Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στα πλαίσια των ομόφωνων αποφάσεων των πολιτών και των τοπικών και συλλογικών φορέων της κοινότητας Φυτειών Ξηρομέρου και των όμορων κοινοτήτων για την αδιάκοπη συνέχιση των δράσεων και ενεργειών για την ανατροπή, με κάθε τρόπο, της καταστροφικής για την περιοχή μας, εγκατάστασης τριών (3) μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιορευστά σ’ αυτήν, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 14.5.2019, στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, συνάντηση εκπροσώπων της Επιτροπής Αγώνα και συλλογικών φορέων της περιοχής μας, με τον κ. Πρόεδρο και βουλευτές του νομού μας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο Αντιπρόεδρος αυτής κ. Γεώργιος Βαρεμένος, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η βουλευτής κ. Μαρία Τριανταφύλλου, ο πρώην Υπουργός κ. Δημήτρης Στρατούλης και ο επίσης πρώην βουλευτής κ. Ανδρέας Μακρυπίδης (από την Επιτροπή Αγώνα). Εκ μέρους των συλλογικών φορέων και της Επιτροπής Αγώνα, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ κ. Δημήτριος Στεργίου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Βελανιδιάς» κ.κ. Μάκης Στρατούλης και Πέτρος Πολύζος αντίστοιχα, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Φυτειών κ. Ευστάθιος Μπέτσης και ο νομικός σύμβουλος κ. Ηλίας Μπέτσης.

Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα και των συλλογικών φορέων ενημέρωσαν διεξοδικά τον κ. Πρόεδρο της Βουλής για το τεράστιο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την αλόγιστη προσπάθεια να εγκατασταθούν οι παραπάνω μονάδες στην περιοχή μας, επισήμαναν τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει αυτή για τη ζωή, το περιβάλλον και τη γεωργική οικονομία των κατοίκων της περιοχής, αξίωσαν την αποκατάσταση της νομιμότητας και την τήρηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης από το Υπουργείο που σε παρόμοιες περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή ακύρωσε ή ανακάλεσε τις σχετικές αδειοδοτήσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τόνισαν την καθολική εναντίωση και αντίδραση των πολιτών και τοπικών και συλλογικών φορέων της περιοχής, καθώς και την ειλημμένη απόφασή τους να προβούν με κάθε τρόπο σε δράσεις και ενέργειες για την δικαίωσή τους και ζήτησαν την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του κ. Προέδρου, ώστε να αποτραπεί το επιχειρούμενο έγκλημα στην περιοχή μας.

Ο κ. Πρόεδρος άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα των παρισταμένων και εκδήλωσε την προθυμία, εντός του θεσμικού του ρόλου, να ασκήσει την επιρροή του προς τους Υπουργούς ΥΠΕΚΑ κ.κ. Γ. Σταθάκη και Σ. Φάμελλο, για την επίλυση του θέματος.

Για την Επιτροπή Αγώνα

 

Προμήνυμα νίκης και μάλιστα ευρείας χαρακτηρίστηκε από πολύ κόσμο η σημερινή μεγαλειώδης συγκέντρωση του συνδυασμού «Ξηρόμερο – Δύναμη Ελπίδας» στο δημαρχείο Αστακού.

Με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη να τυγχάνει ενθουσιώδους υποδοχής και την συγκέντρωση να θυμίζει πάθος και παλμό άλλων εποχών, έγινε η επίσημη πρώτη του συνδυασμού ενώπιον εκατοντάδων ατόμων από τις Δ.Ε. Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών. Στην αρχή προλόγισε ο Παναγιώτης Χολής ο οποίος αφού καλωσόρισε τον κόσμο έδωσε το λόγο στην Ευσταθία Γαλάνη για να διαβάσει την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού. Στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός Βασίλης Ζαγκότας παρουσίαση το βιογραφικό του γιατρού – ανθρώπου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Στο τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος ανέβηκε στο βήμα και εν μέσω ένθερμων χειροκροτημάτων αναφέρθηκε στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού μην παραλείποντας να ασκήσει δριμεία κριτική στην παρούσα δημοτική αρχή Γαλούνη.

«Η αξιοπρέπεια και οι αξίες θα επανέλθουν στο Ξηρόμερο» ειπώθηκε χαρακτηριστικά με μεγάλο μέρος της τοποθέτησης να εστιάζεται σε θέματα ηθικής και την ανάγκη το Ξηρόμερο να βγει από την μιζέρια και την υπανάπτυξη.

Παράλληλα έγινε λόγος για τις ελλιπείς υποδομές με όλους σχεδόν τους οικισμούς να στερούνται των βασικών έργων ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. «Ύδρευση με υγιεινό και πόσιμο νερό, σύγχρονο σύστημα συλλογής και διαχείρισης απορριμμάτων, βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων –ιδίως στους παραλιακούς οικισμούς-, εφαρμογή και επέκταση σχεδίων πόλης Αστακού και Μύτικα, χωροταξικό σχέδιο, αγροτική οδοποιία, αξιοπρεπή λειτουργία των δύο Κέντρων Υγείας του Δήμου και των Περιφερειακών Ιατρείων, σύγχρονα σχολεία και εκπαιδευτήρια, λιμάνια μαρίνες σε Αστακό και Μύτικα και λοιπά έργα υποδομής, που εδώ και 40 και πλέον χρόνια είναι ζητούμενα για τους πολίτες και οι Δημοτικοί Άρχοντες δεν κατάφεραν να τα εξασφαλίσουν.

 

Επίσης εκτός των βασικών παραπάνω έργων στα στενά όρια του Δήμου, λόγω έλλειψης στοιχειώδους σχεδίου και παρέμβασης των παρελθουσών Δημοτικών Αρχών, η ευρύτερη περιοχή παραμένει εκτός των συντελούμενων σύγχρονων έργων (Ιόνια Οδός κλπ), παρακολουθώντας απαθής τις εξελίξεις. Αποτέλεσμα: Το επαρχιακό οδικό δίκτυο να παραμένει αυτό της δεκαετίας του 1960, η διασύνδεση με την Ιόνια Οδό να είναι απαράδεκτη και χρονικά ασύμφορη 40 λεπτά από την Αλυζία, 30 λεπτά από τον Αστακό, το Πλατυγιάλι πάνω από 30 χρόνια να είναι αναξιοποίητο και η διασύνδεση του με το Αγρίνιο και την Ιόνια Οδό, να είναι ακόμα ένα απραγματοποίητο όνειρο. Σαν επακόλουθο όλων των παραπάνω και σε συνδυασμό με την τεράστια οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας, ο Δήμος Ξηρομέρου οδηγήθηκε στη σημερινή τραγική κατάσταση: Ερήμωση των χωριών, ανεργία για την νεολαία, έλλειψη προοπτικής σε όλα τα επίπεδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην δημοτική αρχή Γαλούνη χαρακτηρίζοντας το δήμαρχο «ανίκανο να χαράξει κάποια αλλαγή πορείας σε σχέση με τους προκατόχους του, σηματοδοτώντας κάποια προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή. Χωρίς κανένα σχέδιο -πολύ περισσότερο χωρίς κανένα όραμα- με στενή διαχειριστική λογική και λειτουργώντας υπέρ των λίγων ημετέρων επιχειρηματικών συμφερόντων που τον στηρίζουν, οδήγησε τον Δήμο σε επίσημη χρεοκοπία, δανειζόμενος για την πληρωμή ανταποδοτικών τελών, τόνισε για να συνεχίσει: «Τελικά ο κ. Γαλούνης απέδειξε για μία ακόμα φορά στη διάρκεια της αποτυχημένης 30ετούς ενασχόλησης του με την αυτοδιοίκηση, ότι υπηρετεί πιστά και ενσαρκώνει απόλυτα το απαρχαιωμένο πελατειακό μοντέλο του Δημάρχου – αφέντη, που παραπέμπει ευθέως στη δεκαετία του 1980. Οδήγησε τον Δήμο Ξηρομέρου σε άλλη μία χαμένη πενταετία, χρεοκοπημένο σχεδόν με αποκλειστική ευθύνη του και κυρίως χωρίς να υπάρχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την επόμενη μέρα (ούτε μία ολοκληρωμένη μελέτη μεγάλου - σημαντικού έργου δεν έγινε, ούτε ανατέθηκε επί της πενταετούς θητείας του). Εκπροσωπεί και σηματοδοτεί το παρελθόν, χωρίς ελπίδα και προοπτική για το μέλλον του Ξηρομέρου», ανέφερε. Για να κλείσει υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη να ανατραπεί αυτό το απαρχαιωμένο πελατειακό σύστημα, με ένα συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης και με όραμα και σχέδιο ο Δήμος να προχωρήσει προς το μέλλον και όχι προς την δεκαετία του 1980».Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση 34 αρχικά υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, η οποία έγινε με τη σειρά, ανεβαίνοντας στη σκηνή δίπλα του, χαιρετώντας τον κόσμο και καταχειροκροτούμενοι. Αξίζει να σημειωθεί πως το ψηφοδέλτιο έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και απομένουν μόνο πέντε υποψήφιοι από τον Αστακό και τρεις από τις Φυτείες.

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

Δ.Ε ΑΣΤΑΚΟΥ

ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΓΑΝΤΖΟΥΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΓΚΑΤΣΗ ΕΛΕΝΗ

ΓΚΟΥΤΣΕΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΛΑΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΜΑΛΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΝΕΣΤΩΡΑΣ

ΜΠΙΤΣΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΤΣΑΡΚΟΥ-ΣΤΑΡΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΤΣΟΜΠΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ

ΨΩΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ


 

Δ.Ε. ΑΛΥΖΙΑΣ

ΒΕΛΩΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΡΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΛΙΟΠΥΡΗ ΕΛΕΝΗ

ΛΙΩΤΟΥ-ΚΑΥΜΕΝΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΠΑΛΑΙΟΓΙΑΝΝΗ-ΚΕΡΑΜΥΔΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΠΑΛΑΙΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΙΤΣΙΝΕΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΣΟΥΛΑ-ΤΑΜΠΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

Δ.Ε. ΦΥΤΕΙΩΝ

ΓΑΛΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΠΑΤΣΙΑ ΒΑΓΙΟΥΛΑ

ΡΟΥΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Τιμούμε σήμερα την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, η οποία καθιερώθηκε η 8η Μάρτη, πριν από 109 χρόνια, μετά από πρόταση της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν, όταν το 1857 οι γυναίκες στα ραφτάδικα του Σικάγο διεκδίκησαν δυναμικά τα δικαιώματα τους.

Ήταν η εποχή εκείνη που αναδείχτηκαν οι μεγάλοι γυναικείοι εργατικοί αγώνες, για να αρθούν οι φανερές αδικίες εναντίον των γυναικών. Τα ζητούμενα των αγώνων, οι ίσες αμοιβές των γυναικών με τους άνδρες συναδέλφους τους, η μείωση των ωρών εργασίας, οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, τα ίσα δικαιώματα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.

Δυστυχώς και σήμερα οι γυναίκες δεν απολαμβάνουν τα αυτονόητα ίσα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο. Οι γυναίκες συνεχίζουν και σήμερα να διεκδικούν και τους ενώνουν κοινά προβλήματα όπως: Η εξάλειψη των διακρίσεων και των αποκλεισμών που συνδέονται με το φύλο, στην εργασία, την εκπαίδευση, την πολιτική, αλλά και στην ιδιωτική σφαίρα της κοινωνικής ζωής. Το φαινόμενο  της έμφυλης βίας και της κακοποίηση των γυναικών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ακόμα και στις λεγόμενες πολιτισμένες δυτικές κοινωνίες.

Ο αγώνας για πλήρη ισότητα των γυναικών σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου συνεχίζεται μέχρι σήμερα και σε αυτό δεν είναι πλέον μόνες τους.

Χρόνια πολλά γυναίκες, μάνες

Χρόνια πολλά γυναίκες εργαζόμενες

Χρόνια πολλά γυναίκες Ελληνίδες

Χρόνια πολλά γυναίκες Ξηρομερίτισσες, γιατί η ζωή είναι γυναίκα

 

 

Γιάννης Τριανταφυλλάκης

ΞΗΡΟΜΕΡΟ Δύναμη ελπίδας

Ανατροπή τώρα

Στόχος βανδάλων έγινε ξανά το μνημείο Ηρώων στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου.

Άγνωστοι ξήλωσαν και κατέστρεψαν την μαρμάρινη πλάκα (την έκαναν.. κομματάκια δείχνοντας μίσος και μανία) που ήταν γραμμένα τα ονόματα των ηρώων Βασιλοπουλιωτών που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα και που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του χωριού, τον Άγιο Γεώργιο. 

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που το μνημείο γίνεται στόχος βανδαλισμού. Είχε προηγηθεί επίθεση την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, όταν άγνωστοι πέταξαν κόκκινες μπογιές και είχαν ξεκολήσει την μαρμάρινη πλάκα.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Όλα αυτά μόλις σε ένα μήνα σχεδόν, όταν με πρωτοβουλία κατοίκων, κι αφού το Βασιλόπουλο ήταν το μόνο χωριό πού δεν είχε Μνημείο ηρώων, στις 12 Ιανουαρίου 2019, τοποθετήθηκε μαρμάρινη πλάκα με τους ήρωες του 1821-1918-1922-1940-1941, αλλά από ότι φαίνεται υπάρχουν έντονες αντιδράσεις.....

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Κύριοι του Δυνατό Ξηρόμερο – Πρώτα ο πολίτης (στα λόγια), θα μπορούσαμε να σας απαντήσουμε μόνο με λίγες γραμμές ως εξής: Πηγαίνετε στο Δημοτικό Συμβούλιο να κάνετε τον απολογισμό σας, όπως κάνουν σε όλους τους σοβαρούς Δήμους, ενώπιον των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων και ακροατηρίου πολιτών, να μας παρουσιάσετε το «έργο» σας και να κριθείτε. Αφήστε τα μικρόφωνα, τις κυρίες Ελένες, τα Studio Nafpaktos και τα αποκούμπια Πανταζή. Τελεία.

Δεν θα το κάνουμε όμως και θα  απαντήσουμε στον μικροφωνικό σας απολογισμό στα Studio Nafpaktos.

Απαντάμε λοιπόν συγκεκριμένα στην «ενημέρωση» 42 λεπτών, χωρίς να μείνει τίποτα αναπάντητο:

Για τα μεγάλα έργα που μας ενημέρωσαν.

Καταρχήν γνώμη δική μας είναι, ότι τα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας πρέπει να εντάσσονται σε ένα σχεδιασμό και ένα όραμα, για το που θέλεις να πάει ο τόπος. Παράδειγμα τι σκέφτεσαι για την πόλη του Αστακού, τουρισμό, πρωτογενή τομέα στις ιχθυοκαλλιέργειες, αγκυροβόλιο παροπλισμένων πλοίων που μας φέρατε ξαφνικά και σαν βρεγμένες γάτες το πήρατε πίσω, σύνδεση της ανάπτυξης σε σχέση με το λιμάνι του Πλατυγιαλίου, όλα μαζί; Τι για την Αλυζία και τον Μύτικα, τι για τα χωριά της ενδοχώρας του Δήμου μας; Τέτοιο σχεδιασμό και όραμα, όσο και να προσπαθούμε δεν μπορέσαμε ούτε μπορούμε να διακρίνουμε στη σημερινή δημοτική αρχή. Όλα είναι αποσπασματικά, αυτοσχεδιασμοί και σημαίες ευκαιρίας.

Ο σχεδιασμός και το όραμα για το που θέλεις να πάει ο τόπος, φαίνεται από τις μελέτες που φροντίζεις να κάνεις. Με μία απλή ανάγνωση των Τεχνικών Προγραμμάτων των τελευταίων 5 ετών, που έφερε και ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική αρχή, καταλαβαίνουν και οι αδαείς ότι αυτή η δημοτική αρχή είναι τσακωμένη με τις μελέτες.

Ένα ένα λοιπόν, απάντηση σε όσα ειπώθηκαν:

Το Κ.Υ. Μύτικα καρκινοβατεί τόσα χρόνια με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ξηρομέρου και ο Δήμαρχος έκοψε την κορδέλα στο Studio Nafpaktos!!! Κάποιοι ήταν έτοιμοι να πάνε να νοσηλευτούν ακούγοντας τον Δήμαρχο. Τα ακούνε οι κάτοικοι της Δ.Ε. Αλυζίας και γελάνε. Το Κ.Υ. Μύτικα σαπίζει πολλά χρόνια με ευθύνη του Δήμου Ξηρομέρου και όταν θα έρθει ποτέ η ώρα να παραδοθεί, αρχίστε να ψάχνετε για εργολαβία συντήρησης του.

Το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα, το πήρατε με ώριμες μελέτες από την προηγούμενη δημοτική αρχή, έτοιμο στο πιάτο και τα κάνατε θάλασσα αρχικά στην ένταξη του. Το εντάξατε μετά, αλλά πήγατε σαν τον κάβουρα στη δημοπρασία, ενώ στο Θέρμο κατάφεραν και το δημοπράτησαν γρήγορα και είναι ήδη στα τελειώματα, ενώ εμείς ακόμα περιμένουμε να έρθει ο εργολάβος να ξεκινήσει.

Για την μελέτη της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Μύτικα 3 χρόνια την βάζατε στο Τεχνικό Πρόγραμμα και δεν το κάνατε. Αγανάκτησαν οι κάτοικοι του Μύτικα και το 4ο χρόνο ήρθε ο Σύλλογος Επαγγελματιών στο γραφείο σας, να διαμαρτυρηθεί και να απαιτήσει να γίνει. Το κάνατε το 4ο χρόνο και τώρα λέτε καθορίστηκε η χερσαία ζώνη, αλλά επίσημο έγγραφο δεν παρουσιάζεται.

Το λιμάνι του Μύτικα αν είχε φωνή να μιλήσει θα σας έλεγε όχι άλλο κάρβουνο κ. Γαλούνη. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από το 2005, 14 χρόνια λέτε αυτό, ψηφίστε με εγώ θα σας τελειώσω το λιμάνι.

Το κλειστό του Αστακού, έτοιμο έργο στο πιάτο από περίοδο Δημαρχίας Παναγιώτη Στάικου (κακώς δεν το εκτέλεσε η προηγούμενη δημοτική αρχή), το τρέξατε γρήγορα, αλλά είχαμε σημαντικές υπερβάσεις στον Προϋπολογισμό του, με ποσά που ήρθαν με τον χιλιοτραγουδισμένο τρόπο των προφορικών εργασιών και των διαταγών πληρωμής. Ε όχι και από τακαλύτερα κλειστά της Ελλάδας, τυποποιημένο σχέδιο κλειστού γηπέδου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι, από τα πιο απλά και λιτά σχέδια, που ίδια ακριβώς κλειστά γήπεδα υπάρχουν δεκάδες ανά την Ελλάδα. Αφήστε λοιπόν τα εφέ μεγαλείου και τους λαϊκισμούς.

Για το δρόμο στο Πλατυγιάλι που έκανε ο Νηρέας, ποιον παραπλανάτε και το παρουσιάζετε σαν να πέρασε η Ιόνια Οδός μαζί με την Εγνατία από εκεί; Γίναμε κόμβος και δεν το καταλάβαμε; Δύο κτηνοτρόφους εξυπηρετεί και ποιον θρησκευτικό τουρισμό αναβαθμίζει;

Για τις τρεις αγροτικές οδοποιίες που εντάξατε πρόσφατα, μετά από 4 χρόνια που δεν είχατε κάνει απολύτως τίποτα και όλοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονταν για την εγκατάλειψη του δικτύου αγροτικών δρόμων, βρήκατε έτοιμες τις μελέτες και δεν είχατε να πράξετε τίποτα παρά το πιο απλό, να κάνετε αίτηση.

Για τις παιδικές χαρές του Δήμου Ξηρομέρου δεν έχετε κάνει τίποτα 4 χρόνια, εγκατάλειψη, μιζέρια, με όλους τους δημότες μάρτυρες της άθλιας κατάστασης που επικρατεί. Ήρθε ως δώρο εξ ουρανού το ΦιλόΔημος, μήπως και συμμαζευτεί η κατάσταση και περιμένουμε και εμείς να δούμε πόσο τόπο θα πιάσουν τα χρήματα που θα πάρετε, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλουμε. Το αυτό για τα προαύλια των Σχολείων.

Για τα έργα του εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Αστακού, τα χαιρετίζουμε, προέκυψαν όχι από ενέργειες και σχεδιασμό δικό σας, αλλά από κακοτεχνίες και κακό σχεδιασμό του νέου οδικού δικτύου που κατασκεύαζε η Περιφέρεια στο σημείο. Αλλά και πάλι υπάρχουν σημαντικές παραλείψεις και σίγουρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα της επάρκειας και ποιότητας του νερού στον Αστακό, όπως ψευδώς ισχυρίζεστε.

Για το έργο της ύδρευσης της Παλιόβαρκας, είναι έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής και εσείς φροντίσατε στην ενημέρωση να το οικειοποιηθείτε.

Για τις Φυτείες πιστεύετε ότι πράξατε το καθήκον σας με μία εξέδρα στο γήπεδο, γιατί μόνο αυτό έχετε να επιδείξετε,

Για τις πλωτές του Αστακού, θετικό που θα έρθουν, αλλά εκεί υπάρχει μία μελέτη για έργο δημιουργίας μαρίνας 3 εκατομμυρίων ευρώ, που μάλιστα είχε πάρει και ΦΕΚ το 2006, με πρόβλεψη και για χώρους συντήρησης σκαφών κλπ. Που είναι όλα αυτά που θα δίνανε πραγματική ανάπτυξη; Διεκδικούμε το καλύτερο.

Τα έργα και οι ημέρες της δημοτικής αρχής  που ξέχασαν να αναφέρουν ο κ. Γαλούνης και ο κ. Πανταζής.

Ο πακτωλός των απ’ ευθείας αναθέσεων που ξεπερνά κατά πολύ το αστρονομικό ποσό, για τον μικρό σε μέγεθος Δήμο μας, των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Οι απ’ ευθείας αναθέσεις σε αυτό τον Δήμο έγιναν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, όπως είναι το πνεύμα του νομοθέτη.

Για το δάνειο του 1 εκατομμυρίου που πήραμε μετά από 2 χρόνια ιδανικής οικονομικής διοίκησης από τον κ. Γαλούνη, το οποίο το πήραμε όχι για να επενδύσουμε σε κάποια υποδομή, αλλά για να ξεχρεώσουμε ΔΕΗ και ΦΟΔΣΑ και για να μην αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη. Βέβαια συνεχίσαμε να χρωστάμε και στην ΔΕΗ και στο ΦΟΔΣΑ, με το ρεύμα στο Δημαρχείο να κόβεται 2 τουλάχιστον φορές, η απόλυτη ντροπή και γελοιοποίηση.

Για την σημαντική αύξηση των δημοτικών τελών ύδρευσης και φωτισμού και καθαριότητας που είχαμε αμέσως μετά την σύναψη του τεράστιου δανείου, γιατί είμαστε αξιόπιστοι στους λόγους μας. Την ένιωσαν καλά οι δημότες την αύξηση στην τσέπη τους.

Για την σημαντική αύξηση του τέλους Νεκροταφείων, που και αυτή την ένιωσαν καλά οι δημότες, οι οποίοι καταφεύγουν στα Blogs για να συγκινηθούν οι της δημοτικής αρχής να καθαρίσουν τα Νεκροταφεία, τα οποία τα δίνουν σε εργολάβους, αλλά μόνο ο Θεός ξέρει ποιοι τελικά τα καθαρίζουν.

Για τις χρεώσεις τις ύδρευσης που γίνονται με βάση το ΤΖΟΚΕΡ, συμπληρώνουμε εκεί που λέει προηγούμενη ένδειξη και επόμενη ένδειξη ένα αριθμό και ελάτε από το Δημαρχείο να τα βρούμε και να διαπραγματευθείτε face to face με τον Δήμαρχο.

Για τις μετρήσεις ποιότητας νερού, που είναι επτασφράγιστο μυστικό και δεν είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου, να τις δουν οι δημότες για να ξέρουν τι πίνουν. Τι κάνατε τόσα χρόνια για τα μαντριά των ζώων που είναι δίπλα στις πηγές του Αγίου Δημητρίου; Τι κάνατε για τις παράνομες παροχές ύδρευσης; Στο Καραϊσκάκη το νερό είναι κατάλληλο; Τι γίνεται με το νερό του Αρχοντοχωρίου που δεινοπαθούν χρόνια και ζαμάνια οι άνθρωποι, που σαν Δήμαρχος Αλυζίας χτυπάγατε γεωτρήσεις στο γάμο του Καραγκιόζη για να βρείτε νερό. Που είναι η αξιοποίηση των νερών του παλιού Βάρνακα, που θα μπορούσε να πάρει ποιοτικό νερό η Αλυζία.

Για την πλήρη απαξίωση των Τοπικών Συμβουλίων, τα οποία υποτίθεται θα είχαν δικό τους Προϋπολογισμό και αυξημένες αρμοδιότητες και δεν καταφέρατε ούτε την πάγια αποζημίωση να δώσετε έστω μία φορά, παρά είχατε τους Προέδρους ικέτες.

Για το μοντέλο διοίκησης του Δήμου Ξηρομέρου, που άλλαξε όπως με στόμφο μας είπατε, που έγινε κατά εμάς, Δήμαρχος εισηγείται, Δήμαρχος αποφασίζει, Δήμαρχος διατάζει, Δήμαρχος εδώ, Δήμαρχος και εκεί, ενός ανδρός αρχή σε όλα και οι άλλοι θεατές.

Για την μάχη της καθημερινότητας στη καθαριότητα, την ύδρευση και τον φωτισμό, που την χάσατε κατά κράτος, με μάρτυρες όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες των χωριών μας, που όλοι ομολογούσαν ότι τέτοιο χάλι δεν είχαν ξαναδεί. Στον Αστακό βόγκηξαν κάτοικοι και επισκέπτες το Καλοκαίρι από την έλλειψη νερού. Τα χωριά μας μέσα στην βρώμα και στην δυσωδία, με κάδους ξέχειλους σκουπίδια και άπλυτους, με χόρτα μέχρι το Θεό, με τα φώτα είδος πολυτελείας και οι δημότες να παρακαλάνε για τα αυτονόητα. Τα ίδια έλεγε το 2017 και ο κ. Πανταζής.

Για την σωρεία έργων και προμηθειών με τρόπο μη θεσμοθετημένο, με το στόμα, χωρίς εγγραφή τους στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα και με την μέθοδο στρίβειν δια του Πρωτοδικείου. Πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ. Ποιος να ελέγξει και τι σε αυτές τις περιπτώσεις; Εργολάβοι και εργαζόμενοι να περνάνε από το Δημαρχείο και να ζητάνε τα λεφτά τους και να φωνασκούν για έργα και προμήθειες που μόνο εσείς έχετε γνώση.

Για την εφαρμογή του υπάρχοντος σχεδίου πόλης Μύτικα που δεν κάνατε τίποτα και για την επέκταση του δεν κάνατε δύο φορές τίποτα. Το ίδιο και για το σχέδιο πόλης του Αστακού, που ξεκινήσατε κάτι να κάνατε και αμέσως το αφήσατε για να μην επωμιστείτε το πολιτικό κόστος.

Για τα χιλιάδες ευρώ χαμένων έργων αγροτικής οδοποιίας από το πρόγραμμα πυρόπληκτων, που χάθηκαν γιατί δεν φροντίσατε να επικαιροποιήσετε τις μελέτες. Στην αγροτική οδοποιία ποιο έργο εκτελέστηκε άραγε αυτά τα 4 χρόνια; Μπαλώματα δεξιά και αριστερά.

Για τα σφαγεία του Αστακού, που θα τα λειτουργούσαν την επόμενη ημέρα όταν θα αναλάμβαναν, που θα δημοπρατούσαν τον βιολογικό τους το Δεκέμβριο του 2015 μας είπε σε μία άλλη συνέντευξη του ο Δήμαρχος. Τις πετάει τις δημοπρασίες ο Δήμαρχος σα τρακατρούκες.

Για τον βιολογικό της πόλης του Αστακού, που και αυτός προεκλογικά υπήρχαν υποσχέσεις ότι θα τίθεντο άμεσα σε λειτουργία, ενώ γνώριζαν ότι υπάρχει πρόβλημα εκεί. Μετεκλογικά ανακάλυψαν ότι έφταιγαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Για τον βιολογικό του Μύτικα που δεν κάνατε απολύτως τίποτα 4 χρόνια και ήρθατε μία ωραία μέρα και μας είπατε στο Δημοτικό Συμβούλιο να το ξεχάσουμε, γιατί είναι λίγος ο πληθυσμός, για να τα πάρετε πίσω μετά από λίγες ημέρες παθαίνοντας αμνησία ότι δεν είπατε αυτό. Στην περιοχή υπάρχουν σημαντικές επενδύσεις στο τουρισμό, οι άνθρωποι ρισκάρουν πολλά χρήματα και έχουν ένα Δήμο απόντα και εξαφανισμένο.

Για την εκπληκτική παραλία Μύτικα – Αρχοντοχωρίου, που 4 χρόνια δεν έχετε να επιδείξετε τίποτα. Μία μελέτη, μία ενέργεια κάτι να έχουμε να πούμε ρε αδελφέ. Θα μπορούσε να δώσει τεράστια ανάπτυξη, αλλά εσείς έχετε μείνει στις εποχές που ρίχνατε εκεί νύχτα μπετά, όπου ναναι και όπως ναναι.

Για το οδικό δίκτυο των οικισμών του Δήμου, σε άθλια κατάσταση, με τις λακκούβες να καραδοκούν παντού και τους δημότες σε πολλές περιπτώσεις να σπεύδουν να τις καλύψουν μόνοι τους. Μία πραγματική εργολαβία εσωτερικής οδοποιίας δεν είδαμε.

Για τα σκουπίδια που θα κάναμε ανακύκλωση και θα τα μαζεύαμε με ίδια μέσα όπως υπόσχονταν προεκλογικά και όταν η αντιπολίτευση έλεγε για τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, νόμιζε ο κ. Δήμαρχος ότι υβρίζεται.

Για την Κανδήλα, το Αρχοντοχώρι, το Βασιλόπουλο, την Παλαιομάνινα, το Καραϊσκάκη και τα υπόλοιπα χωριά μας, δεν μας είπατε τίποτα, γιατί μόνο το απολύτως τίποτα υπάρχει.

Τι να πρωτοαναφέρουμε, αδυνατούμε να τα πούμε όλα, κάτι θα ξεχάσουμε. Πραγματικά μας γεννάται μια απορία. Το προεκλογικό σας πρόγραμμα, με το οποίο εξαπατήσατε τους δημότες το έχετε; Διαβάστε το κύριοι Γαλούνη και Πανταζή και βγείτε και πείτε δημόσια πόσο τοις εκατό από αυτό πιστεύετε πως έχετε εφαρμόσει; Εμείς υποστηρίζουμε ούτε το 5%. Πείτε εσείς το δικό σας νούμερο κοιτάζοντας στα μάτια τους δημότες.

Πάμε τώρα στα πολιτικά σχόλια του κ. Πανταζή για τις εκλογές και το συνδυασμό μας. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Πανταζή που αφιέρωσε στους τρίτους των επικείμενων εκλογών το 100% των λεγομένων του, με πολύ άγχος που φαινόταν καθαρά στο τόνο της φωνή του. Κατά τα άλλα εμείς ασχολούμαστε με το συνδυασμό τους και άκουσον άκουσον ρίχνουμε λάσπη. Που; Πότε; Εμείς έχουμε τα επίσημα δελτία τύπου μας και ενημερώνουμε για τα βήματα του συνδυασμού μας. Αντίθετα ο κ. Πανταζής ασχολείται με το συνδυασμό μας και τους ανθρώπους που μας επιλέγουν, κάνοντας ωσάν να είναι δελτίο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, διαδικτυακό μπούλινγκ κάθε φορά που κάποιος τους εγκαταλείπει.

Τον συγχαίρουμε για την προσπάθεια του να ανασκευάσει την παλιά δήλωση του, χωρίς αστερίσκους και αλλά τότε, ότι ο Γιάννης ο Τριανταφυλλάκης είναι το αύριο του Δήμου. Σήμερα θυμήθηκε να βάλει αλλά και αστερίσκους. Καλή και φιλότιμη η προσπάθεια να το πάρει πίσω, αλλά ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης είναι το αύριο του Δήμου Ξηρομέρου στην συνείδηση του κόσμου και αυτό μάλλον σκορπά ανησυχία. Εδώ ανασκεύασε για το Δήμαρχο όσα ακατανόμαστα έλεγε από εδώ και από εκεί, σε εμάς θα κόλωνε να πάρει πίσω ένα θετικό.

Τώρα για το αν ο συνδυασμός μας είναι νέος ή συνέχεια άλλου, αλλάξτε πλευρό για να δείτε καλύτερα όνειρα. H στήριξη ΚΑΙ της Συμπολιτείας είναι καλοδεχούμενη και όλων των άλλων, από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, που κάθε μέρα έρχονται μαζί μας, με κοινό στόχο να αλλάξουμε το Δήμο και την σημερινή κατάσταση.

Για το πρόγραμμα του συνδυασμού μας υπομονή και θα το δείτε πολύ σύντομα και εμείς θα φροντίσουμε και να το διαβάσουμε και να είναι αληθινό.

Για τα στελέχη του συνδυασμού μας που κατά εσάς είναι από εδώ και από εκεί και κατηγορείται τον επικεφαλής του συνδυασμού μας, θα σας πούμε ότι στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα των επιλογών τους και ο κόσμος θα τους κρίνει, είτε επιβραβεύοντας τους, είτε στέλνοντας τους σπίτι τους. Εμείς θα φροντίσουμε έστω για το μίνιμουμ, να μην τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος. Αυτό που καταλάβαμε για εσάς είναι, ότι όταν είναι μαζί σας, σας αρέσουν, ενώ όταν είναι αλλού σας βρωμάνε.

Σας αφήνουμε στον κατήφορο σας, να κάνετε αχαρακτήριστες προσωπικές επιθέσεις σε άνθρώπους σαν το Λευτέρη Μάντζαρη που σας άσκησαν πολιτική κριτική και σε ανθρώπους που σας γύρισαν την πλάτη. Εμείς θα μιλήσουμε πολιτικά, με θέσεις και προτάσεις και δεν θα κραυγάζουμε ασυνάρτητα στο διαδίκτυο και καταδικάζουμε όλες τις προσωπικές επώνυμες επιθέσεις. Για τις ανώνυμες δεν είμαστε ντεντέκτιβ, αλλά τις καταδικάζουμε και αυτές.

Θα κλείσουμε την τοποθέτηση μας πάλι με ένα γενικό σχόλιο. Στις εκλογές του Μαΐου οι πολίτες και μόνο θα αποφασίσουν και εμείς θα παλέψουμε ώστε αυτό να συμβεί στην βάση ΜΟΝΟ πολιτικών, ιδεών και προτάσεων και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ και πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη αλλαγή και συνεισφορά μας στον τόπο, που δεν αντέχει άλλο τα νοσηρά φαινόμενα.

ΕΣΕΙΣ κ. ΠΑΝΤΑΖΗ ΠΟΥ ΗΘΙΚΟΛΟΓΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ;

Υ.Γ. 1.: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη (και εκνευρισμό).

Υ.Γ. 2: Αναρωτιόμαστε εμείς και οι πολίτες, ζούμε στον ίδιο τόπο με το δίδυμο

Είμαστε της άποψης, ότι για να γίνει πλήρης απολογισμός και αξιολόγηση του παρεχόμενου έργου κάθε δημόσιου φορέα, θα πρέπει εκτός της ονομαστικής παρουσίασης των επιμέρους έργων, να υπάρχει και αναλυτική αναφορά στην οικονομική παράμετρο, γιατί έτσι υπάρχει η δημόσια λογοδοσία και η πραγματική αξιολόγηση των δημοτών για την απόδοση του παρεχόμενου έργου (όφελος/κόστος).

Αυτό κανέναν δεν πρέπει να ενοχλεί και πολύ περισσότερο να φοβίζει, αλλά τουναντίον θα πρέπει να είναι το ζητούμενο, για όποιον αισθάνεται ότι είναι σε όλα εντάξει και θέτει το έργο του στην δημόσια αξιολόγηση, η οποία χωρίς την αναφορά της οικονομικής παραμέτρου, απλά δεν μπορεί να υπάρξει.

Σε αυτό το πνεύμα λοιπόν και προς ενημέρωση όλων των πολιτών που γνωρίζουν και χρησιμοποιούν το λιμάνι του Μύτικα, σας παρουσιάζουμε σήμερα τα 15 εντάλματα πληρωμής, που έχουν εκδοθεί από το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, είναι αναρτημένα στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και αφορούν το λιμάνι του Μύτικα, με 3 από αυτά να αφορούν παράλληλα και το λιμάνι του Αστακού.

Υπάρχουν και πολλά άλλα εντάλματα πληρωμής (πάνω από 10), που αφορούν προμήθειες ηλεκτρολογικών, υδραυλικών, μικροϋλικών και οικοδομικών υλικών που δεν διευκρινίζεται αν αφορούν Αστακό ή Μύτικα, οπότε τα αγνοήσαμε, παρότι παράδειγμα για να επισκευαστούν τα παγκάκια του λιμανιού του Μύτικα κάποια στιγμή το καλοκαίρι του 2017, σίγουρα χρειάστηκαν οικοδομικά υλικά ή για να επισκευαστούν κάποια περίοδο τα ηλεκτρολογικά του βουλιαγμένου λιμανιού, σίγουρα χρειάστηκαν ηλεκτρολογικά υλικά.

Ακολουθούν τα 15 εντάλματα πληρωμής συνολικού ποσού 74.547,47 €, που αφορούν το λιμάνι του Μύτικα και οι άνθρωποι που γνωρίζουν και χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λιμάνι ας κάνει ο καθένας, με την δική του λογική και κρίση, την αξιολόγηση του.

Καθαρισμοί.

Το 2015 έγινε καθαρισμός του λιμανιού του Μύτικα με 4.920 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).

Το 2016 έγινε καθαρισμός του λιμανιού του Μύτικα με 4.315 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).

Το 2017 έγινε καθαρισμός του λιμανιού του Μύτικα με 4.935,20 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).

Το 2018 έγινε καθαρισμός του λιμανιού του Μύτικα με 4.850 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής που περιλαμβάνει και το λιμάνι του Αστακού).

Σύνολο για καθαρισμούς: 19.020 €.

Ηλεκτρολογικά.

Το 2015 έγινε επισκευή τους με 4.950 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).

Το 2016 έγινε επισκευή τους με 4.600 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).

Το 2017 έγινε επισκευή τους με 3.856,77 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής), συν 4.960 € για κατασκευή ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).

Το 2017 έγινε προμήθεια φωτιστικών σωμάτων με 3.906 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής, περιλαμβάνονται και του Αστακού).

Το 2018 έγινε επισκευή τους με 2.940 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής, περιλαμβάνονται και του Αστακού).

Σύνολο για ηλεκτρολογικά: 25.212,77 €.

Πλωτές εξέδρες.

Το 2016 έγινε συντήρηση τους με 2.460 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).

Το 2017 έγινε συντήρηση τους με 2.430,40 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).

Το 2018 έγινε συντήρηση τους με 2.405,60 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).

Σύνολο για τις πλωτές εξέδρες: 7.926 €.

Λοιπά.

Το 2016 έγινε τοποθέτηση ένα κιόσκι, για τους επιβάτες των πλοίων για Κάλαμο και Καστό, με 1.845 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).

Το 2016 έγινε προμήθεια μπαρών και κολωνακίων για το λιμάνι του Μύτικα με 10.995,70 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής). 

Το 2018 έγινε ανάθεση της μελέτης καθορισμού της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Μύτικα με 9.548 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).

Σύνολο για τα λοιπά: 22.388,70 €.

Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε εκπροσώπου της δημοτικής αρχής, να φιλοξενήσουμε οποιαδήποτε απάντηση - διευκρίνιση κρίνει και ελπίζουμε να μην ακούσουμε καμία απάντηση του στυλ για το «ύποπτο της χρονικής στιγμής», γιατί πρώτον αυτά τα λέμε χρόνια, δεύτερον τα προβλήματα και ο απολογισμός πεπραγμένων δεν έχουν χρονικούς περιορισμούς και τέλος το «ύποπτο της χρονικής στιγμής» ισχύει και για ανάποδα, ότι κάποιοι τώρα προεκλογικά απέκτησαν ενδιαφέρον να λύσουν προβλήματα και να αυτοδιαφημιστούν.

Πηγή: mytikaspress.blogspot.com

Σελίδα 1 από 14

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία