Αγγελίες    Επικοινωνία

Πάτρα. Εξιχνιάστηκαν κλοπές φορτηγών και μηχανημάτων
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα περιπτώσεις, ενώ έχουν ταυτοποιήθει τα πλήρη στοιχεία τεσσάρων δραστών

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δώδεκα συνολικά περιπτώσεις κλοπών φορτηγών και μεταλλικών μηχανημάτων μεγάλης αξίας που είχαν συμβεί πριν ένα χρόνο περίπου και σχηματίστηκε δικογραφία «κακουργηματικού χαρακτήρα» σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 53, 45, 30 και 23 ετών για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Η ίδια κατηγορία βαρύνει τρεις ακόμα συνεργούς τους, τα πλήρη στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, για τη διάπραξη των κλοπών, οι δράστες ενεργούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία εντοπίζοντας, βραδινές ώρες κυρίως, φορτηγά μικρού και μεσαίου ωφέλιμου φορτίου καθώς και μεταλλικά μηχανήματα και εργαλεία τα οποία μετέφεραν σε απομονωμένα μέρη «καβάντζες» και τα αποσυναρμολογούσαν.

Έπειτα, οι δράστες πουλούσαν τα κλοπιμαία ως ανταλλακτικά σε επιχειρήσεις και ιδιώτες είτε τα διέθεταν σε μάνδρες ανακύκλωσης μετάλλων αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος από τη πώληση τους.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία συνεχίζεται, έχουν εξιχνιαστεί εννέα κλοπές φορτηγών και τρεις κλοπές μηχανημάτων μεγάλης αξίας, που οι δράστες διέπραξαν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας από το Καλοκαίρι  του 2014 έως το Φθινόπωρο του 2015.

Επισημαίνεται, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα φορτηγά αυτοκίνητα ήταν εμφορτα και με μηχανήματα – εργαλεία τα οποία επίσης οι δράστες αφαιρούσαν και μετέφεραν στις καβαντζες για αποσυναρμολόγηση, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 130.000 ευρώ  

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τεσσάρων ημεδαπών θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία