Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας στις 23.12 τα προσωρινά αποτελέσματα (ελπίζουμε να γίνουν και οριστικά) της πρόσκλησης για δήλωση αγροτικών ιατρείων που εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2016.
Η ευχάριστη είδηση είναι ότι με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα, στο Π.Ι. Καλάμου Λευκάδας (Κ.Υ. Βασιλικής Λευκάδας), έρχεται αγροτικός ιατρός ο κ. Σολωμός Κων/νος, έχοντας μάλιστα δηλώσει την συγκεκριμένη θέση σαν πρώτη του προτίμηση.
Μακάρι η συγκεκριμένη τοποθέτηση να γίνει και οριστική και όσο πιο σύντομα ο γιατρός να βρίσκεται στο Κάλαμο, που μήνες τώρα οι κάτοικοι του δεινοπαθούν με την παντελή έλλειψη ιατρού και ζωές κινδυνεύουν καθημερινά.

Δείτε το επίσημο έγγραφο εδώ.

Πηγή: mytikaspress.blogspot.gr

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με την ανάγκη επαναφοράς της επίσκεψης ιατρού στην Τοπική Κοινότητα Αγ. Γεωργίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, η οποία εξυπηρετεί και την Κοινότητα Άνω Κουδουνίου, κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Το κείμενο της Αναφοράς έχει αναλυτικά ως εξής:

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Κύριε Υπουργέ,

Σας κοινοποιώ την υπ' αριθμ. 11/2016 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Αγ. Γεωργίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, την οποία έλαβα ως Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με την ανάγκη επίσκεψης ιατρού στην Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου.

Οι κάτοικοι της Κοινότητας Αγ. Γεωργίου, ιδίως δε οι ηλικιωμένοι, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη επίσκεψης ιατρού σε αυτήν έστω μία φορά την εβδομάδα, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι ενδιαφερόμενοι να συνωστίζονται στο Ιατρείο Ευηνοχωρίου για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους, αναγκαζόμενοι μάλιστα να αναμένουν από τα ξημερώματα έξω από το ιατρείο.

Κατόπιν αυτών, επιβάλλεται η επίδειξη ευαισθησίας και η ενεργοποίηση του Υπουργείου για την επανακαθιέρωση επίσκεψης ιατρού στην Κοινότητα Αγ. Γεωργίου, ώστε οι κάτοικοι αυτής αλλά και οι κάτοικοι της Κοινότητας Άνω Κουδουνίου που εξυπηρετούνται από αυτή και έτσι συνολικά ξεπερνούν τις δύο χιλιάδες, να έχουν ακώλυτη πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της υγείας.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

 

Το ιατρείο είναι έτοιµο / Προβληµατίζει η άρνηση των υπευθύνων

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/03/2016

 

Χωρίς γιατρό είναι η Τοπική Κοινότητα Αγίου Θωμά εδώ και πολλά χρόνια παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει κυρίως από τον νυν πρόεδρο Γιάννη Πασπαλιάρη.

Ο κ. Πασπαλιάρης από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του θεώρησε ότι η πρώτη προτεραιότητα για το χωριό είναι η τοποθέτηση γιατρού στο τοπικό ιατρείο, έστω και για μια φορά την εβδομάδα, ώστε να κάνει τη συνταγογράφηση των φαρμάκων των ηλικιωμένων κυρίως ανθρώπων που δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν. Έτσι...

 Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 03/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή κατεβάστε ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις που θέλετε εδώ

Γιατρός στο εδώλιο για δεύτερη φορά για τον θάνατο μητέρας που έφερε στον κόσμο τρίδυμα. Το περιστατικό συνέβη στις 18 Μαϊου 2009.

Οπως υποστηρίζει η πολιτική αγωγή η Αλεξάνδρα Ασπιώτη σε ηλικία 35 ετών έχασε την ζωή της από ιατρική αμέλεια.

Η Αλεξάνδρα Ασπιώτη αισθάνθηκε δυσφορία λίγες ημέρες πριν κλείσει τον 9ο μήνα κυήσεως. Ο Πατρινός γιατρός της είπε να μεταβεί την επομένη στο Νοσοκομείο, όμως εκεί κατά το κατηγορητήριο δεν προέβη στις δέουσες ιατρικές πράξεις, ενώ δεν την είχε προειδοποιήσει να μην παίρνει το σκεύασμα salospir το οποίο προκαλεί αιμορραγία. Την επομένη το πρωί η άτυχη γυναίκα, ενώ ήδη είχε γεννήσει τρία υγιέστατα παιδιά πέθανε.

Ο Πατρινός γιατρός υποστηρίζει πως έκανε όλες τις δέουσες ιατρικές ενέργειες, πως τήρησε το πρωτόκολλο και μάλιστα στους χρόνους που η ιατρική επιστήμη ορίζει.

Οι συγγενείς όμως όπως και οι δικηγόροι τους αμφισβητούν τον χρόνο που σημειώθηκαν οι συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις, ενώ τον κατηγορούν πως ενώ είχε δυσφορία δεν την ενημέρωσε πως θα έπρεπε άμεσα να μεταβεί σε Νοσοκομείο.

Ο γιατρός κάθισε στο εδώλιο την 26η Φεβρουαρίου 2014. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε 18 μήνες φυλάκιση για ανθρωποκτονία από αμέλεια παρ’ υπόχρεου. Ο γιατρός υπέβαλε έφεση, και η απόφαση του Εφετείου θα εκδοθεί την προσεχή Τετάρτη.

 

Πηγή: εφημερίδα Κόσμος

Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με σχετική απόφασή του, αποφάνθηκε ότι γιατρός μαιευτήρας-γυναικολόγος υποχρεούται να καταβάλει το ποσό των 584.400 ευρώ σε συγγενείς 32χρόνης μητέρας δύο παιδιών η οποία απεβίωσε λίγο πριν γεννήσει το τρίτο παιδί της, λόγω λάθους του ιατρού που την παρακολουθούσε, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης..

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση το επίμαχο ποσό υποχρεώθηκε ο μαιευτήρας-γυναικολόγος να το καταβάλει για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν τα συγγενικά πρόσωπα της άτυχης 32χρόνης (δύο ανήλικα παιδιά, σύζυγος, μητέρα, αδέλφια) και λόγω στέρησης διατροφής των δύο ανήλικων παιδιών.

Όπως αναφέρεται στο ιστορικό της απόφασης, σε ιδιωτική κλινική το Ιούλιο του 2001 πήγε η επίμαχη επίτοκος, συνοδευόμενη από το σύζυγο της για να γεννήσει το τρίτο της παιδί.

Ο γιατρός που την παρακολουθούσε της χορήγησε κολπικό δισκίο προσταγλαδίνης για την πρόκληση τεχνητών ωδίνων τοκετού και της επέτρεψε να πάει στην οικία της στο χωριό της το οποίο ήταν σε απόσταση 32 χ.λ.μ. και να επανέλθει μετά την έναρξη των ωδίνων.

Την ίδια ημέρα άρχισαν οι ωδίνες και η επίτοκος συνοδευόμενη από το σύζυγό της έφθασε στην κλινική και την υποδέχθηκε η νοσηλεύτρια και αφού της χορηγήθηκε σε ενέσιμη μορφή μια αμπούλα buscopan, ως σπασμολυτικό του τραχήλου της μήτρας και της τοποθετήθηκε ορός desctrose 1.000 ml από τον αναισθησιολόγο κατέφθασε και ο γιατρός που την παρακολουθούσε.

Όμως, η κατάσταση της υγείας της επιτόκου επιδεινώθηκε ραγδαία, αφού άρχισε να εμφανίζει έντονη δύσπνοια, κυάνωση και σπασμούς κυρίως των μασητικών μυών.

Παρά τις προσπάθειες του θεράποντα γιατρού , ο οποίος με τη συνδρομή του αναισθησιολόγου αλλά και του μαιευτήρα, της χορήγησε οξυγόνο, όμως το αρνητικό κλίμα δεν αναστράφηκε και τη μετέφεραν στο χειρουργείο της κλινικής, όπου την διασωλήνωσαν. Η κατάσταση της επιτόκου χειροτέρευσε και άρχισε να εμφανίζει αρτηριακή πίεση μη μετρούμενη.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση αποδείχθηκε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από ολιγαιμικό σοκ, εξαιτίας εσωτερικής αιμορραγίας από κεντρική αποκόλληση του πλακούντος που εκδηλώθηκε ικανό χρόνο πριν να πέσει η επίτοκος σε κώμα κάτι που δεν διαγνώσθηκε από τον θεράποντα γιατρό ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Σύμφωνα πάντα κατά την δικαστική απόφαση, ο επίμαχος γυναικολόγος ήταν ο υπαίτιος του θανάτου της επιτόκου , γιατί «από έλλειψη της προσοχής, την οποία όφειλε από τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει, όπως ένας μέσος ευσυνείδητος ιατρός της ειδικότητάς του που δρά υπό τις ίδιες συνθήκες και κατά παράβαση των διδαγμάτων της ιατρικής επιστήμης και της κτηθείσας πείρας του, ενώ χορήγησε στην επίτοκο κολπικό δισκίο προσταγλαδίνης για την πρόκληση τεχνητών ωδίνων τοκετού, το οποίο δημιουργεί συσπάσεις στη μήτρα, της επέτρεψε να αναχωρήσει για την οικία της, στο ορεινό χωριό, το οποίο απέχει 35 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα».

«Ακόμη», αναφέρεται στην δικαστική απόφαση, «ενώ η επίτοκος, η οποία είχε εμπειρία, λόγω προηγηθέντων δύο τοκετών, του διαμαρτυρήθηκε αρχικά όταν την εξέτασε πρώτη φορά ο επίμαχος γιατρός, για έντονους και συνεχείς πόνους στην κοιλιά, διαφορετικούς από τους άλλους δύο τοκετούς της. Στη συνέχεια κατα την δεύτερη εξέταση διαμαρτυρήθηκε επιπλέον και για δύσπνοια και μούδιασμα στα χέρια, ζητώντας ανήσυχη και επίμονα τη βοήθειά του, δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του τις διαμαρτυρίες της και δεν προέβη σε ενδελεχή και επισταμένη εξέταση αυτής, χρησιμοποιώντας και όλα τα ενδεδειγμένα για την περίσταση μέσα διάγνωσης».

Καταλήγει η δικαστική απόφαση ότι ο επίμαχος γιατρός, παρά την ύπαρξη των ανησυχητικών συμπτωμάτων που του ανέφερε η επίτοκος «δεν φρόντισε να παρακολουθήσει ο ίδιος με τη δέουσα προσοχή την εξέλιξη της κατάστασής της, αλλά την άφησε υπό την επίβλεψη της νοσηλεύτριας , η οποία δεν ήταν μαία και δεν είχε ειδικές γνώσεις προς τούτο».

aftodioikisi.gr

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών έχει μπει η δραστηριότητα ενός ηλικιωμένου γιατρού των Ιωαννίνων, καθώς διαπιστώθηκε ότι και συνταγογραφούσε παράνομα ναρκωτικά χάπια, αλλά και είχε εκατοντάδες στην κατοχή του.

Η αποκάλυψη της δράσης του 77χρονου γιατρού ξεκίνησε όταν οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν έναν 28χρονο στα Ιωάννινα και βρήκαν στην κατοχή του 166 ναρκωτικά χάπια. Ο νεαρός τους μια ιατρική συνταγή η οποία είχε συνταγογραφηθεί παράνομα από τον 77χρονο και αμέσως ενημερώθηκε η Δίωξη, άνδρες της οποίας έκαναν έρευνα στο ιατρείο του. 
Εκεί, βρέθηκαν άλλα 452 ναρκωτικά χάπια τα οποία κατασχέθηκαν και ο ηλικιωμένος γιατρός συνελήφθη. Μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση, θα οδηγηθεί με βαριές κατηγορίες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων μαζί με τον «πελάτη» του.

protothema.gr

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία