Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το καρδιαγγειακό κοινωνικό ιατρείο στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας.

Πολλά καρδιολογικά αλλά και αγγειοχειρουργικά περιστατικά εξετάστηκαν από τους καθηγητές Αγγειοχειρουργικής και Καρδιολογίας κκ Ανδρέα Λάζαρη και Γιάννη Παρίση. Παραβρέθηκαν ο διευθυντής του κέντρου υγείας κ. Λ. Ζάβρας, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του τοπικού Κέντρου Υγείας, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Α. Κοιμήσης, ο αντιδήμαρχος κ. Ν. Χούτος και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Τα κοινωνικά ιατρεία αποτελούν πρωτοβουλία της κ. Μαρίας Καλπουζάνη-Λάζαρη η οποία έχει και τον συντονισμό με τις τοπικές αρχές και στόχο έχει να ενημερώσει τους κατοίκους για σημαντικά ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας και παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα να εξεταστούν από καταξιωμένους γιατρούς.

Τα κοινωνικά ιατρεία θα επαναληφθούν και σε άλλες περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, πάντα σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

 

Με σύμμαχο τον καιρό μετά από πολλά χρόνια οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ινάχου ξεφάντωσαν συμμετέχοντες και επισκέπτες σε ρυθμούς Αποκριάς.

Ένα μεγάλο γλέντι στήθηκε από νωρίς, στην Κεντρική Πλατεία Χαλκιοπούλων με Ζωντανή μουσική στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Χαλκιοπούλων, με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων – Δημοτικών Σχολείων & Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
Τα μικρά παιδιά ανέλαβε να ψυχαγωγήσει η καλλιτεχνική – δημιουργική ομάδα «La Petite Marguerite». «Ο Πλανήτης που Φτιάχτηκε από Φούσκες», ένα Bubble Science Theater.
Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρονταν δωρεάν Σουβλάκια και αναψυκτικά σε όλους.

Πηγή: e-maistros.gr

Του Νεκτάριου Αθ. Φαρμάκη,
Περιφερειακού Συμβούλου Π.Δ.Ε, Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας

Είναι συνεχή τα παράπονα το πολιτών για την κατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου, σε όλο το εύρος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Μια κατάσταση που γίνεται όλο ένα και πιο επικίνδυνη για τους οδηγούς, λόγω και των συνεχών βροχοπτώσεων τον τελευταίο καιρό. Ο κίνδυνος για την επέλευση ζημιών στα κινούμενα οχήματα, τα οποία αποτελούν καθημερινότητα για χιλιάδες συμπολίτες μας, ωχριά μπροστά στον κίνδυνο ζωής που διατρέχουν όσοι όλοι κινούνται σε αυτούς τους δρόμου, που μόνο ως βομβαρδισμένα τοπία μπορούν να παρομοιασθούν.

Δεκάδες λακκούβες σε όλο το μήκος του επαρχιακού δικτύου της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, καθιστούν την κυκλοφορία οχημάτων ρώσικη ρουλέτα. Από τη μια λοιπόν έχουμε την εξοργιστική απουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση του προβλήματος και από την άλλη έχουμε την πλήρη απόδειξη ότι ακόμα και όταν γίνονται παρεμβάσεις, αυτές είναι τόσο πρόχειρες και επιφανειακές, που σε λίγο μόλις καιρό η κατάσταση είναι χειρότερη από πριν. Το «έργο» αυτό είναι γνωστό και με πολλά επεισόδια.

Στο σημερινό επεισόδιο η Περιφερειακή Αρχή μένει έκθετη στην επαρχιακή οδό Αγρινίου – Εμπεσσού, στο ύψος του Χαλκιόπουλου. Λακκούβες που καλύπτουν όλο το πλάτος του οδοστρώματος και με μεγάλο βάθος καθιστούν την διέλευση οχημάτων παιχνίδι ζωής και θανάτου. Και μάλιστα στα ίδια σημεία, πρίν από ελάχιστο χρονικό διάστημα είχε πέσει (προφανώς για τα μάτια του κόσμου) ποσότητα πίσσας, η οποία φυσικά έχε αποκολληθεί.

Αύριο που η κ. Αντιπεριφερειάρχης θα οδεύει προς την προγραμματισμένη συνάντηση των Δημάρχων Αμφιλοχίας κ. Απόστολου Κοιμήση, Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή και Αργιθέας κ. Λάμπρου Τσιβόλα, η οποία λαμβάνει χώρα στο Χαλκιόπουλο, με θέμα την «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΝΔΟΥ: ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ», καλό θα είναι να προσέχει στο δρόμο!!! Δεν είναι δρόμος του ΕΣΠΑ αυτός, είναι δρόμος της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και δη του πιο ξεχασμένου σημείου της…

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κώστας Καραγκούνης προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη με θέμα τις βελτιώσεις σε αρδευτικό έργο στην περιοχή Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας.

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη
ΘΕΜΑ: Βελτιώσεις σε Αρδευτικό Έργο Χαλκίοπουλο Αμφιλοχίας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχει έντονη διαμαρτυρία από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Χαλκιόπουλο, Αμφιλοχίας για την παύση λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου.

Το 2013 έγινε σχετική μελέτη για βελτιώσεις και επέκταση του αρδευτικού αυτού δικτύου που όμως ουδέποτε εγκρίθηκε. Έκτοτε, δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία για επανεξέταση του θέματος, με αποτέλεσμα το 2017 να έχει χαθεί η αρδευτική περίοδος και 4000 στρέμματα να μένουν ξερά, με ότι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημα του αγροτικού πληθυσμού.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να αποκατασταθεί το απαρχαιωμένο αυτό αρδευτικό δίκτυο;

Ποια άμεσα μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να μην χαθεί εντελώς η φετινή αρδευτική περίοδος;

 Ο ερωτών βουλευτής
Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται 45χρονος τον οποίο παρέσυρε με το αυτοκίνητο ο πατέρας του νωρίτερα χτες το απόγευμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Χαλκιοπουλο του Δήμου Αμφιλοχίας όταν οι δυο κτηνοτρόφοι πατέρας και γιος βρισκόταν στα ζώα. Ο πατέρας που βρισκόταν στο αυτοκίνητο παρέσυρε τον 45χρονο και χρειάστηκε η επέμβαση των κατοίκων για τον απεγκλωβισμό του. Αυτή την ώρα ο τραυματίας χειρουργείται στο ΓΝ Αγρινίου και η κατάσταση της υγείας του ειναι κρίσιμη. Τραγική ειρωνεία για τον 45χρονο καθώς πριν ακριβώς 3 μήνες ξέσπασε πυρκαγιά και κατέστρεψε ολοσχερώς την οικία που έμενε με την οικογένεια του.

Πηγή: e-maistros.gr

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες στο Χαλκιόπουλο, δεν πτόησαν δεκάδες γκρουπ και καρναβαλιστές που αψήφησαν τη βροχή και την υγρασία και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τελικά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς, έστω και με τις ομπρέλες στο χέρι.

Η παρέλαση στο κεντρικό δρόμο στο Χαλκιόπουλο πάντως, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω καταρρακτώδους βροχής που λειτούργησε ανασταλτικά,  αλλά και μόνο η προσπάθεια των διοργανωτών, αξίζει πολλά συγχαρητήρια.
Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τοπικούς συλλόγους και φορείς, με τη στήριξη του Δήμου Αμφιλοχίας.

Χορός, κέφι και σατιρική διάθεση ήταν διάχυτα στην ατμόσφαιρα. Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος. Παράσταση του ταχυδακτυλουργού Oscar με ξυλοπόδαρους - κλόουν και Μπαλονοκατασκευές - Σουβλάκια - σοκολάτες - καραμέλες για τα παιδιά. Συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων - Δημοτικών Σχολείων & Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων έδωσαν τον αποκριάτικο τόνο στην Δ.Ε. του Δήμου Αμφιλοχίας.

Πηγή: e-maistros.gr

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία