Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το πανηγύρι του χωριού μας γιορτάστηκε και εφέτος με δημοτική ορχήστρα (κλαρίνο Γιώργος Καρατζίνης και τραγούδι Λάμπρος Σκάρλας, Μαρία Γιαννακά, Χρυσούλα Τζαμαλή και Βάσω Σαλτογιάννη) στην πλατεία Οδυσσέας Ελύτης.

Η διοργάνωση έγινε από τον Ιππικό Όμιλο Ευηνοχωρίου το Δ.Σ και τα μέλη έκαναν ότι καλύτερο για μια ευχάριστη βραδιά.

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν για αυτό το πανηγύρι ο κόσμος ανταποκρίθηκε και στήριξε με την παρουσία τους το πανηγύρι και τον σύλλογο, το καλό πρόγραμμα και η ευχάριστη διάθεση όσων παραβρέθηκαν πέρασαν όμορφα με γλέντι και χορό ως το ξημέρωμα.

Πηγή: evinochori-kalidona.gr

Για μια ακόμα χρονιά γιορτάστηκε με μεγάλη επιτυχία το πανηγύρι του Αη - Γιαννιού στη Γουριά που γίνεται κάθε καλοκαίρι.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου ο οποίος παρακολούθησε τους έφιππους άνδρες που προσέφεραν όμορφο θέαμα κάνοντας βόλτα με τα άλογά τους στους δρόμους του χωριού καθώς και τους αρματωμένους που παρήλασαν.

Η «ΑΙΧΜΗ» εύχεται και του χρόνου με υγεία σε όλους.

Ο Σύλλογος των Βαλμαδιωτών σάς καλεί στο 6o Αντάμωμα συγχωριανών και φίλων του χωριού το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 που θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Δημητρίου Βαλμάδας Βάλτου και θα ακολουθήσει παραδοσιακό πανηγύρι.

 

Πηγή: valmada.blogspot.com

Ι Ε Ρ Α  Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ι Σ

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα την Παρασκευή 03 Μαΐου εορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Αγίας Ελεούσης ) Κλεισούρας Μεσολογγίου κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πέμπτη 02 Μαΐου

19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

12:00 (μεσάνυχτα) Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού.

Παρασκευή 03 Μαΐου

7:00 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

12:00 Ιερά Παράκλησις.

19:00 Ακολουθία του Εσπερινού.

Σάββατο 04 Μαΐου

7:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

12:00 Ιερά Παράκλησις.

19:00 Ακολουθία του Εσπερινού.

Κυριακή 05 Μαΐου

7:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία. 12:00 Ιερά Παράκλησις. 19:00 Ακολουθία του Εσπερινού.

Εκ της Ιεράς Μονής

Πηγή: xiromeronews

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου, αποφάσισε και φέτος την διεξαγωγή εμποροπανήγυρης στον Κουβαρά, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο μέσα Νοεμβρίου, με τίμημα για τον Δήμο Ξηρομέρου 15.000 € (πέρασε και από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο).....

Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια είχαμε ακύρωση των σχετικών αποφάσεων του Δήμου Ξηρομέρου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και συγκεκριμένα το 2014, το 2015, το 2016 και το 2017 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε ακυρώσει τις τέσσερις σχετικές αποφάσεις του Δήμου Ξηρομέρου, που ενέκριναν την διεξαγωγή της αντί τιμήματος 40.000 €, 30.000 €, 30.000 € και 30.000 € αντίστοιχα (δείτε εδώεδώεδώ και εδώ).....

Παρά τις ακυρώσεις των αποφάσεων, η εμποροπανήγυρη στον Κουβαρά και τις τέσσερις χρονιές έγινε κανονικά και το ίδιο φαίνεται ότι θα γίνει και φέτος, παρά τις έντονες αντιδράσεις που είχαμε στο παρελθόν από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου, που διαμαρτύρονταν για το γεγονός και μάλιστα είχε προβεί τότε σε προαναγγελίες προσφυγών στη Δικαιοσύνη, χωρίς να γνωρίζουμε αν τελικά το έπραξε

Δείτε κι εδώ την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

 

 Πηγή: mytikaspress.blogspot.com

 

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στο Παναιτώλιο:

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2018

18:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

21:00’  Απόδειπνο - Ακολουθία Θείας Μεταλήψεως.

 

ΤΡΙΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2018

07:00 Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

18:00’ Εσπερινός - Παράκλησις εις τον Άγιο  Κυπριανό και την Αγία Ιουστίνη.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

 07:00 Όρθρος – Θεία Λειτουργία.

18:00’  Εσπερινός - Παράκλησις εις την Υπεραγία Θεοτόκο.

Εκ του Ιερού Ησυχαστηρίου

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία