Αγγελίες    Επικοινωνία

Ούτε μια παιδική χαρά δεν έχει ο Γαλατάς…

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τα χρήματα από τις κεραίες ζήτησαν οι κάτοικοι για το σκοπό αυτό, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της δημοτικής αρχής

Παιδική χαρά ζητά η Τοπική Κοινότητα Γαλατά από το δήμο Ναυπακτίας, καθώς, ένα τόσο μεγάλο, χωριό δεν διαθέτει έναν χώρο αναψυχής για τα μικρά παιδιά.

Σχετική συζήτηση έγινε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, στο πλαίσιο του θέματος των ανταποδοτικών τελών από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που έχουν τοποθετηθεί στο Γαλατά. Οι κάτοικοι του χωριού ζήτησαν, δια στόματος του δημοτικού συμβούλου, Σπύρου Τραχύλη και του προέδρου, Λευτ. Μπαλωμένου, τα έσοδα από τις κεραίες, που είναι 6.000 ευρώ ετησίως, να διατεθούν για την δημιουργία παιδικής χαράς. Μάλιστα αιτήθηκαν να έχουν και αναδρομικό χαρακτήρα, δηλαδή όλα τα χρήματα που έχει πάρει ο δήμος από τότε που τοποθετήθηκαν οι κεραίες μέχρι τώρα, να διατεθούν για το χωριό.

Παρόντες ήταν και πολλοί κάτοικοι που περίμεναν υπομονετικά για αρκετές ώρες μέχρι να έρθει η ώρα του θέματος. Παρόλο που ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη, άργησε να συζητηθεί γιατί μετά από μια μεγάλη ένταση που επικράτησε στην αίθουσα, συζητήθηκαν πρώτα κάποια θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, τα οποία δημιούργησαν κόντρα μεταξύ της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης. Μάλιστα ο πρόεδρος, Θ. Κοτρωνιάς, εναντίον του οποίου καταφέρθηκε η αντιπολίτευση για μη σωστή λειτουργία του συμβουλίου, διέκοψε την συνεδρίαση, δεδομένου ότι οι αψιμαχίες κάποια στιγμή είχαν φουντώσει και δεν μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση.

Τελικά ήρθε και η ώρα το εν λόγω θέματος με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στην δεύτερη μεγαλύτερη κοινότητα, ενώ λίγο νωρίτερα ο κ. Τραχύλης, είχε διαμαρτυρηθεί για το ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει μέριμνα για την κοπή των χόρτων από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία