Αγγελίες    Επικοινωνία

Κοτσανάς προς εργαζοµένους: Προκαλείτε την κοινωνία και εγκαλείτε εµένα...
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ανοιχτός πόλεµος των δύο πλευρών µε το Σωµατείο να του ζητά να ανακαλέσει

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

«Μήλον της Έριδος» τα ληξιπρόθεσµα

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 19/04/2018

 

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Να ανακαλέσει όσα είπε για τους υπαλλήλους και τον διευθυντή της Οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, κάλεσε το Σωματείο Εργαζομένων τον αντιδήμαρχο Αν. Κοτσανά, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας.

Ο κ. Κοτσανάς σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε πει ότι, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην πληρωμή ενταλμάτων σε τρίτους δημιουργούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές με αποτέλεσμα ο δήμος να αναγκαστεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα των ληξιπρόθεσμων, κάτι που δεν είχε γίνει με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Είχε πει ότι ο Διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας δεν προχωράει γρήγορα τις διαδικασίες και έτσι οι εργολάβοι και οι προμηθευτές περιμένουν πολύ καιρό να πάρουν τα χρήματά τους και αναγκάζονται να αφήνουν τις δουλειές τους για να περιμένουν με τις ώρες στην υπηρεσία για να πληρωθούν. Ο κ. Κοτσανάς είχε μιλήσει για μια παθογένεια που ρίχνει στα βράχια το δήμο. Αυτό έγινε αφορμή για να εκδώσει το Σωματείο Εργαζομένων ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε την συμπεριφορά του αντιδημάρχου, ενώ το θέμα συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση όπου το Σωματείο τον κάλεσε να ανακαλέσει, ενώ από το δήμαρχο και τους υπολοίπους δη=μοτικούς συμβούλους ζήτησε να πάρουν θέση.

Ο πρώην δήμαρχος Γ. Μπουλές, τον οποίο το ζήτημα αφορούσε κιόλας, δεν κάλυψε τον κ. Κοτσανά παρόλο που το τελευταίο διάστημα η σχέση τους μέσα στην αίθουσα δεν είναι αντιπολιτευτική. Ο πρώην δήμαρχος υποστήριξε ότι η γραμμή που είχε χαράξει στη θητεία του ήταν να τηρείται η νομιμότητα, οι προθεσμίες και η σειρά προτεραιότητας στις πληρωμές και ότι ήταν πολιτική η απόφαση να μην ενταχθεί ο δήμος στα ληξιπρόθεσμα. Ο δήμαρχος Τ. Λουκόπουλος, παρείχε κάλυψη στον κ. Κοτσανά λέγοντας ότι εξέφρασε την προσωπική του άποψη η οποία απορρέει από τα πυρά που δέχεται καθημερινά από τους εργολάβους και τους προμηθευτές για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. Τόνισε δε ότι από τη στιγμή που ο ίδιος συναντήθηκε με τους εργαζόμενους δεν βλέπει το λόγο γιατί το Σωματείο να απευθυνθεί στην ΠΟΕ ΟΤΑ. «Οι αιρετοί κρίνονται από τους δημότες και όχι από τους συνδικαλιστές», σημείωσε, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του διευθυντή Η. Παπαγεωργίου.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γ. Σύψας, εξήγησε ότι δεν υπήρχαν ληξιπρόθεσμα, αλλά δημιουργήθηκαν το 2018 από τα εντάλματα που έπρεπε να υπογράψει ο Επίτροπος αλλά καθυστερούσε. Η εξήγησή του αυτή θα μπορούσε να αφήσει υπόνοιες ότι τεχνηέντως δημιουργήθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές για να ενταχθεί και ο δήμος Ναυπακτίας σε αυτό το πρόγραμμα. Άλλωστε αυτό ενισχύεται και από την παροιμία που παρέθεσε ο κ. Σύψας ξεκινώντας την τοποθέτησή του; «Σε κάποιον χάριζαν έναν γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια».

Η πορεία των ληξιπρόθεσμων, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο αντιδήμαρχος έχει ως εξής; Δεκέμβριος 2013, 681.000 ευρώ, Δεκέμβριος 2014, 527.000 ευρώ, Δεκέμβριος 2015, 432.000 ευρώ, Απρίλιος 2016, 478.000 ευρώ και τον Δεκέμβριο 2017, 272.000 ευρώ. Μέχρι το Μάρτιο 2018, το ποσό έφθασε τις 441.000 ευρώ. Η απόφαση της ένταξης, κατά τον κ. Σύψα, ήταν κοινή με την υπηρεσία. Ουσιαστικά παρείχε στήριξη στην υπηρεσία, αλλά δικαιολόγησε και τον κ. Κοτσανά, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν αντιδήμαρχο που βρίσκεται όλη την ημέρα στο δρόμο παρακολουθώντας τις εργασίες καθαριότητας που είναι στην ευθύνη του από κοντά και δέχεται τα πυρά του κόσμου για το θέμα των πληρωμών, οπότε από αυτό προκύπτει η αγανάκτησή του.

Ο κ. Κοτσανάς παίρνοντας το λόγο, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης λέγοντας ότι ενώ ο κ. Μπουλές είχε αποφασίσει να ξεχρεώσει το δήμο με χρήματα από τους πόρους του δήμου, όπως η ΣΑΤΑ, η Οικονομική υπηρεσία και ο Δ/ντής δεν τον συμβούλεψαν να ακολουθήσει το παράδειγμα των άλλων δήμων που πλήρωσαν τα χρέη τους από χρήματα του προγράμματος ληξιπρόθεσμων. Στη συνέχεια τόνισε σε έντονο ύφος ότι δεν μπορεί οι υπάλληλοι, που είναι καλοπληρωμένοι βάσει των σημερινών δεδομένων, να καθυστερούν τις πληρωμές, καθώς ο ίδιος έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν εντάλματα που καθυστερούν ακόμα και τρεις μήνες. Επιπλέον υπογράμμισε ότι αυτές οι καθυστερήσεις είναι απαράδεκτες από τη στιγμή που η υπηρεσία διαθέτει 20 άτομα προσωπικό, κάποια από τα οποία μάλιστα λαμβάνουν και υπερωρίες. Επιπλέον υπογράμμισε ότι από αυτούς, οι 5 εργάζονται πέραν του ωραρίου τους εφόσον χρειαστεί. «Ενάμισι μισθό παίρνουν επιπλέον οι κύριοι που σήμερα με καταγγέλλουν. Ποιος θα πλήρωνε τόσα χρήματα για να έχει αυτό το αποτέλεσμα;», είπε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος στους υπαλλήλους που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση είπε: «Αντί να έρθετε και να πείτε: έχουμε βραδεία προσέλευση στην υπηρεσία, έχουμε γρήγορη αναχώρηση, έχουμε όλες τις άδειές μας, έχουμε τα πάντα, με καταγγέλλετε. Δεν υπάρχει μέρα που να πάει κανείς στην αγορά και να μην δει έναν υπάλληλό που έχει βγει για ψώνια. Προκαλείτε την κοινωνία και εγκαλείτε εμένα. Εγώ βλέπω υπάλληλους να πηγαίνουν καθημερινά για δουλειά στην Πάτρα, στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο, και δεν σέβεστε τίποτα. Για το Μπουλέ λέγατε ότι είναι αυστηρός και τώρα κάνετε κατάχρηση της καλοσύνης του Λουκόπουλου», είπε καταλήγοντας.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία