Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μετά τη συνάντηση της ΠΟΕΣΥ με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κύριο Στέλιο Πέτσα, η ΠΟΕΣΥ απέστειλε σήμερα πρόταση για νομοθετική ρύθμιση των ζητημάτων που αφορούν στην απασχόληση των δημοσιογράφων σε Δήμους.
Πρόκειται για θέμα που είχε συζητηθεί μεταξύ άλλων στη συνάντηση με τον υπουργό.
Η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση έχει ως εξής:
Τροποποίηση του ν.3584/2007
 1. Στο άρθρο 10 του ν.3584/2007 προστίθεται παράγραφος 9 ως εξής: «9. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που εγκρίνεται με πράξη του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας, ύστερα από γνώμη του οικείου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συστήνεται στους Δήμους, ασχέτως πληθυσμού, Αυτοτελές Γραφείο Τύπου και ΜΜΕ. Το Αυτοτελές Γραφείο Τύπου και ΜΜΕ, υπάγεται απευθείας στον Δήμαρχο και στελεχώνεται υποχρεωτικά από δημοσιογράφους, που φέρουν την ιδιότητα μέλους δημοσιογραφικών Ενώσεων-μελών της ΠΟΕΣΥ και προσλαμβάνονται, κατά τις κείμενες διατάξεις. Με την ίδια ως άνω απόφαση συστήνονται οι αναγκαίες για την στελέχωση του Αυτοτελούς Γραφείου θέσεις. Σε Δήμους με πληθυσμό έως 20.000 κατοίκους για την στελέχωση του Αυτοτελούς Γραφείου Τύπου συστήνεται μία θέση ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ Δημοσιογράφων, σε Δήμους με πληθυσμό από 20.000 έως 100.000 κατοίκους συνιστώνται δύο θέσεις ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ Δημοσιογράφων και σε Δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των 100.00 κατοίκων συνιστώνται πέντε τουλάχιστον θέσεις ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ Δημοσιογράφων. Αρμοδιότητα του Αυτοτελούς Γραφείου Τύπου και ΜΜΕ είναι η ενημέρωση των δημοτών και κάθε ενδιαφερόμενου για τις δράσεις και τις ενέργειες του Δήμου, η ενίσχυση της διαφάνειας στις σχέσεις του Δήμου με τους δημότες του και η διαχείριση κάθε ζητήματος, που άπτεται της παροχής ενημέρωσης και πληροφόρησης προς τους Δημότες για ζητήματα, που άπτονται της λειτουργίας του Δήμου. Πρόσθετες αρμοδιότητες μπορούν να ανατίθενται στο Αυτοτελές Γραφείο με την απόφαση σύστασης. Στο Αυτοτελές Γραφείο Τύπου και ΜΜΕ προΐσταται υπάλληλος ΠΕ Δημοσιογράφων και ελλείψει τέτοιου ΤΕ Δημοσιογράφων και ελλείψει τέτοιου ΔΕ Δημοσιογράφων. Με την απόφαση σύστασης του πρώτου εδαφίου της παρούσας μπορούν να ορίζονται τυχόν πρόσθετα προσόντα πρόσληψης, όπως ειδική εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και η κατηγορία, στην οποία ανήκουν οι συστηνόμενες θέσεις». 

Διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και bloggers από τη Ρουμανία επισκέφτηκαν το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας και ξεναγήθηκαν σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη δράση (fam trip) πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία, από το οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έλαβε αίτημα διοργάνωσης της δράσης γεγονός που καταδεικνύει την αυξανόμενη σπουδαιότητα της περιοχής στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Καρπέτας «πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία με υψηλή προστιθέμενη αξία για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αιτωλοακαρνανίας ειδικότερα. Προς αυτό το σκοπό θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολύ φιλόξενους κατοίκους του Δήμου Ξηρομέρου οι οποίοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας αυτή και προέβαλαν στους επισκέπτες μας την Ελληνική φιλοξενία!»

Η επίσκεψη στο Ξηρόμερο περιελάμβανε την περιήγηση των δημοσιογράφων και bloggers στο Δήμο Ξηρομέρου, με στόχο την γνωριμία με την περιοχή και την ιστορία της, ενώ ταυτόχρονα επισκέφτηκαν ξενοδοχειακές μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, περιηγήθηκαν στον Αστακό και το Μύτικα, τη μοναδική παραλία Παλιόβαρκα, ένα υπό ανέγερση πεντάστερο Ξενοδοχείο στο Μύτικακι ενώ έκαναν στάση για καφέ στο Ξενοδοχείο Thesmos Village σε μια ονειρεμένη τοποθεσία με μοναδική θέα.

Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι και bloggers επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο στο Καστρί της Αλυζίας στο Αρχοντοχώρι, όπου ξεναγήθηκαν από τον ενεργό πολίτη Λευτέρη Πιτσινέλη και αμέσως μετά γευμάτισαν όλοι μαζί, στην Κεντρική Πλατεία του Αρχοντοχωρίου.

Οι φιλοξενούμενοι εντυπωσιάστηκαν από τη φιλοξενία και συνέλεξαν πλούσιο υλικό για την προβολή του Ξηρομέρου στα Ρουμανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Την αποστολή των δημοσιογράφων/ bloggers αποτελούσαν οι:

Petrica Mitu και Vasile Marcu από τον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 με 1.500.000 θεατές το λεπτό και 20-24% μερίδιο στην ζώνη υψηλής τηλεθέασης.

Elena Mihaescu και Sergiu Mihaescu από το National Geographic Traveler (Online), με 16.000 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα. Είναι το πιο σημαντικό ταξιδιωτικό περιοδικό στη Ρουμανία. Οι επισκέπτες του είναι άνθρωποι που ταξιδεύουν περισσότερο από τον μέσο όρο, όπως επίσης στελέχη της ταξιδιωτικής αγοράς.

Nicolae Alina Roxana - project manager του tour operator Aerotravel και Barbulescu Lacramioara. Εκπροσώπησε το περιοδικό «Libertatea pt. Femei» που απευθύνεται σε γυναίκες, με κυκλοφορία 46.000 τεύχη την εβδομάδα.

Bogdan Ionut Tudorica, Αρχισυντάκτης του Economica.net, μιας ενημερωτικής ιστοσελίδας για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, με 140.000 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα.

Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Δήμο Ξηρομέρου τους συνόδευσε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης, ενώ παρών ήταν και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ιωάννης Τριανταφυλλάκης.

Είσαι νέος δημοσιογράφος ή σπουδαστής δημοσιογραφίας 18-30 ετών;

Καιρός να μπεις στο Πρόγραμμα!

Μπες https://bit.ly/2uTcdfS , δες τι παίζει και δήλωσε συμμετοχή τώρα!

Το Youth4Regions είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βοηθά τους δημοσιογράφους και τους νέους δημοσιογράφους να ανακαλύψουν τι κάνει η ΕΕ στην περιοχή τους.

 

Τι προσφέρουμε;

Εκπαίδευση για τη δημοσιογραφία και την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ

Η ευκαιρία να λάβετε συμβουλές από αναγνωρισμένους δημοσιογράφους από τη χώρα σας

Συνεργαζόμενοι με διάσημους δημοσιογράφους κατά την Εβδομάδα των Περιφερειών της ΕΕ

Επισκέψεις στις έδρες των μέσων μαζικής ενημέρωσης της ΕΕ και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ

Η μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχετε ως δημοσιογράφος στα ταξίδια Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα κράτη μέλη

Διανυκτερεύσεις και έξοδα ταξιδίου που καλύπτονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 

Τι ζητάμε;

Το ενδιαφέρον για το τι κάνει η περιφερειακή πολιτική της ΕΕ στην περιοχή σας

Ιστορικό στη δημοσιογραφία (μελέτες ή εμπειρία)

Πολίτης της ΕΕ ή γειτονικής χώρας ηλικίας 18 έως 30 ετών

Διαθεσιμότητα στις 6 - 11 Οκτωβρίου

 

Αίτηση

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή έως τις 15 Ιουλίου 2019 στις 17:00 (CET).

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 25/04/2019

 

Και φέτος φυσικά στις Γιορτές Εξόδου, συνεχίστηκε το µεγάλο µαρτύριο των δηµοσιογράφων, κυρίως των τοπικών Μέσων, που είναι πάντα παρόντα και όχι µόνο στις Γιορτές Εξόδου.

Από πέρυσι αποφασίστηκε, να έχουν στον Κήπο των Ηρώων ένα χώρο, πίσω από όλους τους καλεσµένους και επίσηµους και να κάνουν από εκεί τη δουλειά τους προκειµένου να µεταδώσουν...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Στην κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα του Τύπου προχωρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τις διαρκείς προσπάθειες και πιέσεις της Ένωσης Συντακτών, τα μέλη της οποίας έθεσαν μετ επιτάσεως το θέμα.

Αφορμή για την εξέλιξη αυτή αποτέλεσε η απόφαση των τριών δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος να μην αποφύγουν τη διαδικασία του αυτόφωρου που είχε εκκινήσει ο Πάνος Καμμένος.

Η κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας και στα δια του Τύπου τελούμενα αδικήματα της εξύβρισης, δυσφήμισης και συκοφαντικής δυσφήμισης αποτελεί μια σημαντική νίκη για τους δημοσιογράφους και για την ίδια την ΕΣΗΕΑ που εξ αρχής παρενέβη ειδικά μετά τη γνωστη υπόθεση με τους δημοσιογράφους Θανάση Μαυρίδη, Παναγιώτη Λάμψια και Κατερίνα Γαλανού που βρέθηκαν στα κρατητήρια μετά από μήνυση του Πανου Καμμένου.

Ο πρώην υπουργος Άμυνας είχε ζητήσει την ενεργοποίησή του αυτοφώρου εκτιμώντας πως οι δημοσογράφοι θα αναμένουν να παρέλθει και να εμφανισθούν μετά ώστε να τους κατηγορήσει ότι κρύβονται. Η στάση τους όμως άλλαξε τα δεδομένα και έστρεψε τα βλέμματα όλων εντός και κυρίως εκτός Ελλάδος στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε θέματα ελευθερίας του Τύπου.

Το θέμα απασχόλησε όλες τις διεθνείς οργανώσεις. Έγινε βασικό θέμα σε ΜΜΕ της Ε.Ε. και αναπαράχθηκε και πέραν του Ατλαντικού αφού διαπιστώθηκε πως μια μήνυση μπορούσε να οδηγήσει δημοσιογράφους στη Φυλάκη πριν διερευνηθεί αν αυτό που αποδίδουν μέσω του ρεπορτάζ ανταποκρίνεται ή όχι στην πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση αρχικά είχε αρνηθεί να αποδεχθεί προτάσεις νόμου που κατέθεσαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης που προέβλεπαν την κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου. Εν τούτοις σήμερα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης συμπεριλαμβάνεται άρθρο με τη σχετική πρόβλεψη. 

Πρόκειται για το άρθρο 33 που αναφέρει:

«Στο άρθρο 417 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (π.δ. 258/1986, Α' 121), προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής:

«Στην περίπτωση των εγκλημάτων των άρθρων 361, 362 και 363 του Ποινικού Κώδικα δεν ακολουθείται η διαδικασία των επόμενων άρθρων, εκτός αν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι».

Πηγή: liberal.gr

Με τρίωρη στάση εργασίας απόψε 19.00 – 22.00 και 48ωρη απεργία το Σαββατοκύριακο απαντά η ΕΣΗΕΑ στις απολύσεις 12 δημοσιογράφων από τον ΣΚΑΪ. Αυτή την ώρα η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ μαζί με τα μέλη του ΔΣ κατευθύνονται στις εγκαταστάσεις του Νέου Φαλήρου προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνέλευση με το σύνολο των εργαζομένων.

Νωρίτερα σήμερα απολύθηκαν δώδεκα δημοσιογράφοι από τον σταθμό οι οποίοι καλύπτουν διάφορους τομείς ρεπορτάζ. Πρόκειται για τους Ιουλία Βελισσαράτου, Κλειώ Νικολάου, Μαρία Δουρουδή, Βίκυ Κατεχάκη, Βασίλη Τάνη, Μαρία Καραγιώργου, Κατερίνα Μπακογιάννη, Σταύρο Σαμουηλίδη, Σοφία Τσίπα, Σταύρο Οικονομόπουλο, Ζωή Κατζαγιαννάκη και Μαρία Φαρμακιώτη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης οι εργαζόμενοι και η ΕΣΗΕΑ θα προχωρήσουν σε ανακοίνωση των αιτημάτων αλλά και της συνέχειας που θα έχουν οι κινητοποιήσεις τους. Επιπλέον τα μέλη της ΕΣΗΕΑ θα ζητήσουν συνάντηση με τους επικεφαλής του ΣΚΑΪ.

Πηγή: protothema.gr 

Σελίδα 1 από 7

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία