Αγγελίες    Επικοινωνία

Ομαδικό Ράπιντ Φιλίας από τον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο Ναυπάκτου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Πέρσι ξεκίνησε απλά σαν μια αξιέπαινη προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά οι σκακιστές της ΕΣΣΠελοποννήσου.

Φέτος άνοιξε ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές του φέρνοντας στον ίδιο χώρο σκακιστές από τρεις ενώσεις.

Πρόκειται για το 2ο Ομαδικό Ράπιντ Φιλίας που διοργάνωσε ο Α Σ Ο Ναυπάκτου 'Επαχτος' με πρωτοβουλία και έμπνευση του προέδρου του Παναγιώτη Νάκη το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο φιλόξενο και σύγχρονο χώρο του Ξενοδοχείο Nafs.

Φέτος έχοντας ως μοναδικό κίνητρο την αγάπη για το σκάκι, το σκακιστικό αυτό τουρνουά ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής. Έφερε στα σκακιστικά τραπέζια αντιμέτωπους μικρούς και μεγάλους από διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα έχοντας ως μοναδικό στόχο να προσφέρει πέντε ώρες σκακιστικής χαράς. Και τα κατάφερε.

Το αποτέλεσμα παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ήταν εντυπωσιακό, αφού δικαιολόγησε πέρα για πέρα τον τίτλο του.

 

Σκακιστικό Τουρνουά Φιλίας

Εξήντα πέντε σκακιστές και σκακίστριες από δεκατρείς σκακιστικούς συλλόγους συνέθεσαν 16 τετραμελείς ομάδες οι οποίες εκπροσωπώντας 6 Νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας συναντήθηκαν στο ετήσιο ομαδικό ραντεβού της Ναυπάκτου, που μετά και τη φετινή ανταπόκριση θα πρέπει πλέον να θεωρείται θεσμός.

Παρούσες στο σκακιστικό «στίβο» οι πόλεις της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Άμφισσας, του Αγρινίου, του Πύργου, της Πάτρας και της Ναυπάκτου.

Απουσίαζαν οι εγωισμοί, οι εντάσεις, οι φιλονικίες, οι αμφισβητήσεις και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χωρίζει μικρούς και μεγάλους που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για την ασπρόμαυρη σκακιέρα και τα 32 κομμάτια της.

Όφελος μόνο η ψυχαγωγία η οποία προσφέρθηκε απλόχερα σε όσους συμμετείχαν σε αυτό το ξεχωριστό Ράπιντ Φιλίας.

Αγωνιστικά η ΝΕ Πατρών κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, η ΕΣ Άμφισσας το αργυρό και ο ΣΣΑΣ Άγιος Βασίλειος Ρίου το χάλκινο. Η τοπική ομάδα ΑΣΟΝ 'ΕΠΑΧΤΟΣ '-1 ισοβάθμησε στη τέταρτη θέση με την ΣΑ ΠΥΡΓΟΥ. Ωστόσο ο μεγάλος νικητής ήταν μόνο ένας. Το σκάκι, που απέδειξε πως μπορεί ακόμη και στις δύσκολες ημέρες μας να ενώνει, φέρνοντας κοντά και κάνοντας φίλους, όλους όσοι ξέρουν να το αγαπούν αδιαφορώντας για το αν είναι νικητές ή ηττημένοι.

Για αναλυτικά αποτελέσματαQ http://chess-results.com/tnr331555.aspx?lan=19

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία