Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι του Μύτικα, ζητώντας μας επιτακτικά μάλιστα να το αναδείξουμε στην δημοσιότητα, χτες Κυριακή πολύ πρωί ένας συμπατριώτης μας στο Μύτικα αντιμετώπισε σοβαρό ιατρικό πρόβλημα.
Έτρεξαν οι γείτονες να τον βοηθήσουν και αμέσως προσπάθησαν να ειδοποιήσουν τηλεφωνικά ένα ασθενοφόρο, μιας και η κατάσταση του ήταν πολύ άσχημη και έχριζε άμεσης μεταφοράς.

Δυστυχώς δυσκολεύτηκαν να μπορέσουν να βρουν ασθενοφόρο και τελικά και με τη βοήθεια της ιδιώτου γιατρού του Μύτικα η οποία έκανε αλλεπάλληλα τηλέφωνα, βρέθηκε ασθενοφόρο από Λευκάδα που ήρθε και παρέλαβε τον ασθενή, τον οποίο και διακόμισε στην Πρέβεζα αρχικά και από εκεί όπως μάθαμε έφυγε για Γιάννενα.

Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον συμπατριώτη μας και σχετικά με το ασθενοφόρο, περιγράφοντας μας την όλη κατάσταση οι εμπλεκόμενοι, πιστεύουμε ότι θέλει μία λίγο καλύτερη οργάνωση και συντονισμό το θέμα, γιατί ασθενοφόρο υπήρχε, αλλά μπλέξαμε λίγο με το ποιος είναι πιο κοντά, σε ποιο τομέα ΕΚΑΒ υπάγεται ο Μύτικα, ποιος θα δώσει την εντολή να φύγει το ασθενοφόρο.

Καλύτερη οργάνωση και συντονισμός απαιτείται.....

Πηγή: mytikaspress.blogspot.com

Για δύο νέα τραγικά περιστατικά ασθενών που κατέληξαν σε Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία λόγω έλλειψης ασθενοφόρων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο Μαγνησίας έχει δύο μόνο οδηγούς και καλύπτουν λιγότερες από τις μισές βάρδιες το μήνα.

Δευτέρα 10/9/2018 12 τα μεσάνυχτα στρατιωτικός έτρωγε στο πανηγύρι της πόλης με τη παρέα του 500 μέτρα από το Κέντρο Υγείας. Αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο.

Προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από παραβρισκόμενους και κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Μέχρι να έρθει από το Βόλο κατέληξε. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας 500 μέτρα μακριά από το συμβάν μπορεί να είχε σωθεί.

Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου Αιτωλοακαρνανίας

«Υπάρχουν τρεις οδηγοί και πολλές βάρδιες είναι ακάλυπτες. Τετάρτη (12/9/2018) συνέβη θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Αγρινίου – Εμπεσού κοντά στο Κέντρο Υγείας. Στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε ασθενοφόρο, το περιστατικό το παρέλαβε ασθενοφόρο από το Αγρίνιο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και η διακομιδή τους στο Νοσοκομείο.»

Πηγή: aftodioikisi.gr

Την τελευταία στιγμή σώθηκε ένα 15χρονο παιδί από το φλεγόμενο σπίτι του στο χωριό Στρογγυλοβούνι.

Σήμερα στις 12 περίπου το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά στο σπίτι όπου βρισκόταν μόνος του ο 15χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας. Από τους καπνούς ο νεαρός λιποθύμησε και σώθηκε χάρη στην επέμβαση ενός εποχικού πυροσβέστη που βρισκόταν στο πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ. Μεσολογγίου  που εκτελεί καθημερινά περιπολία στην Παλαιομάνινα και το οποίο έσπευσε στον τόπο της φωτιάς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο πυροσβέστης έσπασε την πόρτα του σπιτιού και έβγαλε έξω το παιδί σε λιπόθυμη κατάσταση, το οποίο παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά πριν επεκταθεί.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Π. Παπαδόπουλος: Γνωρίζουµε πως λειτουργεί η οµερτά των Ροµά

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 19/04/2018

 

Παράσταση στην Εισαγγελέα Μεσολογγίου έκαναν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με τη στήριξη του διοικητή Π. Παπαδόπουλου, και του Δ/ντή του ΕΚΑΒ, Ιορδάνη Αμπατζίδη, εκθέτοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νοσηλευτική μονάδα από την παραβατικότητα των Ρομά.

Μετά το συμβάν με τη ζημιά που προκάλεσαν κάποιοι Ρομά, οι οποίοι συνόδευαν μια 16χρονη ασθενή, ομόφυλή τους, οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι ο κόμπος έφθασε το χτένι αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκαν επίθεση από εξαγριωμένους ή μεθυσμένους τσιγγάνους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με την αναφορά των γιατρών, των νοσηλευτών και των διασωστών του ΕΚΑΒ που εφημέρευαν τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα, η 16χρονη μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σε ημιλυποθυμη κατάσταση. Και ενώ οι γιατροί την εξέταζαν, κάποιοι από τους συνοδούς της μπήκαν μέσα και παρενέβεναν στο έργο των γιατρών, προκειμένου να την συνεφέρουν οι ίδιοι...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 19/04 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Παθητικός θεατής η Αστυνοµία ενώ η κοινωνία αρχίζει να εξαγριώνεται
Σκληρή γλώσσα και από τον διοικητή του νοσοκοµείου µετά το σπάσιµο ασθενοφόρου και την επίθεση σε εργαζοµένους
Αδράνεια από την Πολιτεία

 

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 12/04/2018

 

Aγανακτισμένοι είναι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Μεσολογγίου από τις φασαρίες και τα προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι Ρομά στη νοσηλευτική μονάδα.

Συχνά παρατηρούνται κλοπές σε βάρος ασθενών και συνοδών, ενώ δεν είναι σπάνια και τα φαινόμενα επιθέσεων, λεκτικών και όχι μόνο, σε βάρος των εργαζομένων. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα, ένα από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Μεσολογγίου. Μια ομάδα Ρομά είχε συγκεντρωθεί έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου είχε μεταφερθεί μια νεαρή γυναίκα και κάποια στιγμή άρχισαν να δημιουργούν φασαρίες και να επιτίθενται στους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες, ενώ στο μεταξύ έσπασαν και το ασθενοφόρο.

 

Μπροστά στην αστυνομία έσπασαν το ασθενοφόρο!

Σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους του νοσοκομείου, την ώρα που οι εξαγριωμένοι συγγενείς της ασθενούς έσπασαν τα τζάμια του ασθενοφόρου, η αστυνομία ήταν παρούσα, καθώς είχε κληθεί νωρίτερα...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 12/04 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Στο ασθενοφόρο του νοσοκομείου Μεσολογγίου επιτέθηκαν Ρομά λίγο μετά τα μεσάνυχτα σπάζοντας τα τζάμια.

Μια ομάδα Ρομά είχε συγκεντρωθεί έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου είχε μεταφερθεί μια νεαρή γυναίκα και κάποια στιγμή άρχισαν να δημιουργούν φασαρίες και να επιτίθενται στους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες που κάλεσαν την αστυνομία, ενώ στο μεταξύ έσπασαν και το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους του νοσοκομείου την ώρα που οι εξαγριωμένοι Ρομά επιτέθηκαν στο ασθενοφόρο η αστυνομία ήταν παρούσα, αλλά δεν έγιναν ενέργειες για την σύλληψη των δραστών.

Πρόκειται για το ασθενοφόρο που χρησιμοποιείται ως κινητή μονάδα για την μεταφορά διασωληνομένων ασθενών και πλέον το νοσοκομείο δεν διαθέτει άλλο παρόμοιο όχημα με ανάλογο εξοπλισμό.Έτσι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, έχουν στη διάθεσή τους μόνο ένα ασθενοφόρο και θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν τα καινούργια, παρόλο που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η ράμπα.

 

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Σελίδα 1 από 6

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία