Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Προμήνυμα νίκης και μάλιστα ευρείας χαρακτηρίστηκε από πολύ κόσμο η σημερινή μεγαλειώδης συγκέντρωση του συνδυασμού «Ξηρόμερο – Δύναμη Ελπίδας» στο δημαρχείο Αστακού.

Με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη να τυγχάνει ενθουσιώδους υποδοχής και την συγκέντρωση να θυμίζει πάθος και παλμό άλλων εποχών, έγινε η επίσημη πρώτη του συνδυασμού ενώπιον εκατοντάδων ατόμων από τις Δ.Ε. Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών. Στην αρχή προλόγισε ο Παναγιώτης Χολής ο οποίος αφού καλωσόρισε τον κόσμο έδωσε το λόγο στην Ευσταθία Γαλάνη για να διαβάσει την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού. Στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός Βασίλης Ζαγκότας παρουσίαση το βιογραφικό του γιατρού – ανθρώπου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Στο τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος ανέβηκε στο βήμα και εν μέσω ένθερμων χειροκροτημάτων αναφέρθηκε στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού μην παραλείποντας να ασκήσει δριμεία κριτική στην παρούσα δημοτική αρχή Γαλούνη.

«Η αξιοπρέπεια και οι αξίες θα επανέλθουν στο Ξηρόμερο» ειπώθηκε χαρακτηριστικά με μεγάλο μέρος της τοποθέτησης να εστιάζεται σε θέματα ηθικής και την ανάγκη το Ξηρόμερο να βγει από την μιζέρια και την υπανάπτυξη.

Παράλληλα έγινε λόγος για τις ελλιπείς υποδομές με όλους σχεδόν τους οικισμούς να στερούνται των βασικών έργων ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. «Ύδρευση με υγιεινό και πόσιμο νερό, σύγχρονο σύστημα συλλογής και διαχείρισης απορριμμάτων, βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων –ιδίως στους παραλιακούς οικισμούς-, εφαρμογή και επέκταση σχεδίων πόλης Αστακού και Μύτικα, χωροταξικό σχέδιο, αγροτική οδοποιία, αξιοπρεπή λειτουργία των δύο Κέντρων Υγείας του Δήμου και των Περιφερειακών Ιατρείων, σύγχρονα σχολεία και εκπαιδευτήρια, λιμάνια μαρίνες σε Αστακό και Μύτικα και λοιπά έργα υποδομής, που εδώ και 40 και πλέον χρόνια είναι ζητούμενα για τους πολίτες και οι Δημοτικοί Άρχοντες δεν κατάφεραν να τα εξασφαλίσουν.

 

Επίσης εκτός των βασικών παραπάνω έργων στα στενά όρια του Δήμου, λόγω έλλειψης στοιχειώδους σχεδίου και παρέμβασης των παρελθουσών Δημοτικών Αρχών, η ευρύτερη περιοχή παραμένει εκτός των συντελούμενων σύγχρονων έργων (Ιόνια Οδός κλπ), παρακολουθώντας απαθής τις εξελίξεις. Αποτέλεσμα: Το επαρχιακό οδικό δίκτυο να παραμένει αυτό της δεκαετίας του 1960, η διασύνδεση με την Ιόνια Οδό να είναι απαράδεκτη και χρονικά ασύμφορη 40 λεπτά από την Αλυζία, 30 λεπτά από τον Αστακό, το Πλατυγιάλι πάνω από 30 χρόνια να είναι αναξιοποίητο και η διασύνδεση του με το Αγρίνιο και την Ιόνια Οδό, να είναι ακόμα ένα απραγματοποίητο όνειρο. Σαν επακόλουθο όλων των παραπάνω και σε συνδυασμό με την τεράστια οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας, ο Δήμος Ξηρομέρου οδηγήθηκε στη σημερινή τραγική κατάσταση: Ερήμωση των χωριών, ανεργία για την νεολαία, έλλειψη προοπτικής σε όλα τα επίπεδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην δημοτική αρχή Γαλούνη χαρακτηρίζοντας το δήμαρχο «ανίκανο να χαράξει κάποια αλλαγή πορείας σε σχέση με τους προκατόχους του, σηματοδοτώντας κάποια προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή. Χωρίς κανένα σχέδιο -πολύ περισσότερο χωρίς κανένα όραμα- με στενή διαχειριστική λογική και λειτουργώντας υπέρ των λίγων ημετέρων επιχειρηματικών συμφερόντων που τον στηρίζουν, οδήγησε τον Δήμο σε επίσημη χρεοκοπία, δανειζόμενος για την πληρωμή ανταποδοτικών τελών, τόνισε για να συνεχίσει: «Τελικά ο κ. Γαλούνης απέδειξε για μία ακόμα φορά στη διάρκεια της αποτυχημένης 30ετούς ενασχόλησης του με την αυτοδιοίκηση, ότι υπηρετεί πιστά και ενσαρκώνει απόλυτα το απαρχαιωμένο πελατειακό μοντέλο του Δημάρχου – αφέντη, που παραπέμπει ευθέως στη δεκαετία του 1980. Οδήγησε τον Δήμο Ξηρομέρου σε άλλη μία χαμένη πενταετία, χρεοκοπημένο σχεδόν με αποκλειστική ευθύνη του και κυρίως χωρίς να υπάρχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την επόμενη μέρα (ούτε μία ολοκληρωμένη μελέτη μεγάλου - σημαντικού έργου δεν έγινε, ούτε ανατέθηκε επί της πενταετούς θητείας του). Εκπροσωπεί και σηματοδοτεί το παρελθόν, χωρίς ελπίδα και προοπτική για το μέλλον του Ξηρομέρου», ανέφερε. Για να κλείσει υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη να ανατραπεί αυτό το απαρχαιωμένο πελατειακό σύστημα, με ένα συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης και με όραμα και σχέδιο ο Δήμος να προχωρήσει προς το μέλλον και όχι προς την δεκαετία του 1980».Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση 34 αρχικά υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, η οποία έγινε με τη σειρά, ανεβαίνοντας στη σκηνή δίπλα του, χαιρετώντας τον κόσμο και καταχειροκροτούμενοι. Αξίζει να σημειωθεί πως το ψηφοδέλτιο έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και απομένουν μόνο πέντε υποψήφιοι από τον Αστακό και τρεις από τις Φυτείες.

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

Δ.Ε ΑΣΤΑΚΟΥ

ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΓΑΝΤΖΟΥΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΓΚΑΤΣΗ ΕΛΕΝΗ

ΓΚΟΥΤΣΕΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΛΑΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΜΑΛΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΝΕΣΤΩΡΑΣ

ΜΠΙΤΣΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΤΣΑΡΚΟΥ-ΣΤΑΡΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΤΣΟΜΠΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ

ΨΩΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ


 

Δ.Ε. ΑΛΥΖΙΑΣ

ΒΕΛΩΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΡΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΛΙΟΠΥΡΗ ΕΛΕΝΗ

ΛΙΩΤΟΥ-ΚΑΥΜΕΝΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΠΑΛΑΙΟΓΙΑΝΝΗ-ΚΕΡΑΜΥΔΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΠΑΛΑΙΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΙΤΣΙΝΕΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΣΟΥΛΑ-ΤΑΜΠΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

Δ.Ε. ΦΥΤΕΙΩΝ

ΓΑΛΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΠΑΤΣΙΑ ΒΑΓΙΟΥΛΑ

ΡΟΥΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Θέλουμε να δηλώσουμε δημόσια ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τις προσωπικές επιθέσεις που δέχονται τελευταία μέσω διαδικτύου στελέχη του συνδυασμού μας. Είναι μία θλιβερή κατάσταση για όσους το κάνουν και μόνο χάνουν στην συνείδηση των πολιτών που τους παρακολουθούν άναυδοι, μη πιστεύοντας αυτά που διαβάζουν και ακούνε.

Σαν συνδυασμός ποτέ δεν κάναμε προσωπική επίθεση, ούτε πρόκειται να κάνουμε σε κανένα στέλεχος άλλου συνδυασμού. Σεβόμαστε όλους τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών και οι αναφορές και η κριτική μας θα είναι και θα παραμείνει μόνο επί πολιτικών επιλογών και θέσεων.

Θα παραμείνουμε ως την ημέρα των εκλογών, αλλά και την επομένη, προσηλωμένοι στην θετική ατζέντα των προτάσεων μας για να βρουν λύση τα προβλήματα του τόπου και των πολιτών, που είναι και πολλά και σημαντικά.

Συνδυασμός «Ξηρόμερο - Δύναμη Ελπίδας. Ανατροπή τώρα»

Την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 12:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στον Αστακό, θα γίνει η παρουσίαση:

της ιδρυτικής διακήρυξης,

των προγραμματικών θέσεων,

των υποψηφίων

του συνδυασμού μας: ΞΗΡΟΜΕΡΟ. Δύναμη ελπίδας. Ανατροπή τώρα.

Πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις κρίσιμες για τον Δήμο μας εκλογές της 26ης Μαΐου, όπου οι πολίτες του Ξηρομέρου θα έχουν τον τελικό και καθοριστικό λόγο.

Στον αγώνα για να αλλάξουμε ρότα στον Δήμο Ξηρομέρου, σας θέλουμε ΟΛΟΥΣ μαζί μας, δεν περισσεύει κανείς από το προσκλητήριο μας για έναν διαφορετικό Δήμο Ξηρομέρου, με όραμα, με στόχους, με στρατηγική.

Ένα Δήμο σοβαρό, που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών για την δημοτική αρχή, νοικοκυρεμένο, δίπλα σε όλους τους πολίτες, που θα λογοδοτεί για τα πεπραγμένα του σε όλα τα πεδία, που θα βελτιώνει κάθε μέρα που περνά την ποιότητα ζωής των πολιτών του.

Σας περιμένουμε για την μεγάλη ανατροπή, για να αποκτήσει Ελπίδα ο τόπος και οι πολίτες του.

Το Ιανουάριο του 2015 όλοι χαρήκαμε στο άκουσμα της είδησης ότι ο Δήμος μας απέκτησε Λιμενικό Ταμείο, όπως και πολλοί άλλοι Δήμοι εκείνη την περίοδο. Οι ενέργειες όλες είχαν γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γαλούνης, μπήκε με το δεξί στον αστερισμό της οικειοποίησης του καθετί, αναφέροντας ψευδώς ότι είχαμε άλλη μία δέσμευση της δημοτικής αρχής που έγινε πράξη.

Στο παρόν δελτίο τύπου, θα αναφερθούμε σε 2 μεγάλα θέματα που αφορούν τον Μύτικα και για τον Αστακό θα μιλήσουμε επίσης ανάλογα εντός λίγων ημερών.

Τα 2 αυτά θέματα προεκλογικά πωλούνται σαν μεγάλα επιτεύγματα του Λιμενικού Ταμείου, χωρίς κανένα ωστόσο να έχει γίνει (!!!!) και όλως τυχαίως πήραν μπροστά στον τελευταίο χρόνο της θητείας της δημοτικής αρχής και πλασάρονται στους πολίτες ως μεγάλη επιτυχία, ενώ τα προηγούμενα χρόνια αρκούνταν σε εργάκια των 5.000 € που δίνονταν δεξιά και αριστερά για φώτα, καθαρισμούς λιμανιού, πρόσδεση πλωτών, καθαρισμούς παραλιών κλπ., χωρίς σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό και χωρίς στόχευση.

Αλήθεια πόσα χιλιάρικα χρειάζονται για να επισκευαστούν πραγματικά τα 17 φωτιστικά του λιμανιού του Μύτικα; Έχουν κοπεί μέχρι σήμερα πάνω από 24 χιλιάρικα ευρώ εντάλματα πληρωμής γι’ αυτό ακριβώς το σκοπό και δείτε παρακάτω χθεσινές φωτογραφίες στο λιμάνι του Μύτικα. Από τα 17 φωτιστικά ανάβουν τα 8. Στο σπίτι σας κύριοι διοικούντες το Λιμενικό Ταμείο, έτσι κάνετε;

  1. Καθορισμός χερσαίας ζώνης λιμανιού Μύτικα: Ο κ. Γαλούνης μας ανακοίνωσε δημόσια ότι καθορίστηκε η χερσαία ζώνη του λιμανιού του Μύτικα, το οποίο φυσικά αποτελεί συνειδητό ψέμα και παραπλάνηση. Ο καθορισμός χερσαίων ζωνών γίνεται με την έκδοση ΦΕΚ και ΦΕΚ δεν υπάρχει. Αν τα λέμε λάθος αναμένουμε απάντηση να μας βάλετε στη θέση μας κ. Γαλούνη.

Στο συγκεκριμένο θέμα μιλάμε για ένα πραγματικό εμπαιγμό. Τρία χρόνια εγγραφόταν στο Τεχνικό Πρόγραμμα και δεν γίνονταν. Τον 4ο χρόνο αγανάκτησαν κάτοικοι και φορείς του Μύτικα και διαμαρτυρόμενοι απαίτησαν να γίνει. Το 5ο χρόνο επιτέλους παρελήφθη η σχετική μελέτη.

Επίσης για τον ισχυρισμό του, ότι θα νομιμοποιηθεί το παράνομο λιμάνι του Μύτικα εξ αιτίας του καθορισμού της χερσαίας ζώνης, εδώ κάποιος σκεπτόμενος θα μπορούσε εύλογα να ρωτήσει, και καλά ο Μύτικας υποφέρει 14 χρόνια με το παράνομο αυτό λιμάνι και εσείς θα μπορούσατε να το νομιμοποιήσετε τόσο απλά με τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης και τόσα χρόνια δεν το κάνατε; Ο Μύτικας τόσα χρόνια πληρώνει με βαρύ τίμημα αυτό το θέμα και εσείς 4 χρόνια το αφήνατε για να το κάνετε τον τελευταίο χρόνο;

Η κοροϊδία ολοφάνερη στον καθένα, γιατί τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι και η επιπολαιότητα και η προχειρότητα του κ. Γαλούνη μας κάνει απαισιόδοξους για την έγκαιρο καθορισμό της χερσαίας ζώνης, που υποσχέθηκε για αρχές Καλοκαιριού, για το οποίο ανησυχούμε και μόνο βέβαιοι δεν είμαστε ότι αυτός θα συμβεί με τους αυτοσχεδιασμούς του κ. Γαλούνη.

  1. Νομιμοποίηση λιμανιού Μύτικα: Με δημόσιες δηλώσεις του ο Δήμαρχος και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, σχεδόν παρουσιάζει το θέμα ως λυμένο, καθορισμός χερσαίας ζώνης = αυτόματη νομιμοποίηση του λιμανιού μας λέει και αν εκλεγεί το έργο θα προχωρήσει απρόσκοπτα όπως διακηρύσσει.

Ποιο έργο; Η τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ παρακάμφθηκε; Το νέο πρωτόκολλο κατεδάφισης που επιβεβαιώθηκε το 2016, παρά την προσφυγή του Δήμου, και εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2017, ακυρώθηκε η εκτέλεση του; Υπάρχει κάποιο έγγραφο γι αυτό; Ποιο έργο; Αυτό που ΘΑ εντάξουμε, ΘΑ προχωρήσει απρόσκοπτα; Σε ποια δράση; Από ποια χρηματοδότηση; Δημοπρατήσαμε και δεν το ξέρουμε; Ποιος είναι ο ανάδοχος; Τα περάσαμε όλα και φτάσαμε στο τέλος και δηλώνουμε ότι θα προχωρήσει απρόσκοπτα, κοροϊδεύοντας και παραπλανώντας τους πολίτες απροκάλυπτα;;;; Ποιον κοροϊδεύετε Δήμαρχε;

Το 2006 στις εκλογές υπόσχεση εγώ θα τελειώσω το παράνομο λιμάνι του Μύτικα, ψηφίστε με. Το 2010 το ίδιο. Το 2014 το ίδιο. Από το 2005 που σταμάτησε το λιμάνι πέρασαν 14 χρόνια και ακούμε συνέχεια την ίδια υπόσχεση από τα ίδια χείλη, για ένα έργο που ξεκίνησε ο ίδιος ως Δήμαρχος Αλυζίας, αλλά κηρύχτηκε παράνομο και σταμάτησε στο ΣτΕ, διότι έμπαζε νομικά από παντού με ευθύνη δική του, με αποτέλεσμα στο σημείο να γίνει μία ανεπανόρθωτη καταστροφή του περιβάλλοντος, μία οπισθοδρόμηση του Μύτικα και συνάμα μεγάλη οικονομική ζημιά για το ελληνικό κράτος.

Σαν παράταξη θα λέγαμε, μακάρι αυτή η υπόθεση να κερδιζόταν, θα πανηγυρίζαμε αν συνέβαινε αυτό, αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στη συστηματική, συνειδητή και διαχρονική κοροϊδία που υπάρχει πάνω σε αυτό το θέμα από τον Δήμαρχο. Μήπως αυτό που συνεχώς λέμε ότι δίνουμε την μάχη μας και δεν εγκαταλείπουμε, είναι για να καλλιεργούμε φρούδες ελπίδες και να εγκλωβίζουμε ψήφους; 14 χρόνια πέρασαν από το 2005 που σταμάτησε το λιμάνι... ποιες μάχες δίνεται; Όποτε έρχονται εκλογές το βγάζετε από το τσεπάκι σας για να παραπλανήσετε και το ίδιο κάνετε και τώρα.

Είναι τόσο δύσκολο να πούμε την αλήθεια καθαρά και σταράτα στους πολίτες, ότι θα πρέπει πρώτον να διαχειριστούμε το υπάρχον μεγάλο λιμάνι που διαθέτει ο Μύτικας, εκσυγχρονίζοντας το όπου απαιτείται, το οποίο μπορεί να μας καλύψει ικανοποιητικά (δυστυχώς για το υπάρχον λιμάνι, δεν έγινε απολύτως τίποτα από το Λιμενικό Ταμείο κοντά 5 χρόνια) και δεύτερον ότι πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις που θα προτείνουν οι ειδικοί, για δημιουργία τουριστικού αγκυροβολίου στον Μύτικα τα επόμενα 3-4 χρόνια, γιατί τόσο θα απαιτηθεί, να λέμε αλήθειες, διότι η υπόθεση του παράνομου λιμανιού φαίνεται να είναι δυστυχώς οριστικά χαμένη.

Αυτές είναι σταράτες και καθαρές κουβέντες και όχι όποτε έρχονται εκλογές, εγώ θα τελειώσω το λιμάνι του Μύτικα, ψηφίστε με, εγώ ξέρω, οι άλλοι είναι άσχετοι. Έλιωσε πια αυτή η καραμέλα Δήμαρχε.

Έχει χάσει πολλά χρόνια ο Μύτικας με αυτή την υπόθεση και πρέπει επιτέλους να ειπωθούν αλήθειες και όχι να πουλάμε 14 χρόνια φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους πολίτες.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ"

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, η συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, με μέλη Δ.Σ. Συλλόγων του Δήμου Ξηρομέρου στην Αθήνα.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ, Πατησιών 5, στις 05:30 μ.μ. και εκεί είχαμε μία πολύ ζεστή και ελεύθερη συζήτηση, ανταλλαγής απόψεων για τα πολιτιστικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας και όχι μόνο.

Για την παράταξη μας, οι πολιτιστικοί – αθλητικοί σύλλογοι και οι άνθρωποι που τους πλαισιώνουν, επιτελούν σημαντικό έργο και είναι κατά κάποιο τρόπο συνεργάτες της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, διατηρώντας πάντα την ανεξαρτησία τους και την ελευθερία των κινήσεων τους.

Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο στις σημερινές εποχές, εθελοντικά και βάζοντας προσωπικό κόπο, χρόνο και χρήμα, παρατώντας δουλειά, οικογένεια και φίλους, να τρέχεις για εκδηλώσεις και δράσεις που υπηρετούν το κοινό καλό, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό και καμία φορά να αναγκάζεσαι στο τέλος να ακούς και την κριτική από ανθρώπους που απλά είναι παρατηρητές, δεν συμμετέχουν δεν κάνουν τίποτα και απλά μόνο κριτικάρουν αφ’ υψηλού.

Σαν επόμενη Δημοτική Αρχή, έχουμε σκοπό να συνεργαστούμε με όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του Δήμου μας, χωρίς εξαιρέσεις, εντός και εκτός Δήμου, ώστε να προκύπτει κάθε φορά, το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για το τόπο.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτειακή μορφή ταυτισμένη με την ελληνική παράδοση που δίνει περιεχόμενο στη δημοκρατία και την πόλη.

Ορίζει την έννοια του πολίτη και τον τρόπο του κοινωνείν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανοίγει δρόμους κοινωνίας, ανάπτυξης πολιτισμού και οικονομίας υπερβαίνοντας το δίπολο κράτος - ελεύθερη αγορά.

Στον τόπο μας, στον Δήμο μας, μετά και την εμπειρία διοίκησης όλα τα τελευταία χρόνια, προκύπτει επιτακτικά η ανάγκη μιας άλλης αυτοδιοικητικής λογικής . Μιας λογικής αυτονομίας, ανεξαρτησίας, άμεσης δημοκρατίας κόντρα στις αντιλήψεις περί Δημάρχων κοτζαμπάσηδων και πολιτών - πελατών. Μιας αντίληψης αυτοοργάνωσης της κοινωνίας.

Η γενική πολιτική προτεραιότητα εν μέσω κρίσης για ανάκαμψη, ανασυγκρότηση και πολιτιστική αναγέννηση επιβεβαιώνει και επικαιροποιεί μια τέτοια πρόταση, που καλούμαστε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε.

Τα μνημόνια, ο οικονομικός έλεγχος, η ουσιαστική απώλεια της πολιτικής ανεξαρτησίας και η οικονομική κρίση που οδήγησαν, εκτός των άλλων στην κατάρρευση και της τοπικής διοίκησης, οδηγούν στο συμπέρασμα πως μια βαθιά μεταρρυθμιστική τομή είναι απαραίτητη. Και υπέρ μιας τέτοιας βαθιάς τομής αγωνιζόμαστε.

 Προϋπόθεση ανασύνταξης και ανόρθωσης απ΄την κρίση είναι η διατήρηση της κοινωνικής ενότητας. Η κοινωνική ενότητα δεν είναι μια ηθικιστική προτροπή αλλά μια καίρια πολιτική πράξη. Δεν είναι μια συντηρητική περιφρούρηση της κοινωνικοποίησης, αλλά ο επαναπροσδιορισμός της κοινωνίας σχέσεων, αλληλεγγύης, δημιουργικότητας. 

Το παρελθόν και το σήμερα μας έδειξαν πως μια απλή διαχείριση του Δήμου χωρίς ρήξεις και αλλαγές οδηγεί σε αδιέξοδο. Αυτό το συμπέρασμα επιβεβαιώνεται στο τέλος κάθε τετραετίας. Είναι προφανές πως αν αυτό κατανοηθεί απλώς ως αναγκαιότητα συσπείρωσης και μετώπων όλων ενάντια στους προηγούμενους αυτό, απλώς, αναπαράγει το αδιέξοδο. Αντίθετα αν προσφέρουμε στο δημόσιο διάλογο μια τελείως διαφορετική πρόταση και αντίληψη, και επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και συμμαχίες πάνω σ’ αυτή, αυτό θα είναι μια συνεισφορά στον τόπο.

Με βάση αυτά, ως Συμπολιτεία Ξηρομεριτών, συμμετείχαμε στην πρωτοβουλία ενός ανοιχτού διαλόγου γύρω από την αυτοδιοίκηση για τις ερχόμενες εκλογές στην κατεύθυνση της εκλογικής καθόδου και μάχης. Με ανοιχτό μυαλό, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς μεθοδεύσεις, με ειλικρίνεια και σαφή αυτοδιοικητική πρόταση.

Με στόχο η νέα παράταξη να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, να γίνει η ανατροπή και μαζί να αλλάξουμε πορεία στο Δήμο μας.

Με άξονες τη βιώσιμη ανάπτυξη, την αλληλεγγύη, την αμεσοδημοκρατία και τη συμμετοχή.

Με στρατηγικό σχεδιασμό παραγωγικής και πολιτισμικής ανασυγκρότησης, παρέμβασης στο δημογραφικό πρόβλημα και με έμφαση στη συνεταιριστική αντίληψη.

 Συμπορευόμαστε με δυνάμεις που, είτε ως πρόσωπα είτε ως φορείς, θα διατηρήσουν την υπόστασή τους. Συμφωνούμε όμως, στη βάση αρχών ως δύναμη συνοχής που προσδίδει ταυτόχρονα το χαρακτήρα του ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, που περιγράφονται στην ιδρυτική διακήρυξη της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης ΞΗΡΟΜΕΡΟ - Δύναμη Ελπίδας - Ανατροπή τώρα.

Όπως είναι:

Δημοκρατικές διαδικασίες

Συλλογικές αποφάσεις

Διαφάνεια

Λογοδοσία

Χωρίς στήριξη κομμάτων

Με πολιτικά χαρακτηριστικά

 Η πρωτοβουλία αυτή, κατέληξε σε συμμαχίες με ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα και ανέδειξε ως επικεφαλής του νέου αυτοδιοικητικού σχήματος τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη, συνεπικουρούμενο από ενεργά αυτοδιοικητικά στελέχη της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών και από ανθρώπους με διαφορετική αφετηρία, που μας ενώνει η κοινή ανησυχία για την επόμενη μέρα του τόπου μας.

 Είναι μια πρωτοπόρα πολιτική πρόταση που αναδεικνύει την συλλογικότητα και αλλάζει οριστικά το δημαρχοκεντρικό και αποτυχημένο σύστημα διοίκησης του Δήμου μας.

Θέλουμε να πρεσβεύουμε την αλλαγή ύφους, σκέψης και πράξης στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

Θέλουμε να απαλλάξουμε την κοινωνία μας από τη μιζέρια την απαισιοδοξία και την οπισθοδρόμηση.

Να προχωρήσουμε σε πιο δυναμικές συμπεριφορές.

Στηρίζουμε τον τόπο μας και από αυτόν θα αντλήσουμε δύναμη.

Ο αγώνας μας θα είναι μια συνεχής προσπάθεια τόσο σε επίπεδο πολιτικής όσο και σε επίπεδα καθημερινής κοινωνικής ζωής, ώστε να εκλείψουν φαινόμενα αποσύνθεσης και αποπροσανατολισμού της κοινωνίας.

Αγώνας για οριστική ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!!

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία