Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το τοπικό συμβούλιο Κατούνας συνεδρίασε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και ομόφωνα αποφάσισε ΟΧΙ στην αύξηση των τιμολογίων νερού στην Κατούνα. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο τοπικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Στούπας κατάγγειλε σαν απαράδεκτη την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας για αύξηση του νερού στην Κατούνα και ζήτησε απο το συμβούλιο να εισηγηθεί την ανάκληση της απόφασης και να απαιτήσει να παρθεί πίσω, αφού η αύξηση στο νερό έγινε χωρίς καμία τεκμηρίωση, χωρίς δηλαδή να αποδεικνύεται η ανταποδοτικότητα των τελών. Πρότεινε μάλιστα να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί του θέματος, ώστε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Αμέσως μετά αφού έγινε διαλογική συζήτηση, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Θωμάς Καφρίτσας και οι σύμβουλοι κ. Πάνος Καλογιάννης και κ. Γιάννης Στούπας, ομόφωνα αποφάσισαν ΟΧΙ στην αύξηση στα τιμολόγια ύδρευσης στην Κατούνα και θα παραστούν στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε η απόφαση αυτή να μην προχωρήσει.........

Οργισμένη ήταν η αντίδραση των παρευρισκομένων κατοίκων της Κατούνας για την απαράδεκτη απόφαση του δημοτικης αρχής να επιβαρύνει την τσέπη των δημοτών και ζητούσαν να γινει ανάκληση της απόφασης.

Χαρακτηριστική πάντως ήταν η απουσία των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης απο την ενότητα Μεδεώνος που ψήφισαν την αύξηση των τελών, ενω σφοδρή ήταν η επίθεση απο τους συμβούλους της αντιπολίτευσης (Μπουμπούλη, Καραμάνης, Σαλοδημήτρης) οι οποίοι τόνισαν ότι εναι απάνθρωπο σε περιόδους τέτοιας οικονομικής κρίσης να ζητούν από τους φτωχούς δημότες της Κατούνας να πληρώνουν το νερό για χρυσάφι.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Τακτική συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου ΚΑΤΟΥΝΑΣ, πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, και ώρα 18:00 το απόγευμα, στην αίθουσα του π. Δημαρχείου Μεδεώνος, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Τα πατροπαράδοτα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλαν χτες το πρωί, συνοδεία με γραμμόφωνο αντίκα απο ένα δισκάκι του 1935, στο αστυνομικό τμήμα Κατούνας, η Αφροδίτη Μπουμπούλη πρόεδρος του Συλλόγου Κατούνας «Αρχαία Μεδεώνα», συνοδευόμενη από τον Κωνωπινιώτη λαογράφο Νίκο Ράππο. 

Τα κάλαντα τα έψαλαν συνοδεία με γραμμόφωνο αντίκα σε άψογη λειτουργία από τη μεγάλη συλλογή του Νίκου Ράππου.  Ο Διοικητής  κ. Δημήτριος Κόκκιος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, και με τη σειρά τους τα μέλη του συλλόγου, ευχήθηκαν η νέα χρονιά να είναι δημιουργική, με υγεία, ειρήνη, ασφάλεια σε όλους...

Καλή χρονιά!...

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

 

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η πλατεία της Κατούνας γέμισε παιδάκια που περίμεναν με λαχτάρα αυτή την βραδιά να ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, να τραγουδήσουν, να βγάλουν φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη να παίξουν με τον   Μότζο Τζότζο. Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Μεδεώνος συμμετείχαν περήφανα στο άναμμα του δέντρου, με αγγελάκια, Άγιους Βασίληδες και ελατάκια!!!!Τοποθέτησαν στολίδια στο δένδρο, έπαιξαν σκετς, τραγούδησαν, χόρεψαν και ψάλανε τα κάλαντα!!

Η φιλαρμονική Βόνιτσας γέμισε την πλατεία με χριστουγεννιάτικες εορταστικές μελωδίες της.

Κάλαντα και Χριστιανικά τραγούδια από την χορωδία του κατηχητικού της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Καντούνας

Ο Άγιος Βασίλης  μοίραζε δώρα και φωτογραφήθηκε με όλα τα παιδάκια στο Αγιοβασιλόσπιτο του.

Τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη  έβαψαν όλα τα παιδιά και έπαιζαν μαζί τους.

Μοιράστηκε ζεστό κρασί για τους μεγάλους και γλυκές Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για παιδιά και μεγάλους από τις γυναίκες του χωριού.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης άναψε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές πάντα με υγεία.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε έως αργά και την τιμητική τους είχαν τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τις φωνούλες των μικρών φίλων.

Στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση εκτός από τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας Γιώργο Αποστολάκη παραβρέθηκαν: ο Κατουνιώτης αναπληρωτής δήμαρχος Στούπας Θεόδωρος, ο πρόεδρος του κέντρου Μέριμνας Παντελής Αποστολάκης, η Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Βαρβάρα Λίτου, ο πρόεδρος της Κατούνας Θωμάς Καρφίτσας, ο πρόεδρος της Τρύφου Ηλίας Παππάς, ο πρόεδρος της Κωνοπίνας Τίγκας Χρήστος, ο πρόεδρος του Αθλητικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μεδεών Κατούνας Στραβοκέφαλος Χρήστος και η ακούραστη Δημοτική Σύμβουλος που εργάστηκε πολύ γι’ αυτή την εκδήλωση Καρέλου Αθηνά.

Τα συγχαρητήριά μας σε όλους, όσους συντέλεσαν για την εκδήλωση.

Και του χρόνου με υγεία σε όλων τα σπιτικά  

Πηγή: katounanews.blogspot.gr

 

Πλήθος κόσμου για μια ακόμα φορά στον Μέγα Εσπερινό που τελέσθηκε στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στα Προσφυγικά παραμονή της γιορτής του Αγίου Νικολάου στα Προσφυγικά.

Χθες Δευτέρα το απόγευμα στο Ιστορικό Μοναστήρι που βρίσκετε στο συνοικισμό του Αγίου Νικολάου Κατούνας τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός απο τον Κατουνιώτη Αρχιμανδρίτη πάτερ Νεκτάριο Τριάντη. Προσκυνητές από τις γύρω περιοχές αλλά και του Αγρινίου με λεωφορεία προσήλθαν να προσκυνήσουν την χάρη του Αγίου.

Να σημειώσουμε πως το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου έχει μεγάλη ιστορία και διατηρήθηκε από τους κατοίκους του συνοικισμού που είναι όλη τους πρόσφυγες. Οι καλοσυνάτοι αυτοί κάτοικοι άνδρες γυναίκες αυτή την μέρα έφτιαξαν νηστίσιμα φαγητά και εδέσματα  και τα πρόσφεραν στους επισκέπτες. Σήμερα Τρίτη το πρωί θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Χρόνια πολλά σε όλους να έχουν Υγεία στα σπίτια τους και ο Άγιος Νικόλαος να είναι δίπλα σας.

Πηγή: katounanews.blogspot.gr

Ο Δρόμος Κατούνα - Λουτράκι Ακτίου - Βόνιτσας είναι ένα από τα 23 νέα έργα οδοποιίας των οποίων την ένταξη ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης σήμερα, 23/11/2016.

Το έργο αυτό είναι πολύ μεγάλης σημασίας για τον Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας και στοχεύει στην αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και στην λειτουργικότητα της οδικής δικτύωσης και ένωσης της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος με τον υπόλοιπο δήμο, διευκολύνει την πρόσβαση στις γεωκτηνοτροφικές μονάδες, ενισχύει την ανάπτυξη και επιλύει οριστικά το χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης του Λουτρακίου.

Είναι ο δρόμος - όνειρο πολλών δεκαετιών, μήκους 8,160 μέτρων που σήμερα απαιτείται περίπου μισή ώρα για να διανυθεί. Ένας δρόμος που ενώνει το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της Κωνωπίνας, του Αετού, του Αγίου Νικολάου, της Κομποτής και της Κατούνας αλλά και όσων θέλουν να κινηθούν προς το Λουτράκι, την Βόνιτσα, Πάλαιρο, Λευκάδα. Αποτελεί την διέξοδο του ορεινού κεντρικού Ξηρομέρου προς την Θάλασσα, προς την εθνική οδό Αμφιλοχίας - Βόνιτσας όπως και την εναλλακτική λύση Αγρινίου-Βόνιτσας παρακάμπτοντας την Αμφιλοχία.

Ήταν δέσμευση και όραμα της παρούσας δημοτικής αρχής η οποία μεθοδικά το σχεδίασε, το πάλεψε και το πέτυχε, παρόλο που δεν εντάσσονταν στο ΕΣΠΑ μετά από εξαντλητική προσπάθεια κατόρθωσε να πείσει για την αναγκαιότητα του έργου με αποτέλεσμα σήμερα να μπει η δεύτερη υπογραφή του Αλέξη Χαρίτση και να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων Π.Δ.Ε. προϋπολογισμού 3.550,000€

Θα ήταν άδικο να μην ευχαριστήσουμε δημόσια:

Τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη Χρήστο τον γενικό γραμματέα Δέδε Γεώργιο, τον γενικό Διευθυντή του Μακρή Διονύσιο και τον συνδημότη μας από την Κατούνα Κατσίκα Κώστα επιβλέποντα μηχανικό από το ΥΠΕΧΩΔΕ στο έργο Ακτιο - Αμβρακία.

Επίσης τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και την Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά για την εξαιρετική συνεργασία και βοήθεια, με δεδομένο ότι το έργο συμφωνήθηκε να δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια διότι διαθέτει τεχνικές υπηρεσίες για μεγάλα οδικά δίκτυα, για δημοπράτηση αλλά και για επίβλεψη.

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που βοήθησαν να ξεπεραστεί ο σκόπελος της γραφειοκρατίας.

Με την ένταξη αυτού του μεγάλου έργου πνοής για τον Δήμο μας και ειδικά για την πρώην δημοτική ενότητα Μεδεώνος αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, όταν μια δημοτική αρχή κινείται συντεταγμένα, μεθοδικά, με όραμα και με μόνο γνώμονα την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου και των κατοίκων του, τα αποτελέσματα την δικαιώνουν.

To γραφείο τύπου

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία