Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το ‘εξωφρενικό’ ποσό του 1 ευρώ και 60 λεπτών καλείται να πληρώσει δημότης του δήμου Ήλιδας, για ανείσπρακτα δημοτικά τέλη από τη ΔΕΗ.

Πρόκειται για δύο ανείσπρακτες δόσεις των 0,80 λεπτών έκαστη.

Αυτό αναγράφει η ατομική ειδοποίηση που παρέλαβε ο πολίτης από τον δήμο Ήλιδας και φυσικά δεν ήξερε εάν έπρεπε να γελάσει ή να κλάψει! Γιατί όπως είπε και ο ίδιος, πιο πολύ κόστισε στον δήμο να αποστείλει ταχυδρομικώς την ειδοποίηση απ’ ότι είναι το οφειλόμενο ποσό. Επιπλέον, καλείται να αφήσει την δουλειά του και να πάει να στηθεί στην ουρά στο ταμείο για να αποπληρώσει την ‘τεράστια’ αυτή οφειλή και διερωτάται γιατί ο δήμος δεν βρίσκει έναν άλλο τρόπο για την τακτοποίηση οφειλών που αφορούν τέτοια ευτελή ποσά.

Πηγή: patrisnews.com

«Ξεπαγώνουν» σιγά σιγά οι προκηρύξεις που είχαν σταματήσει λόγων των Εθνικών εκλογών 2019. 
Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται μπαράζ αιτήσεων για μόνιμο και εποχικό προσωπικό, ενώ σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις για 1.047 θέσεις σε δήμους, ΔΕΗ, νοσοκομεία, ΕΛΓΑ, παιδικές κατασκηνώσεις και άλλα.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την κίνηση των διαδικασιών για τη πρόσληψη 500 καθηγητών σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. 
Προσλήψεις εποχικών στη ΔΕΗ - Αιτήσεις μέχρι 15 Ιουλίου
Στη πρόσληψη εποχικού προσωπικού θα προχωρήσει η ΔΕΗ. Συνολικά θα γίνουν 263 προσλήψεις στη Λιγνιτική Μεγαλόπολης και σε διάφορες Διοικητικές Διευθύνσεις της ΔΕΗ. Ζητούνται μηχανικοί, υπάλληλοι γραφείου, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί, τεχνικοί, εργοδηγοί, χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλα.

Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. 
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Λήγει η προθεσμία για τις 70 προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα - Αιτήσεις τώρα
Σε εξέλιξη βρίσκονται προσλήψεις 70 υπαλλήλων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019.
Η κατανομή των θέσεων σε όλη τη χώρα έχει ως εξής: Αθήνα (38) τριάντα οκτώ, Θεσσαλονίκη (17) δέκα επτά, Λάρισα (5) πέντε, Αλεξανδρούπολη (5) πέντε, Πάτρα (3) τρείς και Λιανοκλάδι (2) δύο. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι υποψήφιοι που πληρούν τα παρακάτω τυπικά προσόντα:
- Να είναι κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης ή ισότιμου τίτλου ιδρυμάτων της αλλοδαπής, ή απολυτηρίου μέσης εκπαίδευσης γενικής ή τεχνικής κατεύθυνσης.

- Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμη απαλλαγή από αυτές (προσκόμιση Πιστοποιητικού Στρατολογίας).

- Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα ή πλημμέλημα που συνεπάγεται στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων (προσκόμιση Ποινικού Μητρώου). - Να είναι κάτοχοι πτυχίου αγγλικής επιπέδου Β2 (καλή γνώση). H γνώση ιταλικής (επιπέδου Β2 ή C2) επιθυμητή.
- Να είναι κάτοχοι πιστοποίησης γνώσης χειρισμού Η/Υ (ECDL ή ισότιμου τίτλου). Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται σε είκοσι μία (21) ημέρες από την δημοσίευση της ανακοίνωσης στον ημερήσιο τύπο και στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.
Ημερομηνία έναρξης την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 και ημερομηνία λήξης την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019.
Η κατάθεση αιτήσεων (βιογραφικών) θα γίνονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Θα γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικές αιτήσεις. Οι αιτήσεις (βιογραφικά) θα συνοδεύονται από επιστολή στην οποία θα αιτιολογείται το ενδιαφέρον για την κατάληψη της θέσης.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν μία θέση ενδιαφέροντος από την παραπάνω κατανομή της προκήρυξης. Δηλώνεται όμως ότι η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να απασχολήσει τον εργαζόμενο οπουδήποτε αυτή δραστηριοποιείται ανά την ελληνική επικράτεια, βάσει των υπηρεσιακών της αναγκών.
500 θέσεις για καθηγητές στα Πανεπιστήμια για το Ακαδημαϊκό Ετος 2019-2020
Την κατανομή 500 θέσεων για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού/μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η επιμέρους κατανομή των θέσεων θα γίνει με απόφαση των αρμοδίων οργάνων κάθε Ιδρύματος. 

Πηγή: protothema.gr

Από την 1η Μαΐου 2019 έως τις 31 Οκτωβρίου 2019, το μειωμένο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θα ισχύει με συνεχές ωράριο από τις 23.00 έως τις 7 το πρωί.

Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο (με Χρονοχρέωση) Γ1Ν είναι ένα τιμολόγιο διπλής χρέωσης, δηλαδή οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου, χρεώνονται με διαφορετικές τιμές, την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης «Ημέρας» και με μειωμένη τιμή «Νύχτας» στις ώρες μειωμένης χρέωσης.

Το τιμολόγιο αυτό συμφέρει όταν χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας (ώρες μειωμένης χρέωσης), όπως διαβάζουμε στο ΕΘΝΟΣ.

Σε κάθε περίπτωση εάν η συνολική σας κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, είναι πάνω από 800 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο. Όταν η 4μηνιαία σας κατανάλωση (ημέρας και νύχτας) είναι μικρότερη των 800 kWh, εφόσον η κατανάλωση της νύχτας είναι τουλάχιστον 150 kWh.

Oικονομικό όφελος με χρονοχρέωση:

Εάν προγραμματίσετε, για παράδειγμα, με χρονοδιακόπτη, ορισμένες ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, όπως πλυντήριο ρούχων, πλυντήριο πιάτων, θερμοσίφωνα και θερμοσυσσωρευτές να λειτουργούν στις ώρες μειωμένης χρέωσης. Εάν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική κουζίνα, το ηλεκτρικό σίδερο και τα κλιματιστικά κυρίως κατά τις ώρες μειωμένης χρέωσης.

Γλιτώνετε επίσης και από τις ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν όλο το 24ώρο (π.χ. το ψυγείο, καταψύκτης, ηλεκτρονικές συσκευές σε αναμονή) γιατί το 1/3 της ενέργειας που καταναλώνουν θα χρεώνεται με τη μειωμένη τιμή της νύχτας.

Επίσης οι καταναλώσεις των λαμπτήρων φωτισμού ασφαλείας κατά τη διάρκεια της νύκτας θα χρεώνονται με τις χαμηλές τιμές.

Τμηματικό ωράριο και ποια είναι η θερινή περίοδος


Χειμερινή περίοδος ΔΕΗ: 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου

02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών
02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο

Θερινή περίοδος ΔΕΗ: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 23:00-07:00

Συνεχές ωράριο: Όλο το έτος : 23:00 έως 07:00.

Πηγή: newsbomb.gr

Με χθεσινή παρέμβασή του στον Διευθυντή της ΔΕΗ ο Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας, Δημήτρης Πελεκούδας, ζήτησε και έγινε η επανασύνδεση ρεύματος σε σπίτι λαϊκής οικογένειας της Πάτρας στο οποίο είχε διακοπεί και στο οποίο διαμένουν τέσσερα άτομα εκ των οποίων οι δύο είναι τετραπληγικοί κι ένας ακόμη με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η προκλητική στάση της ΔΕΗ και των άλλων ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας συνεχίζεται με την ανοχή της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει κάνει τίποτε για να προστατεύσει από τις διακοπές ρεύματος τις οικογένειες που είναι οικονομικά αδύναμες (ΑΜΕΑ, μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές κ.ά.)

Στην Αντιδημαρχία Πρόνοιας και σήμερα συνεχίζονται να φθάνουν οι καταγγελίες για διακοπές ρεύματος σε λαϊκά σπίτια στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα μέχρι και σήμερα Τρίτη το μεσημέρι, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει προχωρήσει σε μαζικές διακοπές παροχών αφήνοντας τον κόσμο στο σκοτάδι και θέτοντας σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων που έχουν προβλήματα υγείας.

Σταθερή θέση της Δημοτικής Αρχής είναι κανένα σπίτι να μην μένει χωρίς ρεύμα και μάλιστα έχουν γίνει συνεχείς παρεμβάσεις στον ΔΕΔΔΗΕ και στην κυβέρνηση για το θέμα.

Να πάψει η ΔΕΗ να ζητά υπέρογκες προκαταβολές και ελάχιστες δόσεις για επανασυνδέσεις, από άτομα τα οποία δεν έχουν εισόδημα και ζουν με το επίδομα του ΚΕΑ. Με τέτοιες απαιτήσεις από την πλευρά της ΔΕΗ δεν υπάρχει δυνατότητα ανταπόκρισης των λαϊκών οικογενειών και έτσι αυτές καταδικάζονται να μείνουν στο σκοτάδι.

Η ανάπτυξη που η κυβέρνηση ευαγγελίζεται φαίνεται ότι δεν περιλαμβάνει τις ανάγκες του λαού.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να βάλει τώρα τέλος στις διακοπές ρεύματος, να φροντίσει να έχουν όλα τα λαϊκά νοικοκυριά ρεύμα στο σπίτι τους.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Διαγωνισμό για την προμήθεια 197 χιλ. νέων «έξυπνων» μονοφασικών και τριφασικών μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με μόντεμ, για την πραγματοποίηση της τηλεμέτρησης, προκήρυξε ο ΔΕΔΔΗΕ. Οι νέοι μετρητές προορίζονται τόσο εγκατάσταση σε νέες παροχές όσο και για αντικαταστάσεις παλαιών ηλεκτρομηχανικών, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 15.921.000 ευρώ (ποσό πλέον ΦΠΑ) και αναλύεται ως εξής: 10.614.000 ευρώ και 5.307.000,00 (ποσό που αντιστοιχεί στο δικαίωμα προαίρεσης). Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά. Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών έχει οριστεί για τις 20 Μαΐου 2019 ενώ η αποσφράγισή τους τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 24 Μαΐου.

Οι εν λόγω μετρητές θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών Χαμηλής Τάσης. Πιο συγκεκριμένα, στο διαγωνισμό προβλέπεται η προμήθεια:

- 124.800 μονοφασικών “έξυπνων’’ ηλεκτρονικών μετρητών Χ.Τ. με τηλεχειριζόμενο διακόπτη φορτίου, μέγιστης έντασης 60Α

- 93.600 μέσων επικοινωνίας (Modem) για τους ανωτέρω μονοφασικούς “έξυπνους” ηλεκτρονικούς μετρητές Χ.Τ.

- 72.000 τριφασικών “έξυπνων’’ ηλεκτρονικών μετρητών Χ.Τ. με τηλεχειριζόμενο διακόπτη φορτίου, μέγιστης έντασης 60Α

- 54.000 μέσων επικοινωνίας (Modem) για τους ανωτέρω τριφασικούς “έξυπνους” ηλεκτρονικούς μετρητές Χ.Τ.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τον πιλοτικό διαγωνισμό που προβλέπει την εγκατάσταση 200 χιλ. μετρητών και θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τον «μεγάλο» διαγωνισμό προς αντικατάσταση των περίπου 7,5 εκατ. «χελώνων» σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο εν λόγω διαγωνισμός ωστόσο έχει καθυστερήσει σημαντικά λόγω της προσφυγής της κοινοπραξίας ΟΤΕ-Intrakat-Intrasoft International για ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του ΔΕΔΔΗΕ να ανακηρύξει προτιμητέο μειοδότη την Intracom Telecom.

Ανάλογη σύμβαση για την προμήθεια μετρητών είχε υπογραφεί και την προηγούμενη χρονιά ενώ είχε συνοδευτεί και από διαγωνισμό για την προμήθεια καρτών SIM και μόντεμ προκειμένου να υποστηριχθούν οι απομακρυσμένες λειτουργίες των νέων μετρητών προς παραλαβή.

Ανάδοχοι για την προμήθεια των «έξυπνων» μετρητών από τον προηγούμενο διαγωνισμό είχαν αναδειχθεί η Holley και η Τεχνική Εταιρεία Χριστόφορος Κωνσταντινίδης Α.Ε.

Διευκρινίζεται ότι οι παραπάνω προμήθειες δεν αφορούν το πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Διαχειριστής, στα πλαίσια του οποίου, είναι συμβατική υποχρέωση του αναδόχου να προμηθευτεί τον απαιτούμενο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

 

Φίλιππος Παναγόπουλος-ypodomes.com

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Τρεις αποφάσεις για τα τιμολόγια έλαβε το ΔΣ της ΔΕΗ που συνεδρίασε σήμερα. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η μείωση της έκπτωσης στους συνεπείς πελάτες από 15% σε 10%. Πρόκειται για μια έκπτωση που εφαρμόζεται σε όλους τους καταναλωτές που αποπληρώνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους ή που έχουν μπει σε διακανονισμό τον οποίο και τηρούν κανονικά.

Η δεύτερη απόφαση αφορούσε στη μείωση της έκπτωσης προπληρωμής από το 6% στο 4%. Πρόκειται για την έκπτωση που απολαμβάνουν όσοι αποφασίζουν και προπληρώνουν έναντι το σύνολο της ετήσιας κατανάλωσής τους. Για παράδειγμα το Δημόσιο είχε κάνει χρήση της συγκεκριμένης έκπτωσης πέρυσι αλλά και φέτος καταβάλλοντας ένα ποσό της τάξης των 550 εκατ. ευρώ.

Η τρίτη απόφαση αφορούσε στην υιοθέτηση πρότασης για αύξηση ύψους 10% στα βιομηχανικά τιμολόγια της υψηλής τάσης. Η ΔΕΗ υποχρεούται βάσει κώδικα να διαπραγματευτεί με κάθε μεγάλη ενεργοβόρο βιομηχανία χωριστά το ύψος των χρεώσεων που θα περιλαμβάνονται στα τιμολόγια ανάλογα με το προφίλ και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Στο πλαίσιο η εισήγηση που έγινε δεκτή από το ΔΣ προβλέπει την υποβολή πρότασης για αύξηση της τάξης του 10%.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΔΕΗ αναφέρει τα εξής:
Αμετάβλητα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, παγιοποίηση της έκπτωσης 10%

Με απόφαση της (19.03.19) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας Μέσης και Χαμηλής Τάσης, παρά τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες όπως η αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος και της τιμής των Δικαιωμάτων εκπομπών Co2.

Επίσης το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την διατήρηση και παγιοποίηση της χορήγησης της Έκπτωσης Συνέπειας σε ποσοστό 10% επί της συνολικής αξίας χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από 1ης Απριλίου 2019 και εφεξής.

Σε ότι αφορά την έκπτωση λόγω προπληρωμής αυτή καθορίστηκε σε 4% από 1ης Απριλίου 2019.

Πηγή: capital.gr 

Σελίδα 1 από 51

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία