Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σειρά επαφών με τον  υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, και στελέχη του υπουργείου, είχε τις προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής  Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με στόχο την κάλυψη θέσεων γιατρών στον Κάλαμο, Καστό και Μεγανήσι από στρατεύσιμους οπλίτες γιατρούς.

Ο βουλευτής στις συναντήσεις του εξέθεσε το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών από τα νησιά, και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, ζητώντας την εφαρμογή του νόμου (Ν.4361/2016), βάσει του οποίου μπορούν να καλυφθούν κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού από ιατρούς που υπηρετούν τη θητεία τους, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες υγείας των νησιών.

Στελέχη του υπουργείου Άμυνας, στη χθεσινή συνάντηση που είχε μαζί τους ο κ. Καββαδάς, ανέφεραν ότι θα τοποθετηθεί στρατεύσιμος γιατρός στο νησί του Καλάμου το αργότερο έως τα τέλη Φεβρουαρίου.....

Σύμφωνα με τους ίδιους, θα προωθηθεί άμεσα προς υπογραφή στο υπουργείο Υγείας Κοινή Υπουργική Απόφαση, προκειμένου ο οπλίτης γιατρός να τοποθετηθεί ως αγροτικός ιατρός και επομένως να έχει κανονικά τη δυνατότητα συνταγογράφησης.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα ο βουλευτής είχε καταθέσει την με αρ. πρωτ. 1620/29-11-2016 ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εθνικής Άμυνας, και ασκώντας συνεχώς πιέσεις, ζήτησε την αξιοποίηση του σχετικού νόμου και την τοποθέτηση στρατεύσιμων ιατρών στα  νησιά του Καλάμου, του Καστού και του Μεγανησίου, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στα νησιά αυτά.

Πάντως, σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η μετάβαση γιατρών οπλιτών για κάλυψη κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού σε απομακρυσμένες και άγονες περιοχές προϋποθέτει τη συναίνεση του οπλίτη.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας στις 23.12 τα προσωρινά αποτελέσματα (ελπίζουμε να γίνουν και οριστικά) της πρόσκλησης για δήλωση αγροτικών ιατρείων που εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2016.
Η ευχάριστη είδηση είναι ότι με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα, στο Π.Ι. Καλάμου Λευκάδας (Κ.Υ. Βασιλικής Λευκάδας), έρχεται αγροτικός ιατρός ο κ. Σολωμός Κων/νος, έχοντας μάλιστα δηλώσει την συγκεκριμένη θέση σαν πρώτη του προτίμηση.
Μακάρι η συγκεκριμένη τοποθέτηση να γίνει και οριστική και όσο πιο σύντομα ο γιατρός να βρίσκεται στο Κάλαμο, που μήνες τώρα οι κάτοικοι του δεινοπαθούν με την παντελή έλλειψη ιατρού και ζωές κινδυνεύουν καθημερινά.

Δείτε το επίσημο έγγραφο εδώ.

Πηγή: mytikaspress.blogspot.gr

Συνελήφθη, χθες (30-09-2016) το πρωί, στο νησί Κάλαμος της Λευκάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τον 42χρονο αδερφό του συλληφθέντα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Η σύλληψη του 40χρονου αλλοδαπού, είναι αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, κατά την οποία, κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στον Κάλαμο και εξακρίβωσε τον τρόπο δράσης των δυο αδερφών.

Ειδικότερα, από τις έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στις οικίες των δυο δραστών και σε μάνδρα οικοδομικών υλικών, βρήκαν μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν τα εξής :

  • Έξι ανισοβαρείς σακούλες με αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους επτά κιλών,
  • Ένα σεντόνι, που περιείχε πενήντα γραμμάρια κάνναβης,
  • Μια ακόμα συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης,
  • Ένα χρησιμοποιημένο λάστιχο ποτίσματος, σαράντα πέντε μέτρων, με μπεκάκια και διακλαδωτές,
  • Ένα τσουβάλι με πενήντα πέντε ποτήρια από φενιζόλ, τα οποία οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει ως φυτώριο και
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν, προέρχονται από φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, που είχαν καλλιεργήσει οι δράστες, οι οποίοι μετά τη συγκομιδή, αποθήκευαν τις αποξηραμένες ναρκωτικές ουσίες, σε ψυγεία εκτός λειτουργίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του αδερφού του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.

Τελευταίες καλοκαιρινές ημέρες, τελευταία μπάνια, με το Ασπρογιάλι του Καλάμου Λευκάδας απλά υπέροχο, παρότι τελείως έρημο από κόσμο.

Ίσως τώρα, έτσι άδειο από πολύ κόσμο όπως είναι να είναι ακόμη πιο όμορφο.
Ένα κοπάδι από δεκάδες δελφίνια περνά με κατεύθυνση προς Μύτικα. Τα ακολουθούμε...

Πηγή: mytikaspress.blogspot.gr

Τα δελφίνια του Μύτικα...

 Ένα κοπάδι από πανέμορφα δελφίνια έκανε σήμερα την εμφάνιση του, όπως συμβαίνει συχνά άλλωστε, στο στενό μεταξύ Μύτικα και Καλάμου σκορπώντας τον ενθουσιασμο σε μικρούς και μεγάλους που έτρεξαν να τα θαυμάζουν και φυσικά να τα φωτογραφίζουν.

Εκεί ήταν και η Βάσω Παππά με τον φακό της και μας χάρισε αυτές τις μοναδικές στιγμές.

Πηγή: ksiromeritikimatia.blogspot.gr

Πυρκαγιά στον Κάλαμο σήμερα

Της Καίτης Κακαβούλη

Ετούτη η περιγραφή της σημερινής πυρκαγιάς από τον Κάλαμο δεν μοιάζει με τις συνηθισμένες. Στον Κάλαμο δεν υπάρχει Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία. Οι κάτοικοι είναι μόνοι τους, αντιμέτωποι με τα πάντα. Η σημερινή πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο πευκόδασος λίγο έξω από το χωριό και δίπλα στα χτήματα των κατοίκων. Πιθανόν να είναι και εμπρησμός γιατί η περιοχή δεν είναι κοντά σε δρόμο.

Η αντλία ενός μικρού πυροσβεστικού που υπάρχει και το χειρίζονται οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν λειτούργησε. Ό πρόεδρος, όλοι οι κάτοικοι, ντόπιοι και επισκέπτες, βοήθησαν να σβήσει οι φωτιά. Ήταν πραγματικά συγκινητικές και συνάμα συγκλονιστικές οι εικόνες των ανθρώπων να κουβαλούν το νερό με τα μπιντόνια.

Ευτυχώς η φωτιά έσβησε μετά από πολλές προσπάθειες.

Κουράγιο στους ξεχασμένους, καλό και ήσυχο καλοκαίρι.

Πηγή: aromalefkadas.gr

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία