Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Παρελήφθησαν από την υπηρεσία οι νέοι κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι διασφαλίσθηκαν από ίδια έσοδα Καθαριότητας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με την δαπάνη να ανέρχεται στο ποσό των 73.000 ευρώ.

Ειδικότερα, πρόκειται για την προμήθεια 324 νέων κάδων απορριμμάτων 4 διαφορετικών ειδών χωρητικότητας (οικιακά και αστικά απορρίμματα) που θα τοποθετηθούν είτε σε νέα σημεία (όπου κρίνεται απαραίτητο), είτε σε αντικατάσταση των παλαιών και φθαρμένων. Για το σκοπό αυτό, η υπηρεσία ήδη έχει ξεκινήσει την απόσυρση των παλαιών κάδων και την τοποθέτηση των νέων.

Το Δημοτικό Σχολείο Γαλατά συμμετείχε την Πέμπτη 13-06-2019 στο πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών, που υλοποιεί το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για 24η χρονιά, το οποίο πραγματοποιείται το διάστημα από 1 Μαΐου – 30 Ιουνίου 2019.
Οι μαθητές όλων των τάξεων με τη συνοδεία των δασκάλων τους περπάτησαν και καθάρισαν με ζήλο την παραλία του Κρυονερίου.
Στόχος της δράσης ήταν η προβολή και η ενίσχυση της έννοιας του εθελοντισμού.
Χωρισμένοι σε τμήματα με επικεφαλής τον δάσκαλο κάθε τάξης περισυνέλλεξαν απορρίμματα κάθε λογής. Στη συνέχεια, περάστηκαν σε δελτία καταγραφής. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές όχι μόνο ο όγκος τους, αλλά και το είδος των σκουπιδιών.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν, συζήτησαν και προβληματίστηκαν σχετικά με το θέμα της ρύπανσης των παραλιών. Ευαισθητοποιήθηκαν και έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για τη φύση.
Η προσπάθεια πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αφού ο καιρός ήταν σύμμαχος. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ηλιόλουστη μέρα δίπλα στη θάλασσα.

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Παπανικολάου Κων/νος

Πηγή: galatas.gr

Στις 13-06-2019 το Δημοτικό Σχολείο Σταμνάς, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου και τo Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS πραγματοποίησαν καθαρισμό της Παραλίας Σταμνάς.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος από τους υπεύθυνους του Φορέα της Λιμνοθάλασσας στον χώρο του σχολείου με οπτικοακουστικό υλικό και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, προσέφερε γάντια και πλαστικές σακούλες σκουπιδιών, που γέμισαν μέσα σε λίγα λεπτά από τα εκατοντάδες σκουπίδια που υπήρχαν στο χώρο. Σκοπός αυτής της δράσης ήταν να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές, ώστε να γίνουν οπαδοί της προσπάθειας που γίνεται παγκόσμια για την προστασίας του περιβάλλοντος.

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται η πρόσληψη έντεκα (11) ατόμων εποχικού προσωπικού για τις ανάγκες καθαριότητας στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, μετά από σχετική έγκριση της υπ’ αριθμ. 4064/24.04.2019 ΣΟΧ 1/2019 από το ΑΣΕΠ.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι μέχρι 31/12/2019 με δυνατότητα παράτασης από το Νοσοκομείο μέχρι 2 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.

Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων αρχίζει την 29/05/2019 και λήγει 7/06/2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι – νες μπορούν να απευθύνονται στο Νοσοκομείο και στο τηλ. 2631360110 Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Οι Εορτές Εξόδου τελείωσαν και μια έντονη περίοδος για μας στην καθαριότητα έφτασε στο τέλος της. Η περίοδος αυτή για τους εργαζομένους της καθαριότητας και του πρασίνου είναι ίσως με διαφορά η πιο κουραστική. Και αυτό γιατί εκτός από την καθαριότητα, αναλαμβάνουμε το στήσιμο όλων των υποδομών που χρειάζονται για την επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών.

Κάγκελα, ασπρίσματα, καρέκλες, πατάρια, καθάρισμα, τέντες, μαστορέματα, και μαζί μ’ αυτά και η οργάνωση και η διαχείριση αυτών. Το logistics που λένε και στο χωριό μου. Το ευτυχές ήταν πως με τα οχτάμηνα που διέθετε η υπηρεσία τα πράγματα ήταν ευκολότερα, οι απαιτήσεις όμως κάθε χρόνο και περισσότερες, και τα απρόοπτα πολλά.

Όλο το προσωπικό του Δήμου ανταποκρίθηκε είτε ήταν έμπειρο είτε όχι. Ο καθένας βοήθησε όπου και όσο μπορούσε για να έρθουν εις πέρας και αυτές οι εκδηλώσεις και γι’ αυτό οφείλω στο προσωπικό του Δήμου ένα μεγάλο ευχαριστώ. Χωρίς εσάς δεν θα υπήρχαν οι Εορτές Εξόδου και κάθε χρόνο οφείλετε να ανταποκρίνεστε στο κάλεσμα της Ιστορίας πέρα από Δημοτικές Αρχές και συμφέροντα.

Συγχαρητήρια!

 

Παναγιώτης Π. Σταράμος

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για την απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση που έκανε σε βάρος μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων της πόλης.

Όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, καταφέρθηκε κατά των μελών του Δ.Σ. χρησιμοποιώντας ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, θεωρώντας πώς οι εργαζόμενοι είναι «κτήμα» του και ο Δήμος «τσιφλίκι» του, αδιαφορώντας για το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, όπως είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων, είναι εκλεγμένοι και η Δημοτική Αρχή οφείλει να σέβεται τις απόψεις και τις θέσεις τους που στόχο έχουν τη βελτίωση των συνθηκών στο χώρο εργασίας, να εντοπίζουν και να αναδεικνύουν τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις προς όφελος και του κοινωνικού συνόλου.

 Καλά θα κάνει λοιπόν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας να... προσγειωθεί, να σταματήσει να προκαλεί και να υβρίζει και να συνεργαστεί με τους εργαζόμενους για την βελτίωση στη λειτουργία της Υπηρεσίας και του Δήμου γενικότερα. Οι αυταρχικές συμπεριφορές και οι επιθέσεις, ακόμη και οι φραστικές, είναι απολύτως καταδικαστέες.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη της στους εργαζόμενους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και τους εκπροσώπους τους. Οι προσπάθειες και ενέργειες για την υπονόμευση των αγώνων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. είναι καταδικασμένες να πέσουν στο κενό.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος

Νίκος Τράκας

Ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλης Πετρόπουλος

Σελίδα 1 από 22

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία