Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Από το 1988, η ΝΗΡΕΥΣ πρωτοπορεί και προσφέρει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, έχοντας ως κύριο γνώμονα την ικανοποίηση των πελατών της. Ως καθετοποιημένη παραγωγική εταιρία, ελέγχει όλη την αλυσίδα των προϊόντων της σε κάθε στάδιο της παραγωγής, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου.

Έτσι, καταφέρνει να γίνει η πρώτη εταιρεία μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας στην Ευρώπη της οποίας οι φάρμες τσιπούρας και λαβρακιού είναι πλέον πιστοποιημένες κατά το πρότυπο Aquaculture Stewardship Council (ASC). Ο ASC αποτελεί ανεξάρτητο, διεθνή οργανισμό, ο οποίος προωθεί ορθές πρακτικές που ελαχιστοποιούν το περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας.

Η πιστοποίηση αυτή, η οποία χορηγήθηκε από τον ανεξάρτητο ελεγκτικό Οίκο Lloyd's, είναι το αποτέλεσμα της μεθοδικής προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από το 2013 η ΝΗΡΕΥΣ, σε συνεργασία με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και το WWF Ελλάς. Πλέον οι μονάδες της εταιρείας στο Αλιβέρι και στη Φωκίδα είναι οι πρώτες που πιστοποιημένα εναρμονίζονται με τις υψηλές προδιαγραφές που θέτει το πρότυπο ASC.

Η ΝΗΡΕΥΣ συνεχίζει να καθορίζει τις θετικές εξελίξεις στον κλάδο της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, αφού μέσα από ένα άρτιο δίκτυο διανομής παραδίδει 1,5 εκατομμύρια ψάρια κάθε εβδομάδα σε περισσότερες από 30 χώρες. Η πιστοποίηση αυτή αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να δραστηριοποιούμαστε με γνώμονα την υπεύθυνη ανάπτυξη του κλάδου μας, σεβόμενοι τους καταναλωτές, το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ΝΗΡΕΥΣ μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.nireus.com

Πηγή: agronews.gr

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου ενημερώνει για το νέο εργατικό ατύχημα σήμερα Τετάρτη 6.2.2019 που συνέβη στον Αστακό στην εταιρεία «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργαζόμενος βρισκόταν πάνω σε βάρκα όπου γλίστρησε και έσπασε το χέρι του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Είναι το δεύτερο εργατικό ατύχημα που συμβαίνει στην ίδια εταιρεία μέσα σε λίγες μέρες, το πρώτο εκ των οποίων είχε τραγικό επίλογο για τον εργαζόμενο.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση των τεχνικών επιθεωρητών της Υγιεινής και Ασφάλειας του Νομού μας στην εταιρεία «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.» ώστε να ελέγξει για τα μέτρα που λαμβάνονται από την εργοδοσία όπως ορίζεται από την εργατική νομοθεσία

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Μ.

H επιλογή ανάμεσα σε βιώσιμη και καταστροφική αλιεία είναι καθοριστικός παράγων τόσο για την ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος όσο και για τη διατήρηση του αλιευτικού τομέα ως σημαντικού παράγοντα της διατροφής μας.

Αυτό ήταν ένα κεντρικό συμπέρασμα της πολύ ενδιαφέρουσας συνεδριακής εκδήλωσης που διοργάνωσε Η Ένωση Προστασίας Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος Κορινθιακού – Πατραϊκού “ο ΝΗΡΕΑΣ”, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του φετινού FORUM Ανάπτυξης – Money Show Πάτρας, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ της Πάτρας.

Την ανάγκη ορθής διάγνωσης των προβλημάτων του θαλάσσιου οικοσυστήματος, ιδίως της πτώσης των ιχθυοαποθεμάτων τόνισε ο βασικός ομιλητής Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι σημαντικό τόνισε να έχουμε στοιχεία ώστε να γνωρίζουμε αν η πτώση των πληθυσμών των ψαριών οφείλεται σε καταστροφική αλιεία, υπεραλίευση ή ξενικά εισβολικά είδη. Τα κενά τόσο στην επίσημη συγκέντρωση στοιχείων, δηλαδή αυτή που προέρχεται από τα κρατικά σημεία ελέγχου όσο και στην επιστημονική έρευνα είναι επείγον να καλυφθούν, υπογράμμισε ο κ. Κουτσικόπουλος.

Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο, όπως τόνισε ο επόμενος ομιλητής, εκπρόσωπος των οργανώσεων μελών του ΝΗΡΕΑ, Γιώργος Παλαμάρης, επιμείναμε και συμβάλαμε στη συμπερίληψη του Κορινθιακού Κόλπου στις περιοχές Natura 2000, και ζητάμε να κηρυχθεί “προστατευόμενη περιοχή αλιείας”. Διότι αυτό συνεπάγεται χρηματοδότηση συστηματικής επιστημονικής παρακολούθησης και μπορεί να γίνει χωρίς νέα νομοθεσία.

Ο τρίτος ομιλητής, ο παράκτιος αλιέας Κωνσταντίνος Κουμούτσος, υποστηρίζοντας τη θέση ότι “βιώσιμη αλιεία είναι μόνο η νόμιμη αλιεία” αναφέρθηκε στην ανάγκη να καλυφθούν τόσο ασάφειες (ηθελημένες κάποιες φορές) στους κανονισμούς, όπως η ασάφεια στα όρια των περιοχών της προστατευόμενης ποσειδωνίας, όσο και τα ελλείμματα στην ταχεία και αποτελεσματική πάταξη των παρανομιών και των καταστροφικών πρακτικών. Συρόμενα στο βυθό εργαλεία, ή άλλα που εμμέσως μετατρέπονται σε τέτοια, διακίνηση άγνωστων ποσοτήτων εκτός ιχθυόσκαλας Πατρών, σε λιμάνια όπως της Κάτω Αχαγιάς, οδηγούν σε λαθεμένη εικόνα για τις πραγματικές ποσότητες ψαριών που βγαίνουν από τις θάλασσές μας.

Η συστηματική καταπολέμηση της παρανομίας και των ανεύθυνων πρακτικών “σαρώματος” των ιχθυοπληθυσμών, η κάλυψη των κενών γνώσης που έχουμε, η αποσαφήνιση των όποιων νομοθετικών αδυναμιών είναι βήματα απαραίτητα για τον αναπροσανατολισμό της αλιείας από τον κίνδυνο κατάρρευσης στη σταθερότητα και τη βιώσιμη προοπτική.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον αγώνα για τους παραπάνω στόχους ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) Θανάσης Πετρόπουλος καθώς και τα μέλη του ΔΣ Γιώργος Αγγελόπουλος και Σπυρίδων Σπυρόπουλος.

Οργανώσεις - μέλη της Ένωσης ΝΗΡΕΑΣ: 1) Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας http://www.sylpyp.gr 2) ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού http://www.koinotopia.gr 3) Οικολογική Κίνηση Πάτρας http://www.oikipa.gr 4) Εξωραϊστικός Σύλλογος Πύργου Κορινθίας «ΕΡΜΗΣ» 5) «Λύσιππος», Φίλοι Γραμμάτων και Τεχνών 6) «Φιλοξενία» Διαπολιτισμική και Περιβαλλοντική Οργάνωση http://www.filox.org 7) Ναυτικός Όμιλος Αλεποχωρίου

Η ‘Ενωση Προστασίας Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος Κορινθιακού – Πατραϊκού “Ο ΝΗΡΕΑΣ”, διοργανώνει ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, στο πλαίσιο του φετινού 21ου Forum ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – MONEY SHOW ΠΑΤΡΑΣ, που έχει γενικό θέμα “Ο δικός μας αναπροσανατολισμός”.

Με επίγνωση της ανάγκης να “αναπροσανατολιστούμε” από την σημερινή κατάσταση της χρήσης καταστροφικών μεθόδων και παράνομων πρακτικών σε μια αλιεία που θα σέβεται την ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και θα διασφαλίζει αλιεύματα και για το αύριο, θα πραγματευτούμε με διακεκριμένους ομιλητές το θέμα:

“Βιώσιμη ή καταρρέουσα αλιεία σε Κορινθιακό και Πατραϊκό;”

Η συνεδριακή εκδήλωση, που περιλαμβάνεται στο πολυσυνέδριο FORUM Ανάπτυξης MONEY SHOW Πάτρας θα γίνει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, και ώρα 20.00 με 21.30 στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, Αγίου Ανδρέου 16, Αίθουσα 2.

Το Πάνελ των ομιλητών:

  1. Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος, καθηγητής Βιολογικού Τμήματος Παν/μίου Πατρών. Θέμα ομιλίας : Προβλήματα και προτάσεις σχετικά με τη σταθερότητα του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
  2. Γιώργος Παλαμάρης, εκπρόσωπος ΝΗΡΕΑ. Θέμα: “Αγώνες για τη θάλασσά μας”
  3. Κωνσταντίνος Κουμούτσος, παράκτιος αλιέας, μέλος ΝΗΡΕΑ. Θέμα: “Βιώσιμη αλιεία είναι η νόμιμη αλιεία”.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το κοινό.

Καλούμε όλους τους φίλους του θαλάσσιου περιβάλλοντος να παρευρεθούν, δίνοντας με την παρουσία τους ένα δυνατό μήνυμα υπέρ της νόμιμης και βιώσιμης αλιείας.

Οργανώσεις – μέλη της Ένωσης «Νηρέας» : 1) Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, wwwHYPERLINK "http://www.sylpyp.gr/".HYPERLINK "http://www.sylpyp.gr/"sylpypHYPERLINK "http://www.sylpyp.gr/".HYPERLINK "http://www.sylpyp.gr/"gr 2)«Κοινοτοπία» Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού wwwHYPERLINK "http://www.koinotopia.gr/".HYPERLINK "http://www.koinotopia.gr/"koinotopiaHYPERLINK "http://www.koinotopia.gr/".HYPERLINK "http://www.koinotopia.gr/"gr, 3) Οικολογική Κίνηση Πάτρας, wwwHYPERLINK "http://www.oikipa.gr/".HYPERLINK "http://www.oikipa.gr/"oikipaHYPERLINK "http://www.oikipa.gr/".HYPERLINK "http://www.oikipa.gr/"gr  4) Εξωραϊστικός Σύλλογος Πύργου Κορινθίας «ΕΡΜΗΣ» 5) «Λύσιππος», Φίλοι Γραμμάτων και Τεχνών 6) «Φιλοξενία», Διαπολιτισμική και Περιβαλλοντική Οργάνωση wwwHYPERLINK "http://www.filox.org/".HYPERLINK "http://www.filox.org/"filoxHYPERLINK "http://www.filox.org/".HYPERLINK "http://www.filox.org/"org,  7) Ναυτικός Όμιλος Αλεποχωρίου.

Χρέος όλων μας και πρωτίστως των φορέων και Συλλόγων είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Αστακού (ΝΑΟΑΣ) σε συνεργασία με την ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονια καθαρισμό του βυθού στο λιμάνι του Αστακού ο οποίος στέφθηκε με  απόλυτη επιτυχία, αποδεικνύοντας και στην πράξη το ενδιαφέρον του για το φυσικό περιβάλλον που ζούμε και που μεγαλώνουν τα παιδιά μας

Η συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις γίνεται συνειδητά και έχοντας πλήρη επίγνωση μιας βασικής πανθρώπινης αρχής: Η φύση δεν μας ανήκει και είμαστε υποχρεωμένοι να την παραδώσουμε αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές.....

Και αν το αποτέλεσμα, εξαιτίας, δυστυχώς, τις τεράστιας μόλυνσης των τελευταίων δεκαετιών είναι μικρό, το μήνυμα, αντίστροφα. που εκπέμπεται, μέσω τις εικόνας και του ίντερνετ είναι μεγάλο και σπουδαίο κυρίως στα νέα παιδιά.              

Να νιώσουμε μεγαλύτερη την ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος και  να κατανοήσαμε πως οι μικρές αλλαγές στην καθημερινή στάση του καθενός από μας θα συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε ο κόσμος που θα κληρονομήσουμε στα παιδιά μας να είναι καλύτερος από το σημερινό.

Συγχαρητήρια στον ΝΑΟΑΣ για την πρωτοβουλία, αλλά και σε όσους συμμετείχαν.

Βασίλης Πολύζος

http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr/2015/06/blog-post_58.html   

Ο σύλλογος Μάθηση – Μερίμνα και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημητρούκειου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου ευχαριστούν θερμά την κυρία Αγγέλα Αντωνάτου για την χορηγία στο σχολείο μας στη μνήμη της μητέρας της Κωνσταντούλας Αντωνάτου.

Ακόμη ο σύλλογος διδασκόντων του Δημητρούκειου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «Γερμανός» και συγκεκριμένα το κατάστημα Μεσολογγίου για την προσφορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο σχολείο.

Επίσης, θέλει να ευχαριστήσει την εταιρεία «Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες» και ιδιαιτέρως τον κ. Κυριακίδη Γ. για την προσφορά στο σχολείο μας.

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία