Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αστακού, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Πληροφορική» των εκπαιδευτικών Πληροφορικής Λεωνίδα Φούντα και Σπυρίδωνα Πανταζή.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, σε γονείς καθώς επίσης και σε όσους αγαπούν την Πληροφορική και θέλουν να τη γνωρίσουν με απλά λόγια.

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 στις 06:00 μ.μ., στο χώρο εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκπαιδευτικός Λεωνίδας Φούντας, είναι ο δάσκαλος Πληροφορικής των παιδιών μας και είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να παρουσιάζουμε εμείς το νέο του βιβλίο. 

Σας περιμένουμε όλους εκεί να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια!

Πηγή: mytikaspress.blogspot.com

Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής στο πλαίσιο της Πράξης «Πιλοτικές Παρεμβάσεις υποστήριξης Πιστοποίησης μαθητών Γ΄ τάξης Γυμνασίου για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής ΚΠπ, σχολικό έτος 2018-2019»

Στο Γυμνάσιο Παναιτωλίου λειτουργεί τμήμα Υποστήριξης Πιστοποίησης για την απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής.

Στο τμήμα Υποστήριξης Πιστοποίησης συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου που επιθυμούν να προετοιμαστούν για εξετάσεις απόκτησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής.

Σκοπός του Τμήματος Υποστήριξης Πιστοποίησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής είναι η απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, με απώτερο στόχο οι εκπαιδευόμενοι να επιτυγχάνουν την πιστοποίηση και αναγνώριση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων για περαιτέρω μάθηση και εργασία.

Στο τμήμα διδάσκει ο ωρομίσθιος εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Ζάρκας Σπυρίδων.

Πηγή: panaitolionews.blogspot.com

Ο Δήμος Αγρινίου στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει την επικοινωνία με τους  πολίτες προχώρησε στο σχεδιασμό νέας ιστοσελίδας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Τμήματος Πληροφορικής, προκειμένου να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.

Η νέα ιστοσελίδα θα είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση agrinio.gov.gr και από σήμερα ξεκινά η πιλοτική της λειτουργία.  Η υπάρχουσα ιστοσελίδα www.cityofagrinio.gr  παραμένει σε λειτουργία μέχρι την έναρξη της πλήρους λειτουργίας της νέας ιστοσελίδας.

Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν  να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους στη νέα ιστοσελίδα στον σύνδεσμο: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 25/05/2017

 

Το διήμερο 20 και 21 Μαΐου στο Νέο Εκθεσιακό Χώρο του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Αναδρομής στο Μέγαρο» παρουσιάστηκε μια εγκατάσταση σχετική με εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης από την καθηγήτρια Πληροφορικής του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου (με συμπλήρωση ωραρίου στο 2ο και στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις), κα Παναγιωτοπούλου Γεωργία, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Χρησιμοποιήθηκε η υπηρεσία φωνής Alexa Voice System (AVS) που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τον κόσμο γύρω τους με έναν πολύ έξυπνο τρόπο, χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή τους – Internet of Voice (IoV). Δημιουργήθηκαν δεξιότητες (Alexa Skills) και ο επισκέπτης μπορούσε να κάνει διαλογική συζήτηση με την Alexa, να πάρει πληροφορίες σχετικά με θέματα που τον ενδιέφεραν και να ελέγξει με τη φωνή του  “έξυπνα φωτιστικά”. Επίσης  είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ως γλώσσα τα Αγγλικά ή τα Γερμανικά. Οι δεξιότητες που παρουσιάστηκαν ήταν σχετικές με την ελληνική πραγματικότητα, την τέχνη και τον αυτοματισμό σπιτιού. Η υλοποίηση έγινε σε raspberry pi3 (μικρός υπολογιστής σε μέγεθος χρεωστικής κάρτας). 

 

Επεξηγηματικό κείμενο για την εγκατάσταση και το AVS σύστημα που χρησιμοποιήθηκε

Καλλιτέχνης/Ερευνητής: Γεωργία Παναγιωτοπούλου

Τίτλος Έργου: “Alexa άκουσε, πες μου,  κάνε”

Περιγραφή: Εγκατάσταση με χρήση του AVS (Alexa Voice System) σε Raspberry pi3(Τ.Ν)

Έτος: 2016

Διάρκεια: 7’

 

Σύνοψη Έργου

Το έργο αποτελεί μια εγκατάσταση σχετική με εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης.

Χρησιμοποιείται η υπηρεσία φωνής Alexa Voice System που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τον κόσμο γύρω τους με έναν πολύ έξυπνο τρόπο, χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή τους. Έχουν δημιουργηθεί δεξιότητες και ο επισκέπτης μπορεί να κάνει διαλογική συζήτηση με την Alexa και να πάρει πληροφορίες σχετικά με θέματα που τον ενδιαφέρουν. Επίσης μπορεί να δοκιμάσει με τη φωνή του να ελέγξει “έξυπνα φωτιστικά”. Στην παρούσα εγκατάσταση χρησιμοποιείται σε υλοποίηση με raspberry pi3.

 

Βιογραφικό

Η Γεωργία Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα και ζει στο Μεσολόγγι. Είναι Καθηγήτρια Πληροφορικής στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1995. Τα έτη 1988-1994 ήταν έκτακτη καθηγήτρια εφαρμογών και τα έτη 1994-2008 εργαστηριακή συνεργάτης στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Από το 2008 διδάσκει στο 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Το σχολικό έτος 2016-17 συμπληρώνει το ωράριο διδασκαλίας της στο 2ο Γυμνάσιο και Εσπερινό Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Υλοποιεί καινοτόμα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Tμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας  του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο ΠΜΣ με τίτλο "Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή". Στη διπλωματική της εργασία, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή κο Παναγόπουλο Μιχάλη, ασχολείται με τη δημιουργία δεξιοτήτων ASK (Alexa Skills) σχετικών με τη τέχνη και τον αυτοματισμό σπιτιού χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης AVS(Alexa Voice System της Amazon) σε Raspberry pi3.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Στον προθάλαμο του Εθνικού Τυπογραφείου βρίσκεται η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ μέσω της οποίας αναμένεται να προσληφθούν 200 επιστήμονες Πληροφορικής σε διάφορους φορείς του Δημοσίου.

Οι θέσεις στις ειδικότητες ΠΕ και ΤΕ Πληροφορικής θα είναι μόνιμες, ενώ η προκήρυξη 6Κ/2015 αναμένεται να βγει «στον αέρα» στις αρχές Δεκεμβρίου. Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί σε δικαστήρια και εισαγγελίες της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά η προκήρυξη περιλάμβανε 100 θέσεις αποκλειστικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όμως το ΑΣΕΠ συγκέντρωσε νεότερα αιτήματα και από άλλους φορείς του Δημοσίου και έτσι προκρίθηκε η λύση μιας προκήρυξης-σκούπα στις εν λόγω ειδικότητες.

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στον Aρειο Πάγο, στο Εφετείο Αθηνών, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και το Εφετείο Πατρών θα τοποθετηθούν οι περισσότεροι από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού, που θα στελεχώσουν κατά προτεραιότητα τα διοικητικά, πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας.

Προσόντα

• Για τις θέσεις ΠΕ Πληροφορικής οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα Πληροφορικής, ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, ή Πληροφορικής και Τηλεματικής, ή Επιστήμης Υπολογιστών, ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών, ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών, ή Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, ή Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων, ή Ψηφιακών Συστημάτων, ή Επιστημών και Πολιτισμού Κατεύθυνση Η/Υ, ή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, ή Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ή Ηλεκτρονικής και Μηχανικών Υπολογιστών, ή Ηλεκτρονικού Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών, ή Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, ή Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων ΑΕΙ, ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής, ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

• Για τις θέσεις ΤΕ Πληροφορικής ζητείται πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Πληροφορικής, ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων, ή Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης, ή Διαχείρισης Πληροφοριών, ή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων, ή Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία, ή Βιομηχανικής Πληροφορικής, ή Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, ή Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ή Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών, ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων, ή Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ή Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων Η/Υ ΤΕΙ, ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο πτυχίο ΚΑΤΕΕ.

Πηγή. aftodioikisi.gr

Ιδιαίτερη επιτυχία και ανταπόκριση στους ανέργους, παρουσιάζει το πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ από κοινού με την Microsoft Hellas. Οι εγγραφές ξεκίνησαν την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 και μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί περί τους 23.000 ανέργους.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» το οποίο ανέπτυξε ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas. Μία πρωτοβουλία για τη δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, χάρη στην οποία όσοι από τους εγγεγραμμένους ανέργους το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ακόμη προσόν στην προσπάθειά τους για επαν-ένταξη στην αγορά εργασίας.

Όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της Διαδυκτιακής πύλης του ΟΑΕΔ. Στα τέλη κάθε μήνα  οι αιτούμενοι θα παραλαμβάνουν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, κατάλληλους κωδικούς ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, κάθε εγγεγραμμένος θα έχει αποκτήσει εφόδια που θα ενισχύουν σημαντικά το εργασιακό του προφίλ. Το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» έχει αναπτυχθεί με ορίζοντα τριετίας και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας μεγάλης γκάμας μαθημάτων για όλα τα επίπεδα, με προοπτική να εμπλουτιστεί, ώστε να παρέχει ακόμη περισσότερα οφέλη.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τις εξής υπηρεσίες:

  1. Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ. Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα download των μαθημάτων.
  2. Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης:

Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός «εξελιγμένου Skype», το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.

  • Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων: μέσω της πλατφόρμας Sharepoint Online, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων.
  • Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks.
  • Δυνατότητα web office: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των web εκδόσεων Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Onenote καθώς και Project Server.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.

Δήλωση του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θ. Αμπατζόγλου

«Η εγγραφή των ανέργων στο πρόγραμμα για το πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής βάσει της συμφωνίας ΟΑΕΔ – Microsoft, συνεχίζεται με επιτυχία. Ήδη 23.000 άνεργοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία, που δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους, σε ένα τομέα που μπορεί να τους ανοίξει προοπτικές απασχόλησης».

 

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία