Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Tην Κυριακή 17/11/2019 η ΠΝΟΗ πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στο Βοτανικό Κήπο "Ζέλιος γη" που απέχει μόλις μια ανάσα από το Μεσολόγγι.

Γνωρίσαμε την ομορφιά της φύσης μαζεμένη σε έναν καλαίσθητο κήπο 100 στρεμμάτων που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Περιηγηθήκαμε στους 6 θεματικούς κήπους με 3500 φυτά… ταϊσαμε τα ελάφια που ζουν εκεί… θαυμάσαμε τις ιδιαίτερες κατασκευές του κήπου (θέατρο προτομών, γυάλινος πύργος κ.α)… περπατήσαμε σε μονοπάτι που μας οδήγησε στον ποταμό Εύηνο!

Η ‘‘πράσινη άσκηση’’ όπως αποκαλείται η δραστηριότητα στη φύση είναι ευεργετική για τον άνθρωπο, αν αναλογιστεί κανείς πως, η απλή και μόνο παρατήρηση ενός καταπράσινου τοπίου κατεβάζει τα επίπεδα της κορτιζόνης και της αδρεναλίνης, ορμονών που σχετίζονται με το στρες. Η επαφή με τη φύση προσφέρει χαρά, ηρεμία, ευεξία, καθαρή σκέψη, αίσθηση ελευθερίας!

Ευχαριστούμε πολύ, τους φίλους γονείς και τους αθλητές μας, για τη δυναμική συμμετοχή τους και τους υπεύθυνους ξεναγούς για την ευγένεια, μεταδοτικότητα και τον επιμορφωτικό χαρακτήρα που προσέδωσαν στην περιήγηση!

Εκ της Διοικήσεως

 

Ο Ορειβατικός  Χιονοδρομικός Σύλλογος  Ι.Π. Μεσολογγίου "η Βαράσοβα" διοργανώνει εκδρομή στην Μονή Προυσού - Μαύρη Σπηλιά στην Ευρυτανία την Κυριακή 10/11/2019

Η αναχώρηση θα γίνει με Ι.Χ. η λεωφορείο στις 7.30 π.μ. από τον χώρο μπροστά από την είσοδο του Κήπου των Ηρώων.

Αν υπάρχουν φίλοι από Αιτωλικό και Οινιάδες να μας ενημερώσουν για να τους παραλάβουμε από Αιτωλικό στις 7.45 π.μ. Σημείο συνάντησης ο παλιός Σιδηροδρομικός σταθμός Αιτωλικού.

Καλό θα είναι όσοι σκοπεύετε να ακολουθήσετε, να δηλώνετε την συμμετοχή σας στο τηλέφωνο και το e-mail που βρίσκονται παρακάτω, το αργότερο μέχρι την Τρίτη και σε περίπτωση ικανών συμμετοχών θα νοικιάζουμε για την μετακίνησή μας λεωφορείο. Το κόστος κατ΄ άτομο εάν πάμε με λεωφορείο θα είναι περί τα 12 ευρώ.

Θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα η το λεωφορείο στο πάρκινγκ της Μονής Προυσού, απ’ όπου ξεκινά και το μονοπάτι για Μαύρη σπηλιά.

Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη, το μονοπάτι διασχίζει το δάσος δίπλα στο ρέμα, περνώντας από γεφυράκια και μικρούς καταρράκτες. Η διαδρομή είναι εύκολη, με πολύ μικρές υψομετρικές διαφορές και κατάλληλη για όλους.

Ιδιαίτερος εξοπλισμός δεν χρειάζεται και ο καιρός αναμένεται καλός.

 

Όροι συμμετοχής

Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου, σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων.

Ο συμμετέχων γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.

Έχει τις απαιτούμενες ικανότητες, τις γνώσεις, την εμπειρία και τον απαραίτητο εξοπλισμό, που απαιτείται για την συμμετοχή του στην δραστηριότητα αυτή και έχει λάβει υπόψη του, τις σχετικές με τις καιρικές συνθήκες προβλέψεις, για το διάστημα και την περιοχή που θα γίνει η δραστηριότητα.

Παραιτείται από κάθε απαίτησή του, τόσο κατά του διοργανωτή, όσο και κατά του αρχηγού της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει.

Ο αρχηγός της δραστηριότητας έχει το δικαίωμα να ματαιώσει την ολοκλήρωση της ανάβασης, εάν κατά την κρίση του, οι τοπικές συνθήκες, του καιρού και του βουνού, δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ομάδας. Επίσης δικαιούται να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του, δεν έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, την κατάλληλη εμπειρία και δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας.

Οι ώρες πορείας που αναγράφονται, υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ομάδας.

Σημειώσεις

Μήκος διαδρομής : 7 χιλ.

Διάρκεια πορείας : 3 ώρες & 30 λεπτά

Υψομετρική διαφορά : 250 μέτρα

Βαθμός δυσκολίας : 1

Αρχηγός: Π. Σκαρμούτσος

Για εγγραφές, δηλώσεις συμμετοχής στις δραστηριότητες και πληροφορίες, θα επικοινωνείτε στο e-mail του συλλόγου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 6972505607.

Πορεία στον Αράκυνθο

Ο Ορειβατικός σύλλογος Μεσολογγίου διοργανώνει εκδρομή στον Αράκυνθο, Χούνιστα – Αγ. Παρασκευή την Κυριακή 13/10/2019.

Η αναχώρηση θα γίνει με Ι.Χ. από τον χώρο μπροστά από την είσοδο του Κήπου των Ηρώων στις 8.00 π.μ.

Η πορεία μας είναι κυκλική θα ξεκινήσει από την δυτική πλευρά του Αρακύνθου που βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου της Χούνιστας και θα καταλήξει στο ίδιο σημείο.

Θα ανέβουμε στη κορυφογραμμή του Αρακύνθου και θα κατηφορίσουμε την ανατολική πλευρά προς την Αγία Παρασκευή.

Ιδιαίτερος εξοπλισμός δεν χρειάζεται και ο καιρός αναμένεται καλός.

Μήκος πορείας : 6 χιλ.

Διάρκεια πορείας : 4 ώρες

Υψομετρική διαφορά : 400 μέτρα

Βαθμός δυσκολίας : 1

Αρχηγός: Π. Σκαρμούτσος

 

Όροι συμμετοχής

Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου, σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής σε αυτές.

  1. Γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.
  2. Έχει τις απαιτούμενες ικανότητες, τις γνώσεις, την εμπειρία και τον απαραίτητο εξοπλισμό, που απαιτείται για την συμμετοχή του στην δραστηριότητα αυτή και έχει λάβει υπόψη του, τις σχετικές με τις καιρικές συνθήκες προβλέψεις, για το διάστημα και την περιοχή που θα γίνει η δραστηριότητα.
  3. Παραιτείται από κάθε απαίτησή του, τόσο κατά του διοργανωτή, όσο και κατά του αρχηγού της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει.
  4. Ο αρχηγός της δραστηριότητας έχει το δικαίωμα να ματαιώσει την ολοκλήρωση της ανάβασης, εάν κατά την κρίση του, οι τοπικές συνθήκες, του καιρού και του βουνού, δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ομάδας. Επίσης δικαιούται να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του, δεν έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, την κατάλληλη εμπειρία και δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας.
  5. Οι ώρες πορείας που αναγράφονται, υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ομάδας.

 Σημειώσεις

Για εγγραφές, δηλώσεις συμμετοχής στις δραστηριότητες και πληροφορίες θα επικοινωνείτε, στο e-mail του συλλόγου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 6972505607 και 6946974433.

Το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, “Παλαμαϊκή Σχολή”, κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019 πραγματοποίησε επταήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ανατολική Γαλλία - Γερμανία - Ελβετία μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Συμμετείχαν 43 μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί Σπυρόπουλος Φώτιος ΠΕ03, υποδιευθυντής, Ζαχαράτου Μαριάνθη ΠΕ11, Τσώλου Σταυρούλα ΠΕ05 και Αϊβάζογλου Ιωάννης ΠΕ86.

 Η ομάδα των μαθητών/τριών ξεκίνησε το οδοιπορικό της στη Ζυρίχη της Ελβετίας, όπου έγινε πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Διέσχισε τη Λεωφόρο Μπανχοφστράσσε, επισκέφτηκε τον Καθεδρικό Ναό, την Γοτθική Εκκλησία Φραουμνίστερ του 13ου αιώνα διάσημη για τα βιτρό της, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου με την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού στην Ευρώπη, το κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο, την Όπερα, και το μοντέρνο κτίριο Λε Κουρμουζιέ που είναι το κέντρο προστασίας περιβάλλοντος και το Πολυτεχνείο ΕΤΗ. Στη συνέχεια έκανε βόλτα στους καταρράκτες του Ρήνου για να καταλήξει στην Ανατολική Γαλλία στην πρωτεύουσα της Αλσατίας και την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Στρασβούργο.

 Από το Στρασβούργο έφτασε στο Schirmek όπου επισκέφτηκε το Μνημείο Αλσατίας-Μοζέλα και έμαθε για την ιστορία της περιοχής· από τη ζωή στη Γραμμή Μαζινό και τον όλεθρο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έως τη γαλλο-γερμανική συμφιλίωση και την ανοικοδόμηση της Ευρώπης. Ακολουθώντας τους «Δρόμους του κρασιού» ήρθε σε επαφή με τα πανέμορφα χωριά της Αλσατίας: το Κολμάρ το στολίδι της Αλσατίας, που συνδέεται με την ελληνική Μυθολογία και τον Ηρακλή, με το ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια και περίτεχνες γέφυρες, την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζοντας επισκέφτηκε το Riquewhir, το «χωριό των αμπελουργών» και το Eguisheim γλυκύτατο, πολύχρωμο και σχεδόν μονίμως λουλουδιασμένο, γνωστό όπως και η υπόλοιπη Αλσατία για το φανταστικό κρασί του και για τα ερείπια των τριών κάστρων του.

Στη Γερμανία, περιηγήθηκε στη Χαϊδελβέργη, στην πόλη που μοιάζει με μεσαιωνικό παραμύθι με κάστρα, είχε την ευκαιρία να περπατήσει στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο με τις πολύβουες πλατείες, τις υπαίθριες αγορές, τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως των Ιησουϊτών, και του Αγίου Πνεύματος και να επισκεφτεί το Πανεπιστήμιό της, το οποίο ιδρύθηκε το 1386 και είναι το παλαιότερο της Γερμανίας.

Επόμενη επίσκεψη και ξενάγηση στο Μπάντεν – Μπάντεν, την πόλη που βρίσκεται στο Μέλανα Δρυμό και είναι ένα από τα πιο πολυτελή κέντρα λουτροθεραπείας της Ευρώπης, με τις θερμοπηγές και τα τεράστια πάρκα του.

Επόμενος σταθμός της η λίμνη Τίτιζε, που δημιουργήθηκε από το λιώσιμο ενός παγετώνα και είναι η πιο γραφική του Μέλανα Δρυμού. Έπειτα επισκέφτηκε το Φράιμπουργκ, την πρώτη οικολογική πόλη της Ευρώπης, την πόλη που άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης. Στην πανοραμική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης είδε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού και το ιστορικό Κάουφχάους του 16ου αιώνα. Η βόλτα ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο απ΄όπου ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών. Επισκέφτηκε επίσης το Πανεπιστήμιο της πόλης, από τα παλαιότερα της Ευρώπης, που την είσοδο του κοσμούν τα αγάλματα του Αριστοτέλη και του Ομήρου.

Δεν παρέλειψε , βέβαια, να ψυχαγωγηθεί στο πάρκο Europa Park. Ανακάλυψε τις πιο όμορφες Ευρωπαϊκές πόλεις από πρώτο χέρι, οι οποίες δεν είναι απλά ένα σημείο στο χάρτη αλλά ζωντάνεψαν στις καρδιές των επισκεπτών και τους έφεραν σε επαφή με την κουλτούρα της κάθε χώρας.

 Προσκεκλημένη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, το επισκέφτηκε, όπου μετά την θερμή υποδοχή, της έγινε ενδελεχής ξενάγηση στους χώρους του. Ενημερώθηκε για την ιστορία, τις δραστηριότητες και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών και έζησε μια μοναδική εμπειρία.

Ακόμη, περιηγήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου, το Στρασβούργο, που είναι κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ.

Μεταφέρθηκε στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. που είναι ένας από τους 6 υψηλότερους στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Περιπλανήθηκε στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τέλος περιηγήθηκε με πλοιάριο στον ποταμό Ιλλ.

Από το Στρασβούργο αναχώρησε για την Ελβετία και συγκεκριμένα για τη Βασιλεία, μια πόλη με το σημαντικότερο εμπορικό παραποτάμιο λιμάνι της Ελβετίας, που επιτρέπει τη διακίνηση εμπορευμάτων από το λιμάνι του Ρότερνταμ και τη Βόρεια Θάλασσα. Περιηγήθηκε στο Πανεπιστήμιο, στον Καθεδρικό Ναό, το Μουσείο Καλών Τεχνών, το Μέγαρο του Κισσγκάρντεν, τον Πύργο της Τράπεζας των Διεθνών Κανονισμών και επισκέφτηκε το Μουσείο χαρτιού συμμετέχοντας σε εργαστήριο παρασκευής χαρτιού.

Επόμενος σταθμός η Λουκέρνη. Ξεκίνησε την περιήγησή της στην πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μικρές πλατείες με τα σιντριβάνια με την επίσκεψή της στον Κήπο των Παγετώνων με το λιοντάρι της Λουκέρνης. Επισκέφτηκε επίσης το σπουδαίο αξιοθέατο, την ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο που δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά.

Από την Λουκέρνη μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης όπου ακολούθησε η πτήση της επιστροφής της στην Ελλάδα.

Οι μαθητές μετά την πάροδο μιας εύλογης από άποψη χρόνου αναστοχαστικής περιόδου από την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης:

Αναφέρουν την καλή συνεργασία, τις φιλικές σχέσεις, τις γνωριμίες, την απόκτηση νέων φίλων, το ομαδικό πνεύμα, τις αξέχαστες στιγμές χαράς, την ομαλή και ευχάριστη συνύπαρξή τους, την αλληλοκατανόηση, το κέφι και τη διάθεση να μάθουν καινούργια πράγματα.

Γνώρισαν καινούργιους τόπους, πολιτισμό, ρυθμούς ζωής που τους σύγκριναν με τους δικούς μας, κουλτούρα, γεύσεις και εμπειρίες που θα θυμούνται για πάντα…

Εντύπωση τους προκάλεσαν η διαφορετικότητα του τοπίου φυσικού και αστικού, η ποιότητα ζωής, οι κάτοικοι των περιοχών που επισκέφθηκαν οι οποίοι ήταν ευγενικοί, απλοί, καλοσυνάτοι με έντονα φιλελληνικά αισθήματα καθώς και η πολυπολιτισμικότητα και η ειρηνική συνύπαρξη.

Θεωρούν τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του σχολείου πρωτοποριακές γιατί διευρύνουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, καινοτόμες δράσεις και ευκαιρία που δεν προσφέρεται συχνά σε κάθε μαθητή και έχει μεγάλη εκπαιδευτική αξία.

Ιδιαίτερα θετικό ήταν το γεγονός ότι οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, απόκτησαν πολλές και υπέροχες εμπειρίες που θα τους μείνουν ανεξίτηλες, γνώσεις και πληροφορίες για τις χώρες, τις περιοχές και τις πόλεις που επισκέφτηκαν, τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς τρόπους ζωής και κοινωνικής οργάνωσης και να εξασκήσουν τις ξένες γλώσσες. Οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες έφυγαν από τις χώρες που επισκέφτηκαν, έχοντας ζήσει ένα όνειρο με ανοιχτά τα μάτια του νου και της καρδιάς.

Η οργάνωση και η διεξαγωγή της επταήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ανατολική Γαλλία-Γερμανία-Ελβετία ικανοποίησε τις προσδοκίες όλων και γέμισε τις αποσκευές τους με πολύτιμες γνώσεις, σκέψεις και συναισθήματα που θα κρατήσουν ζωντανή στο χρόνο αυτήν τη διοργάνωση.

Στις 04 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε άλλη μια εκδρομή του Συλλόγου Γονέων Τριτέκνων Μεσολογγίου με επιτυχία σε όλα τα επίπεδα.

Άλλη μία επιτυχία η οποία επιβεβαιώθηκε από τα δικά σας θετικά σχόλια και οφείλεται από την προσπάθεια όλων μας.
Ευχαριστώ πολύ την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να συνεισφέρουμε από το ταμείο μας μειώνοντας τα έξοδα μετακίνησης, δωρεάν τον πρωινό καφέ στους γονείς και δωρεάν το μεσημεριανό γεύμα των παιδιών στα μέλη μας.
Ευχαριστώ εγκάρδια τα μέλη και πιο πολύ τα μη μέλη για τη συμμετοχή και την άψογη συμπεριφορά στην διεξαγωγή της εκδρομής.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας και εύχομαι σε όλους εσάς καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και για τις Άγιες ημέρες που έρχονται η Παναγία να σας δίνει δύναμη και υγεία.


Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Σαβράμης Φίλιππος

Μονοήμερη - προσκυνηματική εκδρομή για τα μέλη και τους φίλους πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Γαλατά, την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 με προορισμό το Μοναστήρι του Προυσού.
Η αναχώρηση των εκδρομέων έγινε στις 08:00 από την Κάτω Πλατεία Γαλατά.

Πηγή: galatas.gr

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία