Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κατόπιν σημερινής σχετικής ανακοίνωσης της επιτροπής αγώνα, πληροφορηθήκαμε για την δυσάρεστη εξέλιξη, ότι οι τρεις προσφυγές του Δήμου Ξηρομέρου εναντίον των μονάδων βιορευστών στις Φυτείες είναι σιωπηρώς απορριφθείσες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με σαφήνεια και σε όλους τους τόνους επαναλαμβάνουμε την προγραμματική θέση του συνδυασμού μας «ΞΗΡΟΜΕΡΟ. Δύναμη ελπίδας. Ανατροπή τώρα», ότι σαν νέα δημοτική αρχή, που αναλαμβάνουμε από 1η Σεπτεμβρίου τα καθήκοντα μας, θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο, μαζί με τους πολίτες και την επιτροπή αγώνα, ώστε η εγκατάσταση μονάδων βιορευστών στις Φυτείες να ματαιωθεί.

Θα αγωνιστούμε για να μην επιτρέψουμε να συμβεί αυτό το έγκλημα, να παραδοθεί η περιοχή σε συμφέροντα.

Την δυσάρεστη αυτή κληρονομιά που μας άφησαν κάποιοι, με τις αστοχίες, τις παραλήψεις τους και ότι άλλο έχουν κάνει πίσω από την πλάτη των πολιτών του Ξηρομέρου, θα πολεμήσουμε μαζί με τους πολίτες να την αποποιηθούμε.

Γιάννης Τριανταφυλλάκης
Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ξηρομέρου

Αγαπητοί πολίτες του Ξηρομέρου,

Eνα μεγάλο προσωπικό ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για την μεγάλη τιμή που μου κάνατε να με αναδείξετε πρώτο πολίτη και Δήμαρχο του Ξηρομέρου.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ, όλους όσους δούλεψαν για το συνδυασμό μας ανιδιοτελώς και εθελοντικά και ήταν πολλοί.

Ήδη νιώθω το βάρος της μεγάλης ευθύνης εγώ και οι συνεργάτες μου και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να μην σας απογοητεύσουμε.

Θέλω επίσης να απευθυνθώ ιδιαιτέρως σε όσους πιθανόν σήμερα να αισθάνονται ηττημένοι. Κανένας πολίτης του Δήμου Ξηρομέρου δεν ηττήθηκε, ούτε στον πρώτο, ούτε στον δεύτερο γύρο. Πολιτικές επιλογές και συμπεριφορές ηττήθηκαν και όχι οι πολίτες του Ξηρομέρου.

Από την 1η Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ξηρομέρου ανήκει σε όλους τους πολίτες και είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μία γροθιά, ενωμένοι για την πρόοδο και ευημερία του τόπου μας.

Εμείς δεν ήρθαμε για να γίνουμε ιδιοκτήτες του Δήμου Ξηρομέρου. Ήρθαμε με την δική σας θέληση, για να εφαρμόσουμε το όραμα και το σχέδιο μας, ώστε να ξεκολλήσουμε από την στασιμότητα και να οδεύσουμε σε δρόμους βιώσιμης ανάπτυξης, προς ωφέλεια όλων των πολιτών.

Οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του Δήμου Ξηρομέρου είστε ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ. Σε εσάς λογοδοτούμε, σε εσάς απευθυνόμαστε, με εσάς θα διαλεγόμαστε κάθε μέρα.

Για όσους δεν κατάλαβαν τι συνέβη, σε τι τραγική κατάσταση θα παραλάβουμε το Δήμο Ξηρομέρου και γενικά αρέσκονται στην εικονική πραγματικότητα και σε ένα πλασμένο δικό τους όμορφο κόσμο, δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Θα πρέπει μόνοι τους αυτοί να βοηθήσουν τον εαυτό τους, να κάνουν επιτέλους μία ορθή αποτίμηση για το «έργο» τους, για να μπορέσουν να απαντήσουν στα γιατί τους και να βγάλουν ορθά συμπεράσματα.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους, αισιοδοξία, χαμόγελα, θετικές σκέψεις και από 1η Σεπτεμβρίου δουλειά, δουλειά, δουλειά.., με ταπεινοφροσύνη, χωρίς αλαζονεία και έπαρση, με λίγα λόγια και πολλά έργα.

 Γιάννης Τριανταφυλλάκης

Υ.Γ.: Την περίοδο του καλοκαιριού πρέπει ο Δήμος Ξηρομέρου να λειτουργήσει και να μην υπάρξουν δυσάρεστες εικόνες. Είναι υποχρέωση της νυν δημοτικής αρχής, να φροντίσει για την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών.

Εμείς πολύ σύντομα θα ενημερώσουμε θεσμικά τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, επισημαίνοντας το θέμα και εφιστώντας προσοχή. Θα απαιτήσουμε την λειτουργία του Δήμου Ξηρομέρου.

Στους υπόλοιπους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα αποτελέσματα σε όλους, φαίνεται όμως ότι έχουν κριθεί.

Στον δήμο Αγρινίου σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, στα 101 από τα 217 εκλογικά τμήματα ο Γιώργος Παπαναστασίου προηγείται με 56,88% έναντι 43,12% της Χριστίνας Σταρακά.

Στον δήμο Ακτιου – Βόνιτσας στα 36 από τα 46 εκλογικά τμήματα, προηγείται ο Γιώργος Αποστολάκης με 52,34% έναντι 47,66% του Αθανασίου Κασόλα. Στον δήμο Αμφιλοχίας στα 41 από τα 68 εκλογικά τμήματα προηγείται ο Γιώργος Κατσούλας με 52,79% έναντι 47,21% του Απόστολου Κοιμήση.

Στον δήμο Ναυπακτίας στα 38 από τα 106 εκλογικά τμήματα προηγείται ο Βασίλης Γκίζας με 55,08% έναντι 44,92% του Τάκη Λουκόπουλου και στον δήμο Ξηρομέρου ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης με 74,45% έναντι 25,55% του Ερωτόκριτου Γαλούνη στα 24 από τα 41 εκλογικά τμήματα.

Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι μόνο οι δήμοι Αγρινίου και Ακτίου – Βόνιτσας επέλεξαν και πάλι τον ίδιο δήμαρχο, εκτός βέβαια από τον δήμο Θέρμου που ο δήμαρχος είχε εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 30/05/2019

Συνέντευξη στη Βάσω Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την Κυριακή οι πολίτες έστειλαν το πρώτο σημαντικό μήνυμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται.

Τα πρώτα του βήματα και τον τρόπο υλοποίησης του οράματός του για τον δήμο Ξηρομέρου έχει ήδη σχεδιάσει ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Τριανταφυλλάκης, που είναι ο αντίπαλος του Ερ. Γαλούνη στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση. Με το ποσοστό του 47% που του έδωσαν οι δημότες την πρώτη Κυριακή, η εκλογή του στον δεύτερο γύρο είναι βέβαιη. Ο ίδιος μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ αναφέρεται στις προτεραιότητές του, που ξεκινούν από την διαπίστωση των οικονομικών του δήμου. Στόχος του είναι να έχει μια καλή επικοινωνία με τους πολίτες λέγοντάς τους πάντα την αλήθεια.

 

Κε Τριανταφυλλάκη πήρατε ένα μεγάλο ποσοστό στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω εσάς, που μου δίνετε την ευκαιρία να απευθυνθώ στους αναγνώστες της έγκριτης εφημερίδας σας, τόσο στην ηλεκτρονική όσο και στην έντυπη της έκδοση. Είναι μία εφημερίδα που συνηθίζω πολύ συχνά να διαβάζω, ώστε να ενημερώνομαι για τα θέματα της περιοχής. Κάνετε έξοχη δουλειά στο κομμάτι της ενημέρωσης των πολιτών. Απαντώντας χωρίς περιστροφές στην ερώτηση σας, θα έλεγα ότι η αποδοχή του κόσμου και το πολύ μεγάλο ποσοστό με το οποίο μας τίμησε, μας γεμίζει ευθύνες. Αναλαμβάνουμε μεγάλο φορτίο και ξέρουμε ότι μας περιμένει πολύ δύσκολο έργο στον Δήμο Ξηρομέρου. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου, θα βρούμε δρόμο στρωμένο με αγκάθια και όχι δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα.

Αυτό στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν το κρύψαμε, αλλά αντίθετα το αναδείξαμε. Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει πολλά προβλήματα και θα πρέπει σαν επόμενη δημοτική αρχή, να στρωθούμε και να δουλέψουμε, γιατί μόνο μέσα από πολλή δουλειά, όλοι μαζί και συλλογικά πάντα, θα δρομολογηθούν λύσεις στα πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

 

Επειδή η εκλογή σας είναι πλέον βέβαιη, τι έχετε σχεδιάσει για τις πρώτες ημέρες στο τιμόνι του Δήμου Ξηρομέρου;

Σε αυτό το θέμα για το όραμα και το σχέδιο μας για το που θέλουμε να οδηγήσουμε τον Δήμο Ξηρομέρου, είμαστε η μοναδική παράταξη που πολύ έγκαιρα, εδώ και πάνω από ένα μήνα, έχουμε παρουσιάσει ένα  πλήρες, συγκεκριμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα στους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου. Γι΄ αυτό το πρόγραμμα θα κρινόμαστε κάθε μέρα και θα λογοδοτούμε στους πολίτες. Τώρα όσον αφορά στις πρώτες ημέρες δικής μας διοίκησης στον Δήμο, θα λέγαμε ότι πρώτο μέλημα μας θα είναι να διαπιστώσουμε που βρίσκονται τα οικονομικά του Δήμου, για να γνωρίζουμε τόσο εμείς όσο και οι πολίτες τι παραλαμβάνουμε. Ας μην γελιόμαστε, η οικονομική παράμετρος είναι πολύ σημαντική και πρέπει να ξέρουμε με λεπτομέρεια που ακριβώς βρισκόμαστε. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το κομμάτι η εικόνα είναι θολή και δεν ξέρουμε τι θα παραλάβουμε και τι θα αντιμετωπίσουμε. Είναι πολύ σημαντικό κυρία Βήττα να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι το καράβι. Εμείς θα φροντίσουμε πρώτα να το μάθουμε, θα το πούμε στους πολίτες και μετά θα δουλέψουμε για να το οδηγήσουμε σε ασφαλές λιμάνι.

 

 -Έχετε συζητήσει συνεργασίες, με ποιους και με ποια κριτήρια; 

Όχι δεν έχουμε προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση ακόμα και  καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει για δύο λόγους. Πρώτον έχουμε ένα δεύτερο γύρο εκλογών μπροστά μας και δεύτερον, αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε καν τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται, δηλαδή δεν ξέρουμε την ανθρωπογεωγραφία και την σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως να είστε σίγουρη κυρία Βήττα, ότι πρόθεσή μας είναι οι συγκλήσεις και οι συναινέσεις. Είναι βαθύ μας πιστεύω ότι δρόμος των συναινέσεων και των συνεργασιών σε προγραμματική βάση, είναι μονόδρομος. Άλλωστε το επιτάσσει και το επιβάλλει θα έλεγα η απλή αναλογική που θεσπίστηκε με τον Κλεισθένη. Πρέπει όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αλλάξουμε την κουλτούρα λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι στείρες αντιπαραθέσεις, η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, η χωρίς επιχειρήματα άρνηση δεν οδηγούν πουθενά και είναι μία τακτική ξεπερασμένη. Αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι για τους πολίτες, πρέπει εμείς οι ίδιοι πρώτα να αλλάξουμε και αυτό που δημόσια διακηρύττουμε ότι ασχολούμαστε με τα κοινά για να υπηρετήσουμε τους πολίτες, να το δείξουμε και έμπρακτα. 

 

Τι μήνυμα στέλνετε στους ψηφοφόρους ενόψει του δεύτερου γύρου;

Καλώ όλους τους ψηφοφόρους να έχουν και την Κυριακή στις 2 Ιουνίου μαζική συμμετοχή. Καλώ την νεολαία του Ξηρομέρου να δηλώσει και πάλι δυναμικό παρών στις κάλπες και θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την αποδοχή, αλλά κυρίως για την αγάπη που εισπράττω από τους νέους ανθρώπους, προς τους οποίους αισθάνομαι πολύ κοντά.

Με την συμμετοχή μας στις 2 Ιουνίου, όλοι μαζί ενωμένοι γινόμαστε η αλλαγή για το τόπο μας, βάζουμε την τελική σφραγίδα στην επιλογή του άλλου δρόμου που εγώ και η παράταξη μου «ΞΗΡΟΜΕΡΟ. Δύναμη ελπίδας. Ανατροπή τώρα» προτείναμε στους πολίτες του Ξηρομέρου.

 Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σας προσκαλούμε στις 31 Μαΐου στις 09:00 μ.μ. στην κεντρική μας ομιλία στον Αστακό. Για να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το μήνυμα της μεγάλης ΝΙΚΗΣ και της αλλαγής σελίδας στον Δήμο Ξηρομέρου.

Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ μαζί δυνατά για τον δεύτερο γύρο, ώστε η αλλαγή να γίνει πράξη και ο γιατρός Γιάννης Τριανταφυλλάκης να είναι ο νέος Δήμαρχος, με τη λέξη νέος να έχει κυριολεκτική σημασία. Νέος σε ιδέες, σε νοοτροπία, σε ύφος, σε ήθος, σε συμπεριφορά…

Όλοι στον Αστακό, λοιπόν, Παρασκευή το βράδυ για να ζωντανέψει η Ελπίδα στον Δήμο Ξηρομέρου.

Πηγή: xiromerodinamielpidas.blogspot.com

Φίλοι πολίτες του Ξηρομέρου.... προς εσάς που μας επιλέξατε με την ψήφο σας, αλλά και προς εσάς που δεν μας επιλέξατε....
Ένα μεγάλο προσωπικό ευχαριστώ, αλλά και εκ μέρους όλων των ανθρώπων του συνδυασμού μου, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας για το χθεσινό συντριπτικό εκλογικό αποτέλεσμα.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους πολίτες που στάθηκαν στο πλευρό μας, στήριξαν και βοήθησαν ώστε να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Η συλλογική μας δουλειά απέδωσε καρπούς και δείχνει τον δρόμο, ότι μόνο μέσα από συλλογική εργασία πετυχαίνεις μεγάλους στόχους.
Όλοι εμείς οι πολίτες βρεθήκαμε, συμφωνήσαμε και γίναμε η αλλαγή για τον τόπο μας.
Την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου βάζουμε την τελική σφραγίδα στην επιλογή μας, να διαλέξουμε για τον Δήμο μας, το κοινό μας σπίτι, έναν άλλο δρόμο.
Σας καλώ και πάλι να δώσουμε ξανά μαζί την μάχη, ώστε να σφραγίσουμε οριστικά, ότι ο Δήμος Ξηρομέρου αλλάζει σελίδα, με νέο ύφος, με νέο ήθος, με όραμα και σχέδιο ανάπτυξης για όλους τους πολίτες του Ξηρομέρου.

Με τιμή
Γιάννης Τριανταφυλλάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου

Πηγή: xiromerodinamielpidas.blogspot.com

 

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία