Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πάγωσε το ποτάμι στο Βάρνακα!

Το Ποτάμι που βρίσκεται στο Βάρνακα Ξηρομέρου, πάγωσε στην κυριολεξία από τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.

Το εντυπωσιακό θέαμα, που έχει αφήσει έκπληκτους ακόμη και τους ντόπιους που δεν θυμούνται να έχουν ξαναδεί αυτές τις εικόνες, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της Βάσως Παππά.

Εικόνες μοναδικές, που μόνο η φύση μπορεί να δημιουργήσει...

 

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΡΝΑΚΑ καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των άλλων καταστατικών οργάνων του (Eπιτροπή  Οικονομικού Ελέγχου). 

Ημερομηνία της εκλογικής διαδικασίας ορίστηκε η 26η Ιουνίου 2016 ημέρα Κυριακή και από ώρα 10.00 π.μ.  έως  11.00 π.μ.

Στην διαδικασία αυτή μπορούν να πάρουν μέρος μόνο τα οικονομικά Τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου.....

Όσα μέλη επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει να το γνωστοποιήσουν εγγράφως στην γραμματέα του Συλλόγου κ. Ντίνα Κεραμίδα μέχρι το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 και ώρα 11.00 π.μ.

Εκ του Δ.Σ.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Το Δημοτικό Σχολείο Βάρνακα συμμετέχει στην προσπάθεια που κάνει η εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας να δείξει  αλληλεγγύη στο δράμα των προσφύγων που βιώνουν δύσκολες στιγμές.  

Οι κάτοικοι της Τ.Κ Βάρνακα ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών του Σχολείου. Έτσι λοιπόν, τρόφιμα και άλλα είδη που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες στο χώρο του Σχολείου  παραδόθηκαν σήμερα  στο 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου (χώρος συγκέντρωσης για σχολεία του Δήμου Ξηρομέρου)...

Η ευαισθησία, η ανθρωπιά και η συμπαράσταση πρέπει να μας διακρίνει όλους σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία...

Συγχαρητήρια…

Πηγή: http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr

Ισχυρές καταιγίδες χθες στη Δυτική Ελλάδα και το Ξηρόμερο με αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και ρέματα να φουσκώσουν και να υπερχειλίσουν.

Το ποτάμι του Βάρνακα για μια ακόμη φορά στα όρια του..Aς ελπίσουμε να μην έχουμε ξανά καταστροφές..

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή: ksiromeritikimatia

Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας πραγματοποιούν αυτές τις μέρες μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον Χείμαρρο του Βάρνακα. Το αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Βάρνακα και της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου έγινε δεκτό από τους αντιπεριφερειάρχες κ. Γ. Λύτρα και κ. Χ.Σταρακά. 

Έγιναν παρεμβάσεις στο ύψος της γέφυρας (ξεμπάζωμα) καθώς και σε άλλα σημεία του χειμάρρου  που ήταν αναγκαίο να γίνουν τα απαραίτητα αναχώματα για την προστασία των περιουσιών και των κατοίκων του Βάρνακα.

Θα πρέπει να θυμίσουμε εδώ ότι ο χείμαρρος του  Βάρνακα έχει δώσει αρκετές πλημμύρες με καταστροφές κατά το παρελθόν, γι αυτό χρειάζεται να προγραμματιστούν όλα τα αναγκαία έργα,(τοιχία αντιστήριξης και σαρζανετ) όπως επίσης και επανασχεδιασμός της γέφυρας    για να ανοίξει το «στένωμα» που αποτελεί και το μεγάλο πρόβλημα. 

Όλα τα παραπάνω αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας.     

Β.Π.

Πηγή. ksiromeritikimatia.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρνακα διοργανώνει Έκθεση Λαογραφίας- Φωτογραφίας με τίτλο «Αποτυπώματα μιας άλλης εποχής». Παλιά αντικείμενα και εργαλεία που υπήρχαν σχεδόν σε όλα τα σπίτια του χωριού και που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο όλες τις εκφάνσεις και τις πτυχές της καθημερινής ζωής των περασμένων χρονών .

Σας περιμένουμε όλους στην πλατεία του Βάρνακα 13 & 14 Αυγούστου από 18.00-22.00 μμ.

Με σεβασμό στην παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία