυρίως από αγάπη προς τον τόπο τους και όχι για να αποκομίσουν κέρδη. Χάρη λοιπόν σε αυτούς έχουμε σήμερα υπέροχες εγκαταστάσεις διαμονής στα υπέροχα Κρυονέρια, στον αρχοντικό Πλάτανο, στα πανέμορφα χωριά μας Άνω Χώρα, Κάτω Χώρα, Αράχωβα, Τερψιθέα, Ελατού, Λεύκα και Αμπελεκιώτισσα, στην Αναβρυτή και τον Άγιο Δημήτριο στην Ευηνολίμνη, όπου μπορούν οι επισκέπτες να έχουν μια πολύ ευχάριστη διαμονή κάποιων ημερών οποιαδήποτε εποχή θελήσουν.

Εμείς λοιπόν ως Δήμος Ναυπακτίας χρωστάμε πολλά στη φύση που μας χάρισε αυτό το θείο δώρο αλλά και στους ιδιώτες, οι οποίοι δημιούργησαν όλες τις υποδομές διαμονής από αγάπη προς τον τόπο τους και για αυτό πρέπει να προστατέψουμε τη φύση αλλά να δημιουργήσουμε και τις απαραίτητες υποδομές όπως, καλύτερη πρόσβαση με τη δημιουργία πολύ καλύτερου οδικού δικτύου για περισσότερο τουρισμό και βεβαίως να φροντίζουμε σε καθημερινή βάση για την άμεση λύση όποιων προβλημάτων προκύπτουν.

Ας ηχεί λοιπόν η φράση, όποιος δεν έχει δει την Ορεινή Ναυπακτία δεν έχει δει τίποτα, προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να μάθουν Έλληνες και Ευρωπαίοι ότι πρέπει να την επισκεφθούν.

Γιάννης Νταουσάνης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας

 

Συνάντηση, με τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Σκάλας, πραγματοποίησε την Δευτέρα 19-11-2018, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Νταουσάνης όπου μίλησε για το όραμά του και τον σχεδιασμό υλοποίησής του, έχοντας ως στόχο ο Δήμος Ναυπακτίας , μέσα στα επόμενα χρόνια να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του προς το καλύτερο.

Δεν μπορώ να δεχτώ την στασιμότητα στο Δήμο μας, τόνισε ο Γιάννης Νταουσάνης, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μιας απλής και μάλιστα κακής διαχείρισης, την στιγμή που ως δήμος μπορούμε να αλλάξουμε πορεία, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, διεκδικώντας προγράμματα που «τρέχουν» , αυξάνοντας την διάρκεια της τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Εξαπέλυσε βολές κατά των προηγούμενων δημοτικών αρχών για το πώς χειρίστηκαν τις μόνιμες εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, με αποτέλεσμα σήμερα ελάχιστοι φοιτητές να μένουν στην πόλη, αφού ουσιαστικά το ΤΕΙ έχει φύγει από την πόλη, ενώ αν στήριζαν την προσπάθεια σήμερα θα είχαμε αρκετούς φοιτητές στην πόλη μας.

Δεν μπορώ να δεχτώ ανέφερε, και πιστεύω ότι κανένας συμπολίτης μας δεν μπορεί να δεχτεί, ο Δήμος μας να δηλώνει αδυναμία να συντηρήσει ένα κολυμβητήριο που τόσα πολλά θα είχε να προσφέρει στη νεολαία μας, αλλά και σε κάθε πολίτη.

Για μια χαμένη πενταετία, μίλησαν οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας. Η κοινότητά μας είναι παραμελημένη. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα χωριά, αλλά και στην πόλη της Ναυπάκτου. Με απλή διαχείριση δεν πάει μπροστά ο τόπος ανέφεραν.

Δεν μπορεί ο τόπος να πάει μπροστά, όταν αυτοί που τον διαχειρίζονται είναι χωρισμένοι σε ομάδες και το μόνο που κοιτάζουν είναι το προσωπικό τους συμφέρον. Αντίθετα χρειάζεται, όραμα, υπευθυνότητα, υπομονή και επιμονή έτσι ώστε οι στόχοι να γίνουν πραγματικότητα, τόνισε ο Γιάννης Νταουσάνης.

 

 

Νταουσάνης υποψήφιος

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 12/07/2018

Και επίσηµα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον δήµο Ναυπακτίας ο πρώην δήµαρχος, Γιάννης Νταουσάνης, προκειµένου να ολοκληρώσει το έργο που άφησε στη µέση κατά τη θητεία του 2003-2006.

Στην σχετική διακήρυξη αναφέρει µια σειρά παρεµβάσεων που θέλει να κάνει στο δήµο και που όλα αυτά τα χρόνια δεν έγιναν. Παραδέχεται φυσικά ότι έγιναν και λάθη στη θητεία του, πράγµα που είναι αδιαµφισβήτητο γεγονός. Από κει και πέρα όµως, δεν είναι θέµα µόνο προθέσεων αλλά και πολιτικών παραµέτρων. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι λαµβάνει µηνύµατα από...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία