Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος στην εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 απένειμε τιμητική διάκριση  στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ν. Αχαΐας και ανακοίνωσε ότι και εφέτος θα προβεί στην αγορά υλικών που απαιτούνται για την πυροσβεστική περίοδο σύμφωνα με τις ανάγκες της, θέλοντας να ανταποδώσει την πολύ σημαντική προσφορά της Π.Υ. στην ασφάλεια λειτουργίας των υποδομών των επιχειρήσεων αλλά κυρίως όσων εργάζονται σε αυτές.

«Δίνουμε μεγάλο αγώνα, με δυσκολίες, αντιξοότητες και κινδύνους, χειμώνα-καλοκαίρι για να επιτελέσουμε την αποστολή μας απέναντι στην κοινωνία» ανέφερε από την πλευρά του ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας κ. Νίκος Ρουμελιώτης και ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους όλων των Πυροσβεστών που υπηρετούν στο νομό Αχαΐας για την πρωτοβουλία.

Οι εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια συγκέντρωσης των απαιτούμενων πόρων είναι οι:

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ ΑΒΕΕ

ΧΗΜΙΚΑ & ΒΙΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ  ΠΑΤΡΩΝ ΑΕ

FRIESLANDCAMPINA HELLAS S.A.

ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΑΧΑΪΑΣ ΑΕ

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΑΕ

Ν. ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ

ΠΑΥΛΟΣ Ν. ΠΕΤΤΑΣ ΑΒΕΕ

ΤΙΤΑΝ ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ

ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, στην περιοχή Τσαμέικα του δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Το μέτωπο της φωτιάς καίει αγροτοδασική έκταση και στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα

Φωτιά στα Τσαμέικα Δυτικής Αχαΐας βρίσκεται σε εξέλιξη, σε δασική και γεωργική έκταση. Επί τόπου επιχειρούν 32 άνδρες με 16 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο καθώς και δύο αεροσκάφη καναντέρ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική δεν απειλούνται σπίτια.

Πηγή: thebest.gr

Εκδόθηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 962 εποχικών πυροσβεστών για την κάλυψη παροδικής φύσης αναγκών στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Η διάρκεια της σύμβασης ορισμένου χρόνου θα είναι από την ημερομηνία υπογραφής της, που θα καθοριστεί με νεότερη διαταγή αρχηγού Π.Σ. μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2019.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων, εάν εξακολουθούν να υφίστανται κενές θέσεις, με απόφαση αρχηγού Π.Σ. δύναται να εκδοθεί συμπληρωματική πρόσκληση για την κάλυψη των συγκεκριμένων κενών.

Οι υποψήφιοι από όλη τη χώρα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που αναφέρονται στην προκήρυξη, κατά το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 8/5/19 μέχρι και την Τετάρτη 15/5/19, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου, από ώρα 08:00 μέχρι 15:00 στις Επιτροπές Παραλαβής Δικαιολογητικών.

Δείτε εδώ την προκήρυξη

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

 

Στην έγκριση πρόσληψης 1500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης προχώρησαν τα υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέγραψαν την εγκριτική απόφαση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης χιλίων πεντακοσίων (1.500) Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης , με σχέση ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών για την Αντιπυρική περίοδο 2019, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου που προέβλεπε φωτιά σε δωμάτιο του δευτέρου ορόφου του ξενοδοχείου Liberty.

Το σενάριο προέβλεπε ότι την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο δωμάτιο υπήρχαν δύο άτομα, που βγήκαν στο μπαλκόνι και καλούσαν σε βοήθεια. Παράλληλα ο καπνός ήταν πυκνός και επικράτησε πανικός στο ξενοδοχείο. Οι εργαζόμενοι συνέδεσαν σωλήνες νερού από την πυροσβεστική φωλιά που υπάρχει στο χώρο, χωρίς να καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά και τηλεφωνήσαν στην πυροσβεστική που έφθασε με τρία υδροφόρα οχήματα, ένα βραχιονοφόρο και 14 πυροσβέστες με επικεφαλής τον Διοικητή, Χριστόφορο Μπόκα.

Ταυτόχρονα κατέφθασαν περιπολικά της αστυνομίας για να διευκολύνουν την κίνηση, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όχημα της ΔΕΗ. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τα δυο άτομα από το μπαλκόνι του φλεγόμενου δωματίου, ενώ συγχρόνως ξεκίνησε και η κατάσβεση. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος χρησιμοποιήθηκε θερμική κάμερα  και γενικά εξοπλισμός για την είσοδο των πυροσβεστών στο δωμάτιο που είχε γεμίσει από καπνούς.

Η άσκηση είχε ως στόχο την εκπαίδευση των πυροσβεστών και του προσωπικού του ξενοδοχείου ώστε να είναι σε διαρκή ετοιμότητα σε ανάλογη περίπτωση.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέγραψαν την εγκριτική απόφαση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 για την πρόσληψη-κατάταξη οκτακοσίων εβδομήντα έξι (876) Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι σχετικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σελίδα 1 από 24

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία