Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα περίεργο ατύχημα συνέβη σήμερα το πρωί στο κέντρο της πόλης του Πύργου όταν ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε με αποτέλεσμα να μπει σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην οδό Μανωλοπούλου σπάζοντας την βιτρίνα και προκαλώντας ζημιές στο μαγαζί.

Αξίζει να σημειωθεί πως από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος υπάλληλος του καταστήματος ή κάοποιος πεζός καθώς η συγκεκριμένη οδός είναι πολυσύχναστη και πόσο μάλλον τις πρωινές ώρες.

Τα αίτια διερευνώνται.

Πηγή: patrisnews.com

 

Συναισθήματα που δεν περιγράφονται με απλά λόγια, έχουν κατακλύσει από την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων την Παρασκευή τον αριστούχο μαθητή του 3ου Λυκείου Πύργου Νίκο Δαμασκόπουλο.

Έχοντας πετύχει πραγματικά μια εξωπραγματική επίδοση με 19.554 μόρια, κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή τόσο της Ηλείας όσο και ολόκληρης της χώρας. Ένα παιδί με αξίες, ήθος και με στόχους που είχε θέσει εδώ και αρκετά χρόνια, κατάφερε να πετύχει χάρη στα στοιχεία της εργατικότητας και της υπομονής που τον διακρίνουν, καθώς και χάρη στην προετοιμασία που είχε τα περασμένα χρόνια και περισσότερο φέτος. Πλέον κοιτά το μέλλον του με αισιοδοξία και χαμόγελο, αφού με μια τεράστια επίδοση όπως αυτή που σημείωσε, θεωρείται δεδομένη η είσοδός του στην Πυροσβεστική Ακαδημία.

Παρακάτω μας μιλά σε «Πρώτο Ενικό», όπου μοιράζεται τα συναισθήματά του για την επιτυχία του και πως έφτασε ως εκεί:

Γνωρίζοντας τις βαθμολογίες και την επίδοση που έχεις πετύχει όντας ο κορυφαίος όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, θα ήθελες να μας πεις πως νιώθεις;

 Νιώθω υπερήφανος που κατάφερα να ολοκληρώσω την αν μη τι άλλο δύσκολη και απαιτητική διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων πετυχαίνοντας μια τέτοια επίδοση. Πολύωρο διάβασμα, επιμονή, προγραμματισμός, τεράστια συγκέντρωση -ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα-, αποτέλεσαν τα στοιχεία της επιτυχίας και χαίρομαι που οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς απέδωσαν καρπούς.

Οι βαθμολογίες που πέτυχες ήταν πραγματικά εξωπραγματικές. Πως θα χαρακτήριζες γενικότερα τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις; Αποτελεί ζήτημα τύχης ή καλής προετοιμασίας;

Η εργατικότητα που επέδειξα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με βοήθησε να σημειώσω υψηλές βαθμολογίες. Το 20 σε Πληροφορική και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας(ΑΟΘ), το «σχεδόν άριστα» στα Μαθηματικά με 19,8 και το 18,1 στην Έκθεση, αποτελούν επιβράβευση του προσωπικού μου αγώνα. Οι Πανελλαδικές αποτελούν για όλους μια πρόκληση, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που πρέπει ο εξεταζόμενος να αντιμετωπίζει με φόβο. Δεν νομίζω πως η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο. Βασική παράμετρος επιτυχίας αποτελεί η άριστη προετοιμασία. Τα τελευταία δυο χρόνια προετοιμαζόμουν εντατικά γι’ αυτή τη στιγμή. Και από το Γυμνάσιο ακόμα, ήμουν επιμελής μαθητής.

Τι χρειάζεται για να οδηγηθείς στην επιτυχία;

Παρά τη συστηματική μελέτη που μπορεί να κάνει κάποιος, τα πράγματα δεν κυλάνε πάντα όπως επιθυμούμε και έχουμε προγραμματίσει. Φορτιζόμαστε ψυχολογικά και καλούμαστε να ξεπεράσουμε τα προσωπικά μας όρια για να πετύχουμε. Σκέψεις άσχημες που φέρνουν απογοήτευση πρέπει να αποβάλλονται άμεσα από το μυαλό. Σ’ αυτό τον τομέα βοηθήθηκα προσωπικά από την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου, που με έκαναν να νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό μου.

Μίλα μας λίγο για το στόχο σου (σ.σ. τη σχολή αρεσκείας) και όσα περιμένεις να σου προσφέρει;

Στόχος μου από την Α’ Λυκείου αποτελεί η εισαγωγή στην Πυροσβεστική Ακαδημία, καθώς, εκτός από το γεγονός ότι και ο πατέρας μου είναι πυροσβέστης, θέλω να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Πρόκειται για ένα εργασιακό χώρο που συνδυάζει τα πάντα και έχει έντονη ανθρωπιστική διάσταση, διότι μέσα απ’ αυτόν σου δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξεις όλες σου τις δεξιότητες για να σώζεις ανθρώπινες ζωές. Χρειάζεται να διαθέτεις μόρφωση, ομαδικότητα, πνεύμα συνεργασίας, επικοινωνιακό χαρακτήρα και καλή φυσική κατάσταση, δηλαδή μια προσωπικότητα πολύπλευρα καλλιεργημένη».

Πως κρίνεις την εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία σε σχέση με τα φροντιστήρια. Θεωρείς πως μπορεί να υπάρξει κάποια βελτίωση;

Το δημόσιο σχολείο βοηθά αρκετά τα παιδιά και ορισμένες φορές αντιμετωπίζεται με απαξίωση ακόμα και από τους ίδιους τους μαθητές, με συνέπεια να μην επωφελούνται από τα οφέλη του. Οι καθηγητές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μας βοηθούν. Σίγουρα η διδασκαλία που παρέχουν τα φροντιστήρια και οι καθηγητές του ιδιωτικού τομέα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, ωστόσο σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ακυρώνουμε τη δημόσια εκπαίδευση. Πιστεύω ότι τα δημόσια σχολεία με ορισμένες βελτιώσεις θα μπορούσαν να παρέχουν ακόμα καλύτερη και επαρκή μόρφωση, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για φροντιστήρια.

Για να ξεφύγουμε λίγο από τις ερωτήσεις για το διάβασμα, έχεις κάποιες δραστηριότητες που κάνεις κατά τον ελεύθερό σου χρόνο;

Από μικρή ηλικία είχα ξεκινήσει την ενασχόλησή μου με το άθλημα του μπάσκετ, ωστόσο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με οδήγησαν σε προσωρινή διακοπή του. Αφού τελείωσε πλέον αυτή η διαδικασία, έχω την ευκαιρία να απολαμβάνω το μπάσκετ και τη θάλασσα που τόσο πολύ μου έλειψαν όλο αυτό το διάστημα! Τρέφω τεράστια συμπάθεια για το δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τον οποίο και χάρηκα ιδιαίτερα κατά τη βράβευση του ως MVP (σ.σ. πολυτιμότερου παίκτη) στο ΝΒΑ. Ήταν ο καλύτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και το άξιζε. Θεωρώ πως πρόκειται για ένα παιδί-πρότυπο για όλους εμάς τους νέους. Η ζωή του φαντάζει ως σενάριο ταινίας, καθώς προέρχεται από φτωχή οικογένεια μεταναστών και κυνήγησε το όνειρό του να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο σε ένα πρωτάθλημα που κοσμείται από τους καλύτερους παγκοσμίως. Αποτελεί ένα παράδειγμα για όλους μας, καθώς η επιμονή, η υπομονή, η εργατικότητα και η αγάπη για αυτό που κάνει τον οδήγησαν στην κορυφή.

Πηγή: patrisnews.com

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 22 και 26 ετών, συνεργών του δράστη, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο δράστης προχθές το βράδυ διέρρηξε εξοχική οικία ημεδαπού στο Κολύρι Ηλείας και αφαίρεσε κοσμήματα, ένα δοχείο με λάδι και ένα προβολέα συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εντόπισαν χθες το μεσημέρι στον Πύργο τον δράστη και τον συνέλαβαν.

Από την έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, διακρίβωσαν ότι, ο 23χρονος με τους δύο συνεργούς του, είχαν διαπράξει από τις 25-4-2019 μέχρι και τις 8-6-2019, συνολικά πέντε κλοπές σε εξοχικές οικίες σε περιοχές του Πύργου, από όπου είχαν αφαιρέσει κοσμήματα, δυο κυνηγετικά όπλα, 200 κιλά ελαιόλαδο, γεωργικά και οικοδομικά εργαλεία, καθώς και μια διάρρηξη σε γραφείο εκκλησιαστικών επίπλων, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτ. Ελλάδας

«Έχουμε εμπιστοσύνη στη δημόσια διοίκηση. Είναι οι στενότεροι και οι πιο πολύτιμοι συνεργάτες μας. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηριχθήκαμε στις δικές μας δυνάμεις και φέραμε ορατά αποτελέσματα ακόμα και στους πιο δύσκολους τομείς. Δεν πρέπει στιγμή να ξεχνάμε ότι η πλειονότητα των δημόσιων υπαλλήλων κράτησε όρθιο το Δημόσιο σε δύσκολες στιγμές και μέσα σε δύσκολες συνθήκες» τόνισε ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τις επισκέψεις του σήμερα σε δημόσιες υπηρεσίες του Πύργου, συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι πρόσφατα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύθηκε μαζικά με μόνιμο προσωπικό, στο πλαίσιο της κινητικότητας και περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή στην οποία βρέθηκε όταν του ζητήθηκε να υπογράψει την κατάργηση των θέσεων και τη διαθεσιμότητα του προσωπικού. «Δεν το έπραξα και σήκωσα προσωπικά, ακέραια την ευθύνη» τόνισε και πρόσθεσε: «αυτή ήταν μια τραυματική περίοδος για τη δημόσια διοίκηση συνολικά που δεν πρέπει να ξανασυμβεί, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί».

Ο Περιφερειάρχης, μαζί με τα στελέχη του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα -Δικαίωμα στην Πρόοδο» επισκέφθηκαν το Διοικητήριο, το Δημαρχείο Πύργου, το Νοσοκομείο Πύργου και τη Διεύθυνση Μεταφορών – Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Βελτιώνεται η οδική πρόσβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και παράλληλα ενισχύεται με εξοπλισμό, καθώς στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκαν τα αντίστοιχα έργα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.

«Σταθερός μας προσανατολισμός είναι η ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας. Τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας αναβαθμίζονται με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο οι ελλείψεις που διαπιστώνονται να καλύπτονται στο συντομότερο δυνατό χρόνο, έχοντας προτεραιότητα τη βελτίωση συνθηκών νοσηλείας των ασθενών» ανέφερε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο του Πύργου εγκρίθηκε χρηματοδότηση 495.000 ευρώ, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες για τη διαμόρφωση του δρόμου από την Εθνική Οδό μέχρι την Επαρχιακή Οδό Πύργου-Οινόης, μπροστά από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου συνολικού μήκους 1.550 μέτρων. Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν, έχουν στόχο την αποκατάσταση και τη γενικότερη βελτίωση της οδού, λόγω του μεγάλου φόρτου κυκλοφορίας που δέχεται. Το έργο έχει τίτλο «Βελτίωση οδού από εθνική Οδό Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας - Γενικό Νοσοκομείο Πύργου - διασταύρωση Επαρχιακής Οδού Πύργου Αγίου Γεωργίου».

Επίσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 175.000 ευρώ για την προμήθεια πλυντηρίων – σιδερωτηρίου νοσοκομειακού τύπου για τις ανάγκες του Γ.Ν. Ηλείας –Ν.Μ Πύργου. Έτσι, θα αντικατασταθεί ο υπάρχων εξοπλισμός που έχει υποστεί φθορές λόγω παλαιότητας και συνεχούς χρήσης, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει συνεχείς βλάβες με ιδιαίτερα υψηλό κόστος επισκευής.

Διασύνδεση του ΕΚΑΒ Πάτρας με το δίκτυο Οπτικών Ινών

Εξάλλου, μετά από πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εξασφαλίζεται χρηματοδότηση για τη διασύνδεση του ΕΚΑΒ Πάτρας με το μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών Αχαΐας. Με τη διασύνδεση επιτυγχάνεται καλύτερη λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Πάτρας, ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που θα διευκολύνουν το σημαντικό έργο που επιτελεί στον τομέα της υγείας.

Η άρση της εξόφθαλμης αδικίας σε βάρος της Δυτικής Αχαΐας αλλά και ολόκληρης της Ηλείας, με την μεγάλη εκκρεμότητα της ανακατασκευής της Πατρών-Πύργου, εντάσσεται στις βασικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας. Το έργο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε δεκάδες φορές αλλά ουδέποτε έβαλε σε τροχιά πραγματικής υλοποίησης θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί απ’ την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτό επεσήμανε η πολιτευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη σε δηλώσεις της με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος στον τομέα των υποδομών. Η κ. Τραχήλη υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν απόλυτα σαφής στην ομιλία του θέτοντας στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Νέας Δημοκρατίας τόσο την ανακατασκευή της Πατρών –Πύργου όσο και το εξίσου μεγάλης σπουδαιότητας έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Ρίου με το νέο λιμάνι της Πάτρας.

«Όλα αυτά δείχνουν στην πράξη το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για την Αχαΐα και την Δυτική Ελλάδα αλλά και την ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας ν’ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας με άξονα ένα πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμα σ’ όλους τους τομείς κυβερνητικού έργου», σημείωσε η κ. Τραχήλη. Προσθέτοντας ότι «οι παρεμβάσεις που θα δρομολογήσει η Νέα Δημοκρατία στα δίκτυα υποδομών της χώρας θα έχει άμεσο και μετρήσιμο αποτέλεσμα στην αύξηση του ΑΕΠ κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες».

Η κ. Τραχήλη αναφορά έκανε και σε δυο ακόμη έργα στη Δυτική Ελλάδα, την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και την ολοκλήρωση της Αμβρακίας, έργα που επίσης έχουν ενταχθεί στη δέσμη των πρώτων επιλογών της Νέας Δημοκρατίας μετά τις επόμενες εκλογές.        

Σελίδα 1 από 9

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία