Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το «Κορδόσειο Κοινωφελές Ίδρυμα» διοργάνωσε στο Νεοχώρι, όπου και η έδρα του, μια λιτή τελετή κατά την διάρκεια της οποίας έγινε η επιβράβευση των άριστων μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων του Νεοχωρίου και της Πενταλόφου με απονομή επαίνων και χρηματικών επάθλων.

Παράλληλα έγινε και ανάλογη επιβράβευση και του φοιτητή που εισήχθη με τον μεγαλύτερο βαθμό σε Ιατρική Σχολή της Ελλάδος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιουλίου στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του νεοκλασικού κτιρίου που στεγάζει το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Γονείς, φίλοι και εκλεκτοί προσκεκλημένοι συμμετείχαν στη χαρά και τη συγκίνηση που επικρατούσε κατά την ώρα της απονομής επαίνων και τιμητικών διακρίσεων στην οποία προέβη η Διοίκηση του Κορδοσείου Ιδρύματος προς τους πρωτεύσαντες μαθητές επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο τους «άριστους των αρίστων» και υπενθυμίζοντας ότι η επιβράβευση της αριστείας ενισχύει το μόχθο των μαθητών και τον μπολιάζει με ηθική και ψυχική δύναμη, ενδυναμώνει την προσπάθειά τους και την ελπίδα της καταξίωσης, ενώ η οικονομική «μέριμνα» από μέρους φωτισμένων δωρητών επιστεγάζει υλικά τον αγώνα τους.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νίκος Κορδόσης στην εισαγωγική του ομιλία, αφού ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες, αναφέρθηκε συνοπτικά στο κοινωνικό έργο που επιτελεί σχεδόν 40 χρόνια το Ίδρυμα, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, δαπανώντας σημαντικότατα χρηματικά ποσά χάρις στη γενναία δωρεά του εκ Νεοχωρίου καταγόμενου ιδρυτή και δωρητή Γεώργιου Κορδόση ο οποίος «εργαζόμενος σκληρά κατόρθωσε, στηριζόμενος μόνο στις δικές του δυνάμεις, να φθάσει, όχι μόνο στα μεγαλύτερα οικονομικά και επιχειρηματικά ύψη, αλλά πρωτίστως στα ύψη του πνεύματος, αφού αυτοδίδακτος, απέκτησε πανεπιστημιακές γνώσεις, έγινε άριστος γνώστης πέντε ξένων γλωσσών και διέθεσε, σχεδόν εξ ολοκλήρου, την περιουσία του σε έργα ευποιΐας και κοινωνικής αλληλεγγύης χωρίς να αξιώσει ποτέ ανταλλάγματα... »

Στη συνέχεια η φιλόλογος - δημοσιογράφος της ΕΣΗΕΑ Ρένα Μπέλλα μίλησε με θέμα «Από τη Λογοτεχνία στην παραλογοτεχνία. Ο ρόλος του αναγνώστη στην αντίσταση κατά του “εύπεπτου” και “ευτελούς”» και αναφέρθηκε στην «κοινωνία που όλο και περισσότερο υφίσταται πολιτιστική κατάπτωση, που οι λέξεις χάνουν την πραγματική τους έννοια, που όλα τείνουν προς τον ισοπεδισμό, χάνοντας πλέον την αίσθηση τι είναι τέχνη και τι δεν είναι, τι είναι πνευματική καλλιέργεια και τι υποκουλτούρα, τι είναι λογοτεχνία και τι παραλογοτεχνία…»

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων, επαίνων και χρηματικών επάθλων.

Οι βραβευθέντες φέτος ήταν από το Γυμνάσιο Νεοχωρίου: Κωνσταντίνα Τρικαλινού του Αριστοτέλη, Γεωργία Καρατζογιάννη του Χρήστου, Δημήτρης Πλιακούρας του Ιωάννη και Χαρίλαος Τσίρκας του Παναγιώτη. Από το Γενικό Λύκειο Νεοχωρίου: Πέτρος - Πετρίς Ζογγάι, που εισήχθη στη Κτηνιατρική Σχολή, Δήμητρα Περαρή που εισήχθη στη Σχολή Βιολογίας, και Αρτεμισία - Μαρία Τίτα που εισήχθη στη Φαρμακευτική Σχολή ενώ χρηματικό έπαθλο μετά περγαμηνής δόθηκε στον φοιτητή Χρίστο Μαυρομάτη του Χαραλάμπους που εισήχθη στην ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.   

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Το Κορδόσειο Κοινωφελές Ίδρυμα (Δωρεά του Γεωργίου Σπ. Κορδόση στο Νεοχώρι Μεσολογγίου) σας προσκαλεί το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 στις 8:30 το βράδυ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου (έναντι Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου) που θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση απονομής βραβείων, επαίνων και υποτροφιών στους αριστούχους μαθητές των σχολείων της Δημοτικής Κοινότητας Οινιαδών.

Κατά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την κα Ειρήνη Μπέλλα, φιλόλογο ΜSc – δημοσιογράφος με θέμα «Από τη Λογοτεχνία στην παραλογοτεχνία. Ο ρόλος του αναγνώστη στην αντίσταση κατά του “εύπεπτου» και “ευτελούς”»

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα αισθανθούν ιδιαίτερη χαρά, αν με τη παρουσία σας ενισχύσετε το κοινωνικό έργο του Ιδρύματος.

Κατά την διάρκεια του 52ου Πανελληνίου Οφθαλμολογικού Συνεδρίου 6-8 Ιουνίου, στο οποίο συμμετείχαν και μεγάλες προσωπικότητες της Οφθαλμολογίας από το Εξωτερικό, Ευρώπη και Αμερική, έγινε βράβευση του Ηλία Φερέτη με το βραβείο ΤΡΑΝΤΑ.

Το Συνέδριο έγινε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στην Αθήνα. Ο κ. Ηλίας Φερέτης έδωσε διάλεξη επ’ ευκαιρία της βράβευσης του, στην Αίθουσα ΣΚΑΛΚΩΤΑ του ΜΕΓΑΡΟΥ. Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΡΑΝΤΑ δίνεται κάθε 2 χρόνια σε εξέχοντες Οφθαλμιάτρους, που διαχρονικά είχαν μεγάλη προσφορά στην Επιστήμη της Οφθαλμολογίας. Το βραβείο έχει καθιερωθεί προς τιμήν ενός μεγάλου Έλληνα Οφθαλμιάτρου, του Αλ. Τράντα, με μεγάλη διεθνή αναγνώριση.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει, τα θερμά του συγχαρητήρια για τη βράβευση και μας κάνει υπερήφανους σαν Μεσολογγίτες, καθώς η φήμη του συμπολίτη μας ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της χώρας μας, αφού συμπεριλαμβάνεται μεταξύ μεγάλων προσωπικοτήτων της Οφθαλμολογίας, από την Ευρώπη και την Αμερική.

Εκ μέρους δε του Συλλόγου, ευχόμαστε ολόψυχα στον Ηλία Φερέτη κι’ άλλες επιτυχίες, με παρόμοιες διακρίσεις στο μέλλον.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Αντύπας Γεώργιος

(Αντιστράτηγος ε.α.)

 

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία και δυναμικό παρών από την επιχειρηματική κοινότητα πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, η απονομή των πρώτων βραβείων του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward», στις συμμετέχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ξεχωρίσει μέχρι σήμερα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση του κύκλου εργασιών τους.

Επιπλέον, απονεμήθηκε βραβείο αναγνώρισης στους μέντορες του προγράμματος, οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσαν ο ΟΠΑΠ και η Endeavor, παρουσιάστηκαν επίσης τα συνολικά αποτελέσματα που έχουν επιτύχει οι 40 εταιρείες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα, καθώς και 10 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες εντάσσονται πλέον στη δυναμική ομάδα του «ΟΠΑΠ Forward».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για τα εξαιρετικά αποτελέσματα του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward. Από το 2016 μέχρι σήμερα, οι εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν καταφέρει να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους κατά 21% και να δημιουργήσουν περισσότερες από 750 άμεσες και 5.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Στον ΟΠΑΠ, πιστεύουμε ότι το μοναδικό αυτό πρόγραμμα όχι μόνο βοηθά τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, αλλά δημιουργεί συνολικά νέες προοπτικές για την ελληνική αγορά, καλύπτοντας δύο βασικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας: την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ, Σπύρος Φωκάς, τόνισε: «Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward υλοποιείται με στόχο να προσφέρει μια νέα, αναπτυξιακή πνοή στην ελληνική αγορά. Με την εισαγωγή 10 νέων εταιρειών, το πρόγραμμα αριθμεί 50 δυναμικές επιχειρήσεις. Όλες διαθέτουν τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσουν στο κλάδο τους και ένα συγκεκριμένο όραμα για την επόμενη ημέρα – για το μέλλον που χτίζεται σήμερα, μέσα από την αξιοποίηση των ευκαιριών που ανοίγονται μπροστά μας».

Ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ για την επιχειρηματικότητα «ΟΠΑΠ Forward» ξεκίνησε να υλοποιείται το 2016, σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, με στόχο να δώσει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε μέσα από την εξέλιξη τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες.

Σαράντα εταιρείες, οι οποίες παρακολούθησαν τους δύο πρώτους κύκλους του προγράμματος, κατάφεραν να αυξήσουν, έως σήμερα, τον κύκλο εργασιών τους κατά 21%. Ταυτόχρονα, δημιούργησαν 751 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών που αναπτύχθηκαν στην αγορά, υποστηρίζουν 5.410 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης.

Οι εταιρείες που ξεχώρισαν

Τα βραβεία του ΟΠΑΠ παρέλαβαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με την επιτυχημένη πορεία που διέγραψαν. Επίσης, βραβεύθηκαν οι εταιρείες που είχαν την πιο ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Οι επιχειρήσεις και οι κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκαν:

Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, 2016-2018 | Νικήτρια εταιρεία: Doctoranytime

Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, 2017-2018 | Νικήτρια εταιρεία: Manifest

Ταχύτερη ανάπτυξη πωλήσεων, 2016-2018 | Νικήτρια εταιρεία: Spotawheel

Ταχύτερη ανάπτυξη πωλήσεων, 2017-2018 | Νικήτρια εταιρεία: e-fresh

Κορυφαία εξαγωγική εταιρεία, 2016-2018 | Νικήτρια εταιρεία: Roussas

Κορυφαία εξαγωγική εταιρεία, 2017-2018 | Νικήτρια εταιρεία: MedBest

Ενεργή συμμετοχή, 2016-2018 | Νικήτρια εταιρεία: Anassa Organics

Ενεργή συμμετοχή, 2017-2018 | Νικήτρια εταιρεία: Mandrekas

Επιχειρηματική Αριστεία | Νικήτρια εταιρεία: Dust&Cream

Ο ΟΠΑΠ βράβευσε, επίσης, τον μέντορα που είχε την πιο ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα, προσφέροντας τις περισσότερες ώρες συμβουλευτικών ωρών στις συμμετέχουσες εταιρείες από 2016 έως σήμερα. Το βραβείο «Κορυφαίος Μέντορας 2016-2018» απονεμήθηκε στον Chief Buyer της εταιρείας Σκλαβενίτης, Δημήτρη Ράμφο.

Την κατηγοριοποίηση των βραβείων και την ανάδειξη των τελικών νικητών επιμελήθηκε η ΕΥ Ελλάδος, ως ανεξάρτητος φορέας.

Οι 10 νέες εταιρείες του προγράμματος

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» αριθμεί πλέον 50 εξωστρεφείς ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι 10 νέες εταιρείες, οι οποίες θα παρακολουθήσουν τον τρίτο κύκλο του προγράμματος, είναι οι εξής:

Τυροκομείο Κωσταρέλου

Zakcret AE

Funky Buddha

ΟΚ! Anytime Markets Α.Ε.

MLS Innovation Inc

ΕΖΑ Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης

Agrino

EUROCHARTIKI

Milkplan

Κορωνάκης ΑΒΕΕ

Πρόκειται για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του εμπορίου, της εστίασης, της τεχνολογίας, της παραγωγής βιομηχανικών προϊόντων και ταχέως κινούμενων καταναλωτικών αγαθών.

Όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward» λαμβάνουν εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη υποστήριξη, αλλά και πρόσβαση σε ένα δίκτυο υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς, που τις βοηθούν να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν και αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους.

Εταιρικό προφίλ

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου, η ετήσια βράβευση των επιτυχόντων για το Νομό Αιτ/νίας.

Η Διοικούσα επιτροπή του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Αιτ/νίας ευχαριστεί μαθητές, γονείς και καθηγητές για την παρουσία τους στην ετήσια βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς «Μικρός Ευκλείδης», «Βαρόπουλος», «Θαλής» και «Ευκλείδης» .

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου στις 19:00 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Γεράσιμος Καλαμπαλίκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Χαιρετισμό έκαναν στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντίνος Νάκος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δυτικής Ελλάδος, ο κ. Γρηγόρης Μπεληγιάννης, Πρόεδρος του Πανεπιστήμιου Πατρών, «Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων» και ο κ. Χρήστος Κολοβός, Δ/ντής πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Aιτ/νίας

Στη συνέχεια ο ψυχίατρος κ. Χρήστος Σκαμνέλος (Δ/ντής του κέντρου ψυχικής υγείας του Γεν. Νοσοκομείου Αγρινίου) μίλησε για τη διαχείριση του άγχους των μαθητών κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος κ. Γεράσιμος Καλαμπαλίκης τίμησε όλους τους προέδρους από την ίδρυση του παραρτήματος μέχρι σήμερα. Τιμήθηκαν οι κ. Τηλέμαχος Αυδής, Κωνσταντίνος Νάκος, Νίκος Ρίγγας , Μιχάλης Τζούμας και Κωνσταντίνος Γιαννακάς.

Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου και ύστερα οι επιτυχόντες του δημοτικού στο διαγωνισμό «Μικρό Ευκλείδη».

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 19 Μαΐου στις 10:30 στο Μεσολόγγι στην αίθουσα "Χαρίλαος Τρικούπης" στο Πνευματικό Κέντρο Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε η βράβευση για τους υπόλοιπους επιτυχόντες.

Τη βράβευση άνοιξαν με χαιρετισμό οι κ. Γεράσιμος Καλαμπαλίκης, Κωνσταντίνος Νάκος, Αναστάσιος Σκαρμούτσος πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου και ο κ. Χρήστος Καζαντζής,, Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας.

Ο ψυχίατρος κ. Βασίλειος Μπρούμας (Δ/ντής του τομέα ψυχικής υγείας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου) μίλησε για το πώς τα παιδιά οφείλουν να διαχειρίζονται το άγχος τους και τι πρέπει να προσέξουν. Ύστερα ακολούθησε η βράβευση των μαθητών.

Η διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συχγαίρει όλους τους επιτυχόντες καθώς επίσης και τους μαθητές που έλαβαν μέρος. Ευχόμαστε να συνεχίσουν να προσπαθούν, να βελτιώνονται και να έχουν πάντα επιτυχίες στη ζωή τους. Συνοδοιπόροι τους σ’ αυτό το δρόμο θα είναι οι γονείς στους οποίους ευχόμαστε καλή δύναμη και συγχαρητήρια για τα παιδιά τους.


Ο πρόεδρος
Γεράσιμος Καλαμπαλίκης
Η Γενική Γραμματέας
Ειρήνη Ρεντίφη

Μία ακόμα σεζόν έφτασε στο τέλος της και τα βραβεία όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια είναι και πάλι εδώ!

Οι 16 προπονητές της Α2 κλήθηκαν για ακόμα μία φορά να ψηφίσουν και να αναδείξουν τους καλύτερους της σεζόν!

Ο Ιωνικός όπως είναι φυσικό, έχει κατακτήσει πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων της καλύτερης ομάδας, του MVP, ενώ είχε και τρεις παίκτες στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος με τον Φώτη Βασιλόπουλο μάλιστα, να συγκεντρώνει τους περισσότερους βαθμούς που έχουν δοθεί ποτέ όχι μόνο σε πλέι μέικερ αλλά και σε ολόκληρη πεντάδα (σ.σ. ο Τσάμης ακολουθεί με 22)! Την καλύτερη πεντάδα συμπληρώνουν παίκτης από τον Ηρακλή, ομάδα που πήρε επίσης την άνοδο.

Ο Ντίνος Καλαμπάκος για ακόμα μία χρονιά έκανε τα… μαγικά του με τον Χαρίλαο Τρικούπη, γι΄αυτό και οι προπονητές των έχρισαν καλύτερο προπονητή. Ο Νίκος Αρσενόπουλος ξεχώρισε από τους U22, ενώ αλλαγή σκυτάλης είχαμε σε εκείνη του καλύτερου αμυντικού.

MVP

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (9 ψήφοι)

Ηρθε περίπου στα μισά της σεζόν και από ότι φαίνεται έκανε τη διαφορά! Ο Ιωνικός πρωταγωνιστούσε ούτως ή αλλιώς, αλλά η παρουσία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη ανέβασε ένα επίπεδο την ομάδα της Νίκαιας, γι΄αυτό και άλλωσε αναδείχθηκε από τους προπονητές, πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν. Μάλιστα ήταν ο πρώτος σκόρερ σε μέσο όρο στην ομάδα του (20,4) σε 21 παιχνίδια, ενώ μάζευε 9,1 ριμπάουτ μ.ο., ενώ είχε και 2,6 ασίστ.

Ψηφίστηκαν ακόμα: Βασιλόπουλος (2), Καράμπουλας(2), Πολυτάρχου (1), Τζόρτζεβιτς (1), Κόμματος (1)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ντίνος Καλαμπάκος (7 ψήφοι)

Ο Ντίνος Καλαμπάκος αναδείχθηκε ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς και για δεύτερη συνολικά (σ.σ.από τότε που θεσπίστηκαν τα βραβεία. Η προηγούμενη ήταν το 2016). Φαινομενικά φαίνεται ότι ήταν εύκολο, αλλά δεν ήταν! Και μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, αλλά είναι η πρώτη φορά που τέσσερις προπονητές μοίρασαν την ψήφο του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που δυσκολεύτηκαν να απαντήσουν αβίαστα. 
Οπως και να έχει, η επιλογή του Καλαμπάκου στον Τρικούπη φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, εξαιρετική επιλογή, αφού στην πρώτη της χρονιά, η ομάδα του Μεσολογγίου οδηγήθηκε στα playoffs.

Ψηφίστηκαν ακόμα: Καραγιάννης (3), Βετούλας (2), Δελέγκος (1), Σαμόλης (1), Ζαβός (1), Μέξας (1)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ

Ιωνικός Νικαίας (14 ψήφοι)

Ηταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και δεν χωρά αμφισβήτηση περί αυτού. Η ομάδα στήθηκε για να επιστρέψει στην Α1 κάτι που τελικά έγινε χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερες αντιστάσεις. 
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, ότι ο Ιωνικός βγήκε νικητής με τις περισσότερες ψήφους που έχει αναδειχθεί ποτέ ομάδα, από τότε που υπάρχουν τα βραβεία! Ακολουθούν ΚΑΟΔ (2011) και Πανελευσινιακός (2012) με 13 ψήφους, όταν το πέρυσι το Περιστέρι πέρυσι είχε 12!

Ψηφίστηκαν ακόμα: Ηρακλής (1), Καστοριά (1)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ ΚΑΤΩΝ ΤΩΝ 22 ΕΤΩΝ

Νίκος Αρσενόπουλος (8 ψήφοι)

Ολοι μιλούν για το γεγονός ότι δεν βγαίνουν νέα παιδιά. Ομως, το φετινό πρωτάθλημα είχε δύο ταλέντα που πάλεψαν μέχρι τέλους για την ανάδειξη του νικητή. Ο Νίκος Αρενόπουλος του Ψυχικού έχει χαρακτηριστεί ταλέντο πολύ καν πριν αγωνιστεί στην κατηγορία και όχι άδικα αφού τελικά κατάφερε με τις εμφανίσεις του να ξεχωρίσει. Ο 19χρονος γκαρντ είχε 13,8 πόντους μ.ο. σε 24 αγώνες, αλλά και 2,1 ριμπαουντ και 2,6 ασίστ.

Ψηφίστηκαν ακόμα: Στασινός (6), Ερμείδης (1), Μπαζίνας (1)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ

Σπύρος Μοτσενίγος (4 ψήφοι)

Για ακόμα μία χρονιά, η κατηγορία αυτή έχει τους περισσότερους υποψήφιους. Ο Σπύρος Μοτσενίγος κέρδισε στο νήμα τον περυσινό νικητή, Δημήτρη Κομποδιέτα, παίρνοντας τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού της σεζόν.

Ψηφίστηκαν ακόμα: Κομποδιέτας (3), Τοπάλι (2), Παπαδιονυσίου (1), Λάππας (1), Πολυτάρχου (1), Προδρόμου (1), Ερεμπντενάτζιε (1), Πετρόπουλος (1), Βαρδιάνος (1)

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

7,59

Μπορεί το πρωτάθλημα να είχε ενδιαφέρον έως την τελευταία αγωνιστική, μπορεί να έγιναν ανατροπές, αλλά το επίπεδό του δεν ήταν τόσο υψηλό. Γι΄αυτό και δόθηκε η δεύτερη χαμηλότερη βαθμολογία που έχει δοθεί (7.47 η χαμηλότερη το 2018 και το 2014), ενώ τουλάχιστον το φετινό πρωτάθλημα ήταν λίγο πιο ανεβασμένο από το περσινό. Το 2016 ήταν έως τώρα το καλύτερο καθώς βαθμολογήθηκε με 8,6.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ*

«1» Φώτης Βασιλόπουλος (25 βαθμοί)

Ψηφίστηκαν ακόμα: Στεφανίδης (3), Λιακόπουλος (2), Νίκου (2), Λάανε (2), Κουκάς (2), Σοκ (1), Στασινός (1), Ζούμπος (1)

«2» Μιχάλης Πολυτάρχου (17 βαθμοί)

Ψηφίστηκαν ακόμα: Παασόγια (5), Λεϊμάνις (4), Χατζηνικόλας (3), Τριανταφύλλου (2), Πολίτης (2), Μίχαλος (1), Τσιλούλης (1)

«3» Βαγγέλης Καράμπουλας (24 βαθμοί)

Ψηφίστηκαν ακόμα: Μαγκουνής (4), Χατζηνικόλας (4), Κούκσιτς (3), Παασόγια (1), Πετρόπουλος (1), Χρυσόπουλος (1), Μολφέτας 
(1), Κακλαμάνος (1), Μοτσενίγος (1), Κόκκαλης (1)

«4» Κώστας Κακαρούδης (20 βαθμοί)

Ψηφίστηκαν ακόμα: Κόμματος (5), Παπανικολάου (4), Χείλαρης (4), Προδρομου (1), Γράβας (1), Νοέας (1), Κανονιδης (1), Κουκουνιάς (1)

«5» Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (19 βαθμοί)

Ψηφίστηκαν ακόμα: Ρουτκάσουσκας (5), Μελισσαράτος (4), Παπανικολάου (4), Σάφτεναρ (2), Μανούσος (1), Κουκουνιάς (1)

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ *

«1» Τομς Λεϊμάνις (9 ψήφοι)

«2» Νίκος Κακλαμάνος (7 βαθμοί)

«3» Στάθης Παπαδιονυσίου (6 βαθμοί)

«4» Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (9 βαθμοί)

«5» Στέφαν Τζόρτζεβιτς (9 βαθμοί)

* Για να προκύψει η βαθμολογία που βλέπετε στις παρενθέσεις, δόθηκαν δύο βαθμοί για την ψήφο πρώτης πεντάδας και ένας βαθμός για την ψήφο δεύτερης πεντάδας.

Αναλυτικά οι ψήφοι των 16 προπονητών:

Ανδρέας Καραπιπερίδης

MVP: Φώτης Βασιλόπουλος

Καλύτερος προπονητής: Ντίνος Καλαμπάκος 

Καλύτερη ομάδα: Ιωνικός Νικαίας

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών: Ορφέας Στασινός

Καλύτερος αμυντικός: Σπύρος Μοτσενίγος

Καλύτερη πεντάδα: 1. Βασιλόπουλος 2. Λεϊμάνις 3. Παπαδιονυσίου 4. Μαυροκεφαλίδης 5. Τζόρτζεβιτς

2η καλύτερη πεντάδα: 1. Κουκάς 2. Κακλαμάνος 3. Πασόγια 4. Παπανικολάου 5. Ρουτκάουσκας

Επίπεδο πρωταθλήματος 8

Σπύρος Σαμόλης

MVP: Βαγγέλης Καράμπουλας

Καλύτερος προπονητής: Ντίνος Καλαμπάκος

Καλύτερη ομάδα: Ιωνικός Νικαίας 

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών: Νίκος Αρσενόπουλος

Καλύτερος αμυντικός: Σπύρος Μοτσενίγος

Καλύτερη πεντάδα: 1. Στεφανίδης 2. Πολυτάρχου 3. Καράμπουλας 4. Μαυροκεφαλίδης 5. Ρουτκάουσκας

2η καλύτερη πεντάδα: 1. Βασιλόπουλος 2. Κακλαμάνος 3. Χατζηνικόλας 4. Κακαρούδης 5. Παπανικολάου 

Επίπεδο πρωταθλήματος: 7.5

Γιάννης Λίβανος

MVP: Φώτης Βασιλόπουλος

Καλύτερος προπονητής: Νίκος Καραγιάννης

Καλύτερη ομάδα: Ιωνικός Νικαίας 

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών: Ορφέας Στασινός

Καλύτερος αμυντικός: Γιάννης Προδρόμου

Καλύτερη πεντάδα: 1. Βασιλόπουλος 2. Κακλαμάνος 3. Χατζηνικόλας 4. Κακαρούδης 5. Μαροκεφαλίδης

2η καλύτερη πεντάδα: 1.Στασινός 2. Μίχαλος 3. Χρυσόπουλος 4. Προδρόμου 5. Μανούσος

Επίπεδο πρωταθλήματος: 8

Κώστας Παπαδόπουλος

MVP: Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Καλύτερος προπονητής: Νίκος Βετούλας

Καλύτερη ομάδα: Ιωνικός Νίκαιας

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών: Ορφέας Στασινός 

Καλύτερος αμυντικός: Ετιβόζα Ερεμπντενάτζιε

Καλύτερη πεντάδα: 1. Βασιλόπουλος 2. Πολυταρχου 3. Καράμπουλας 4. Μαυροκεφαλιδης 5. Μελισσαράτος 

2η καλύτερη πεντάδα: 1. Ζούμπος 2. Πολίτης 3. Κακλαμάνος 4. Χείλαρης 5. Παπανικολάου

Επίπεδο πρωταθλήματος: 9

Κώστας Δελέγκος

MVP: Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 

Καλύτερος προπονητής: Νίκος Καραγιάννης

Καλύτερη ομάδα: Ιωνικός Νικαίας 

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών: Παναγιώτης Ερμείδης 

Καλύτερος αμυντικός: Σπύρος Μοτσενίγος

Καλύτερη πεντάδα: 1. Βασιλόπουλος 2. Πολυτάρχου 3. Καράμπουλας 4. Παπανικολάου 5. Μαυροκεφαλίδης 

2η καλύτερη πεντάδα: 1. Λεϊμάνις 2. Πολίτης 3. Μοτσενίγος 4. Γράβας 5. Τζόρτζεβιτς

Επίπεδο πρωταθλήματος: 8

Ευριπίδης Μελετιάδης

MVP: Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Καλύτερος προπονητής: Ντίνος Καλαμπάκος

Καλύτερη ομάδα: Ιωνικός Νικαίας 

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών: Ορφέας Στασινός

Καλύτερος αμυντικός: Ανδρέας Πετρόπουλος

Καλύτερη πεντάδα: 1. Βασιλόπουλος 2. Πολίτης 3. Καράμπουλας 4. Κακαρούδης 5. Μαυροεφαλίδης

2η καλύτερη πεντάδα: 1. Λεϊμάνις 2. Κακλαμάνος 3. Πετρόπουλος 4. Κόμματος 5. Σάφτεναρ

Επίπεδο πρωταθλήματος: 5

Κώστας Κεραμιδάς

MVP: Βαγγέλης Καράμπουλας

Καλύτερος προπονητής: Ντίνος Καλαμπάκος

Καλύτερη ομάδα: Ιωνικός Νικαίας

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών: Περικλής Μπαζίνας

Καλύτερος αμυντικός: Δημήτρης Κομποδιέτας

Καλύτερη πεντάδα: 1. Βασιλόπουλος 2. Κακλαμάνος 3. Καράμπουλας 4. Κακαρούδης 5. Μαυροκεφαλίδης

2η καλύτερη πεντάδα: 1. Σοκ 2. Πολίτης 3. Κόκκαλης 4.Κόμματος 5. Τζόρτζεβιτς 

Επίπεδο πρωταθλήματος: 7

Κώστας Μέξας

MVP: Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Καλύτερος προπονητής: Νίκος Βετούλας – Νίκος Καραγιάννης

Καλύτερη ομάδα: Ιωνικός Νικαίας 

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών: Νίκος Αρσενόπουλος

Καλύτερος αμυντικός: Αντριάνο Τοπάλι

Καλύτερη πεντάδα: 1. Βασιλόπουλος 2. Χατζηνικόλας 3. Καράμπουλας 4. Μαυροκεφαλίδης 5. Τζόρτζεβιτς

2η καλύτερη πεντάδα: 1. Λεϊμάνις 2. Παασόγια 3. Παπαδιονυσίου 4. Χείλαρης 5. Μελισσαράτος 

Επίπεδο πρωταθλήματος: 7.5

Νίκος Καραγιάννης

MVP: Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Καλύτερος προπονητής: Αλέξης Ζαβός

Καλύτερη ομάδα: Ιωνικός Νικαίας 

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών: Ορφέας Στασινός

Καλύτερος αμυντικός: Θοδωρής Βαρδιάνος

Καλύτερη πεντάδα: 1. Λεϊμάνις 2. Πολυτάρχου 3. Μαγκουνής 4. Κακαρούδης 5. Μαυροκεφαλίδης

2η καλύτερη πεντάδα: 1. Βασιλόπουλος 2. Παασόγια 3. Καράμπουλας 4. Χείλαρης 5. Ρουτκάουσκας

Επίπεδο πρωταθλήματος: 8

Νίκος Βετούλας 

MVP: Μιχάλης Πολυτάρχου

Καλύτερος προπονητής: Κώστας Μέξας 

Καλύτερη ομάδα: Ηρακλής

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών: Νίκος Αρσενόπουλος

Καλύτερος αμυντικός: Αντριάνο Τοπάλι

Καλύτερη πεντάδα: 1. Νικου 2. Πολυτάρχου 3. Μαγκουνής 4. Κακαρούδης 5. Ρουτκάσουσκας

2η καλύτερη πεντάδα: 1. Λεϊμάνις 2. Παασόγια 3. Μολφέτας 4. Νοέας 5. Παπανικολάου

Επίπεδο πρωταθλήματος: 7

Γιάννης Τζήμας

MVP: Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Καλύτερος προπονητής: Ντίνος Καλαμπάκος – Νίκος Βετούλας 

Καλύτερη ομάδα: Ιωνικός Νικαίας 

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών: Νίκος Αρσενόπουλος

Καλύτερος αμυντικός: Δημήτρης Κομποδιέτας

Καλύτερη πεντάδα: 1. Βασιλόπουλος 2. Πολυτάρχου 3. Καράμπουλας 4. Κακαρούδης 5. Μαυροκεφαλίδης

2η καλύτερη πεντάδα: 1. Λεϊμάνις 2. Παασόγια 3. Χατζηνικόλας 4. Κόμματος 5. Τζορτζεβιτς

Επίπεδο πρωταθλήματος: 8

Γιώργος Ρεμεντέλας

MVP: Στέφαν Τζόρτζεβιτς 

Καλύτερος προπονητής: Νίκος Καραγιάνης – Κώστας Δελέγκος

Καλύτερη ομάδα: Ιωνικός Νικαίας 

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών: Ορφέας Στασινός

Καλύτερος αμυντικός: Στάθης Παπαδιονυσίου

Καλύτερη πεντάδα: 1. Βασιλόπουλος 2. Πολυτάρχου 3. Καράμπουλας 4. Κόμματος 5. Μαυροκεφαλίδης

2η καλύτερη πεντάδα: 1. Λεϊμάνις 2. Χατζηνικόλας 3. Κούκσικς 4. Χείλαρης 5. Τζόρτζεβιτς

Επίπεδο πρωταθλήματος: 8

Ντίνος Καλαμπάκος

MVP: Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Καλύτερος προπονητής: Σπύρος Σαμόλης

Καλύτερη ομάδα: Ιωνικός Νικαίας 

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών:Νίκος Αρσενόπουλος

Καλύτερος αμυντικός: Μιχάλης Πολυτάρχου

Καλύτερη πεντάδα: 1. Βασιλόπουλος 2. Πολυτάρχου 3. Καράμπουλας 4. Κακαρούδης 5. Μαυροκεφαλίδης

2η καλύτερη πεντάδα: 1. Λεϊμάνις 2. Κακλαμάνος 3. Πετρόπουλος 4. Κανονιδης 5. Σαφτενάρ

Επίπεδο πρωταθλήματος: 8

Αλέξης Ζαβός

MVP: Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Καλύτερος προπονητής: Κώστας Δελέγκος – Ντίνος Καλαμπάκος

Καλύτερη ομάδα: Ιωνικός Νικαίας 

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών: Νίκος Αρσενόπουλος

Καλύτερος αμυντικός: Δημήτρης Κομποδιέτας

Καλύτερη πεντάδα: 1. Λάανε 2. Λεϊμάνις 3. Καράμπουλας 4. Μαυροκεφαλίδης 5. Τζόρτζεβιτς

2η καλύτερη πεντάδα: 1. Κουκάς 2. Πολυτάρχου 3. Παπαδιονυσίου 4. Κακαρούδης 5. Παπανικολάου

Επίπεδο πρωταθλήματος 7.5

Ηλίας Μανδραγός

MVP: Βαγγέλης Καράμπουλας 

Καλύτερος προπονητής: Ντίνος Καλαμπάκος

Καλύτερη ομάδα: Καστοριά

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών: Νίκος Αρσενόπουλος

Καλύτερος αμυντικός: Σπύρος Μοτσενίγος

Καλύτερη πεντάδα: 1. Λιακόπουλος 2. Κακλαμάνος 3. Κούκσικς 4. Κακαρούδης 5. Μελισσαράτος

2η καλύτερη πεντάδα: 1. Βασιλόπουλος 2. Παασόγια 3. Καράμπουλας 4. Κουκουνιάς 5. Μαυροκεφαλίδης

Επίπεδο πρωταθλήματος: 9

Γιώργος Σκαραφίγκας

MVP: Νέστωρας Κόμματος

Καλύτερος προπονητής: Ντίνος Καλαμπάκος

Καλύτερη ομάδα: Ιωνικός Νικαίας 

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών: Νίκος Αρσενόπουλος

Καλύτερος αμυντικός: Γιώργος Λάππας 

Καλύτερη πεντάδα: 1. Βασιλόπουλος 2. Τριανταφύλλου 3. Καράμπουλας 4. Κακαρούδης 5. Μαυροκεφαλίδης

2η καλύτερη πεντάδα: 1. Στεφανίδης 2. Τσιλούλης 3. Παπαδιονυσίου 4. Παπανικολάου 5. Κουκουνιάς

Επίπεδο πρωταθλήματος: 6

Πηγη: www.infobasket.gr

Σελίδα 1 από 11

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία