Αγγελίες    Επικοινωνία

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 917

Κόντρα Λουκόπουλου - Σπυρόπουλου με το... καλημέρα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ο πρώτος επιλαχών Γιάννης Σπυρόπουλος καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Ράπτη στην παράταξη της πλειοψηφίας στον δήμο Ναυπακτίας.

Ωστόσο με επιστολή του ο κ. Σπυρόπουλος άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου καταφερόμενος κατά του δημάρχου Τάκη Λουκόπουλου λέγοντας ότι 4 χρόνια μετά και δεν έχουν υλοποιηθεί τα υπεσχημένα βάσει των οποίων κλήθηκαν οι ψηφοφόροι να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους.

Βλέποντας τις διαθέσεις του ο δήμαρχος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ υπογραμμίζει οτι δεν μπορείι να υπάρξει συνεργασία μεταξύ τους. Πιο συγκριμένα η ανακοίνωση του κ. Λουκόπουλου αναφέρει: "Με την σημερινή δημόσια επιστολή του κ. Ιωάννη Σπυρόπουλου, ο οποίος αναπλήρωσε τον παραιτηθέντα κ. Ιωάννη Ράπτη στην θέση του Δημοτικού Συμβούλου, είναι προφανές ότι ουδεμία συνεργασία μπορεί να υπάρξει μαζί του. Με τη δήλωσή του κατέστησε σαφές ότι δεν επιθυμεί να χαράξουμε κοινή πορεία για το καλό της πόλης μας, όπως θα επιθυμούσαμε."

 Τι λέει η επιστολή Σπυρόπουλου

 Κύριε Δήμαρχε

 Λαμβάνοντας την πρόσκλησή σας να συμμετάσχω ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας αισθάνομαι υποχρέωσή μου να καταθέσω προς Εσάς δημόσια, γεγονότα και απόψεις που με αφορούν. Γεγονότα Δύο μήνες πριν τις εκλογές του Μάη 2014 κλήθηκα από Σας να συμμετάσχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη δημοτική ενότητα Ναυπάκτου. Οι εκλογές ανέδειξαν την υποψηφιότητά μου στη θέση του α΄ αναπληρωματικού συμβούλου της παράταξης. Σε συγκεντρώσεις της παράταξης είχατε δεσμευθεί για τακτικές συναντήσεις των μελών με σκοπό την ενημέρωση και συνδιαμόρφωση της ασκούμενης πολιτικής. Αυτό δεν υλοποιήθηκε (τουλάχιστον όσον με αφορά) με αποτέλεσμα η σχέση μας να μοιάζει κάτι σαν …..”δύο ξένοι στην ίδια πόλη”.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή καλούμαι να συμμετάσχω ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου, μη έχοντας οποιαδήποτε συνάφεια με τα δρώμενα. Απόψεις Η διαχρονική ενασχόλησή μου με το “συλλογικό γίγνεσθαι” έγκειται στις ριζωμένες αντιλήψεις μου για τη σημασία των εννοιών “εγώ” και “εμείς”, idiot και social. Δεν τίθεται επομένως ζήτημα μη αποδοχής της προσκλησής σας.

Το θέμα που προκύπτει είναι η πολιτική μου στάση και πώς η παρουσία μου θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος. Κύριε Δήμαρχε βαδίζουμε τον τελευταίο χρόνο της δημοτικής περιόδου και έχουμε πίσω μας τέσσερα χρόνια. Με παλαιότερες συνθήκες θα έπρεπε ήδη να έχουν διεξαχθεί οι εκλογές και το ερώτημα που τίθεται είναι: Ποιό το έργο και η προσφορά της δημοτικής αρχής? Η πολιτική που ασκήθηκε αυτό το διάστημα δεν με βρίσκει σύμφωνο, μια πορεία δίχως πυξίδα πλοήγησης, κάτι από Μαρία Ρεζάν “έτσι …..χωρίς πρόγραμμα” και σίγουρα δεν έχει σχέση με όσα προεκλογικά πείσαμε τους συμπολίτες μας. Επιπλέον η μή τήρηση της δέσμευσής σας για ενημέρωση και συνδιαμόρφωση της ασκούμενης πολιτικής οδήγησε σε αυτοσχεδιασμούς, που κάποιες φορές παρέσυραν το δήμο σε ανυποληψία. Ευθαρσώς σας λέω ότι ο Δήμος μοιάζει καράβι ακυβέρνητο, όπου “οι μούτσοι γίνανε καπεταναίοι”.

Με σεβασμό προς τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τις δημοκρατικές διαδικασίες θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στα νέα μου καθήκοντα, με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

 

 Με τιμή

Γιάννης Σπυρόπουλος

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία