Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στο δρόμο Αστακός - Πλατυγιάλι οι προστατευτικές μπάρες είναι κατεστραμμένες, δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι παραπονιούνται, καθώς η επικινδυνότητα του δρόμου αφού υπάρχουν πολλές στροφές, είναι πολύ μεγάλη, ειδικά το βράδυ.

Ξεκινώντας τη διαδρομή από τον Αστακό, συναντάς επικίνδυνες στροφές και τα πρώτα σημάδια της εγκατάλειψης του δρόμου είναι ορατά, αφού οι προστατευτικές μπάρες είναι στραβωμένες και διαλυμένες, και αναμφίβολα αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των οδηγών. 

Επειδή οι κίνδυνοι παραμονεύουν με τις διαλυμένες μπάρες, ας παρέμβουν ο Δήμος και η Περιφέρεια να διορθώσουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα, βελτιώνοντας την ασφάλεια του οδικού μας δικτύου...

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Πλατυγιαλιού του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, από ιδιώτη, ότι αγνοείται 37χρονος υποβρύχιος αλιέας στη θαλάσσια περιοχή όρμου Κούμαρο Αστακού.
Άμεσα για την περιοχή αναχώρησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με βοηθητικό σκάφος εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών ενώ ενημερώθηκαν σχετικά τα παραπλέοντα Α/Κ σκάφη.
Ο ανωτέρω εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το Α/Κ “ΔΕΛΦΙΝΙ” ΝΜ 2153 σε βραχώδη περιοχή μεταξύ Γλώσσας Πογωνίας και όρμου Αγίου Παντελεήμονα Αστακού, καλά στην υγεία του και παραδόθηκε στα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σώοι και αβλαβείς βγήκαν στη στεριά οι επιβάτες του ιστιοφόρου «schinoussa» με σημαία Ιταλίας που προσάραξε χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Δρακονέρας.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που έσπευσε με σκάφος στο σημείο. Επίσης έσπευσε και το αλιευτικό «Καπετάν Νικήτας» που συνέδραμε το έργο του Λιμεναρχείου. Οι επιβάτες του ιστιοφόρου περισυνελλέγησαν από το σκάφος του Λιμεναρχείου και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Αστακού όπου μεταφέρθηκε και το «schinoussa» που αποκολλήθηκε από το αλιευτικό. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία χωρίς να προκληθεί τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση. Έρευνα διενεργεί η Λιμενική Αρχή Πλατυγιαλίου ενώ το ιστιοφόρο θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι να ελεγχθεί και να εξασφαλίσει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Στο σφυρί και το Πλατυγιάλι…

Στο σφυρί βγάζουν οι: Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς εκτάσεις όπως το Πλατυγιάλι στον Αστακό και το κτήμα Μέρλιν στην Κέρκυρα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, δημοσίευμα του euro2day.gr: «…οι δύο τράπεζες βγάζουν στο σφυρί έκταση περίπου 600 στρεμμάτων στην Κέρκυρα (Κτήμα Μέρλιν), τις εταιρείες που κατέχουν και διαχειρίζονται το λιμάνι του Αστακού και την όμορη βιομηχανική περιοχή καθώς και το 37% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΠΕΤ Βαλκανική, που μεταξύ άλλων διαχειρίζεται τον αγωγό διασύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σκοπίων. Την πώληση της τεράστιας έκτασης στην Κέρκυρα ανέλαβε η θυγατρική επενδυτικής τραπεζικής της Alpha, σε συνεργασία με τεχνικούς και νομικούς συμβούλους. Πρόκειται για ένα δύσκολο project καθώς η ανάπτυξη έκτασης 600 στρεμμάτων απαιτεί επένδυση αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Με δεδομένο ότι πρόκειται για έκταση που προσφέρεται για τουριστική ανάπτυξη, εκτιμάται ότι η Alpha θα απευθυνθεί σε αρκετούς από όσους εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον για το Hilton (Ιονική Ξενοδοχειακή).

Δύσκολη, όπως αποδείχθηκε στο παρελθόν, είναι και η πώληση των εταιρειών, που ελέγχουν και διαχειρίζονται το λιμάνι του Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία, μαζί με την όμορη βιομηχανική ζώνη. Οι εταιρείες Αστακός Τέρμιναλ, Ακαπορτ ΑΕ, ΣΥΜΕΤ και ΝΑΒΙΠΕ αποτελούν θυγατρικές της εταιρίας AΠΕ Επενδυτικής Περιουσίας, η οποία βγαίνει προς πώληση από Alpha (κατέχει το 72,8% του μετοχικού της κεφαλαίου) και Πειραιώς. Alpha και Πειραιώς είχαν αγοράσει το 90% της Αστακός Terminal και το 50% της Άκαπορτ από την ΑΕΓΕK, έναντι 125 εκατ. ευρώ. Λεφτά με τα οποία η ΑΕΓΕK αποπλήρωσε ισόποσο δάνειο που είχε λάβει από τις δύο τράπεζες. Το υπόλοιπο 10% της Αστακός Terminal και το 50% της Άκαπορτ αποκτήθηκαν έναντι 11,1 εκατ. ευρώ με την εξαγορά της ΣΥΜΕΤ Α.Ε. Η διαδικασία πώλησης των εταιρειών Αστακός Τέρμιναλ, ΣΥΜΕΤ, Ακαπορτ και ΝΑΒΙΠΕ βρίσκεται σε πιο πρώιμο στάδιο από αυτή του κτήματος Μέρλιν…».

 ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Απελπιστική και επικίνδυνη είναι η κατάσταση στο δρόμο Βαλόστρατο (Χρυσοβίτσα - Στρογγυλοβούνι Ξηρομέρου) προς Πλατυγιάλι Αστακού, αφού η κατάσταση με τις λακκούβες είναι τραγική.
Ένας αναγνώστης μας από το Στρογγυλοβούνι μας έστειλε τις φωτο και μας γράφει: "Τι θα γίνει επιτέλους με το δρόμο Βαλόστρατο-Πλατυγιάλι. Γέμισε τρύπες και πρέπει οι αρμόδιοι να δώσουν τη λύση. Με δυσκολία κινούνται τα οχήματα κάνοντας ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε λακκούβες και η κατάσταση είναι απελπιστική"!
Καλό θα είναι η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου και η Περιφέρεια να λάβουν υπόψη τις επισημάνεις των δημοτών, οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο, να μπορούν να κυκλοφορούν στο τόπο τους, χωρίς να κινδυνεύουν!


Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες χτες, στο λιμένα Πλατυγιαλού Μεσολογγίου, όταν Ι/Χ αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 55χρονος με συνεπιβάτες έναν 42χρονο και έναν 37χρονο έχασε τον έλεγχο του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με έτερο Ι/Χ αυτοκίνητο με οδηγό έναν 57χρονο.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημίες και στα δυο οχήματα καθώς και τραυματισμός των ανωτέρω, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ» για περαιτέρω νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄Λ/Τ Πλατυγιαλίου Μεσολογγίου.

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία