Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Διαμαντόπουλο.

Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου παρέδωσε υπόμνημα  στον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη  με τις προτάσεις και το αναπτυξιακό σχέδιο  του Δήμου για το θαλάσσιο μέτωπο, σημειώνοντας  πως για την γενικότερη οικονομική ανάκαμψη της περιοχής, είναι απαραίτητη η υποστήριξη τριών πυλώνων ανάπτυξης όπως είναι η εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου (master plan) Λιμένα Μεσολογγίου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Ιονίου και η λειτουργία της Μαρίνας.

Η συνδυαστική διαχείριση των τριών αυτών αξόνων, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ολοκληρωμένης και βιώσιμης ανάπτυξης. Σε συνέχεια της καλής επικοινωνίας, ο  κ. Κώστας Λύρος προσκάλεσε τον κ. Πλακιωτάκη να επισκεφθεί το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τις δυνατότητες του  θαλάσσιου χώρου του.

Την Αιτωλοακαρνανία θα έχει ως... φιλοξενούμενη το νέο επεισόδιο της δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής Happy Traveller που θα προβληθεί από τον ΣΚΑΙ το προσεχές Σάββατο.

Ο Ευτύχης Μπλέτσας γράφει σχετικά:

Θα κάνουμε ένα roadtrip μαζί με την κόρη μας σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Στερεάς Ελλάδας, την Αιτωλοακαρνανία. Το ταξίδι ξεκινάει από την βάση μας την Θεσσαλονίκη και αφού περάσουμε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, θα φτάσουμε στο μέρος όπου θα μείνουμε, τη Μακύνεια. Από εκεί θα φτάσουμε εύκολα με το αμάξι στην μεγαλόπρεπη Ναύπακτο με το εντυπωσιακό της κάστρο. Έπειτα θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο ιδιαίτερα αξιοθέατα της περιοχής, τον Βοτανικό Κήπο που βρίσκεται μεταξύ Μεσολογγίου και Αντιρρίου. Θα πάμε σε έναν εντυπωσιακό βοτανικό κήπο και θα επισκεφθούμε το ιστορικό και αγαπημένο Μεσολόγγι. Εκεί θα δούμε τα ιστορικά μνημεία, θα δοκιμάσουμε τοπικό ψάρι και θα απολαύσουμε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας με τα χρώματα της λιμνοθάλασσας που λέγεται πως έχουν εμπνεύσει μεγάλους Έλληνες συγγραφείς και ποιητές.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αγρίνιο,το Αιτωλικό και το Θέρμο, ενώ θα κάνουμε και μια μικρή στάση για να δούμε τον Αχελώο και τον Εύηνο ποταμό. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνεις και οδοιπορικό σε χωριά και γραφικές τοποθεσίες της ορεινής Ναυπακτίας. Θα φτάσουμε στο χωριό Θέρμος και θα θαυμάσουμε την Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας. Έπειτα θα επισκεφθούμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και μάλιστα θα μπούμε στο εσωτερικό της και θα ανέβουμε στην κορυφή ενός από τους τέσσερις θεόρατους πυλώνες που την κρατάνε. Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής θα κάνουμε μια στάση στην Αμφιλοχία.

Ένα επεισόδιο γεμάτο Ελλάδα σε μία από τις πιο ιστορικές και ποικιλόμορφες περιοχές της χώρας μας.

Happy Traveller στην Αιτωλοακαρνανία
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στις 17:40 στον ΣΚΑΙ.

Μέλη της Ερευνητικής Ομάδας του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετείχαν στην 4η συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου BalkanMed INNOVA, Βαλκανο - Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του προγράμματος «INTERREG Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 07-08 Νοεμβρίου 2019 στα Τίρανα, Αλβανία, παρουσία εκπροσώπων όλων των εταίρων του έργου. Ο Συντονιστής του έργου καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος παρουσίασε τις δράσεις του έργου και καθόρισε τα επόμενα στάδια για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.

Στα πλαίσια του έργου θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακά μαθήματα για την επαγγελματική κατάρτιση σε 4 οικονομικούς τομείς στρατηγικής σημασίας που δραστηριοποιείται το έργο: Τουρισμός & Πολιτιστική Κληρονομιά, Ενέργεια και Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Αγροτοδιατροφικός τομέας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικτυακών μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Επιπρόσθετα, προβλέπονται δράσεις καθοδήγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων με απώτερο στόχο τη δικτύωση επιχειρήσεων από όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει στον ιστότοπο του έργου (http://www.balkanmed-innova.eu/). Όσοι παρακολουθήσουν επιτυχώς τα μαθήματα, θα μπορέσουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε θέματα επιχειρηματικότητας, να υποβάλλουν το δικό τους επιχειρηματικό σχέδιο και να διαγωνιστούν για τα βραβεία επιχειρηματικότητας.

Οι τρείς (3) πιο καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες από την Περιφέρεια Ηπείρου θα βραβευθούν και θα ενισχυθεί η δημιουργία της νέας επιχείρησής τους μέχρι το ποσό των 4.000 €.

Στη διεθνή τουριστική έκθεση ERGO MARATHON EXPO 2019, που πραγματοποιήθηκε στo Δέλτα Φαλήρου (Στάδιο Τάε-Κβον-Ντο) συμμετείχε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας προβλήθηκαν οι αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στη Δυτική Ελλάδα και δόθηκε η δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν για τον 6ο Μαραθώνιο Ολυμπίας, που θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Μαρτίου 2020.

«Είμαστε παρόντες σε εμβληματικά γεγονότα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου μας δίνεται η δυνατότητα να προβάλλουμε τη Δυτική Ελλάδα ως έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό, κατάλληλο να αναζητήσει ο κάθε επισκέπτης τη δική του εμπειρία. Αυτή τη φορά, είχαμε την ευκαιρία να προβάλουμε σημαντικά αθλητικά γεγονότα που διοργανώνονται στον τόπο μας και ιδιαίτερα τον Μαραθώνιο της Αρχαίας Ολυμπίας που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2020» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης.

Το περίπτερο της ΠΔΕ έγινε αντικείμενο θετικών σχολίων πλήθους επισκεπτών και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον από παράγοντες του αθλητικού, πολιτικού και κοινωνικού τομέα. Μεταξύ άλλων, στον χώρο του περιπτέρου βρέθηκαν, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, μαζί με τον Δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα, τον Τεχνικό Διευθυντή του Μαραθωνίου της Αθήνας, Ευάγγελο Παπαποστόλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γεώργιο Δημόπουλο, οι οποίοι κατέθεσαν και το ενδιαφέρον τους για τον επικείμενο 6ο Μαραθώνιο Ολυμπίας.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Έκθεση ERGO MARATHON EXPO 2019, εκπροσώπησαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού- Τουρισμού και Απασχόλησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Ματθιόπουλος, καθώς επίσης η Παρασκευή Παπαπάσχου του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της ανωτέρω Διεύθυνσης και η Ιωάννα Σπηλιοπούλου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Ηλείας.

O Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων καταθέτει πρόταση για να ενταχθεί η Αιτωλοακαρνανία στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Η ανακοίνωση του φορέα: 

Οι προτεινόμενες περιβαλλοντικές υποδομές του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. και του Διαζώματος για την "Διαδρομή Φύσης & Πολιτισμού" στον νομό Αιτωλοακαρνανίας όσον αφορά την διαμόρφωση ενός ολιστικού & συνθετικού τουριστικού προϊόντος στο νομό μας (με μωβ χρώμα σημειωμένες οι περιοχές του δικτύου Νatura που βρίσκονται υπό την διοίκηση και διαχείριση του Φορέα Διαχείρισης, με κίτρινο χρώμα τα αρχαία θέατρα προς αποκατάσταση, με γαλάζιο & λευκό χρώμα οι προτεινόμενες περιβαλλοντικές υποδομές ανάπτυξης οικοτουρισμού).

Συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης με τους Αντιδημάρχους Τουρισμού Αιγιαλείας και Αγρινίου, Στράτο Βαρδάκη και Σπύρο Φλώρο, αντίστοιχα.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν, η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2019 που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 8-10 Νοεμβρίου 2019, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους, ενόψει και του νέου σχεδίου προβολής που επεξεργάζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Η καλή και στενή συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης αποτελεί συστατικό στοιχείο της επιτυχίας του τόπου μας. Καθώς λοιπόν σχεδιάζουμε τη νέα στρατηγική προβολής και ανάδειξης της Δυτικής Ελλάδας θέλουμε τις προτάσεις και τις υποδείξεις των δήμων, προκειμένου το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες» δήλωσε ο κ. Κοροβέσης.

Σημειώνεται ότι στις συναντήσεις παραβρέθηκε και ο προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης.

Σελίδα 1 από 46

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία