Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου, στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αμφιλοχίας διοργανώνει εκδήλωση απονομής βραβείων και επαίνων, στους βραβευθέντες και διακριθέντες του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης.
Κυριακή 11 Αυγούστου και ώρα 21.30, στην πλατεία του χωριού, θα τιμήσουμε τους νικητές του διαγωνισμού με την παράδοση των σχετικών επαίνων, όπως και με απαγγελίες ποιημάτων τους. Ανάμεσα από τις απαγγελίες θα αποδίδεται μελοποιημένη ποίηση από ορχήστρα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο σκηνοθέτης
Νώντας Σαρλής.
Τα ποιήματα θα διαβάσουν, με αλφαβητική σειρά:
Κώστας Γεννάτος
Δήμητρα Γκέκα
Την μελοποιημένη ποίηση Ελλήνων και ξένων ποιητών θα αποδώσουν και θα ερμηνεύσουν:
Ευγενία Γρέντζελου (Κιθάρα - Τραγούδι)
Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου (Πιάνο - Τραγούδι)
Κώστας Μανώλης (Κρουστά)
Μετά το τέλος της τελετής απονομής των βραβείων και επαίνων, θα ακολουθήσει μουσική παράσταση με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου ανακοινώνει τα επίσημα αποτελέσματα του φετινού Διαγωνισμού:

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ (400 ευρώ): «Χωρίς εσένα», Κατερίνα Αμπράζη, εκπαιδευτικός από Κιλκίς

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ (300 ευρώ): «Η εξορία του Σείριου», Αντώνιος Ευθυμίου, πολιτικός μηχανικός από Μόναχο

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ (200 ευρώ): «Περσεφόνη», Νικολέτα Ζαμπάκη, ΜΦ Φιλολογίας από Κοζάνη

α΄ Έπαινος: «Τα άλογα του Παρθενώνα», Γιώργος Μπαρμπέρης, εκπαιδευτικός από Αθήνα

α΄ Έπαινος: «Βροχή», Κων/νος Ρουσσινός, εκπαιδευτικός από Κέρκυρα

(ισοβάθμησαν)

β΄ Έπαινος: «Τα βήματά μου», Ιωάννης Κοψίνης, εκπαιδευτικός από Πάτρα

γ΄ Έπαινος: «Τοις επιμένουσι…», Δημήτριος Λυμπεράκης, εκπαιδευτικός από Καβάλα

γ΄ Έπαινος: «Σύλβια», Αντώνιος Αντωνίου, εκπαιδευτικός από Βόλο

γ΄ Έπαινος: «Φυγή», Βασίλειος Ντόντης, εκπαιδευτικός από Ιωάννινα

(ισοβάθμησαν)

Η 3/μελής επιτροπή αξιολόγησης των ποιημάτων συγκροτήθηκε από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές Ευριπίδη Γαραντούδη, Παναγιώτα Καραβία και την βιβλιοκριτικό-ποήτρια Μαρία Τοπάλη. Τα Βραβεία και οι Έπαινοι θα απονεμηθούν στην προγραμματισμένη λογοτεχνική εκδήλωση της 24ης Φεβρουαρίου 2018(ημέρα Σάββατο) που θα γίνει στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Η Πρόεδρος
Βασιλική Κων. Μαραγιάννη

Ο Γεν. Γραμματέας
Παναγιώτης Κων. Δρέλλιας

Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζουβάνος

Στην αίθουσα πολλαπλών πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Αμφιλοχίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η η τελετή απονομής βραβείων 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Ποίησης.

Την εισαγωγή στην εκδήλωση έκανε ο κ. Γεράσιμος Νικολέτος από την βιβλιοθήκη του Σπάρτου ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Χούτας.

Στην συνέχεια ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Γεννάτος απήγγειλε ποιήματα. Στην τελετή απονομής βραβείων μίλησε μέλος της κριτικής επιτροπής και εκδότης κ. Διονύσης Μαραθιάς.

Ποιήματα των βραβευμένων και διακριθέντων του διαγωνισμού διάβασαν η Παιδαγωγός, Συγγραφέα Νένα Μπούρα, η κ. Στροφύλλα Ευγενία και η Ψυχολόγος Τσούμα Ερμιόνη. Την εκδήλωση ανέβασε η Μουσικολόγος – Μουσικοπαιδαγωγός, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι ιερείς π. Οδυσσέας Κυρώσιμος, από την εκκλησία του Σπάρτου ο π. Παϊσιος. και η δημοτική σύμβουλος κ. Σοφία Ανδρίκουλα.

Πηγή: e-maistros.gr

O Φιλολογικός και Λογοτεχνικός Όμιλος Αγρινίου  «ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ»

Προκηρύσσει

Τον 7o Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό

Στη μνήμη του Αγρινιώτη λογοτέχνη Πέτρου Δήμα (1917-2005) εκατό χρόνια από τη γέννησή του με τους εξής όρους:

Θα απονεμηθούν τρία Bραβεία συνοδευόμενα από χρηματικά έπαθλα των 400, 300 και 200 ευρώ και τρεις Έπαινοι συνοδευόμενοι από αναμνηστικές πλακέτες.Το θέμα και η στιχουργική μορφή είναι ελεύθερα, κατά την προτίμηση του συμμετέχοντος. Τα ποιήματα, θα κριθούν από τρεις (3) κριτές: δύο καθ’ ύλην αρμοδίους καθηγητές Πανεπιστημίου και έναν αναγνωρισμένο κριτικό-ιστορικό λογοτεχνίας.

Το ποίημα, το οποίο πρέπει να είναι αδημοσίευτο και να μην υπερβαίνει τους τριάντα (30) στίχους, θα σταλεί σε τέσσερα (4) πληκτρολογημένα αντίτυπα με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Φιλολογικός και Λογοτεχνικός Όμιλος

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ  

Παναγοπούλου 1 (B’ όροφος)

Συμβολαιογραφείο Βασιλικής Μαραγιάννη – 301 32 ΑΓΡΙΝΙΟ,

με την ένδειξη: Για τον 7o Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό.

Το ποίημα θα υπογράφεται – και στα τέσσερα αντίτυπα – με ψευδώνυμο. Σε μικρότερο φάκελο, καλά κλεισμένο, θα αναγράφονται τα πραγματικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, επάγγελμα, τηλέφωνο, e-mail) του συμμετέχοντος στο διαγωνισμό, o oποίος πρέπει να επισυνάψει στην επιστολή απόδειξη καταβολής 20 ευρώ(απαραίτητο ποσόν συμμετοχής) στον λογαριασμό GR 5801103030000030329619891 της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Τα βραβεία, τα χρηματικά έπαθλα και τα τιμητικά διπλώματα θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή στο Αγρίνιο (αρχές του 2018), στην οποία θα κληθούν να λάβουν μέρος όσοι διακριθούν, οι συμμετέχοντες, οι αρχές της πόλεις, οι κριτές και το ευρύτερο κοινό.

Ως καταληκτική ημερομηνία αποστολής των συμμετοχών ορίσθηκε η 30η Νοεμβρίου 2017. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 26410-52942 (από 12.00 έως 13.00) και 6972803183 (από 20.00 έως 21.00).

Αγρίνιο, 23-02-2017

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

          Η Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

     Βασιλική Κων. Μαραγιάννη                          Παναγιώτης Κων. Δρέλλιας

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία