Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εθιμοτυπική συνάντηση είχε χθες στο γραφείο του στον Αστακό, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Αιτ/νίας κο Χριστόφορο Μπόκα.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο αρμόδιος σε θέματα πολιτικής προστασίας, Αντιδήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου κος Κώστας Λαϊνάς.

Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ξηρομέρου και τρόπων για να υπάρχει μία καλή και γόνιμη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Επίσης εξετάσθηκε η πιθανότητα λειτουργίας πυροσβεστικού κλιμακίου στην έδρα του Δήμου τον Αστακό, το οποίο θα βοηθήσει πολύ ώστε να αντιμετωπιστούν πιο άμεσα πιθανά θέματα πολιτικής προστασίας στο μέλλον.

Πηγή: dimosxiromerou.gr

Συνάντηση με το νέο Διοικητή των  Πυροσβεστικών Υπηρεσίων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Πύραρχο κ. Χριστόφορο Μπόκα είχε σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά. Με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων του κ. Μπόκα, η κ. Σταρακά ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τόσο του ίδιου όσο και των πυροσβεστών της περιοχής μας, οι οποίοι δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους για το κοινωνικό σύνολο.

«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας, αλλά και του περιβάλλοντος, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», τόνισε η κ. Σταρακά, ζητώντας παράλληλα από τον κ. Μπόκα τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδίως στον κρίσιμο τομέα της αντιπυρικής προστασίας και της αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν από τα έντονα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή, με πρόσφατο παράδειγμα τα προβλήματα που δημιούργησε  η θεομηνία  που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία.

 Ο κ. Μπόκας ευχαρίστησε την   Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την ενίσχυση του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, με την απόφαση που έχει υπογραφεί για ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», καθώς είναι γνωστό πως θα υπάρξει από αυτό το πρόγραμμα  προμήθεια συνολικά 29 πυροσβεστικών οχημάτων (28 υδροφόρες και 1 βυτιοφόρο)με συνολικό προϋπολογισμό κόστους στα 6.997.000 ευρώ.

Τέλος, κ. Σταρακά  εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες της, τόσο  προς το Διοικητή  όσο και προς στα  στελέχη της Πυροσβεστικής, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών στην Αιτωλοακαρνανία.

Στο βαθμό του Πυράρχου προήχθη ο μέχρι πρότινος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Χριστόφορος Μπόκας.

Ο κ. Μπόκας παράλληλα αναλαμβάνει καθήκοντα Διοικητή Π.Υ. Μεσολογγίου καθώς και την Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Να σημειωθεί ότι έχει διατελέσει και Διοικητής στην Π.Υ. Ναυπάκτου.

Σε λίγες ημέρες θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του στο Μεσολόγγι δεδομένου ότι η διαταγή εκδόθηκε μόλις σήμερα μετά τις κρίσεις που έγιναν στο Πυροσβεστικό Σώμα.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Στην τελική ευθεία έχουν τεθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και ενέργειες προκειμένου να εγκαινιαστούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δύο νέα πυροσβεστικοί  σταθμοί στην Γαβαλού και την Παραβόλα του Δήμου Αγρινίου.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την διαμόρφωση των  υποδομών που θα στεγασθούν οι υπηρεσίες που για μεν τη Γαβαλού θα είναι σε χώρους του πρώην δημαρχείου, για τη δε Παραβόλα θα σε χώρους του πέτρινου κτιρίου πάνω στο Κάστρο που παραχώρησε ο Δήμος Αγρινίου.

Για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου και πιο συγκεκριμένα του διοικητή κ.Χριστόφορου Μπόκα, του οποίου η συμβολή του ήταν καίρια στην θετική εξέλιξη της δημιουργίας των σταθμών, θεωρείται κρίσιμη και χρήσιμη η αποκέντρωση των δυνάμεων ειδικά τους θερινούς μήνες που συμβάλουν στο μέγιστο βαθμό στην άμεση κατάσβεση πυρκαγιών που μπορεί να εκδηλωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει επαφές με το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Πανούση προκειμένου να παραβρεθεί στα εγκαίνια κάτι που ο υπουργός το εξετάζει θετικά.

agriniotimes

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία