Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της και σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης αυτής, σε συνεργασία με τον Δήμο Ξηρομέρου, τον Σύνδεσμο Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα» και την Αρχαιολογική Υπηρεσία προέβησαν επιτυχώς σε εργασίες καθαρισμού των πυλών του Αρχαίου Κάστρου «Κόροντα» και του Καναλιού Αρχαίο Υδραγωγείο στην Τ.Κ. Χρυσοβίτσας με την επίβλεψη του Αρχαιοφύλακα Γεωργίου Μπούρχα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΗΞ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

 

Βράχοι αποκολλήθηκαν από το βουνό και έπεσαν στο δρόμο, σήμερα το πρωί και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου.

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές παρότι τα βράχια έπεσαν ακριβώς στη μέση του δρόμου και οι οδηγοί πρέπει να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς για να τα αποφύγουν.  

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας Γιάννης Χρόνης μας ενημέρωσε ότι αναμένεται από στιγμή σε στιγμή η συνδρομή των μηχανημάτων του δήμου Ξηρομέρου για να απομακρύνουν τα βράχια από το οδόστρωμα...

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Στις 8 Νοεμβρίου η εκκλησία μας γιορτάζει την σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων.

Παραμονή των Ταξιαρχών με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας από τον Αρχιμανδρίτη πάτερ Δαβίδ Μπαζούλα, τον διάκονο πάτερ Νικόλαο Καραβά και ιεροψάλτη τον Κον Κωνσταντίνο Λαγό παρουσία του προέδρου της κοινότητας Χρυσοβίτσας Κου Γιάννη Χρόνη και αρκετών συγχωριανών.

Μετά το τέλος του εσπερινού ο πάτερ Δαβίδ Μπαζουλας στο κήρυγμα του, μας μίλησε για τα Τάγματα των Αγγέλων καθώς επίσης και για τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Μετά το τέλος του εσπερινού προσφέρθηκαν στους πιστούς αρτοκλασίες και γλυκά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ....
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

Πηγή: katounanews.blogspot.com
Τζένη Παπαδημητρίου

 

 

Τελέστηκε στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου, ανήμερα της Παναγίας, Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 το απογευμα, απο τον πάτερ Βασίλη Πόπη, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χρυσοβίτσας, Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Μετά το τέλος ακολούθησε η Λιτάνευση της Εικόνας της Θεοτόκου, στον κεντρικό δρόμο του χωριού....

 

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου για τον Πολιτιστικό Αύγουστο 2018, που διοργανώνει ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας, στη Πλατεία του χωριού, με κορυφαία την ξεχωριστή βραδιά, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 Αυγούστου 2018, με τα μεγαλύτερα ονόματα: Γιώργος ΒΕΛΛΗΣΑΡΗΣ, Γιάννης ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ, Τζένη ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ και η ταλαντούχα Ματίνα Μέρη!. Στο κλαρίνο θα είναι ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΚΚΩΝΗΣ...........

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δευτέρα 13 Αυγούστου: 

Ωρα 18:30: Αγώνας δρόμου για παιδιά μέχρι 12 ετών. Απο διασταύρωση Αγίας Βαρβάρας μέχρι Πλατεία Χρυσοβίτσας.

Ωρα 19:30: Τουρνουά Μπάσκετ 3χ3 

 

Τρίτη 14 Αυγούστου: 

Ωρα 18:30: "Ζωγραφίζω το χωριό μου" Τα παιδιά ζωγραφίζουν το ιδανικό χωριό 

Ωρα 19:30: Παρασταση με κλόουν και Face painting. Παγωτό κέρασμα σε όλα τα παιδιά. 

 

Τετάρτη 15 Αυγούστου:

Ωρα 18:30: Λιτανεία και περιφορά της εικόνας της Παναγίας 

 

Πέμπτη 16 Αυγούστου: Τουρνουά Δηλωτής

Παρασκευή 17 Αυγούστου: Ωρα 10:00 μουσική βραδια και ΔΩΡΕΑΝ ψητή προβατίνα 

Σάββατο 18 Αυγούστου:  Ωρα 10:00: Πάρτι Νεολαίας 

Διοργάνωση: Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας

 

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε σε συντήρηση και κάλυψη λακκουβών με ψυχρή άσφαλτο στο δρόμο Χρυσοβίτσα- Διασταύρωση Πηγάδια (Βαλόστρατο).

Ο συγκεκριμένος δρόμος, ήταν σε κακό χάλι και η εικόνα με τις λακκούβες, άκρως απαράδεκτη. Στόχος των εργασιών στο συγκεκριμένο δρόμο, ήταν η διέλευση των οχημάτων με ασφάλεια, καθώς και η εύκολη πρόσβαση του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής στις καλλιέργειές τους.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας κ. Γιάννης Χρόνης τόνισε:

«Σε εργασίες επούλωσης λακκουβών στο οδόστρωμα προχώρησαν αυτές τις μέρες, τα αρμόδια συνεργεία της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο δρόμο Χρυσοβίτσα- Διασταύρωση Πηγάδια, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και της τοπικής κοινότητας.

Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά για την άμεση ανταπόκριση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της, για να στρωθούν με άσφαλτο πολλές λακκούβες του οδικού δικτύου του χωριού μας, για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών. Επίσης να επισημάνω ότι ο δρόμος αν και δεν ανήκει στην αρμοδιότητα συντήρησης της Περιφέρειας αφού είναι αγροτικός -δημοτικός, εντούτοις η κα Σταρακά έκανε την υπέρβαση της, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του δρόμου και τους κινδύνους που κρύβει για δεκάδες πολίτες οι οποίοι τον χρησιμοποιούν καθημερινά, και διέθεσε συνεργείο και πολλούς σάκους με ψυχρό ασφαλτόμιγμα και ολοκληρώθηκαν οι επισκευές φθορών σε πλήθος σημείων του δρόμου που είχε λακκούβες".

Σελίδα 1 από 7

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία