Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γίνεται γνωστό προς όλους του πολίτες της πόλης του Αστακού, ότι από την Παρασκευή 19/04 και ώρα 7:00 μ.μ. μέχρι και την Πέμπτη 02/05 και ώρα 6:00 π.μ. ο χώρος της παραλίας θα παραμείνει κλειστός για τα αυτοκίνητα.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού, στα τηλέφωνα 2646022436 και 2646041206 αντίστοιχα, καθώς επίσης και με τον κ. Λιβάνη στο 6983791060.
Παρακαλούμε όπως συμβάλετε όλοι στην τήρηση του παραπάνω.

Ο ANTIΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

 

Καθημερινά δεκάδες κάτοικοι απο το Μοναστηράκι, τη Βόνιτσα και τα γύρω χωριά περνούν με τα αυτοκίνητά τους από εκεί διαπιστώνοντας κάθε φορά πως πρόκειται για έναν επικίνδυνο δρόμο. 

Ο λόγος για το δρόμο απο το Μοναστηράκι Βόνιτσας προς τα Ακαρνανικά Όρη ο οποίος εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους διερχόμενους επισκέπτες. Ο δρόμος έχει υποστεί μεγάλες φθορές λόγω της διέλευσης των βαρέων οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά υλικών στο Αιολικό Παρκο.

Αδιάψευστος μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός που αποτυπώνει σε πολλά σημεία, ενδεικτικά, τις φθορές στο οδόστρωμα. 

Από την πλευρά του, ενας κάτοικος της περιοχής μας έστειλε ΦΩΤΟ και μας γράφει: "Η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Ακαρνανικά έχει αλλοιώσει το φυσικό περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας. Ο δρόμος έχει υποστεί αρκετή ζημιά σε πολλά σημεία λόγω των τριαξονικών που περνούνε και μεταφέρουν υλικά στο Αιολικό Πάρκο. Εμείς ζητάμε από Περιφέρεια, από δήμο, απο εταιρεία να φτιαχτεί ο δρόμος οπωσδήποτε.."...

Πηγή: xiromeronews

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/10/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ως ένα από τα µεγαλύτερα και σηµαντικότερα έργα θεωρείται η ανάπλαση του δρόµου της Τουρλίδας που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της ΟΧΕ από την Περιφέρεια, αλλά καθυστερεί πολύ.

Η µελέτη έχει παρουσιαστεί και εγκριθεί από το Περιφερειακό Συµβούλιο, ο προϋπολογισµός του έργου είναι 3.350.000 ευρώ και χρηµατοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Ουσιαστικά προβλέπεται η ανάδειξη του δρόµου που έχει µήκος 3,8 χιλιόµετρα και διασχίζει τη λιµνοθάλασσα για να καταλήξει στην Τουρλίδα. Το πλάτος του είναι 6,5 µέτρα όσο δηλαδή ήταν και το 1874 που ξεκίνησε να κατασκευάζεται επί κυβερνήσεως Επαµεινώνδα Δεληγεώργη, συνεχίστηκε επί κυβερνήσεως Χαρ. Τρικούπη και ολοκληρώθηκε το 1881.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία της «Διεξόδου», ο δρόµος αυτός δεν είχε τη σηµερινή µορφή, αλλά επρόκειτο για έναν...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 11/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 

    

 

Σε άθλια κατάσταση ο δρόμος που οδηγεί στα ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ, όπως μας ανέφεραν δημότες που τον χρησιμοποιούν καθημερινά.                    

Όπως επισημαίνουν ο δρόμος είναι σε απελπιστική κατάσταση, απροσπέλαστος, σχεδόν κατεστραμμένος και θυμίζει τριτοκοσμική κατάσταση.........

Οι ντόπιοι μας έστειλαν ΦΩΤΟ και τονίζουν: "Ορίστε ποια είναι σήμερα η κατάσταση στο δρόμο προς ΧΥΤΑ. Κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε και να πέσουν πάνω μας τα φορτηγά που ανεβοκατεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα. Ο δρόμος σε πολλά σημεία είναι επικίνδυνος και κάνουμε το σταυρό μας για να φτάσουμε στα κτήματά μας και στις δουλειές μας".

Οι οδηγοί είναι ανάστατοι και για να μη γίνει καμιά σοβαρή ζημιά σε αυτοκίνητα και κυρίως σε ανθρώπους, είναι καιρός ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας να ασχοληθεί επιτέλους με το πρόβλημα του δρόμου που είναι γνωστό εδώ και χρόνια..

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

 

 

 

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η αναδιαμόρφωση ενός κεντρικού δρόμου του Αγρινίου, της οδού Γρίβα, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Η «Ανακατασκευή και Διαμόρφωση της οδού Γρίβα» συνολικού προϋπολογισμού 921.000 € (με Φ.Π.Α.) περιλαμβάνει εργασίες σε όλο το μήκος της Γρίβα (420,00 μ.) από την οδό Ι. Σταΐκου έως την οδό Αλεξόπουλου.

Το σημαντικό αυτό έργο προβλέπει ανακατασκευή του δρόμου σε όλα τα επίπεδα Συγκεκριμένα στις υποδομές δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης, στον ηλεκτροφωτισμό (πλήρη δίκτυα και οδοφωτισμός), οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση, πεζοδρόμια (κράσπεδα, ρείθρα, πλακόστρωση πεζοδρομίων κλπ.) αλλά οριζόντια και κάθετη σήμανση. Η κατασκευή περιλαμβάνει και τοπικά προσαρμογή της οδού Γρίβα με τις οδούς Μπαϊμπά, Παναγοπούλου, Μακρή κλπ., οδούς στα σημεία με τις οποίες διασταυρώνεται.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου: «Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική παρέμβαση στην καρδιά της πόλης. Η διαμόρφωση της οδού Γρίβα θα συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Δεν λύνουμε απλά χρόνια προβλήματα στην λειτουργία ενός κεντρικού δρόμου αλλά παρεμβαίνουμε για να βελτιώσουμε την εικόνα της περιοχής. Οι εργασίες ανακατασκευής της Γρίβα είναι τμήμα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που περιλαμβάνει ένα σύνολο παρεμβάσεων εντός του αστικού ιστού. Η Δημοτική Αρχή δεν σταματά να σχεδιάζει. Σε πείσμα των καιρών υλοποιούμε έργα προς όφελος των πολιτών».

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποκαταστάθηκε πρόσφατα η βατότητα του δρόμου που οδηγεί προς τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Αγρινίου (ΒΙΟΚΑ), αφού οι μεγάλες λακκούβες τον είχαν καταστήσει σχεδόν απροσπέλαστο για φορτηγά και γεωργικά οχήματα.

Μετά από σχετικό αίτημα του ΤΟΕΒ Καλυβίων προς τον Δήμο Αγρινίου και σε συνεργασία με τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο επέκτασης του Βιολογικού, πριν 20 μέρες φορτηγά μετέφεραν μεγάλες ποσότητες αμμοχάλικου και έστρωσαν σε πολλά σημεία τον χωμάτινο δρόμο, μήκους 1,5 χλμ, που είχε υποστεί φθορές. Ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί καθημερινά την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν βοθρολύματα για εναπόθεσή τους στον Βιολογικό, είτε αγροτικών μηχανημάτων που κινούνται στην περιοχή.

Πηγή: kalyvia.gr

Σελίδα 1 από 7

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία