Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δυστυχώς τραγικό τέλος είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 55χρονου Θ.Σ με καταγωγή από το Καινούργιο, ο οποίος χθες απόγευμα χάθηκε στην θαλάσσια περιοχή "Πεταλάς" Αστακού.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε μετά από έρευνες, χωρίς τις αισθήσεις του λίγες ώρες αργότερα στην θαλάσσια περιοχή και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον.

Ήταν πατέρας 3 παιδιών και ζούσε στον Αστακό. Τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού αυτού συμβάντος διερευνά το Λιμενικό Σώμα και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή: kainourgiopress.blogspot.com

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι από 14-12-2018 έως 17-12-2018 παραβίασαν γραφείο σχολικού συγκροτήματος στο Καινούργιο και κατά την διάρκεια της παραμονής τους στους χώρους του Σχολείου, προσπάθησαν να διαρρήξουν και άλλα γραφεία καθώς και διάφορα συρτάρια, προξενώντας φθορές, συνολικής αξίας πεντακοσίων (500) ευρώ.

 
Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Εκτροπή οχήματος σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στην θέση Αμπάρια στο γνωστό σημείο,περίπου 50 μέτρα πριν το βενζινάδικο.

Όχημα ...το οποίο κινούνταν στο ρεύμα προ Καινούργιο, βγήκε εκτός δρόμου στο σημείο που δεν υπάρχουν μπάρες και που δεν έγινε ασφαλτόστρωση της προηγούμενες ημέρες.
Το όχημα ευτυχώς δεν νταλαπάρισε και σταμάτησε το μισό στην άκρη του δρόμου και το άλλο στο πρανές .
Την ώρα εκείνη έβρεχε στην περιοχή.
Ο Αναγνώστης μας, αναφέρει :"Στην.ευθεία καινούργια .άσφαλτος. στην στροφή. δεν χρειάζεται. είναι για πατινάζ. δεν . είχε. λακκούβες"

Πηγή: kainourgiopress.blogspot.com

 

Το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου συνεχίζει τη διοργάνωση των ενημερωτικών εκδηλώσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο  του προγράμματος «Τοπικά Αγροδιατροφικά Προϊόντα στο Δήμο Αγρινίου: Ανάδειξη και Αξιοποίηση» σχετικά με τα τοπικά προϊόντα για την προώθηση, ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη της ευεργετικής ιδιότητάς τους σε ομάδες και σχολεία.

Στο πλαίσιο  του  προγράμματος την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-ενημέρωση στο χώρο του Κτήματος Θεστία, στο Καινούργιο της Δημοτικής Ενότητας Θεστιέων,  όπου καλλιεργούνται γηγενείς ποικιλίες αμπελιού, όπως η Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο και η Μαυροδάφνη, καθώς και κοσμοπολίτικες ποικιλίες, όπως το Sauvignon Blanc, το Cabernet Sauvignon, το Cabernet Franc, το Merlot και το Syrah και οι οποίες οινοποιούνται.

Μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεστιέων, παρουσία των δασκάλων Ζωής Καρανικόλα, Δέσποινας Ζιώβα, Παρακευής Αργυρού και Βελισσαρίας Κατσιπάνου, ενημερώθηκαν για τη σημασία της αειφορικής γεωργίας, τη μεσογειακή διατροφή, την οινοποίηση και τη διατροφική αξία του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Συγκεκριμένα η κ. Ελένη Νικολάου, διατροφολόγος-διαιτολόγος ενημέρωσε τους μαθητές για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή και ιδιαίτερα για τη μεσογειακή διατροφή τονίζοντας ότι είναι τρόπος ζωής και όχι ένα απλό διατροφικό πλάνο. Στηρίζεται κυρίως στη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων και ψαριών και λιγότερο στην κατανάλωση κρέατος και στη συστηματική σωματική άσκηση συμβουλεύοντας τους μαθητές  «να απολαμβάνουν τα γεύματά τους μαζί με την οικογένειά τους». Επισημάνθηκε και ο ρόλος του νερού στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού και ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη μείωση των λιπαρών και της ζάχαρης και στην αύξηση των φυτικών ινών. Οι γεωπόνοι Καραπαπά Βασιλική και Χατζηαγάπη Βασιλική, ενημέρωσαν τους μαθητές για τον ευρύτερο ρόλο που διαδραματίζουν οι αγρότες - στην κοινωνία και στην οικονομία μας - όχι μόνο στην παροχή υγιεινών και θρεπτικών τροφίμων, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων καθώς και στη διασφάλιση της ζωτικότητας των αγροτικών περιοχών και της υπαίθρου. Τονίστηκε ότι με την αειφορική γεωργία διατηρείται η βιοποικιλότητα, η εξοικονόμηση του νερού, και η ιχνηλασιμότητα των τροφίμων από το χωράφι στο τραπέζι.

Η κ. Κωνσταντίνα Κακούρη, υπεύθυνη πωλήσεων του ‘Κτήματος Θεστία’ μίλησε αρχικά για τα κρασιά που παράγονται στο οινοποιείο τους τονίζοντας ότι είναι γνήσιοι εκπρόσωποι της αιτωλικής γης που τα παράγει, της ιδιαιτερότητας του εδάφους, καθώς και της πείρας και της γνώσης των οινολόγων και των οινοποιών που τα δημιουργούν και τα φροντίζουν. Ανάλυσε τον ασφαλή και υγιεινό τρόπο παραγωγής του κρασιού, την αξία της ποιότητας της πρώτης ύλης, τις περιορισμένες ποσότητες για μέγιστη ποιότητα, τις παραδοσιακές πρακτικές παραγωγής σε καθημερινή βάση και τις εξειδικευμένες συνθήκες συντήρησης καθώς και τη σημασία της τυποποίησης-ετικέτας   στοιχεία που διασφαλίζουν την ποιότητα.

Η κ.Βάσω Ψηλού, Γεωπόνος με ειδίκευση στην οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου, μίλησε για την διαδικασία εξαγωγής του ελαιολάδου και πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές οργανοληπτική αξιολόγηση εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Οι μαθητές γνώρισαν το ποιοτικό ελαιόλαδο με θεωρητικό και πρακτικό τρόπο δοκιμάζοντας διάφορους τύπους ελαιολάδου και εκτίμησαν την αξία του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Αρχικά, ενημερώθηκαν για τους γενικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι δοκιμαστές και στη συνέχεια, τους παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η οργανοληπτική αξιολόγηση και ενημερώθηκαν για τις θετικές και αρνητικές ιδιότητες του ελαιολάδου. Πιο συγκεκριμένα, για το ελαιόλαδο, τους δόθηκε να μυρίσουν τρία από τα βασικά ελαττώματα: ατροχάδο, ταγγό και μούχλα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο για να κατανοήσουν και στην πράξη τις θετικές ιδιότητες που είναι το φρουτώδες, το πικρό και το πικάντικο. Οι μαθητές με αυτό τον τρόπο ανακάλυψαν τον κόσμο της οργανοληπτικής αξιολόγησης του ελαιολάδου,  σύμφωνα με τα πρότυπα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας.

Στους μαθητές διανεμήθηκαν φυλλάδια με οδηγίες για την παραγωγή εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου του Δήμου Αγρινίου και του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων.

Σε κάθε ελληνική περιφέρεια υπάρχoυν παραδοσιακά, μοναδικά αγροτικά προϊόντα, καθώς και τρόφιμα που γίνονταν από αυτά. Παρά τα σημαντικά πλεονεκτήματά τους, στο πλαίσιο της υγείας και του πολιτισμού, τα παραδοσιακά τοπικά τρόφιμα πολλές φορές ‘παραμελούνται’ στις σύγχρονες κοινωνίες. Η ορθή παραγωγή τους μπορεί να  ενδυναμώσει κοινωνικά-οικονομικά-πολιτισμικά ομάδες, τόπους, κοινωνίες και κοινότητες. Η προστασία και ανάδειξη της «παραγωγής και της γεύσης του τόπου» και η σύνδεσή του με το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον και τις ιδιαιτερότητές του πρέπει να γίνει τοπικά αναγνωρίσιμη  διότι αυτό προσδίδει ταυτότητα στον κάθε τόπο.

Χωρίς τις αισθήσεις του στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ο άνδρας με καταγωγή από το Καινούργιο, ο οποίος από χθες αναζητούνταν στην ευρύτερη περιοχή του Καινουργίου...

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός εντός του οχήματός του, κοντά στα LIDL.

Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις συνθήκες του τραγικού αυτού περιστατικού.

Στις έρευνες παρείχε συνδρομή η Π.Υ Αγρινίου.

 

Πηγή: kainourgiopress

Με την συμμετοχή πολλών γονέων, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση νέων και γονέων στη "ζεστή ατμόσφαιρα" του Πνευματικού Κέντρου Ι.Ν Αγίου Νικολάου.
Ομιλητής ήταν ο καθηγούμενος της Ι.Μ Μυρτιάς, Αρχ,Ιωσήφ που ανέλυσε για τον τρόπο με τον οποίο ο Άγιος Πορφύριος απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με την οικογένειά.

Αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι τα ζευγάρια να παραμένουν ενωμένα και να προσπαθούν να μεταδώσουν στα παιδιά τους τις αξίες του Χριστού και πως να αντιμετωπίζουν τις κακουχίες και τα προβλήματα.
Ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και τους κληρικούς για θέματα που η σημερινή οικογένειά αντιμετωπίζει.

Η επόμενη συνάντηση προγραμματίζετε για τις αρχές Δεκεμβρίου και θα υπάρξει ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία.

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται με πρωτοβουλία του εφημέριου του Ι΄.Ν Αγίου Νικολάου π.Νεκτάριου Παλιούρα, στο πλαίσιο των ενοριακών δραστηριοτήτων, με σκοπό ολοένα και περισσότεροι νέοι,ζευγάρια και γονείς να συμμετάσχουν, ενώ όπως φαίνεται οι Δημότες αγκάλιασαν τον νέο αυτό θεσμό για την οικογένεια και τις αξίες.

Πηγή: kainourgiopress.blogspot.com

Σελίδα 1 από 18

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία