Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Με μεράκι για τους παραδοσιακούς χορούς και αίσθημα ευθύνης απέναντι στις λαϊκές παραδόσεις του τόπου, ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) πραγματοποιεί και φέτος τη μεγάλη του γιορτή για το κλείσιμο της χορευτικής περιόδου 2018-2019.

"…του τόπου μας το έθιμο, του τόπου το συνήθι…" λοιπόν ο τίτλος της τελετής λήξης όλων των τμημάτων του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, που θα λάβει χώρα στον αύλειο χώρο των αποθηκών Παπαστράτου στο Αγρίνιο, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:30.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή κατά τη διάρκεια της οποίας όλοι οι συντελεστές του έργου που παράγεται στα επιμέρους τμήματα του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, θα παρουσιάσουν με τον μοναδικό τρόπο που τους χαρακτηρίζει αποσπάσματα από τη δουλειά τους.

Βέβαια όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα χαράς και κεφιού ενώ θα τους συντροφεύει η γνωστή παραδοσιακή ορχήστρα ΕΠΤΑΣΗΜΟ.

Την Παρασκευή 21 & το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 τα χορευτικά συγκροτήματα του Αγρινίου ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια ακόμη χρονιά με φιλανθρωπικό σκοπό.

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου στις 20:00 μ.μ. την Παρασκευή και το Σάββατο οι πολιτιστικοί σύλλογοι χορεύουν για την ΕΛΕΠΑΠ και για Ειδικά Σχολεία της πόλης μας.

Μία συνδιοργάνωση του Δήμου Αγρινίου με τους συλλόγους:

Λαογραφικός Όμιλος Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, Συντροφιά με την Παράδοση, Νεάπολης «Το Παλαιόκαστρο», Παγκρήτιος Αιτ/νίας, «Μανουσάκια», Πολιτιστικός και Χορευτικός «Η Ρούμελη», Εργαστήρι Λαογραφίας Πολιτισμού και Παράδοσης «Το Χοροστάσι», Χορευτικός Όμιλος Λεπενούς – Βάλτου «Κατσαντώνης», Χορευτικός και Λαογραφικός «Ο Αιτωλός», Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου, Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων, «Θεστιείς», «Οι Μερακλήδες», Μικρασιατών Προσφύγων Αιτ/νίας, Πολιτιστικός Δοκιμίου «Η Πρόοδος», Φίλων της Παράδοσης «Οι Ρίζες», Πολιτιστικός Καμαρούλας, Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας «Σταυραετοί των Αγράφων», «Ζορμπάς», Παραβόλας, Ποντίων Αιτ/νίας «Δ. Ψαθάς», Καστρακίου, Ματαράγκας, Πραμαντιωτών    και τα χορευτικά συγκροτήματα της ΚΕΔΑ.

Τιμή εισόδου 3 ευρώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησαν ήδη οι εγγραφές για τα μαθήματα χορών του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) εν όψει της νέας περιόδου 2018-2019.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στα γραφεία της ΓΕΑ στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου τις εργάσιμες ημέρες, πρωί και απόγευμα και ώρα 10.00-13.00 και 18.00-21.00.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου 2018.

Να σημειωθεί ότι για τις δυο πρώτες εβδομάδες των εγγραφών κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 18.30-20.30 θα παρίσταται στα γραφεία της ΓΕΑ και ο χοροδιδάσκαλος κ. Γεώργιος Τσελίκας, ο οποίος ειδικά τη δεύτερη εβδομάδα στις 21.00 θα πραγματοποιεί μαθήματα γνωριμίας και ενημέρωσης των νέων χορευτών.

Επίσης και ανάλογα με το αιτούμενο ενδιαφέρον, θα υπάρχει η δυνατότητα εκ μέρους του Λαογραφικού Ομίλου συγκρότησης και πρωινού τμήματος!

Από εφέτος και λόγω των συσσωρευμένων κοινωνικών αναγκών θα υπάρξουν ειδικές τιμές σε ότι αφορά τα μαθήματα χορών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως, φοιτητές, πολύτεκνοι, μακροχρόνιοι άνεργοι κλπ.

Τα μαθήματα χορών διδάσκουν οι καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς, κ. Γεώργιος Τσελίκας και κα. Ασπασία Κρικώνη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα (θα ακολουθήσει και αναλυτική ανακοίνωση σχετικά) και την εν γένει λειτουργία των χορευτικών τμημάτων κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στον Χοροδιδάσκαλο του Ομίλου κ. Γεώργιο Τσελίκα στο τηλ : 6977285049

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υποδέχθηκε στο Δημαρχείο αντιπροσώπους των αποστολών που μετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Εκπρόσωποι των χωρών: Μαλαισία, Κίνα, Ρωσία, Ουκρανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ρουμανία, Σερβία, Ιταλία και οι Βάσκοι εμφανίστηκαν με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και παρουσίασαν ένα μικρό δείγμα των χορευτικών παραστάσεων τους.

Ο Γιώργος  Παπαναστασίου αφού προσέφερε καλάθια με προϊόντα τοπικών παραγωγών ευχήθηκε στους χορευτές ευχάριστη διαμονή στην πόλη μας και καλή επιτυχία στις παραστάσεις τους: «Για μια ακόμη χρονιά το Αγρίνιο φιλοξενεί  νέες και νέους που προέρχονται από χώρες με πλούσια πολιτιστική παράδοση. Σας ευχαριστούμε που ήρθατε στην πόλη μας, κάποιοι από εσάς από πολύ μακριά, για να μας ταξιδέψετε στους ήχους και τους ρυθμούς σας, τα ήθη και τα έθιμά σας. Σας προσφέρουμε κάποιους από τους θησαυρούς της γης μας, προϊόντα υψηλής ποιότητας που είναι συνώνυμα της περιοχής μας. Είμαι σίγουρος ότι θα χαρείτε την διαμονή σας στην περιοχή και θα επιστρέψετε στην χώρα σας έχοντας καλές αναμνήσεις και πλούσιες εικόνες από τον όμορφο δήμο μας».  

Αμέσως μετά τα γκρουπ της Κίνας, της Μαλαισίας και της Ρωσίας έδωσαν χορευτική παράσταση στο Γηροκομείο Αγρινίου. Η υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου Ανθούλα Μακρή αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης και εξέφρασε το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την λειτουργία του Γηροκομείου.

Σήμερα τις 9.00 μ.μ είναι η επίσημη τελετή έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην πλατεία Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου  25 Αυγούστου 2018 έχει ως εξής:

9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Λεπενούς.

Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Ουκρανίας, της Σλοβακίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου  ΄΄Ο Κατσαντώνης΄΄.

9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας

Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα  της Πολωνίας της Ισπανίας και της Ματαράγκας.

9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Αγγελοκάστρου

Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Ιταλίας της Ρουμανίας και του χορευτικού τμήματος  Αγγελοκάστρου.

9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Αγ.Κων/νου

Παράσταση από τα Χορευτικά της Γκάνας, Ρωσίας, Μαλαισίας και του Συλλόγου Μικρασιατών .

9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Παραβόλας

Παράσταση από τα Χορευτικά της Κίνας της Σερβίας και της Παραβόλας

 

Δωρεάν μετακίνηση για την τελετή λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Αρχοντικό της λίμνης

Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018  και ώρα 20:00 θα αναχωρούν από την οδό Λ. Μαβίλη (Λύκεια), λεωφορεία του ΚΤΕΛ με προορισμό το Αρχοντικό της λίμνης Τριχωνίδας για την τελετή λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.

Το ίδιο θα ισχύσει και μετά το τέλος του Φεστιβάλ.

Η μετακίνηση είναι ΔΩΡΕΑΝ προσφορά του Δήμου Αγρινίου.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως ένδειξη σεβασμού, στις εξελίξεις της εθνικής τραγωδίας αναβάλλεται η προγραμματισμένη σημερινή πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», στον Αστακό. 

Το Νομικό Πρόσωπο εκφράζει τα θερμά του Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων. 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

 

Κατόπιν προσκλήσεως  του δήμου Νάξου και του διοργανωτή κ. Χρήστου Πρασσακη, το χορευτικό μας παρουσίασε την Μεσολογγίτικη παράδοση στο πολυπληθές κοινό της Νάξου , το οποίο και εκφράστηκε  με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τους χορούς μας, τις φορεσιές μας αλλά και τις χορευτικές  ικανότητες των μελών του τμήματος.

Το τμήμα μας συνεχίζει με εμφανίσεις σε αστακό-Βόνιτσα-Καρπενήσι-Ικαρία-δράμα Καρδίτσα, όπου και το Μεσολόγγι θα αφήσει και πάλι τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο υπεύθυνος καθηγητής Καραβασίλης Δημήτρης παρέδωσε βιβλίο με την ιστορία του τόπου μας, στον πρόεδρο του πνευματικού  κέντρου Νάξου και με τη σειρά του προσέφερε αναμνηστικά της Νάξου.

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία