Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ακόμη μία νεαρά κυρία του ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση-κλειδί στην κυβέρνηση.

Όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης», ο Γιάννης Δραγασάκης αναβάθμισε μετακλητή υπάλληλο που υπηρετούσε στο πολιτικό του γραφείο σε θέση διευθύντριας του Πολιτικού Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Η Ηρώ Ζαβογιάννη, η οποία από τον Νοέμβριο του 2015 παρείχε τις υπηρεσίες της στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, θα αναλάβει πλέον το απαιτητικό έργο της διεύθυνσης του γραφείου του αντιπροέδρου.

Πρόκειται για την τρίτη γυναίκα νεαρής ηλικίας που αξιοποιείται σε καίρια θέση στην κυβέρνηση Τσίπρα, μετά την Εφη Αχτσιόγλου, που τοποθετήθηκε υπουργός Εργασίας (από επιστημονική σύμβουλος του Γ. Κατρούγκαλου), και την Κατερίνα Νοτοπούλου, που ανέλαβε το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Η κυρία Ζαβογιάννη, 33 ετών, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αμφιλοχία, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε τις σπουδές της στην Αθήνα και την Αγγλία. Υπήρξε υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές και ήταν επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κυριακάκη.

Η κα Ζαβογιάννη μπορεί κάλλιστα να καυχιέται ότι είναι η συνεργάτιδα κυβερνητικού αξιωματούχου με τα περισσότερα... μεταπτυχιακά. Τρία παρακαλώ. Περισσότερα απ' αυτά της κυρίας Αχτσιόγλου. Εκτός από το πτυχίο που διαθέτει από το Πολιτικό της Νομικής Αθηνών, διαθέτει μεταπτυχιακό στα «Ανθρώπινα Δικαιώματα» από το Πανεπιστήμιο του Κέντ, μεταπτυχιακό στην «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό στη «Διεθνή Ιατρική: Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» από το ίδιο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Πηγή:  iefimerida.gr

H Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου καταδικάζει την ενέργεια της κυβέρνησης και ειδικότερα, του Υπουργείου Εσωτερικών και Δ. Α. να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των Δημάρχων Αγρινίου, και Ακτίου – Βόνιτσας καθώς και κατά των Προέδρων των (ΦΟΔΣΑ) των αντίστοιχων ενοτήτων, αναφορικά με τη διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Πύργου.

Η ΛΑ.Σ. Αγρινίου ζητάει την απόσυρση των μηνύσεων, αλλά ταυτόχρονα όμως τονίζει ότι το ζήτημα το οποίο προκύπτει είναι καθαρά πολιτικό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Δεν είναι θέμα αντιδικίας με τους εργαζόμενους και το λαό της Ηλείας. Όσοι αναγάγουν το θέμα σε ζήτημα αντιπαράθεσης μεταξύ Δήμων και Δημάρχων και πολύ περισσότερων των ίδιων των εργαζομένων, και συνεχώς μεταθέτουν σε άλλους τις ευθύνες, θολώνουν τα νερά και αποπροσανατολίζουν από το γεγονός ότι είναι πρώτα και κύρια πολιτικό θέμα και όχι νομικό. Είναι ευθύνη του κράτους, διαχρονικά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως και της σημερινής που δεν δίνουν λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο σχολιασμός του αρμόδιου Γ.Γραμματέα του Υπουργείου ότι οι Δήμαρχοι είναι «υπάλληλοι» της «κεντρικής εξουσίας», επιβεβαιώνει και αναδεικνύει την ορθότητα της εκτίμησης της ΛΑ.Σ.: «ότι με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» η Τοπική Διοίκηση γίνεται αναπόσπαστο κρατικό όργανο, οι δήμοι μετατρέπονται σε κρατικούς μηχανισμούς εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής.»Όσοι αποδέχονται λοιπόν, στήριξαν και στηρίζουν τον «Καλλικράτη» τώρα τάχα απορούν και διαμαρτύρονται.

Η ΛΑ.Σ. Αγρινίου καλεί την εργατική τάξη της περιοχής σε αγώνα και επαγρύπνηση για: διαχείριση των απορριμμάτων με άξονα τις λαϊκές ανάγκες, και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δίνει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς είναι στενά δεμένος με τους όρους διαβίωσης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Με τον τρόπο όμως που υλοποιείται το αντικείμενο αυτό, έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον, στο σύνολο των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων του υπόψη τομέα και στο πενιχρό εισόδημα, όσο απόμεινε, της λαϊκής οικογένειας.

Βασική μας θέση είναι: ότι η διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα, μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου, ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, με άλλη εξουσία και οικονομία, μπορεί να εξασφαλιστεί.

Προϋποθέσεις είναι: Ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός, ο ενιαίος κρατικός φορέας κατασκευών που θα υλοποιεί φιλολαϊκά έργα. κ.α.

 

ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΝΑΣΥΝΤΑΓΜΕΝΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΞΥΜΕΝΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

Αγρίνιο 10/02/2016

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑ.Σ. Αγρινίου:

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΙΜΟΣ

ΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Προσπαθείτε να τετραγωνίσετε τον κύκλο, ούτε οι Ιησουίτες δεν το κατάφεραν αυτό» είπε στους βουλευτές της συγκυβέρνησης - «Πώς γίνεται με λιγότερα λεφτά να λέτε ότι θα δώσετε τις ίδιες συντάξεις;» διερωτήθηκε - «Εσείς γίνατε λαγοί το 1989» η απάντησή του προς το ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα επικριτικός προς στην κυβέρνηση ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων από το βήμα της Βουλής, ο οποίος αμφισβήτησε ανοιχτά την πολιτική δύναμη της συμπολίτευσης, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί για να δημιουργηθεί οικουμενική κυβέρνηση. Σκληρή επίθεση και για το θέμα του ασφαλιστικού, χαρακτηρίζοντας τη κυβέρνηση «ζογκλέρ». «Είστε ζογκλέρ, με λιγότερα λεφτά θα δίνετε τις ίδιες συντάξεις.Το ξύλο να δω ποιος θα το φάει», είπε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενος μάλιστα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βασίλης Λεβέντης, τους προειδοποίησε ότι ο κ.Τσίπρας ότι δεν αποκλείει να κάνει και πάλι εκλογές, είναι πολύ πιθανό, όπως είπε, και συμπλήρωσε ότι τις  άλλες εκλογές τις έκανε για να φύγουν τα βαρίδια και μπορεί και να το ξανακάνει.  «Όσοι είστε γονατιστοί θα επιβιώσετε όσοι έχετε αντίθετοι άποψη θα καρατομηθούν», ανέφερε.
Όσο ο Τσίπρας έχει 153 και κάποιοι αμφισβητούμενοι δεν θα τον λαμβάνουν σοβαρά οι ξένοι, υπογράμμισε. Με αφορμή τη κόντρα Λεβέντη με το ΚΚΕ στη Βουλή, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί, για να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση.
«Με 153 μπορούν να σας παίρνουν σοβαρά υπόψιν οι εταίροι. Με 16% θέλετε να αλλάξετε τη χώρα;» τόνισε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να υπάρξει γενναιότητα και να κάνετε οικουμενική κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι οι ξένοι θέλουν πολιτική σταθερότητα, συνασπισμό των δύο μεγάλων κομμάτων. Το ΕΛΚ θα ζητήσει από τη ΝΔ να ψηφίσει το ασφαλιστικό.
«Είμαι εγώ λαγός του Τσίπρα;» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων από το βήμα της Ολομέλειας απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ, που διαμαρτύρονταν και πρόσθεσε ότι  «εγώ ακόμα και τώρα καλώ τον Τσίπρα να παραιτηθεί, για να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση». Εσείς γίνατε λαγοί το 1989, εσείς θέλετε να γυρίσουμε στον κουμουνισμό. Οι κραυγές είναι δείγμα αδυναμίας. Εσείς του ΚΚΕ δεν έχετε καταλάβει ότι έπεσε ο κομμουνισμός”, απάντησε σε βουλευτές του ΚΚΕ. 

Δευτερολογία Λεβέντη: Να μην σας πω τι συντάξεις θα δώσετε στον κόσμο...
Αν καταφέρετε με λιγότερα λεφτά να δώσετε ίδιες συντάξεις, θα είστε η καλύτερη κυβέρνηση μετά τον Κολοκοτρώνη, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό που βρίσκονταν στα υπουργικά έδρανα. «Να μην σας πω τι θα δώσετε στον κόσμο γιατί σέβομαι την αίθουσα...» συνέχισε ο κ. Λεβέντης.

Πηγή: protothema.gr

Οι προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους δανειστές για το ασφαλιστικό, είναι σε απόλυτη συνάφεια τόσο με το 3ο μνημόνιο, όσο και με όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς Νόμους (Νόμοι Λοβέρδου). Με το 3ο Μνημόνιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσοι επίσης το υπερψήφισαν (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ποτάμι) δεσμεύθηκαν να περικόψουν 2,25 δισ.€ από τις συντάξεις τη διετία 2015-2016,  για να «εξοικονομηθούν» χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν – και αυτά – για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. Η κυβερνητική πρόταση, που προφανώς κατά τη «διαπραγμάτευση» με τους «θεσμούς» θα χειροτερεύσει, περιλαμβάνει:

 • Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι 1/1/2020 για 300.000 χαμηλοσυνταξιούχους, που θα οδηγηθούν κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας.
 • Μειώσεις στις κύριες συντάξεις 15-30% για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1/1/2016, λόγω χειροτέρευσης του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, ο οποίος θα εφαρμοστεί και στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις με την προσθήκη προσωπικής διαφοράς, που θα βαίνει μειούμενη μετά το 2018, οδηγώντας σε μειώσεις και για τους ήδη συνταξιούχους.
 • Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στις επικουρικές συντάξεις, 1% σε εργοδότες και 0,5% σε εργαζόμενους.
 • Τριπλασιασμό στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών σταδιακά έως το 2019.
 • Εξοντωτικές αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, οι οποίες, σε συνδυασμό με τον φορολογικό εξανδραποδισμό τους, τους οδηγούν σε έξοδο από το επάγγελμά τους και στην ανεργία.
 • Διατήρηση της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» (που η κυβέρνηση θα… καταργούσε) για τις επικουρικές συντάξεις, η οποία μετονομάζεται σε «κανόνα βιωσιμότητας» και οδηγεί σε νέες μεγάλες μειώσεις τους.
 • Ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας σύνταξης σ’ ένα «Υπερταμείο», με τρόπο που οδηγεί στην ισοπέδωση δικαιωμάτων και παροχών, σε οργανωτικό χάος και πρόσθετη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις ύψους 35-50% που επέβαλαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις κύριες, τις επικουρικές και τα εφάπαξ τα προηγούμενα 5 χρόνια. Επίσης, σε όσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προώθησε μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, δηλαδή: τη μείωση της κατώτατης σύνταξης από τα 486€ στα 392€ και, ειδικά στους συνταξιούχους κάτω από τα 67, στα 338€, την αύξηση της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης των συνταξιούχων κατά 2% στις κύριες συντάξεις και κατά 6% στις επικουρικές, την κατάργηση της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερηλίκων, την επιπλέον 10% μείωση της σύνταξης κατ΄ έτος για όσους/ες συνταξιοδοτούνται πρόωρα, την αύξηση στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης έως και 17 χρόνια. 

Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον δημόσιο, αναδιανεμητικό και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, και νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους.

Να τους σταματήσουμε! Υπάρχει άλλος δρόμος…

αλλά προϋποθέτει:

 • την ακύρωση των μνημονίων,
 • την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και κατά συνέπεια την αντιμετώπιση της ανεργίας,
 • την άμεση παύση πληρωμών στο χρέος και τη βαθειά διαγραφή του,
 • την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας,
 • την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση των μισθών,
 • την εφαρμογή, χωρίς μειώσεις, της κρατικής συμμετοχής στην τριμερή χρηματοδότηση της ασφάλισης,
 • την ανακεφαλαιοποίηση και αποκατάσταση της διαχρονικής λεηλασίας των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης (άτοκες καταθέσεις, χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα, κούρεμα PSI+)

Όλα τα παραπάνω κινούνται σε σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των λοιπών μνημονιακών κομμάτων, με τους δανειστές, το κεφάλαιο, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως, ανάμεσα στον αργό μνημονιακό θάνατο του λαού και της νεολαίας και σε μία νέα ελπιδοφόρα αρχή ρήξης με την Ευρωζώνη και τη χρεομηχανή, επιλέγουμε το δεύτερο.

Η κυβερνητική πρόταση κατεδάφισης των συντάξεων θίγει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Γι’ αυτό, μόνο μια παλλαϊκή εξέγερση μπορεί να την αποτρέψει.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, τους αγρότες, σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016, ώρα 12:00, στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή.

Ραντεβού ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: 11.30 π.μ., Αιόλου & Σταδίου (Χαυτεία).

Η προωθούμενη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Συντάξεων

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Με Παλλαϊκό Ξεσηκωμό ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!        

Λαϊκή Ενότητα    

Το σχέδιο της κυβέρνησης για να προστατεύσει την πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων στις συνομιλίες με τους δανειστές που ζητούν την σχεδόν πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών αποκαλύπτει η «Αυγή».

 Στο νομοθετικό πλαίσιο που θα φέρει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δεχτεί μόνο ένα μικρό «κούρεμα» στα όρια που προβλέπονται σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, χωρίς να πέσει κάτω από αντικειμενικές αξίες 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το δεύτερο όριο που θέτει η κυβέρνηση βρίσκεται στις 270.000 ευρώ.
Παράλληλα, επιμένει στη σύσταση ενδιάμεσου δημόσιου φορέα διαχείρισης που θα διαχειριστεί με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια.
Μέχρι σήμερα από την εκποίηση ακινήτων και τους πλειστηριασμούς εξαιρείται η πρώτη κατοικία εφόσον η αξία της δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο απόκτησης πρώτης κατοικίας προσαυξημένο κατά 50%. 
Προστατεύονται δηλαδή σπίτια με αντικειμενική αξία μέχρι 300.000 ευρώ για άγαμους, μέχρι 375.000 ευρώ για έγγαμους και μέχρι 450.000 ευρώ για τις οικογένειες με δύο παιδιά.
Το ζήτημα καίει απόλυτα την κυβέρνηση, η οποία θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ την προστασία της πρώτης κατοικίας ενός μεγάλου μέρους των Ελλήνων.

πηγή: protothema.gr

Ενώπιον σημαντικών αποφάσεων για τη δομή του νέου κυβερνητικού σχήματος βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που θα καθορίσει και το μέλλον πρώην υπουργών και την αξιοποίηση νέων προσώπων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.
Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου κυβερνητικού σχήματος διαδραματίζει σύμφωνα με πληροφορίες και η τάση των "53+", καθώς επιδιώκει αφενός να έχει μερίδιο στη νομή της εξουσίας και αφετέρου ως νέα "εσωκομματική αντιπολίτευση να διατηρήσει υψηλά τους αντιμνημονιακούς τόνους ιδίως στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής.
Στο πλαίσιο αυτό ο εντολοδόχος πρωθυπουργός αναζητά τις νέες ισορροπίες και εντός του κόμματος καθώς οδεύει και προς το Συνέδριο του, αλλά και με τους ΑΝΕΛ οι οποίοι αποτελούν την 'εγγυήση" του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Με βάση τις πρώτες προσεγγίσεις του επιτελείου Τσίπρα στο νέο κυβερνητικό σχήμα:
- είναι πιθανό να μην υπάρχει Αντιπρόεδρος
- τα υπερυπουργεία Οικονομίας και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ενδεχομένως να "σπάσουν" στα υπουργεία που ήταν πριν συγχωνευτούν
- είναι πιθανό να δημιουργηθεί ένα Συντονιστικό Κέντροο, όπως στην Πορτογαλία, που θα εποπτεύει την εφαρμογή του μνημονίου και τις επαφές με του δανειστές
Όσον αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση:
- ο Πάνος Καμμένος θα διατηρήσει τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας
- ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πιθανότατα να τεθεί επικεφαλής του Συντονιστκού Κέντρου Διαπραγμάτευσης με τον Γιώργο Χουλιαράκη να παραμένει υπουργός Οικονομικών
- ο Γιώργος Σταθάκης αλλά και ο Νίκος Χριστοδουλάκης σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες είναι οι μνηστήρες του υπουργείου Οικονομίας
- ο Νίκος Παππάς παραμένει υπουργός Επικρατείας, όπως και ο Τέρενς Κουίκ από τη πλευρά των ΑΝΕΛ, ενώ είναι άγνωστο ακόμη αν ο Αλέκος Φλαμπουράρης θα έχει θέση στη νέα κυβέρνηση
- από την υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι σχεδόν βέβαιη η παραμονή του Γιάννη Μουζάλα στα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ ακούγονται και τα ονόματα του Νίκου Χριστοδουλάκη για το Οικονομίας και του Δημήτρη Μελά για το Αγροτικής Ανάπτυξης.
- δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή και στο νέο κυβερνητικό σχήμα των: Πάνου Σκουρλέτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νίκου Παρασκευόπουλου, Παναγιώτη Νικολούδη, Σταύρου Κοντωνή, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Χρήστου Σπίρτζη, Νίκου Ξυδάκη, Τρύφωνα Αλεξιάδη, του προερχόμενου από τους Οικολόγους Πράσινους, Γιάννη Τσιρώνη, της κ. Ολγας Γεροβασίλη, της κ. Θεανώς Φωτίου και πιθανότατα της Έλενας Κουντουρά.
- για τον Αριστείδη Μπαλτά είναι πιθανή η μη αξιοποίησή του και δεν αποκλείεται στο υπουργείο Παιδείας να παραμείνει η υπηρεσιακή υπουργός Φρόσω Κιάου
- ο Νίκος Κοτζιάς και ο Γιάννης Πανούσης δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουν στις θέσεις του υπουργού Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη αντίστοιχα, αν και για τον δεύτερο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα το επιθυμούσε.
Να σημειωθεί τέλος ότι για τη θέση του Προέδρου της Βουλής ακούγονται τα ονόματα του Γιάννη Δραγασάκη και του Νίκου Βούτση με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με τον Γιάννη Μπαλάφα να διατηρεί τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου της Βουλής.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο ίδιος θα προτιμούσε να έχει έναν εποπτικό και συντονιστικό ρόλο στο οικονομικό επιτελείο.
Εντύπωση προκάλεσαν τα όσα είπε μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος έκανε ευθύ άνοιγμα στην Φώφη Γεννηματά καλώντας την να απαλλαγεί όπως είπε από τα βαρίδια μέσα στο ΠΑΣΟΚ, να κάνει στην άκρη τον Ευάγγελο Βενιζέλο και να συνταχθεί με τη νεα κυβέρνηση.

newsit.gr

Σελίδα 1 από 11

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία