Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα μεγάλο «φίδι-ψάρι» πάνω απο 1,5 μέτρο, είχε μπλεχτεί στα δίχτυα ψαρά στην Πάλαιρο, με αποτέλεσμα να το ανασύρει μαζί με την υπόλοιπη ψαριά.

Πρόκειται για μουγκρί ή αλλιώς δρογκός, ο οποίος πιάστηκε στα νερά του Ιονίου και ο ψαράς ποζάρει με το ψάρι που μοιάζει με φίδι, γεμάτος ικανοποίηση...

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Με τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Καραμανλή συναντήθηκε χτες 14/10/2019 ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραγκούνης. Ως αντικείμενο συζήτησης τέθηκαν βασικά ζητήματα της αρμοδιότητας του Υπουργού που αποτελούν εκκρεμότητες για  το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικότερα ο κ. Καραγκούνης κατέθεσε το πάγιο αίτημα της  κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, ένα έργο που θα δώσει ανάσα πνοής στην πόλη του Αγρινίου.

Επίσης τόνισε ότι έργο μείζονος σημασίας είναι και η κατασκευή κόμβου εισόδου και εξόδου της Νέας Οδού στην θέση «Κόμβος Χαλαζιά» για την περιοχή του Μεσολογγίου.

 Ακόμη επεσήμανε ιδιαιτέρως το ζήτημα της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Ακτίου - Αμβρακίας, όπου ενημερώθηκε από τον Υπουργό ότι βρίσκεται σε αναμονή η καθαρογραφή της απόφασης από το ΣτΕ ώστε να ξεκινήσουν ξανά και με πιο σύντομους ρυθμούς τα έργα για την υλοποίηση του εν λόγου άξονα. Μιλώντας για την ίδια περιοχή ο κ. Καραγκούνης τόνισε και την αναγκαιότητα της άμεσης υλοποίησης  του έργου που αφορά την κατασκευή  κάθετων αξόνων Ακτίου-Αγίου Νικολάου και Λευκάδας-Βόνιτσας, όπου έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας και έχει δημοπρατηθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Επίσης ο βουλευτής συζήτησε με τον Υπουργό την δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας με κονδύλι ύψους 2εκ. ευρώ για την βελτίωση του οδικού άξονα Παλαίρου-Πλαγιάς, όπου έλαβε διαβεβαίωση από τον κ. Καραμανλή ότι αν υπάρχει υπόλοιπο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα ενταχθεί άμεσα σε αυτό, διαφορετικά θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενταχθεί στον επόμενο προϋπολογισμό του 2020.

Τέλος ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση του Κόμβου Μενιδίου ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και απόλυτα εύλογο και δίκαιο, με τον Υπουργό να συμφωνεί ότι το έργο μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση του από  παραχωρησιούχο εταιρεία.

Μία ακόμη ποδηλατική διαδρομή σε Πάλαιρο - Μύτικα διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «MEDCYCLETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό» που χρηματοδοτείται από το διακρατικό πρόγραμμα Interreg Med 2014-2020.

H Δυτική Ελλάδα μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων, στο πλαίσιο του οποίου διαμορφώνεται η Μεσογειακή, παράκτια ποδηλατική διαδρομή (EurοVelo 8) που θα ξεκινάει από την Ισπανία και θα καταλήγει στην Κύπρο. Η διαδρομή σχεδιάστηκε από το European Cyclists’ Federation (ECF).

Η ποδηλατική διαδρομή Πάλαιρος – Μύτικας είναι 19 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία (λιμάνι) στην Πάλαιρο και τερματισμό στο λιμάνι του Μύτικα.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfUZdkbB-gzG8e1Ww0N-BvVzELUZAhvFTE-jx9qj0w0rEHeFA/viewform

Το πρόγραμμα στοχεύει στη βιώσιμη ενίσχυση των αναπτυξιακών πολιτικών για αποδοτικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτισμικής κληρονομίας στις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως επίσης στη δημιουργία ενός βιώσιμου παράκτιου και παραθαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου.

Το έργο αποτελεί υποέργο του EuroVelo 8 - Mediterranean Route - Ευρωπαϊκές Ποδηλατικές Διαδρομές, προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) για την ανάπτυξη δικτύου υψηλής ποιότητας ποδηλατικών διαδρομών που συνδέει όλη την Ευρώπη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Εταίροι του Προγράμματος είναι: Περιφερειακή Κυβέρνηση Ανδαλουσίας ως επικεφαλής, Ομοσπονδία Ευρωπαίων Ποδηλατιστών, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Τμήμα Συμβουλίου Άλπεων, Περιφέρεια Friuli Venezia Giulia, Αναπτυξιακό Κέντρο Koper, Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού, Γενική Διεύθυνση Τουρισμού της Κυβέρνησης της Καταλονίας, Συνεργατικός Σχηματισμός για Οικο-κοινωνική Καινοτομία και Ανάπτυξη, Κοινοπραξία Επαρχίας Μάντοβα.

Κλήρος και Κάτοικοι της Παλαίρου υποδέχθηκαν, χθες Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου από την Αίγινα στην Αγία Παρασκευή Παλαίρου.

Το Ιερό Λείψανο (η δεξιά χείρα του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού) υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Κοσμάς και μετά την λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου τελέστηκε Αρχιερατικός εσπερινός.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στην Πάλαιρο έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019..

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Παλαιριωτών «Η Κεχροπούλα» διοργανώνει 3μερο εκδηλώσεων, στις 11-12-13 Αυγούστου 2019 στο Λιμάνι Παλαίρου.

2η Βαρκαρόλα 11 Αυγούστου 2019 / Ώρα: 21:00

Υπό την Αιγίδα: του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

2nd Paleros Youth Band Festival 12 Αυγούστου 2019 / Ώρα: 20:30

Υπό την Αιγίδα: της Περιφερικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας. 

Προβολή παιδικής ταινίας Big Herο6 13 Αυγούστου 2019 / Ώρα: 21:00

Υπό την Αιγίδα: της Δημοτικής Ενότητας & Κοινότητας Παλαίρου

Αναλυτικά:

2η Βαρκαρόλα

Για 2η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην Πάλαιρο την Κυριακή 11/08/2019 και ώρα 21:00 η γνωστή σε όλους μας Μουσική Βαρκαρόλα. Οι βάρκες των ιδιωτών και των επαγγελματιών ψαράδων με τους ήχους της μουσικής θα ξεκινήσουν στις 21:00 από το λιμάνι της Παλαίρου με κατεύθυνση το ξενοδοχείο “Βουνάκι” και μετά θα επιστρέψουν πάλι στο λιμάνι της Παλαίρου. Στην πρώτη βάρκα θα βρίσκεται ο γνωστός Λευκαδίτης τραγουδιστής Γιάννης Δευτερέος που μαζί με τα πλήκτρα και την κιθάρα θα μας μαγέψει και θα μας ταξιδέψει στην θάλασσα του Ιονίου Πελάγους. Μετά το τέλος της Βαρκαρόλας θα ακολουθήσει στο λιμάνι της Παλαίρου μουσική βραδιά με τον Γιάννη Δευτερέο και την Εβίτα Σαριγιάννη.

Με την συμμετοχή από τους Συλλόγους Παλαίρου. Υπό την Αιγίδα: του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Επισήμανση: Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα πουληθούν λαχνοί που θα κληρώσουν στο τέλος της βραδιάς 10 συσκευασμένα πακέτα ψαριών των 3 κιλών με την ευγενική χορηγία της Εταιρείας Νηρεύς την οποία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά.
http://www.nireus.com/

https://www.facebook.com/events/366823973963448/

2nd Paleros Youth Band Festival

Θα ακουστούν με σειρά:

1) Οι Sense Of Insanity

Μια τετραμελής μπάντα από το Αγρίνιο που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2015. Η μπάντα αποτελείτε από τα εξής μέλη: Δημήτρης Ψυλός (Φωνητικά) Νίκος Καλαμπαλίκης (Κιθάρα) Γιάννης Δρίβας (Μπάσο) Δημήτρης Καραγιώργος (Τύμπανα). Η μουσική που παιζουν ειναι σκληρά επιρεαζμενη απο metal μπαντες όπως Lamb of god, Fit For An Autopsy, Parkway Drive, Architects. Το μουσικό τους ταξίδι έχει φτάσει σε μικρά μαγαζιά από το Αγρίνιο μέχρι στο stage του schoolwave το 2016 και άλλα πολλά live shows σε Αθήνα και Πάτρα. Το 2019 παίξαν support στους Oceans Ate Alaska που ηταν ενα απο τα ποιο σημαντικά live μαζι με αυτό του schoolwave. Έχουν 2 E.P. το πρώτο λέγετε Inocents Betrayed το 2016 και το δεύτερο ονομάζετε In Ashes και κυκλοφόρησε αρχές του 2018. https://www.facebook.com/SenseofInsanity/?ref=br_rs

2) Οι Trolling Tones

Μια νεανική μπάντα από τη Λευκάδα. Υποστηρίζουν τη ροκ μουσική καθώς και γράφουν δικά τους κομμάτια. Τα όργανα είναι πιάνο, μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα και drums. Guest - τρομπόνι. Η πρώτη εμφάνιση τους ήταν το 2018 στο Paleros Youth Band Festival στην Πάλαιρο. Από τότε έχουν κάνει κι άλλες εμφανίσεις σε φεστιβάλ καθώς και πολλά lives.
https://www.facebook.com/Thetrollingtones/

3) Οι Indie Folks


Μια φοιτητική μπάντα με έδρα τα Ιωάννινα. Θα ακούσετε διασκευές από indie, pop και rock καλλιτέχνες όπως οι Lord Huron, Avicii, 30 seconds to Mars κ.α.

Another love - Tom Odell(Indie Folks~Piano and Vocals Cover)
https://www.youtube.com/watch?v=XpdCpu_sbeQ

Φωνή/Κιθάρα - Έφη Βαρούχα 
Πλήκτρα - Χρήστος Γεωργίου Μουσσές

4) O Μάκης Παπαδόπουλος & η Κωνσταντίνα Χριστοπούλου

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών της εμφανίσεων και εν αναμονή της κυκλοφορίας του δεύτερου προσωπικού της άλμπουμ, η Κωνσταντίνα Χριστοπούλου ανεβαίνει για πρώτη φορά τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στη σκηνή του Φεστιβάλ της Παλαίρου παρουσιάζοντας τραγούδια από το ντεμπούτο άλμπουμ της «Όλα ξεκινάνε τώρα», στο οποίο υπογράφει η ίδια τους στίχους και τη μουσική όλων των κομματιών.
Με τη ξεχωριστή ματιά της, με τα ηχοχρώματα από την κιθάρα και το πιάνο να παντρεύονται με τις ηλεκτρονικές μελωδίες και με την φιλοδοξία να κάνει μια νέα πρόταση αναφορικά με τη σύγχρονη ποπ και ροκ σκηνή, η Κωνσταντίνα παρουσιάζει τόσο τις πρωτότυπες, δικές της συνθέσεις όσο
και επιλεγμένες διασκευές και μας καλεί να ενώσουμε τις φωνές μας με τη δική της σε ένα ξεσηκωτικό live! Βρείτε την Κωνσταντίνα στα:
https://www.youtube.com/user/Konstantinach
https://www.facebook.com/konstantinachristopoulou
https://www.instagram.com/konstantina_chr

O MAKHΣ ΠAΠAΔOΠOYΛOΣ ΓIA ΔEYTEPH ΣYNEXOMENH XPONIA ANEBAINEI ΣTH ΣKHNH TOY PALEROS FESTIVAL.
TO ΠPΩTO AΛMΠOYM TITΛOΦOPEITAI "APXH & TEΛOΣ" ME IΔIAITEPA ΦANK ΠOΠ ΠAIΞIMATA
ΓEMATOΣ EMΠEIPIA AΠO APKETA live ΣE OΛH TH XΩPA KAI ΣYNEPΓAΣIEΣ EΠI ΣKHNHΣ ME B.ΠAΠAKΩNΣTANTINOY - YΠOΓEIA PEYMATA - MEΛINA KANA - ΠANO MOYZOYPAKH KAI V.IC
ΘA MAΣ ΠAPOYΣIAΣEI ENA HΛEKTPIKO ΛAIB ME TPAΓOYΔIA AΠO TO ΠPΩTO AΛMΠOYM APKETA ΠEIPAΓMENEΣ ΔIAΣKEYEΣ AΠO THN EΛΛHNOΦΩNH POK ΣKHNH KAI KAINOYPIA KOMMATIA ΠOY ΘA KYKΛOΦOPHΣOYN MEΣA ΣTO 2020 ΠOY AΛΛOTE EKΦPAZONTAI ME ΔYNAMIΣMO KAI AΛΛOTE ME ENTONO ΣYNAIΣΘHMA. BPEITE TON MAKH ΣΤΑ:
https://instagram.com/makisspapadopoulos?igshid=ectt86zfcdco
https://www.facebook.com/makis.papadopoulos.98
https://www.youtube.com/channel/UCQDevzLPsat1Er1olaDJl3w

5) C A F E A N A T O L I A

            
Τα μέλη του συγκροτήματος Café Anatolia ενώθηκαν μουσικά το 2017.
Εχουν ως δημιουργικές τους βάσεις το Μεσολογγι και το Αγρίνιο.
Μετά από επιτυχημένες εμφανίσεις στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας,
υποσχόνται στο μουσικό Φεστιβάλ της Παλαίρου ένα μουσικό ταξίδι σε ΑΙΓΑΙΟ, ΚΥΠΡΟ, ΠΟΛΗ, ΣΜΥΡΝΗ, ΑΡΜΕΝΙΑ.
Μέσα από τη διασκευαστική του ματιά, το συγκρότημα θα κάνει και ιδιαίτερη αναφορά στη σύγχρονη ελληνική μουσική πραγματικότητα.
Συμμετέχουν αλφαβητικά τα μέλη:
Γιώργος Λιούλιος κρουστά,
Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου φωνή και πιάνο
Χρήστος Ζήσης φωνή, κιθάρα και ούτι.
Βρείτε τους Café Anatolia στο:
https://www.facebook.com/cafeanatoliamusicband/


6) H “Vintage Times”

        

Είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που είχαν και έχουν ως κοινό στοιχείο την αγάπη τους για τη μουσική. Τα τραγούδια που ερμηνεύουν αγγίζουν ροκ μελωδίες ενώ παράλληλα ανασύρουν στην επιφάνεια διασκευές παλιών ελληνικών τραγουδιών προσθέτοντας τους ροκ στοιχεία. Τα κυρία μέλη της μπάντας είναι: Χριστίνα Ντούμα (φωνή), Γιάννης Αρνής (φωνή-κιθάρα) και ο Γιώργος Καλποδήμος (Drums).

Υπό την Αιγίδα: της Περιφερικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και 
του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

https://www.facebook.com/events/1268810269963434/

Προβολή παιδικής ταινίας Big Herο6

Ο Χίρο μαθαίνει πώς να δαμάσει την ευφυΐα του από τον εξίσου έξυπνο μεγάλο αδερφό του, Ταντάσι και τους φίλους τους: την Γκο Γκο Ταμάγκο που της αρέσει η αδρεναλίνη και τα επικίνδυνα σπορ, τον υπερβολικά τακτικό Γουασάμπι, την Ξινομελένια που διαπρέπει στη χημεία και τον πωρωμένο με την τεχνολογία Φρεντ. Όταν ένα καταστροφικό συμβάν τους βάζει στο μάτι του κυκλώνα μιας επικίνδυνης συνομωσίας που εξελίσσεται στους δρόμους του Σαν Φρανσόκιο, ο Χίρο στρέφεται στον κοντινότερο σύντροφό του –το ρομπότ Μπέιμαξ- και μεταμορφώνει την ομάδα σε μια συμμορία εξελιγμένων τεχνολογικά ηρώων, αποφασισμένων να λύσουν το μυστήριο.
Γεμάτη από το συναίσθημα και το χιούμορ που περιμένει κανείς από τα Walt Disney Animation Studios, η ταινία κινουμένων σχεδίων ΟΙ ΥΠΕΡΕΞΙ είναι μια κωμική περιπέτεια γεμάτη δράση με ήρωα τον Χίρο Χαμάντα, ένα παιδί-θαύμα που ασχολείται με την ρομποτική.

Είσοδος ελεύθερη
Υπό την Αιγίδα: της Δημοτικής Ενότητας & Κοινότητας Παλαίρου

https://www.facebook.com/events/389644251900868/

Με μεγάλη χαρά αναμένουμε τη θερμή στήριξη και ανταπόκριση σας, στο καλοκαιρινό τριήμερο εκδηλώσεων του Συλλόγου Απανταχού Παλαιριωτών «η Κεχροπούλα».

Με εκτίμηση 
η Πρόεδρος
Τσακάλη Γεωργία

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 4ο Χορευτικό Αντάμωμα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαίρου "Αγιος Δημήτριος" με τη στήριξη του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019, το βράδυ.

Πολύς κόσμος γέμισε την πλατεία της παραλίας στην Πάλαιρο προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό απο όλη την Ελλάδα.....

Πολλοί χορευτές και τα χορευτικά συγκροτήματα: Σύλλογος Παλαίρου "Αγιος Δημήτριος", ο σύλλογος "ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ" Πρέβεζας και ο Σύλλογος "ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ" Λαογραφικός χορευτικός όμιλος Θεσσαλονίκης, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια βραδιά που τα είχε όλα… Κέφι, γλέντι, χορό. Ένα πραγματικό πολιτιστικό γεγονός μέσα από το οποίο αναδείχθηκε ο λαϊκός μας πολιτισμός........

Το Δ.Σ του Συλλόγου Παλαίρου "Αγιος Δημήτριος" εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους συλλόγους με τους οποίους αντάμωσε καθώς επίσης ευχαριστεί και τον κόσμο που προσήλθε και πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία:

4ο χορευτικό αντάμωμα στην Πάλαιρο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους Συλλόγους: Λαογραφικός χορευτικός όμιλος Θεσσαλονίκης "Ανατολική Ρωμυλία" και σύλλογος "ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ" Πρέβεζας. Ευχόμαστε πάντα να έχουν χορευτικές επιτυχίες. Ενα εγχείρημα δύσκολο για μας προχωρήσαμε ενα Βήμα ποιό πέρα απο τα συνηθισμένα. Και τα καταφέραμε. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ. Το χρωστάμε στα παιδιά μας τα παιδιά της Παλαίρου. Ευχαριστούμε ολους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και τα παιδιά που έλαβαν μέρος....

Σελίδα 1 από 24

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία