Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη φασιστική επίθεση κατά των γραφείων του Κ.Κ.Ε. στο Αιτωλικό, ως μια ακόμη εκδήλωση μίσους, ένδειας πολιτικού λόγου και απουσίας δημοκρατικής κουλτούρας.

Καλούμε κάθε πολίτη να κατανοήσει με κάθε τέτοια ευκαιρία το σκοτεινό ιδεολόγημα των νοσταλγών του Ολοκαυτώματος και να τους θέσει στο περιθώριο της πολιτικής ζωής.

Καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα να αντιληφθούν πως ο φασισμός είναι κοινός εχθρός, πάνω και πέρα από συγκυριακές σκοπιμότητες και μικροπολιτικές ερμηνείες. Η Ιστορία θα είναι αδέκαστος κριτής όλων μας.

Το γραφείο τύπου

Η ανακοίνωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, για το βανδαλισμό των γραφείων του ΚΚΕ στο Αιτωλικό αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Καταγγέλλουμε την προβοκατόρικη, άνανδρη και θρασύδειλη διπλή επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ στο Αιτωλικό.

Τα συγκεκριμένα γνωστά φασιστοειδή της περιοχής, βανδάλισαν την πρόσοψη των γραφείων, γράφοντας φασιστικά συνθήματα και σύμβολα της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Τους ενοχλεί η ξεκάθαρη θέση του Κόμματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το μόνο γνήσιο, λαϊκό πατριωτικό και διεθνιστικό "ΟΧΙ" στην επαίσχυντη αυτή συμφωνία, η ανάδειξη του ρόλου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως σημαιοφόρου τους, αλλά και το κάλεσμα των κομμουνιστών για απομόνωση των φασιστικών ομάδων με αφορμή τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Ο φασισμός, ο εθνικισμός και με τον αλυτρωτισμό που καλλιεργούν, πάντοτε αποτελούσαν το καλύτερο εργαλείο του κεφαλαίου, των Αμερικανών και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, για να μοιράζουν και να ξαναμοιράζουν περιοχές, για να αλλάζουν τα σύνορα, για να επιβάλλουν στους λαούς τα συμφέροντά τους. Αυτό ακριβώς κάνει και η Συμφωνία των Πρεσπών που εξυπηρετεί τα σχέδια των ΗΠΑ - ΕΕ, να αλλάξουν τα σύνορα, να ξαναμοιράσουν τις αγορές, να ισχυροποιηθούν απέναντι στα ρωσικά, κινέζικα κ.ά. ιμπεριαλιστικά συμφέροντα που συγκρούονται στην ευρύτερη περιοχή μας.

Αποκρύπτουν, ότι οι ίδιοι οι πολιτικοί πρόγονοι της Χρυσής Αυγής και οι υποστηρικτές τους, είναι αυτοί που παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους κατακτητές και συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς φασίστες και ναζιστές, για να τσακίσουν τον ελληνικό λαό, οδηγώντας τον στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ενοχλούνται από την ιστορική αλήθεια και την δράση του ΚΚΕ που την αποκαλύπτει. Επειδή οι φασίστες είναι παιδιά της σαπίλας αυτού του συστήματος, τους ενοχλεί που το Κόμμα μας διαρκώς παλεύει με όλες του τις δυνάμεις να αναδείξει ότι υπάρχει διέξοδος από το ανθρωποφάγο σύστημα που ζούμε σήμερα. Τους ενοχλεί που μιλάμε για μια άλλη κοινωνία, που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου την εξουσία θα έχει η εργατική τάξη, ο λαός και όχι τα αφεντικά τους, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες. Γιατί οι φασίστες είναι "γέννημα" των εκμεταλλευτών.

Ιδιαίτερα, ενοχλούνται σήμερα, που μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, συσπειρώνονται και δυναμώνουν το ΚΚΕ ενόψει των εκλογικών μαχών του Μαΐου.

Γι' αυτό στις εκλογές για την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση καλούμε σε ενίσχυση των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης", των συνδυασμών που στηρίζονται από το ΚΚΕ. Καλούμε το λαό του νομού να δώσει τη μάχη μαζί μας, μέσα από τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", για πιο δυνατή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση. Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου.

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, τη μόνη φωνή αντίστασης στην πολιτική της ΕΕ, της ένωση των εκμεταλλευτών, τον εχθρό των λαών και των δικαιωμάτων τους.

Τέτοιου είδους ενέργειες σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να φοβίσουν τους κομμουνιστές, ούτε τους ριζοσπάστες αγωνιστές του μαζικού - λαϊκού κινήματος.

Στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, είναι αποδεδειγμένο δεν πιάνουν απειλές

Συνεχίζουμε…"

Σύσκεψη του ΚΚΕ στη Βόνιτσα

Η ΚΟ Ακτίου - Βόνιτσας του ΚΚΕ, καλεί τους οπαδούς και φίλους του κόμματος σε σύσκεψη με θέμα την εκλογική αναμέτρηση στην Τοπική και Περιφερειακή διοίκηση και την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ  στις επικείμενες ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. 

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Βόνιτσα, την Πέμπτη 14 Φλεβάρη στις 19:00,  στην αίθουσα του Δημαρχείου . Θα μιλήσουν, ο Γιώργος Αμαργιανός υποψήφιος Δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας με την Λαϊκή Συσπείρωση και ο Νώντας Μωραΐτης μέλος του τομεακού γραφείου Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Εκδηλώσεις για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές πραγματοποιούν ΚΟ του ΚΚΕ στο Αγρίνιο με ομιλητή τον Τίμο Παπανικολάου, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, δημοτικό σύμβουλο Αγρινίου και υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 10 Φλεβάρη και ώρα 11:00 πμ, στο Δημοτικό κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου, η ΚΟΒ Δυτικού Αγρινίου.

Τρίτη 12 Φλεβάρη και ώρα 6:30 μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, η ΚΟΒ Κατασκευών Αγρινίου.

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση την Τετάρτη 20 Φλεβάρη, στις 6:30 μμ, στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο, με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να κάνουμε την πραγματική διαφορά!».

Ομιλητής θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για τη συγκέντρωση δρομολογούνται λεωφορεία. Συγκεκριμένα:

το πρώτο, από Βόνιτσα - 4:30 μμ στο Κέντρο Υγείας, Λουτράκι - 4:45 μμ, Αμφιλοχία - 5:15 μμ στον κόμβο, Σαμάρι (Κατούνα) – 5:30 μμ

το δεύτερο, από Ναύπακτο – 5:00 μμ στην Κεντρική Πλατεία, Μεσολόγγι –  5:30 στο σουπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», Αιτωλικό – 5:45 στο σταθμό των τρένων.

 Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ καλούν όλο τον κόσμο, το λαό, την εργατική τάξη, ειδικά τη νεολαία, του Αγρινίου αλλά και του νομού μας, στην προβολή του Ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, με τίτλο «Ο Δρόμος μας», στο Δημοτικό κινηματογράφο «Άνεσις» στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου & ώρα 21:30.

Μέσα σε 100 λεπτά γίνεται προσπάθεια να αποτυπωθούν βασικοί σταθμοί της 100χρονης ιστορικής πορείας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Με το Ντοκιμαντέρ ζωντανεύουν σημαντικές πλευρές αυτής της Ιστορίας, που είναι ταυτόχρονα η Ιστορία των αγώνων του λαού μας, για να μπορούν να μαθαίνουν, να διδάσκονται και να εμπνέονται οι νέες γενιές, να βλέπουν κάτω από το μαύρο πέπλο του αντικομμουνισμού, της παραχάραξης της Ιστορίας του λαού μας, της συκοφάντησης των πιο ηρωικών αγώνων του.

Το Ντοκιμαντέρ είναι μια αφορμή γι’ αυτούς που προβληματίζονται, που αισθάνονται προοδευτικοί άνθρωποι, που πιστεύουν ότι κάτι πρέπει να γίνει, να βγάλουν κάποια ιστορικά διδάγματα, συμπεράσματα και για το σήμερα.

Η είσοδος γίνεται με ένα εισιτήριο των 6€ για 2 άτομα.

Σελίδα 1 από 40

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία