Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας και ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση για την τοποθέτηση δέκα (10) ιατρών οπλιτών θητείας σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (ΠΠΙ) και σε Περιφερειακά Ιατρεία(ΠΙ), σε άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας.

Στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς, παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης  στρατιωτικής υποχρέωσης και ως χρόνου εκπλήρωσης της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, με δαπάνη του Υπουργείου Υγείας. 

Συγκεκριμένα, οι ιατροί οπλίτες, τοποθετούνται: Στο ΠΠΙ Σικίνου, στο  ΠΠΙ Τήλου, στο  ΠΙ Καλλιθέας (ν. Σάμου), στο ΠΙ Αρχοντοχωρίου ευθύνης ΚΥ Μύτικα (Ν. Αιτωλοακαρνανίας), στο ΠΠΙ Βασιλικάδων ευθύνης ΚΥ Σάμης (ν. Κεφαλλονιά), στο ΕΠΙ Αερολιμένα Κεφαλλονιάς, στο ΠΙ Καλλιανίου ευθύνης ΚΥ Τροπαίων (Ν. Αρκαδίας), στο ΠΙ Βαλαώρας ευθύνης ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας (Ν. Ευρυτανίας), στο ΠΠΙΧρυσομηλιάς (ν. Ικαρία) και στο ΠΙ Αρτοτίνας (Ν. Φωκίδας).

Χθες παραμονή το απόγευμα τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον πολιούχο του Αρχοντοχωρίου Άγιο Σπυρίδωνα.

Την Ακολουθία τέλεσαν οι Ιερείς: π. Αθανάσιος Φραγκοτάσιος εφημέριος Αρχοντοχωρίου και ο  π. Ευφρόσυνος Γρίβας εφημέριος Κανδήλας.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η έξοδος της Ιεράς Εικόνας του αγίου Σπυρίδωνα απο τον Ιερό Ναό και ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας στους δρόμους και στη πλατεία του χωριού.

Δεκάδες πιστοί απο το Αρχοντοχώρι, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Λιοντάκης καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ξηρομέρου Παναγιώτης Στάϊκος, Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο π. αντιδήμαρχος Κώστας Λαϊνάς, δημοτικοί και τοπικοι σύμβουλοι, βρέθηκαν στον ιερό ναό για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα.

Χρόνια Πολλά…

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 63χρονου ημεδαπού, ο οποίος πριν από τρεις ημέρες το πρωί στο Αρχοντοχώρι, λόγω προσωπικών διαφορών, απείλησε 75χρονο ημεδαπό, κραδαίνοντας προς την κατεύθυνσή του κυνηγετικό όπλο, ενώ παράλληλα πυροβόλησε μια φορά στον αέρα, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ατόμου ή κάποια φθορά.

 

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Εδώ και παραπάνω από δύο μήνες, ερχόμενοι από Αγρίνιο προς Μύτικα και το ανάποδο, περνώντας από τον Πύργο στο Αρχοντοχώρι, έχουμε διαπιστώσει ότι στο οδόστρωμα τρέχει συνεχώς πολύ νερό. Μάθαμε ότι έχει υποστεί βλάβη το δίκτυο ύδρευσης που στέλνει το νερό στο Αρχοντοχώρι.

Μιλάμε όπως προείπαμε για πάνω από δύο μήνες που τρέχει στο σημείο συνεχώς πάρα πολύ νερό, άρα έχουμε σίγουρα τριψήφιο αριθμό κυβικών πόσιμου νερού χαμένο και συνεχής λειτουργία των αντλιών ύδρευσης με φυσικό επακόλουθο την μεγάλη κατανάλωση ρεύματος και φυσικά μηχανικές φθορές στα μοτέρ των αντλιών...

Το θέμα το θέσαμε στον Αντιδήμαρχο της ύδρευσης κ. Θεόδωρο Λιβάνη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Μύτικα και μας απάντησε ότι το γνωρίζει, αλλά δυστυχώς τρέχει σε άλλες βλάβες που είναι πιο σοβαρές και δεν έχει καταφέρει να πάει εκεί ακόμη και ελπίζει μέσα στην βδομάδα να μπορέσει να πάει και να επισκευάσει την βλάβη. 

Μία απάντηση ανθρώπινη κατά την γνώμη μας από ένα άνθρωπο που τρέχει με αυτά που διαθέτει να κάνει την δουλειά, με τη δική μας γνώμη σε διαφορετικό μήκος κύματος, για τις βαθύτερες αιτίες όλου αυτού που δημιουργείται, να έχει διατυπωθεί σε πολλές προηγούμενες αναρτήσεις μας, με τελευταία αυτή που είναι λίγο πιο κάτω και αφορά τις προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων, αλλά βάζοντας και θέματα οργάνωσης, προτεραιοτήτων και συντονισμού στην κουβέντα.

Του είπαμε ότι οφείλουμε να το αναδείξουμε πλέον, γιατί έχει περάσει πάρα πολύ καιρός που υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

Πηγή: mytikaspress.blogspot.gr

 

Επιμέλεια: Σταυρούλα Κρίθυμου 

Γιορτάζει το εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου στο Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου. Σήμερα Κυριακή και ώρα 6:30 το απόγευμα θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και αύριο Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, το πρωί, ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία λειτουργία...

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Δυστυχώς τα δυσάρεστα νέα συνεχίζονται για την περιοχή μας. Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι συμπατριώτης μας 42 χρονών περίπου, έχασε την ζωή του λίγο έξω από το Αρχοντοχώρι πηγαίνοντας προς Κατούνα με την μηχανή του σήμερα πρωινές ώρες. Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην δεύτερη στροφή βγαίνοντας από το Αρχοντοχώρι, όπου ο αναβάτης της μηχανής φαίνεται να έχασε το έλεγχο της.
Επί τόπου έσπευσαν κάτοικοι, οι οποίοι ειδοποίησαν το ασθενοφόρο (Κ.Υ. Αστακού) και την Αστυνομία, οι οποίοι έφτασαν αρκετά γρήγορα, αλλά δυστυχώς ήταν αργά για τον νεαρό συμπατριώτη μας.

Κρίμα πραγματικά για ένα τόσο νέο άνθρωπο...

Μεγάλη προσοχή συμπατριώτες στους δρόμους... μεγάλη προσοχή...

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και στους φίλους του..., πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να πει κάποιος σε τέτοιες τραγικές στιγμές.

Πηγή: mytikaspress.blogspot.gr

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία