Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Είναι ωραίο να βλέπεις ανθρώπους να νοιάζονται για τον τόπο τους. Πριν λίγο καιρό εθελοντές έκαναν μια δεντροφύτευση που πήγε χαμένη, στο ιστορικό Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, αφού μπήκαν τα πρόβατα τα ξερίζωσαν και τα έφαγαν. Ήταν για αυτούς μια μεγάλη πίκρα, μα δεν το έβαλαν κάτω.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Έτσι προχθές οι εθελοντές Γιώργος Σκαπέτης, Ζώης Καραγιάννης και ο Αλέξης Ψωμάς, επανήλθαν και αφού εξοπλίσθηκαν με τα απαραίτητα εργαλεία (τσάπες, φτυάρια, κ.α) φύτεψαν ξανά δενδρύλλια, για να ομορφύνει ξανά ο τόπος που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, με στόχο να δημιουργήσουν όμορφες συνθήκες και μια «πράσινη» εικόνα στο Μοναστήρι για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής..........

 

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Πανηγυρίζει το ιστορικό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο Καραϊσκάκη Ξηρομέρου. Χθες Πέμπτη δεκάδες πιστοί ανηφόρισαν στο γραφικό μοναστήρι για να παρακολουθήσουν τον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε μετ΄ αρτοκλασίας, ενώ σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία.

Να σημειώσουμε ότι το μοναστήρι του προφήτη Ηλία, χρονολογείται από τα βυζαντινά χρόνια και αποτέλεσε κατά την εξέγερση του έθνους το 1821 ορμητήριο γνωστών οπλαρχηγών κατά των Τούρκων και στρατόπεδο του Καραϊσκάκη.

Και του Χρόνου...

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

 

 

 

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Καραϊσκάκη Ξηρομέρου, πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στα Καλάβρυτα.

Η ατμόσφαιρα ήταν ευχάριστη από την αρχή της εκδρομής, στο γεμάτο πούλμαν, από μέλη και φίλους του Συλλόγου. Πήγαν με το λεωφορείο μέχρι το Διακοφτό και από εκεί επιβιβάστηκαν στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο και διέσχισαν το μαγευτικό φαράγγι του Βουραϊκού...

Φτάνοντας στα Καλάβρυτα επισκέφθηκαν το Μουσείο Ολοκαυτώματος και τον τόπο θυσίας και απόλαυσαν την όμορφη και ιστορική πόλη. Συνέχισαν με επίσκεψη στο Μέγα Σπήλαιο και ανηφορίσανε για το χιονοδρομικό Καλαβρύτων. Το απόγευμα ξεκίνησαν για επιστροφή στο Καραϊσκάκη Ξηρομέρου, γεμάτοι μαγικές εικόνες από την υπέροχη μονοήμερη εκδρομή τους.

ΦΩΤΟ: Γιάννης Ρηγάλος - Ουρανία Παπαγεωργίου
Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

 Γράφει: Ουρανία Παπαγεωργίου 

Mε μεγάλη επιτυχία χθες το βράδυ η θεατρική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας» σε σκηνοθεσία Βιβή Ζαβιτσάνου στο Καραϊσκάκη Ξηρομέρου.

Την Παιδική θεατρική Παράσταση παρακολούθησαν πάρα πολλοί χωριανοί μικροί μεγάλοι και φίλοι από τα άλλα χωριά

Πριν την θεατρική παράσταση προηγήθηκαν παιχνίδια με κλόουν και μπαλόνια για τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά το συλλόγου ήταν εκεί και πρόσφεραν σε όλους  γλυκά και αναψυκτικά

Φωτό: Γιάννης Ρηγάλος - Φώτης Δημητρούκας
Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Ο δραστήριος Τοπικός Σύλλογος Καραϊσκάκη με επιμέλεια και πολύ δουλειά καθάρισε, κλάδεψε, έκοψε τα χόρτα και το μοναστήρι έλαμπε από καθαριότητα.

Επίσης σε όλους τους πιστούς μοίρασε γλυκά, που ήταν προσφορά απο το αρτοποιείο Κώστας Μίχας.

Με λαμπρότητα τελέστηκε χθες ο Μέγας Εσπερινός στο ιστορικό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο Καραϊσκάκη Ξηρομέρου. 

Του εσπερινού προεξείχε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργιάδης, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της περιοχής μας και δεκάδες πιστοί συμμετείχαν προκειμένου να υμνήσουν τον Προφήτη και να προσκυνήσουν την αγία εικόνα του.

Να σημειώσουμε ότι το μοναστήρι  του προφήτη Ηλία, χρονολογείται από τα βυζαντινά χρόνια και αποτέλεσε κατά την εξέγερση του έθνους το 1821 ορμητήριο γνωστών οπλαρχηγών κατά των Τούρκων και στρατόπεδο του Καραϊσκάκη.

Και του Χρόνου...

ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΗΓΑΛΟΣ

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης)

 

Στο χωριό Καραϊσκάκης Ξηρομέρου, ο τοπικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος συνεχίζει τις δράσεις όπως καλλωπισμός, μερεμέτια, βαψίματα, καθαριότητα με σκοπό τον ευπρεπισμό του χωριού.

Στις πρωτοβουλίες καθαρισμού που οργανώνει ο Σύλλογος συμμετέχουν και εθελοντές κάτοικοι που βοηθούν σημαντικά στην πραγματοποίηση των δράσεων......

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

 

 

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία