Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δενδροφύτευση με πολύπλευρη διάσταση διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με φορείς στο άλσος Γηροκομείου στην Πάτρα, την προσεχή Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, από τις 9.00 το πρωί με τη συμμετοχή πολιτών και παιδιών.

Ανάμεσα στους στόχους της δράσης περιλαμβάνονται: η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών, η κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με ειδικές δεξιότητες, η προαγωγή υγείας στη σχολική καθημερινότητα, η γνωριμία των μαθητών με την καθημερινότητα και τη δημιουργική απασχόληση των ατόμων με ειδικές δεξιότητες.

Στην πραγματοποίηση της δράσης, η οποία γίνεται με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων συμμετέχουν ακόμη το γραφείο του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Υγείας και Αλληλεγγύης και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Δασαρχείο Πατρών, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Μέριμνα», το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο» Πατρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γηροκομείου.

Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή μαθητών από δύο δημοτικά σχολεία και των φιλοξενουμένων της «Μέριμνας» για τη δενδροφύτευση της περιοχής που εκτείνεται από το παλαιό Νοσοκομείο Θώρακος μέχρι το μοναστήρι του Γηροκομείου. Με την ολοκλήρωση της δενδροφύτευσης, οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στον προαύλιο χώρο της «Μέριμνας» και θα ακολουθήσει η ξενάγησή τους στα εργαστήρια του Κέντρου για να γνωρίσουν από κοντά τις καθημερινές δραστηριότητες των ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται στο Κέντρο, ενώ θα φυτευτεί ένα δέντρο, συμβολικά, στον προαύλιο χώρο.

Στη συνέχεια, επισκέπτριες Υγείας από το Νοσοκομείο Παίδων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως επίσης μία ψυχολόγος από το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Μέριμνα» θα ενημερώσουν όλους τους συμμετέχοντες (μαθητές και εκπαιδευόμενους του Κέντρου) για την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων ατομικής υγιεινής.

Η δράση θα ολοκληρωθεί στις 12.45, περίπου, προκειμένου οι μαθητές να επιστρέψουν εγκαίρως στις σχολικές μονάδες.

 

Είναι ωραίο να βλέπεις ανθρώπους να νοιάζονται για τον τόπο τους. Πριν λίγο καιρό εθελοντές έκαναν μια δεντροφύτευση που πήγε χαμένη, στο ιστορικό Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, αφού μπήκαν τα πρόβατα τα ξερίζωσαν και τα έφαγαν. Ήταν για αυτούς μια μεγάλη πίκρα, μα δεν το έβαλαν κάτω.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Έτσι προχθές οι εθελοντές Γιώργος Σκαπέτης, Ζώης Καραγιάννης και ο Αλέξης Ψωμάς, επανήλθαν και αφού εξοπλίσθηκαν με τα απαραίτητα εργαλεία (τσάπες, φτυάρια, κ.α) φύτεψαν ξανά δενδρύλλια, για να ομορφύνει ξανά ο τόπος που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, με στόχο να δημιουργήσουν όμορφες συνθήκες και μια «πράσινη» εικόνα στο Μοναστήρι για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής..........

 

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Σε ευρεία κλίμακα πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες παρεμβάσεις δενδροφύτευσης και καθαρισμών στην δημοτική ενότητα Οινιαδών. Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος, οι εργασίες αφορούν καθαρισμούς τάφρων που βρίσκονται γύρω από κατοικημένες περιοχές (όπως η κοινότητα Μαγούλας) οι οποίοι γίνονται με την άριστη συνεργασία του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου. Είναι δε απαραίτητοι, για την ασφάλεια των πολιτών.

Στο Νεοχώρι, ξεκίνησε ήδη πρόγραμμα δενδροφύτευσης σε δημόσιους χώρους, το οποίο ήδη εφαρμόζεται στα κεντρικά σημεία πλατειών.

Ταυτόχρονα, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του 2ου αγώνα δρόμου «Axeloos Run” επίσης έχουν ήδη γίνει  οι απαραίτητοι καθαρισμοί κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθηθεί από τους αθλητές.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμου και το Κέντρο Λαογραφικών – Ιστορικών Ερευνών «Κοσμάς ο Αιτωλός-Ευγένιος Γιανούλης» του Μέγα Δένδρου Θέρμου, πραγματοποίησε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 δενδροφύτευση.

Η δενδροφύτευση έγινε από τον χώρο της Ιεράς Μονής του Αγίου Κοσμά μέχρι το Μέγα Δένδρο.

Μια πολύ όμορφη και αξιέπαινη δράση έλαβε χώρα, χθες το πρωί, από τους μικρούς μαθητές του Βρεφονηπιακού Σταθμού Μεσολογγίου του ΟΑΕΔ.

Με τίτλο «ομορφαίνουμε τη γειτονιά μας» παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε δεντροφύτευση ενός χώρου που βρίσκεται έξω από το σχολειό τους. Ο σταθμός ζήτησε από το δήμο ένα χώρο, τους παραχωρήθηκε και όλοι μαζί χθες φύτεψαν αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά με το όμορφο αποτέλεσμα που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν να σταλεί το μήνυμα του ενεργού πολίτη και να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία στην κατεύθυνση της όμορφης πόλης που πρέπει να εργαστούμε για να φτιάξουμε όλοι μαζί. «Θέλουμε να καλλιεργήσουμε την αισθητική των παιδιών, συμμετέχουμε ομαδικά και αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι αγαπούμε την πόλη μας και της αξίζει μια καλύτερη εικόνα», δήλωσαν οι συμμετέχοντες στην ΑΙΧΜΗ.

Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναδεικνύονται και να επαινούνται...

Σ.Σ.

Με την συμμετοχή στην φύτευση καλλωπιστικών φυτών και λουλουδιών από μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Λιμανιού (Ανεμόμυλος) η δράση δενδροφύτευσης που υλοποιείται από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Τα παιδιά και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, ευχαρίστησαν για την πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Διαμαντόπουλος, σημειώνοντας ότι κάθε δράση που αφορά το αστικό μας περιβάλλον στόχο έχει την αισθητική βελτίωσή του αλλά και γενικότερα την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στην προστασία των σημείων πρασίνου της πόλης μας.

Το πρόγραμμα της δενδροφύτευσης που υλοποίησε ο δήμος, περιελάμβανε επίσης παρεμβάσεις φύτευσης δένδρων σε ιστορικούς χώρους και μνημεία της πόλης του Μεσολογγίου.

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία