Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Μονάδα Επεξεργασίας και Τυποποίησης Γάλακτος ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε., αναζητεί προσωπικό μερικής απασχόλησης για συμμετοχή σε προωθητικές ενέργειες και παρουσίαση σε γευστικές δοκιμές.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν στο 6939457802, καθημερινά, από 10:00 το πρωί μέχρι 3:00 το μεσημέρι.


Πηγή: e-ea.gr

Μια πολύ σημαντική συνεργασία ανακοίνωσε η ΑΜΦΙΓΑΛ με το Δ.ΙΕΚ «Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας» και συγκεκριμένα για τους σπουδαστές της ειδικότητας «Τυροκομίας», το οποίος μόλις ξεκίνησε να λειτουργεί στην Αμφιλοχία.

Σε μια περιοχή όπου φημίζεται για τα μοναδικά τυροκομικά της προϊόντα, και που μπορεί να εξελιχθεί σε τεράστιο εκπαιδευτικό κέντρο στην γαλακτοκομία και στην τυροκομία, η ΑΜΦΙΓΑΛ πρωτοπορεί και γίνεται αρωγός στην πρωτοβουλία αυτή, με απώτερο στόχο όχι μόνο την εκπαίδευση των νέων αλλά και την ανάδειξη των τοπικών τυροκομικών προϊόντων.

Οι σπουδαστές θα έχουν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Το σύνολο των εργαστηρίων των βασικών μαθημάτων θα πραγματοποιούνται στους χώρους του εργοστασίου από εξειδικευμένα στελέχη του με πολυετή πείρα.
Την πρωτοβουλία αυτή έχουν αγκαλιάσει όλοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου

Έξι μεγάλες διακρίσεις έρχονται να προστεθούν στο ενεργητικό της ΑΜΦΙΓΑΛ και των τυροκομικών της προϊόντων, τα οποία ξεχώρισαν στη 2ηΑξιολόγηση Ελληνικών Τυριών, που διεξήχθει στα πλαίσια της 5ης Diary Expo 2018, την πρώτη, εξειδικευμένη έκθεση για τη γαλακτοκομία και την τυροκομία.

Συγκεκριμένα, η Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π. της ΑΜΦΙΓΑΛ, ξεχώρισε στην κατηγορία «Σκληρά Τυριά», η οποία χάρη στα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της, την εξαίσια γεύση και την ανώτερη ποιότητά της, «γοήτευσε» τους κριτές και αναδείχθηκε νικήτρια της 1ης θέσης. 

Στην ίδια κατηγορία με χρυσό βραβείο διακρίθηκε το Πεκορίνο, ενώ το χάλκινο απέσπασε το Κεφαλοτύρι.

 

Στην κατηγορία «Λευκά Τυριά Άλμης» η Φέτα Π.Ο.Π της ΑΜΦΙΓΑΛ, διακρίθηκε με χάλκινο.

 

 

 

 

 

 

Στην κατηγορία «Ημίσκληρα Τυριά» η Γραβιέρα Αμφιλοχίας ΑΜΦΙΓΑΛ κατέκτησε το αργυρό, ενώ το Τσαλαφούτι έλαβε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Λοιπά Τυριά».

 

 

 

 

 

Η «Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τυροκομικά γεγονότα, στην οποία συμμετέχουν Έλληνες παραγωγοί τυροκομικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, έγινε από κριτική επιτροπή, που αποτελείται από ακαδημαϊκούς και έμπειρους επαγγελματίες με βαθιά γνώση των ελληνικών τυροκομικών προϊόντων.

Το γεγονός ότι 6 από τα προϊόντα της ΑΜΦΙΓΑΛ ξεχώρισαν και διακρίθηκαν, συγκινεί, χαροποιεί και αποτελεί όχι μόνο ιδιαίτερα μεγάλη τιμή για την εταιρεία, αλλά και μία τεράστια αναγνώριση της αδιάκοπης και συνεχούς προσπάθειας της, να προσφέρει τυροκομικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και εξαιρετικής ποιότητας.

Με μόλις 2 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου, η ΑΜΦΙΓΑΛ αποδεικνύει, ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι οι ίδιες οι δυσκολίες, αλλά το πώς υψώνεις το ανάστημά σου μπροστά σ’ αυτές.

Ο σεβασμός προς τον καταναλωτή είναι για την ΑΜΦΙΓΑΛ άρρηκτα συνδεδεμένος με τον σεβασμό προς την ελληνική παράδοση. Ο σεβασμός της προς τον Έλληνα κτηνοτρόφο αποτελεί εγγύηση ποιότητας και γεύσης. Η ΑΜΦΙΓΑΛ, υπερήφανη για τα προϊόντα της, δεσμεύεται μέσω αυτών να διαφυλάσσει τις παραδοσιακές γεύσεις και συνταγές του τόπου της Αμφιλοχίας, να προστατεύει την παράδοση, να την εμπλουτίζει και με αγάπη να την προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις της ΑΜΦΙΓΑΛ, όπου και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί τόσο για την πορεία του εργοστασίου και τα βραβευμένα για την ποιότητα και τη γεύση τους προϊόντα όσο και για τα προβλήματα του αγροτικού κλάδου και δη της κτηνοτροφίας στην Αιτωλοακαρνανία.

Τον κ. Χριστοδουλάκη υποδέχθηκε και ξενάγησε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου ο πρόεδρος της ΑΜΦΙΓΑΛ και της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, ο οποίος και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός της υιοθέτησης στο αγροτικό πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ μιας σειράς από βασικά αιτήματα του αγροτικού και συνεταιριστικού χώρου, επισημαίνοντας την ανάγκη η στήριξη του χειμαζόμενου από την εξοντωτική φορολογία κλάδου να αποκτήσει επιτέλους πρακτικό υπόβαθρο και να σταματήσει να αποτελεί κενά περιεχομένου ευχολόγια, παροτρύνσεις και εκθέσεις ιδεών.

«Ζητάμε τη θετική σας συμβολή προκειμένου να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει παγιωθεί δυστυχώς, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την κτηνοτροφία. Προβλήματα συσσωρευμένα όσο και οι φορολογικές υποχρεώσεις των παραγωγών, προβλήματα που δεν πρόκειται να λυθούν με δήθεν «δωράκια» των πεντακοσίων ευρώ. Δομικά προβλήματα που χρειάζονται αποφασιστικές παρεμβάσεις. Ουσιαστικούς ελέγχους στην αγορά, άμεση αντιμετώπιση της παραοικονομίας και εξίσου άμεση μείωση φορολογικών συντελεστών», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσουπιάς.

Ταυτόχρονα, εξήγησε στον κ. Χριστοδουλάκη ότι η ΑΜΦΙΓΑΛ δημιουργήθηκε ακριβώς για να στηρίξει έμπρακτα τον παραγωγό τους νομού μας και να δώσει προστιθέμενη αξία στα τοπικά προϊόντα: «Ως νομός πρωταγωνιστούμε στην κτηνοτροφία, δεν υπήρχε όμως ένα ισχυρό όνομα, ένα “brand” που να καθιστά αναγνωρίσιμα τα τοπικά προϊόντα μας, να τους δίνει ταυτότητα. Και χαιρόμαστε πραγματικά που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να κερδίσουμε το μεγάλο μας στοίχημα, με προϊόντα εξαιρετικά, πιστοποιημένα και βραβευμένα πλέον».

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης απ’ την πλευρά του δήλωσε ενθουσιασμένος απ’ τα προϊόντα που και ο ίδιος δοκίμασε, αλλά και απ’ τις εγκαταστάσεις, μιλώντας για μια υποδομή που φέρνει ανάπτυξη για την περιοχή και που εγγυάται το μέλλον για την κτηνοτροφία στην Αιτωλοακαρνανία

Πολυπληθές κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον γραμματέα Αγροτικών Φορέων κ. Κώστα Μπαγινέτα, τον διευθυντή της γραμματείας αγροτικών φορέων κ. Βασίλη Χριστοδουλάκη, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αιτωλοακαρνανίας κ. Φώτη Τσόλκα και τον σύμβουλο του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Βασίλη Φεύγα πραγματοποίησε σήμερα το πρωί επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΑΜΦΙΓΑΛ, στην Κεχρινιά Αμφιλοχίας.

Το κλιμάκιο υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου και της ΑΜΦΙΓΑΛ κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, πλαισιωμένος από μέλη της διοίκησης και ο διευθυντής του εργοστασίου κ. Γιώργος Τουμπής. Τα στελέχη της Ν.Δ. είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία της μονάδος και τα παραγόμενα προϊόντα, καθώς και για τις προοπτικές που η λειτουργία της ΑΜΦΙΓΑΛ έχει ήδη δημιουργήσει, στην ευρύτερη προσπάθεια ανάδειξης των δυνατοτήτων του κλάδου και αξιοποίησης της δυναμικής του.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ο κ. Κουτσουπιάς εστίασε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κτηνοτροφία στη χώρα και στην Αιτωλοακαρνανία ειδικότερα, καθώς και σε θέματα που άπτονται της φορολογικής πολιτικής. Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική.


 

Επίσκεψη γεμάτη συμβολισμούς

Ήταν μια όμορφη γιορτή. Η διοίκηση της ΠΑΕ Παναιτωλικός, τα στελέχη της ομάδας, το τεχνικό επιτελείο και το ποδοσφαιρικό τμήμα, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί την ΑΜΦΙΓΑΛ και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι τόσο απ’ την υποδομή όσο και απ’ τα προϊόντα που είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να γνωρίσουν, έχοντας πριν ενημερωθεί για τη διαδικασία παραγωγής και το πώς ένα κυρίαρχο προϊόν που μέχρι πρότινος κατευθύνονταν σε μονάδες όμορων κυρίως νομών, μετατρέπεται πλέον στο ισχυρό brand name για την Αιτωλοακαρνανία και σε μοχλό ανάπτυξης για την τοπική οικονομία.

Την ομάδα του Παναιτωλικού υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΑΜΦΙΓΑΛ κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, ο διευθυντής κ. Γιώργος Τουμπής, τα διοικητικά στελέχη και οι εργαζόμενοι, εμφανώς ικανοποιημένοι απ’ την επίσκεψη και κυρίως απ’ τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, η οποία και έχει βαθιές ρίζες, αφού, όπως εξήγησε ο κ. Κουτσουπιάς, Παναιτωλικός και Ένωση Αγρινίου είχαν ανέκαθεν παράλληλες διαδρομές, ως οι δυο φορείς που με θετικό πρόσημο προέβαλαν τον τόπο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι επισημάνσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ κ. Θωμά Σπύρου, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει το θαυμασμό του για τα όσα προηγουμένως είχε δει, κατά την ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου και στη γραμμή παραγωγής, από την υπεύθυνη παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου κα. Πηνελόπη Σιδηρά. Συμβολικά ο κ. Σπύρου χάρισε μια φανέλα της ομάδας με το λογότυπο της ΑΜΦΙΓΑΛ στον κ. Κουτσουπιά. Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΜΦΙΓΑΛ ΑΕ είναι επίσημος χορηγός της ομάδας μας την περίοδο 2018-2019. Παράλληλα, ο προπονητής κ. Τραϊανος Δέλλας και το σύνολο των ποδοσφαιριστών, υπέγραψαν αναμνηστική φανέλα της ΑΜΦΙΓΑΛ και μπάλες ποδοσφαίρου. Στην όλη εκδήλωση, δεν έλειψαν τα πειράγματα μεταξύ ποδοσφαιριστών και εργαζομένων, αλλά και οι εκατέρωθεν ευχές για καλή πορεία στο διάστημα που ακολουθεί, σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει η κάθε πλευρά, κοινός παρονομαστής των οποίων, όπως με έμφαση επισημάνθηκε, είναι το όραμα για ανάπτυξη της περιοχής.

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία