Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Με αποφάσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη, προχωρούν οι διαγωνισμοί, οι οποίοι έχουν ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:

Α) Για την επιλογή και κατάταξη Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων ( ΦΕΚ 2045Β /4-6-2019).

Β) Για την επιλογή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων (Σ.Δ Λ/Φ) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων(ΦΕΚ 2098Β/5-6-2019) .

H διαδικασία και για τους δύο διαγωνισμούς, θα γίνει με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ.

Μετά και τη δημοσίευση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, θα ακολουθήσει η προκήρυξη των δύο διαγωνισμών από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο προσεχές διάστημα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής: www.hcg.gr

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 71χρονου αλλοδαπού ασθενούς, από το λιμένα Λευκάδας στο λιμένα Μύτικα Αιτ/νίας, με το Θ/Γ «ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Λ. 313 ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Πηγή: hcg.gr

Από τη Δευτέρα 6 Μαΐου έως την Τετάρτη 15 Μαΐου ορίστηκε η ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων Ιουνίου για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις, ώστε να διεκδικήσουν μία θέση στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η προθεσμία της ταχυδρομικής αποστολής (με συστημένη αλληλογραφία ) της ως αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι από 6/5 έως και 16/5 (σφραγίδα ταχυδρομείου Δημόσιου ή Ιδιωτικού).

Η προκήρυξη του διαγωνισμού είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις που ανοίγουν στο Λιμενικό Σώμα.

Η προκήρυξη για την πρόσληψη περίπου 200 ατόμων βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας και θα αφορά λιμενοφύλακες και δόκιμους σημαιοφόρους. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη θα προβλέπει προσλήψεις μονίμων χωρίς Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά με μοριοδότηση ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα προϋποθέτει αθλητική δοκιμασία και τουλάχιστον τη γνώση μιας ξένης γλώσσας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

του Βασίλη Ιγνατιάδη

Σε ανθρωποκυνηγητό για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων που έχουν ρημάξει τα ιχθυοτροφεία έχουν αποδυθεί οι Αρχές

Με «καταδρομικές» επιχειρήσεις, οργανωμένα κυκλώματα ιχθυοκλεφτών εισβάλλουν τις νύχτες με βάρκες σε ιχθυοτροφεία του Αμβρακικού Κόλπου και της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, απλώνουν τεράστια δίχτυα απαγορευμένα εδώ και 40 χρόνια και φεύγουν με εκατοντάδες κιλά αλιευμάτων, τα οποία πωλούν στις ψαραγορές. Οι ιχθυοκλοπές έχουν γίνει μάστιγα στις δύο περιοχές, οι λιμενικές Αρχές έχουν αποδυθεί σε ανθρωποκυνηγητό για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων, ενώ και οι αλιευτικοί συνεταιρισμοί λαμβάνουν τα μέτρα τους για τον περιορισμό της ζημιάς, που, εκτός από οικονομική, έχει επιπτώσεις και στη βιωσιμότητα των ιχθυαποθεμάτων.

Οι κινηματογραφικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη λιμνοθάλασσα Βαθύ Πρέβεζας είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στα ιχθυοτροφεία. Στην περιοχή, όπου σχηματίζεται κλειστός φυσικός κόλπος που επικοινωνεί με τη λιμνοθάλασσα μέσω στομίων, υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για τη δημιουργία φυσικών ιχθυοτροφείων, χωρίς κλωβούς και με ελάχιστες τεχνικές παρεμβάσεις.

Στη λιμνοθάλασσα δεν μπορεί να εισέλθει σκάφος του Λιμενικού. Ο φύλακας καραβοκύρης, που βρισκόταν στο σημείο για λογαριασμό του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Πρέβεζας, αντιλήφθηκε έγκαιρα τους τέσσερις ιχθυοκλέφτες -σεσημασμένους για ανάλογες κλοπές, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- οι οποίοι έφτασαν από το Μεσολόγγι με πλήρη εξοπλισμό: αυτοκίνητο, ξύλινη βάρκα, απαγορευμένα δίχτυα 250 μέτρων και άλλα αλιευτικά εργαλεία. Κάλεσε αμέσως το Λιμεναρχείο Πρέβεζας και οι λιμενικοί που έφτασαν οδικώς πρόλαβαν τους δράστες πριν επιβιβαστούν στη βάρκα και απλώσουν τα δίχτυα.

«Ο ένας, που ήταν μάλλον ο τσιλιαδόρος και περίμενε στο αυτοκίνητο, μόλις μας είδε έβαλε μπρος τη μηχανή και διέφυγε, ενώ οι τρεις σκόρπισαν πεζή στη γύρω περιοχή» λέει στο «Εθνος» ο υπολιμενάρχης Πρέβεζας, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Σούγκας. Ακολούθησαν παράλληλες καταδιώξεις, τόσο στα γύρω χωράφια όσο και στον δρόμο, με τη συνδρομή και της Αστυνομίας. Συνελήφθησαν δύο από τους δράστες και μέχρι χθες αναζητούνταν οι άλλοι δύο, με τους λιμενικούς να γνωρίζουν ήδη την ταυτότητά τους και να θεωρούν θέμα χρόνου τη σύλληψή τους. Πρόκειται για γνώριμους των διωκτικών Αρχών και από άλλες περιπτώσεις ιχθυοκλοπών.

«Πληρώνονται καλά»

«Δρουν κυκλώματα που έχουν αναγάγει τις ιχθυοκλοπές σε επάγγελμα και ζουν από αυτό. Μας έχουν ρημάξει κυριολεκτικά. Οι συγκεκριμένοι ήρθαν από Μεσολόγγι και το έχουν κάνει άλλες 3-4 φορές. Για να κάνουν τόσα χιλιόμετρα και να αναλάβουν τέτοιο ρίσκο, θα πει πως το κύκλωμα πληρώνει καλά» είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Πρέβεζας, Γρηγόρης Κατσάβαρος, και πρόσθεσε: «Παλαιότερα μας “χτυπούσαν” πολύ πιο συχνά, γιατί είχε ελαττωθεί η δύναμη του συνεταιρισμού και δεν είχαμε φύλακα. Τώρα έχει μπει νέο αίμα και έχουμε οργανωθεί καλύτερα».

Οι λιμενικοί κατάσχεσαν τη βάρκα των δραστών, καθώς και δίχτυα 250 μέτρων από μεσηνέζα. Πρόκειται για ειδικό τύπο στατικών διχτυών, γνωστά ως κρυσταλιζέ, που κατασκευάζονται από νήματα μεσηνέζας και έχουν απαγορευτεί από το 1978, καθώς είναι αόρατα από τα ψάρια και σαρώνουν ό,τι βρίσκουν στον βυθό. Σύμφωνα με τον κ. Κατσάβαρο, με τα συγκεκριμένα δίχτυα οι δράστες θα μπορούσαν να «σηκώσουν» από το ιχθυοτροφείο έως και 200 κιλά τσιπούρας, προκαλώντας ζημιά της τάξης των 1.500 ευρώ στον συνεταιρισμό.

Πηγή: ethnos.gr

Μία βάρκα που μετέφερε μετανάστες διάφορων εθνικοτήτων, προερχόμενη από τις τουρκικές ακτές, ανατράπηκε στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον οικισμό Τσόνια στη βορειανατολική Λέσβο.
Αρχικά έγινε λόγoς για 52 επιβαίνοντες στη λέμβο, ωστόσο στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι οι μετανάστες ήταν 45.

Ειδικότερα, οι περισσότεροι διασώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος που έσπευσαν επί τόπου υπό συνθήκες θαλασσοταραχής καθώς έπνεαν άνεμοι 9 Μποφόρ.
Η επιχείρηση συνεχίζεται προκειμένου να διασωθεί μια 15χρονη προσφυγοπούλα που αγνοείται.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν αρχικά στο μικρό λιμάνι του οικισμού Τσόνια και στη συνέχεια στην τέντα υποδοχής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Σκάλα Συκαμνιάς. Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά η αγνοούμενη δεν φορούσε σωσίβιο.

Πηγή: protothema.gr

Σελίδα 1 από 9

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία