Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι στις  16  Απριλίου  2019  ημέρα Τρίτη  και ώρα 09:00    έως 13:00,  στη Σχολική μας Μονάδα,  στα πλαίσια της δράσης   «Σχολείο Ανοιχτό στην Kοινωνία», διοργανώνουμε την  4η Βιωματική Εθελοντική  Αιμοδοσία με τη βοήθεια του   Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών - Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας, την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δοκιμίου και τη στήριξη του Πολιτιστικού Σύλλόγου Δοκιμίου «Η Πρόοδος».

«Η αιμοδοσία είναι κορυφαία πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας.  Είναι Δώρο ζωής και έμπρακτη αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο».

 Μ’ αυτές τις σκέψεις το Σχολείο σας καλεί όλους, τους  κατοίκους της κοινότητάς μας, τους  φίλους μας, τους γονείς και κηδεμόνες,  να προσέλθετε  να δώσετε αίμα. Δίνοντας μια μονάδα αίματος σώζουμε μια ζωή.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει πάντα να στηρίζει την Εθελοντική Αιμοδοσία και τους φορείς που αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την κινητοποίηση των εθελοντών αιμοδοτών.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιαλείας «Ο ΔΕΣΜΟΣ» οργανώνουν ενημερωτική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια σε συνάρτηση με την Εθελοντική Αιμοδοσία, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» Άνω Ακράτας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και βράβευση των μελών του Συλλόγου.

Σημειώνουμε ότι ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιαλείας «Ο ΔΕΣΜΟΣ» έχει μια έντονη και διαρκή παρουσία στην περιοχή της Αιγιαλείας. Προσπαθεί συνεχώς να κινητοποιεί τα μέλη του και να παρακινεί τους πολίτες για την ένταξή τους ως νέα μέλη στους κόλπους της Εθελοντικής Αιμοδοσίας προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πασχόντων συμπολιτών, όταν προκύπτουν. Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στους τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων, που εκ των πραγμάτων η κλινική τους κατάσταση απαιτεί συχνά πολλές φιάλες αίματος, ο σύλλογος δίνει έμφαση στη σωστή οδηγική συμπεριφορά και στο πλαίσιο αυτής της ενημερωτικής δράσης θα παρέχει και κατάλληλη ενημέρωση για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Η προσφορά αίματος από άνθρωπο σε άνθρωπο αποτελεί δείγμα ανθρωπισμού και η κοινή προσφορά σε συνανθρώπους που δοκιμάζονται και η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου προσκαλεί όλα τα μέλη του στην Ετήσια Τακτική Απολογιστική Συνέλευση την Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 6 μ.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου (Δ. Βότση 9).

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 την ίδια ώρα. 

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Γενική Συνέλευση είναι:

  • Απολογισμός δράσης 2018
  • Οικονομικός απολογισμός 2018
  • Πρόγραμμα δράσης 2019

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη ώστε μέσα από συζητήσεις, γνώμες, απόψεις να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα δράσης αντάξιο των προσδοκιών μας για το Σύλλογο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΠΑΝ.ΣΥ, στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ Πατησίων 5  Ομόνοια στην Αθήνα, στον 4ο όροφο, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 από τις 09:30 έως τις 13:30.

Με την ενέργεια μας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε όλο και περισσότερο απόθεμα αίματος ώστε να είμαστε σε θέση να συμπαρασταθούμε στα μέλη μας και σε κάθε Αιτωλοακαρνάνα, στις πολύ δύσκολες στιγμές, που όλοι απευχόμαστε.

Η συμβολή όλων των αιμοδοτών  και μη, είναι απολύτως απαραίτητη, γιατί η ζωή είναι δώρο και οφείλουμε να το προσφέρουμε απλόχερα.

Η προσφορά αίματος είναι μια ύψιστη πράξη, αγάπης, προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η Αιμοδοσία γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ο Άγιος Σάββας.  

Χρηστικές Οδηγίες

ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩ

Δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή και δίνουμε, επιπλέον, τη δέουσα προσοχή στις παρακάτω χρηστικές οδηγίες.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (Για να μην μπλέξουμε με το ρητό, όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια)!

Α.Μ.Κ.Α.

Ταυτότητα

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Κάνουμε έναν καλό ύπνο, πάνω από έξι ώρες, το προηγούμενο βράδυ.

Παίρνουμε ένα ελαφρύ γεύμα πριν.

Πίνουμε πολύ νερό.

 ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΜΕ

Ότι πληρούμε τα κριτήρια του εθελοντή αιμοδότη:

-Είμαστε από 18 έως 65 ετών υγιείς και με ασφαλή τρόπο ζωής.

-Δεν έχουμε δώσει αίμα τους τελευταίους τρεις μήνες.

-Δεν έχουμε περάσει πρόσφατα κάποια λοίμωξη ή βαριά ασθένεια.

-Δεν έχουμε κάνει κάποιο μεγάλο χειρουργείο τους τελευταίους έξι μήνες.

-Δεν έχουμε κάνει τατουάζ τους τελευταίους τρεις με τέσσερις μήνες.

-Δεν έχουμε πάρει αντιβίωση την προηγούμενη βδομάδα.

-Δεν υπάρχει υπόνοια εγκυμοσύνης.

-Δεν είμαστε σε διαδικασία θηλασμού.

-Δεν πάσχουμε από χρόνια νοσήματα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Χαλαρώνουμε και πίνουμε αρκετό νερό και χυμούς.

Αποφεύγουμε να σηκώσουμε βάρος από το χέρι που έγινε η φλεβοκέντηση.

Δεν καπνίζουμε για μία ώρα.

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των γιατρών για τα περαιτέρω.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Ο όγκος του αίματος αναπληρώνεται τα πρώτα 24ωρα.

ΠΗΓΗ www.ekea.gr

Πληροφορίες για την αιμοδοσία: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ, Γ. Γραμματέας  ΠΑΝ.ΣΥ  6974123852 

Σας περιμένουμε, όλους εσάς που μπορείτε και θέλετε να προσφέρετε αυτό το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό σε μία διαδικασία που διαρκεί πολύ λίγο, ενώ η προσφορά του αξίζει μια ζωή.

Φορέστε το καλύτερό σας χαμόγελο και ελάτε να ανταλλάξουμε μια ζεστή, ανθρώπινη καλημέρα!

 

Με εκτίμηση

Για Το Κ.Σ. της ΠΑΝ.ΣΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ

Η Πάτρα θα αποτελέσει στις 5,6 & 7 Οκτωβρίου την Πρωτεύουσα του κινήματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας της χώρας, αφού ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), θα φιλοξενήσει τη 29η Αμφικτιονία- Συνέδριο των Συλλόγων και Φορέων της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

 Η Αμφικτιονία αποτελεί την κορυφαία συνάντηση των εκπροσώπων του κινήματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, στη διάρκεια της οποίας γίνεται ανταλλαγή εμπειριών, επισημαίνονται προβλήματα , προτείνονται λύσεις και σχεδιάζονται οι δράσεις της επόμενης διετίας, για την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

 Με αφορμή την Αμφικτιονία, η πόλη της Πάτρας θα βρεθεί στο κέντρο του ενδιαφέροντος της Ελληνικής κοινωνίας, αφού η Αμφικτιονία θα τύχει της προβολής που αρμόζει σε μια εκδήλωση τέτοιου μεγέθους.

 Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΠΟΣΕΑ την οργανωτική ευθύνη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η οποία πρωτοπορεί Πανελλαδικά σε δράσεις και ενέργειες για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη σύμπραξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που ανταποκρίνεται πάντα και άμεσα στα αιτήματα του κινήματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

 Παράλληλα με την Αμφικτιονία θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο και το Συνέδριο των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, στο οποίο καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδας και το Εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις νέες μεθόδους θεραπείας.

 Την οργάνωση του Πανελληνίου Συνεδρίου Θαλασσαιμίας έχει αναλάβει ο Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, ενώ στην συνδιοργάνωση συμμετέχει η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας και ο Σύλλογος Πρόληψης και Βοήθειας ατόμων με Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία( « Πάτρα 1982».

 Θα συμμετάσχουν δε εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, αφού η ΠΟΣΕΑ, βάσει νόμου είναι θεσμικός εταίρος του Υπουργείου Υγείας.

 

Μεγάλος χορηγός είναι η ΛΟΥΞ.

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου, εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, στην εκκλησία Αγίου Παντελεήμονος Κοιμητηρίου Μύτικα εορτάζει ο  Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δ.Ε. Αλυζίας “Ο Άγιος Παντελεήμων”. 

Την ημέρα της εορτής θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας. 

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου μας όπως παραστούν.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία