Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 13:30, στην αίθουσα του παραρτήματος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στην Αμφιλοχία, θα γίνει ανακοίνωση της υποψηφιότητας  του Μάρκου Βασίλα για το αξίωμα του Δημάρχου του Δήμου Αμφιλοχίας.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6937 195663

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τους πρώτους 99 υποψηφίους δημάρχους που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει η «Αυγή», την ώρα που ο κομματικός μηχανισμός προετοιμάζεται για τη μεγάλη αυτοδιοικητική αναμέτρηση του Μαϊου 2019.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Αυγής», κεντρική απόφαση του κόμματος ήταν η εκ νέου στήριξη των δημάρχων που το 2014 αναδείχθηκαν με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσαν στις πόλεις τους το στίγμα της αριστερής, προοδευτικής διοίκησης. Παράλληλα, πρόκειται να υποστηριχθούν όσοι ήταν επικεφαλής παρατάξεων το 2014, αλλά και οι νέοι επικεφαλής. Ενώ, στο πλαίσιο της διεύρυνσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει υποψηφιότητες που επιλέχθηκαν μετά από την προγραμματική σύγκλιση των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των δημάρχων που θα υποστηρίξει βρίσκεται και του δήμου Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος. Την στήριξή του θα προσφέρει και σε αρκετούς που θα ξαναπροσπαθήσουν όπως είναι ο Δημήτρης Τραπεζιώτης στον δήμο Αγρινίου που στις εκλογές του 2014 συγκέντρωσε ποσοστό 20,99%. Οι καινούργιοι δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι: Δημήτρης Μασούρας (Άκτιο – Βόνιτσα), Μάρκος Βασίλας (Αμφιλοχία), Κώστας Κουβαράς (Θέρμο), Γιάννης Τριανταφυλλάκης (Ξηρόμερο).

Εν τω μεταξύ κάποιοι από εκείνους που είδαν το όνομά τους ως στηριζόμενοι από το κυβερνητικό κόμμα έστειλαν επιστολή μη αποδοχής της στήριξης. Σύμφωνα με πληροφορίες και το όνομα του Γιάννη Τριανταφυλλάκη αφαιρέθηκε από την λίστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον δήμο Μεσολογγίου δεν έγινε καμία αναφορά, παρόλο που όταν έγινε το ρεπορτάζ της εφημερίδας είχαν ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους, τόσο ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος όσο και ο Παυσανίας Παπαγεωργίου.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/01/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πυρετώδεις είναι οι επαφές και οι προετοιμασίες των υποψηφίων για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους. Στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, πολλοί έχουν ήδη ανακοινώσει, ενώ άλλοι ακόμα το σκέφτονται.

Στο δήμο Μεσολογγίου έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις από τον νυν δήμαρχο, Νίκο Καραπάνο, τον επιχειρηματία Κώστα Λύρο, τον πρώην Νομάρχη, Δημήτρη Σταμάτη και τον Πάνο Παπαδόπουλο, που κατέχει την θέση του Διοικητή στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, αλλά τις τελευταίες μέρες φαίνεται να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Μια υποψηφιότητα θα στηρίζεται από το ΚΚΕ και κατά πάσα πιθανότητα το πρόσωπο που θα επιλεγεί και πάλι θα είναι ο Θόδωρος Μαργαρίτης. Επιπλέον υπάρχουν διαρροές για ένα ακόμη ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 03/01 σε όλα τα περίπτερα του νομού 

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/12/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αστική μη Κερδοσκοπική Ένωση, δημιούργησε ο δήμος Αμφιλοχίας σε συνεργασία και με άλλους δήμους, όπου εντάσσονται τα δημοτικά σφαγεία.

Η Ένωση ξεκίνησε την σύστασή της με 5 δημοτικά σφαγεία: Αμφιλοχίας, Κομοτηνής, Άργους - Ορεστικού, Κόνιτσας και Αρναίας του δήμου Αριστοτέλη, με στόχο να ενταχθούν στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση του Κρέατος, που απαρτίζεται από επαγγελματικές - συνεταιριστικές οργανώσεις, συνδέσμους κτηνοτρόφων, βιομηχανιών, βιοτεχνιών κρέατος, κρεοπωλών, εμπόρων και εισαγωγέων κρέατος. Η Διεπαγγελματική στοχεύει στην δρομολόγηση δραστηριοτήτων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τομέα, στην ενίσχυση των μέτρων για την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων, στην προβολή κα προώθηση της παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας, κλπ. Ζητούμενο για τον δήμαρχο, Απ. Κοιμήση, είναι η οργάνωση των παραγωγών για την προώθηση των προϊόντων τους, καθώς μεμονωμένα δεν μπορούν να μπουν σε τέτοια διαδικασία με αξιώσεις.

Η Ένωση καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των σφαγείων και να παλέψει για την εξασφάλιση πιστοποίησης των προϊόντων κρέατος, όπως π.χ. ο γύρος, το σουβλάκι, το κοντοσούβλι, κλπ., σε συνεννόηση με την ΕΔΟΚ και τον πρόεδρο, Λευτέρη Γίτσα. Όπως υποστηρίζει ο κ. Κοιμήσης, η πείρα έχει δείξει ότι όσοι κατάφεραν να προωθήσουν στο εξωτερικό αυτά τα προϊόντα έτυχαν μεγάλης αποδοχής. Συνεπώς απαιτείται οργάνωση για την εξασφάλιση της ταυτότητας των προϊόντων, για την οποία θα παλέψει η Ένωση μαζί με την ΕΔΟΚ. Ένας ακόμη στόχος είναι να δείξει το δρόμο του συνεταιρίζειν στους παραγωγούς, προκειμένου να μπορούν και μόνοι τους να προωθούν τα προϊόντα τους στις αγορές χωρίς μεσάζοντες.

Επειδή η Ένωση είναι νεοσύστατη ορίστηκε ένα προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, με πρόεδρο τον κ. Κοιμήση, μέχρι να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση και να γίνουν εκλογές. Όπως εξηγεί ο ίδιος το όφελος για τους παραγωγούς μέσα από την ομαδική αυτή διαδικασία θα είναι μεγάλο. Αυτή τη στιγμή οι κτηνοτρόφοι πηγαίνουν τα ζώα στο σφαγείο για λογαριασμό ενός μεγαλεμπόρου. Μέχρι όμως αυτά να φθάσουν στον μεγαλέμπορο, περνούν από μεσάζοντες. Αυτό το κόστος ουσιαστικά το πληρώνει ο κτηνοτρόφος, αφού αφαιρείται από την τιμή πώλησης. Αν όμως παρακαμφθούν οι μεσάζοντες, οι παραγωγοί θα κερδίσουν χρήματα, ενώ έχουν την δυνατότητα να παρακάμψουν ακόμα και τον έμπορο, αφού κατά ομάδες μπορούν και μόνοι τους να απευθυνθούν στις αγορές.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου πραγματοποίησε κοινή ενημερωτική δράση στην Αμφιλοχία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμφιλοχίας.

Στο πλαίσιο της κοινής δράσης, τα στελέχη των δυο δομών διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια και ενημέρωσαν το κοινό για την λειτουργία και το έργο των δυο δομών. Την δράση στήριξε με την παρουσία του, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αμφιλοχίας, κος Χούτας Νικόλαος.

Η άψογη συνεργασία των δύο δομών και η ανταπόκριση του κοινού έθεσαν τις βάσεις για νέες μελλοντικές συνεργασίες προς όφελος της τοπικής κοινότητας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Με κατάνυξη και με προσέλευση πολλών πιστών από όλες τις κοινότητες και τους οικισμούς του Δ.Δ. Φλωριάδας του Δήμου Αμφιλοχίας, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας στο πανέμορφο ξωκλήσι του Αγίου Λουκά στην κοινότητα Παλαιάς Φλωριάδας ορεινού Βάλτου.

Στην θεία λειτουργία χοροστάτησαν οι ιερείς π. Ηλίας Βανάκας και π. Ηλίας Μανιφάβας.

Πηγή: sociologyalert.blogspot.com

Σελίδα 1 από 7

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία