Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πρόταση ονοματοδοσίας οδού της πόλης στη μνήμη του Γιώργου Πιστιόλα που απεβίωσε πρόσφατα κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς», Χριστίνα Σταρακά.

Στην εισήγησή της η Χριστίνα Σταρακά αφού έκανε αναφορά στο βίο του Γιώργου Πιστιόλα τόνισε: «Ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης, το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο είναι η ονοματοδοσία οδού της πόλης στη μνήμη ενός ξεχωριστού ανθρώπου και διακεκριμένου επιχειρηματία, με έντονη κοινωνική και επιμελητηριακή δράση, όπως ο Γιώργος Πιστιόλας».

Σε δήλωση της η Χριστίνα Σταρακά αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Γιώργος Πιστιόλας άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην τοπική οικονομία. Πρωτοπόρος στην εποχή του, δημιούργησε με τα αδέρφια του το εργοστάσιο τυποποίησης ρυζιού κι όντας επιχειρηματίας του ήθους και της σκληρής δουλειάς, με γνώμονα την καινοτομία και την ποιότητα, έκανε τα προϊόντα της εταιρείας Agrino να κατακτήσουν την ελληνική αγορά.
Πέρα όμως από την επιχειρηματική δραστηριότητα ο Γιώργος Πιστιόλας είχε έντονη κοινωνική αλλά και επιμελητηριακή δράση, αφού υπηρέτησε με ζήλο, ξεχωριστή αφοσίωση και επιτυχία, από τη θέση του προέδρου το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
».

Το μείζον ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού για την χώρα, την Δυτική Ελλάδα και το Αγρίνιο έθεσε, με σχετική ερώτησή της προς τον δήμαρχο Αγρινίου, η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς», Χριστίνα Σταρακά, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 30/9.

Ζήτησε ενημέρωση για τις σκέψεις που έχει η δημοτική αρχή για την ισχυρή πλέον περίπτωση που θα ζητηθεί από τον δήμο Αγρινίου να συνδράμει στο μεταναστευτικό με οποιονδήποτε τρόπο. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «επιδιώκουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση και αν αυτό δεν είναι δυνατόν σήμερα ας αφιερώσουμε ολόκληρο ένα δημοτικό συμβούλιο. Απλά θέλω να τονίσω ότι δεν θα ήταν καλό ένα τόσο σοβαρό θέμα να απαντηθεί σωρηδόν μαζί με όλες τις άλλες ερωτήσεις. Δεν είναι θέμα που προσφέρεται για δηλώσεις και ανακοινώσεις απλά για να καταγράφουν οι κάμερες».

Η Χ. Σταρακά θύμισε πως ο κ. Παπαναστασίου σε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθεί στο Αγρίνιο δομή φιλοξενίας για μετανάστες. Όπως εξήγησε, όμως, ποτέ δεν είχαμε φτάσει στο σημερινό σημείο όπου φαίνεται να έχει παρθεί απόφαση θυμίζοντας πως ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει ανακοινώσει ότι και οι 13 περιφέρειες θα συνδράμουν σε αυτό το εθνικό θέμα, όπως το περιέγραψε. Είναι κάτι που το αναγνώρισε σε δηλώσεις του και ο κ. Φραμάκης, εξήγησε, ακόμη κι αν ο κ. Περιφερειάρχης εξέφρασε ενστάσεις όπως ότι η Δυτική Ελλάδα είναι πύλη εξόδου.

«Αποδέχτηκε όμως τον εθνικό χαρακτήρα κι ότι πιθανότατα θα κληθούμε να βοηθήσουμε με κάποιο ποσοστό επί των πληθυσμών που θα μετακινηθούν. Ζητούμε τις θέσεις τις σκέψεις του δήμου στο θέμα για να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι. Εμείς πιστεύουμε ότι όντως είναι σοβαρό θέμα, οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι που θέλουν την βοήθειά μας και οι ευάλωτοι πρέπει να βρουν την αγάπη και την αλληλεγγύη μας. Το μεταναστευτικό έχει πολλές παραμέτρους αλλά αυτή δεν πρέπει να μας διαφεύγει», κατέληξε.

Ακόμη, η Χρ. Σταρακά έθεσε με άλλη ερώτηση της προς το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου το ζήτημα της καταγραφής και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Αγρινίου.

Απευθυνόμενη στον δήμαρχο Αγρινίου, ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή για την καταγραφή και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, υπενθυμίζοντας την προεκλογική δέσμευση της παράταξης του δημάρχου για εκπόνηση μελέτης.

«Η πλήρης καταγραφή, η διαφύλαξη και η χρηστή διαχείριση για την καλύτερη αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος τόσο των ταμείων του δήμου, όσο και των ίδιων των δημοτών, αποτελεί για την παράταξη μας ζήτημα πρώτης προτεραιότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χριστίνα Σταρακά.

«Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για το δήμο, το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει πολλαπλά οικονομικά οφέλη, με τόνωση των εισοδημάτων του, ενώ ταυτόχρονα η αναβάθμιση εγκαταλελειμμένων και ερειπωμένων, σε πολλές περιπτώσεις, κτιρίων θα “ζωντανέψει” περιοχές, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της», επισήμανε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση τη.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες μου, είτε ψήφισαν είτε όχι τον συνδυασμό μας κι εμένα προσωπικά. Καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για το Αγρίνιο και βγήκαμε ισχυροί ώστε να εκπροσωπήσουμε ενωτικά τους Αγρινιώτες.

 Νιώθω δικαιωμένη για όσα πέτυχα με τους συνεργάτες και τους ανθρώπους που πλαισίωσαν τον συνδυασμό μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μου για την αγάπη την οποία εισπράττω τούτη την ώρα.

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Παπαναστασίου για την επανεκλογή του. Μας περιμένει δουλειά στο δημοτικό συμβούλιο του Αγρινίου γιατί ο δήμος αξίζει όπως και οι άνθρωποι του τόπου μας.

Την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά υποδέχθηκε στο εκλογικό της κέντρο η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά. Την κ. Γεννηματά συνόδευαν ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης, υποψήφιοι βουλευτές καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της στην υποψήφια Δήμαρχο Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά και της ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής συνομίλησαν με τα μέλη του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» και τους μετέφεραν την μεγάλη αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα της Κυριακής.

Η Χριστίνα Σταρακά ευχαρίστησε όλους, και ειδικά την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά και τον Γιώργο Παπανδρέου, για την στήριξη τους και το πνεύμα νίκης που της μετέφεραν.

Επανέλαβε, δε, ότι η νίκη των προοδευτικών ιδεών και των προοδευτικών παρατάξεων θα έρθει και θα ανήκει σε όλους τους πολίτες.

 

Τα αρδευτικά δίκτυα στην Αιτωλοακαρνανία, στην πλειοψηφία τους, έχουν κατασκευαστεί κατά τις δεκαετίες 1960 – 1970 και πλησιάζουν να εξαντλήσουν- ή έχουν εξαντλήσει ήδη- το όριο ζωής τους. Παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές με απώλεια και σπατάλη τεραστίων ποσοτήτων νερού καθώς και ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ δεν εξυπηρετούν πλέον τις απαιτήσεις αξιοποίησης της γεωργικής γης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, αναγνωρίζοντας ότι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των εγγειοβελτιωτικών έργων αποτελεί προϋπόθεση για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, προχώρησε  στην  επικαιροποίηση υπαρχουσών μελετών καθώς και στη σύνταξη νέων μελετών, όπου οι υφιστάμενες δεν επαρκούσαν, στα αρδευτικά δίκτυα Κάτω Αχελώου, όπου παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες ανάγκες. Ειδικότερα, μελετήθηκαν έργα για την αντικατάσταση των αγωγών και την βελτίωση των Αρδευτικών Δικτύων στα ΤΟΕΒ περιοχής Οινιαδών (Κατοχής, Νεοχωρίου και Λεσινίου).

Συνολικά η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας κατέθεσε τέσσερις (4) προτάσεις προϋπολογισμού 7,9 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της δράσης 4.3.1 «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, έπειτα από πρόσκληση που εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθούν αναλυτικά οι προτάσεις που κατατέθηκαν :

  1. Βελτίωση τμημάτων δικτύου, αντλιοστασίων Α3 & Α4, της ζώνης 8 του αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Κατοχής, με αιτούμενο ποσό 1.600.000 ευρώ.
  2. Βελτίωση τμημάτων δικτύου, αντλιοστασίων Α2/ζώνης (9Α) & Α2/ζώνης (9Β+9Γ) αρδευτικού έργου Τ.Ο.Ε.Β Νεοχωρίου, με αιτούμενο ποσό 2.200.000 ευρώ.
  3. Βελτίωση τμημάτων δικτύου, αντλιοστασίων Λ1 & Λ4 κτήματος Λεσινίου του αρδευτικού έργου Τ.Ο.Ε.Β Λεσινίου, με αιτούμενο ποσό 2.200.000,00€.
  4. Αντικατάσταση Αγωγών & Εκσυγχρονισμός του Αρδευτικού Δικτύου του Τ.Ο.Ε.Β. Μεσολογγίου με εγκατάσταση Σύγχρονου Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού, με αιτούμενο ποσό 1.987.091,87 ευρώ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά δήλωσε σχετικά : «Με την χρηματοδότηση και την κατασκευή των έργων αυτών θα μπορέσουμε να έχουμε ένα σύγχρονο και επαρκές αρδευτικό και στραγγιστικό δίκτυο στην υπηρεσία των αγροτών, το οποίο θα εξασφαλίσει μείωση του κόστους της άρδευσης. Από το 2014 θέσαμε ως πρώτο στόχο τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων, δουλέψαμε μεθοδικά με υπηρεσιακές μελέτες και χωρίς ένα ευρώ κόστος καταφέραμε να είμαστε πανέτοιμοι από την πρώτη στιγμή και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο  Πρόγραμμα  Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Στηρίζουμε έμπρακτα τους αγρότες μας και τον πρωτογενή  τομέα του τόπου μας».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου απαντώντας στην ανακοίνωση της κ. Σταρακά για τα Πάρκο ανέφερε σχετικά:

«Είναι κρίμα που, η θητεία της κ Σταρακά στην Περιφέρεια, δεν της δίδαξε την ακρίβεια στο λόγο έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται τη διακριτή διαφορά ανάμεσα στις έννοιες κάνω αποδεκτό και εγκρίνω.

 Στην ομιλία μου στην Αθήνα ήμουν πολύ προσεκτικός, όπως πολύ προσεκτικός είμαι σε ότι αφορά στην εξέλιξη της πορείας της μελέτης του πάρκου.

 Ήμουν πολύ σαφής στη διατύπωση λέγοντας ότι η μελέτη έγινε αποδεκτή από το Δασαρχείο και οδεύει για τη τελική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Εκτός αν, η κ. Σταρακά, δεν ξέρει τη διαδικασία ή δεν θέλει να προχωρήσει η ανάπλαση του Πάρκου.

Για την ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου εργαστήκαμε με επιμονή προκειμένου να ξεπεράσουμε όλο το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί από προηγούμενες αστοχίες και το οποίο συντηρούνταν παρασκηνιακά και κακόβουλα.

 Είναι πλέον πρόδηλο ποιος επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα αμφιβολίας στους πολίτες λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Νομίζω ότι, με τη σημερινή ανακοίνωση, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υποτιμά τη μνήμη και τη νοημοσύνη της κοινωνίας.

Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος της κ. Σταρακά.

Πίστευα και πιστεύω ότι η ανάπλαση του πάρκου πρέπει να ενώνει όλους τους Αγρινιώτες και γι αυτό εργάζομαι».

Σελίδα 1 από 36

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία