Αγγελίες    Επικοινωνία

Ένωση Σφαγείων δηµιούργησε ο Απ. Κοιµήσης
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Συµµετέχουν οι δήµοι: Αµφιλοχίας, Κοµοτηνής, Άργους-Ορεστικού, Κόνιτσας & Αρναίας / Στόχος η στήριξη των κτηνοτρόφων

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/12/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αστική μη Κερδοσκοπική Ένωση, δημιούργησε ο δήμος Αμφιλοχίας σε συνεργασία και με άλλους δήμους, όπου εντάσσονται τα δημοτικά σφαγεία.

Η Ένωση ξεκίνησε την σύστασή της με 5 δημοτικά σφαγεία: Αμφιλοχίας, Κομοτηνής, Άργους - Ορεστικού, Κόνιτσας και Αρναίας του δήμου Αριστοτέλη, με στόχο να ενταχθούν στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση του Κρέατος, που απαρτίζεται από επαγγελματικές - συνεταιριστικές οργανώσεις, συνδέσμους κτηνοτρόφων, βιομηχανιών, βιοτεχνιών κρέατος, κρεοπωλών, εμπόρων και εισαγωγέων κρέατος. Η Διεπαγγελματική στοχεύει στην δρομολόγηση δραστηριοτήτων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τομέα, στην ενίσχυση των μέτρων για την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων, στην προβολή κα προώθηση της παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας, κλπ. Ζητούμενο για τον δήμαρχο, Απ. Κοιμήση, είναι η οργάνωση των παραγωγών για την προώθηση των προϊόντων τους, καθώς μεμονωμένα δεν μπορούν να μπουν σε τέτοια διαδικασία με αξιώσεις.

Η Ένωση καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των σφαγείων και να παλέψει για την εξασφάλιση πιστοποίησης των προϊόντων κρέατος, όπως π.χ. ο γύρος, το σουβλάκι, το κοντοσούβλι, κλπ., σε συνεννόηση με την ΕΔΟΚ και τον πρόεδρο, Λευτέρη Γίτσα. Όπως υποστηρίζει ο κ. Κοιμήσης, η πείρα έχει δείξει ότι όσοι κατάφεραν να προωθήσουν στο εξωτερικό αυτά τα προϊόντα έτυχαν μεγάλης αποδοχής. Συνεπώς απαιτείται οργάνωση για την εξασφάλιση της ταυτότητας των προϊόντων, για την οποία θα παλέψει η Ένωση μαζί με την ΕΔΟΚ. Ένας ακόμη στόχος είναι να δείξει το δρόμο του συνεταιρίζειν στους παραγωγούς, προκειμένου να μπορούν και μόνοι τους να προωθούν τα προϊόντα τους στις αγορές χωρίς μεσάζοντες.

Επειδή η Ένωση είναι νεοσύστατη ορίστηκε ένα προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, με πρόεδρο τον κ. Κοιμήση, μέχρι να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση και να γίνουν εκλογές. Όπως εξηγεί ο ίδιος το όφελος για τους παραγωγούς μέσα από την ομαδική αυτή διαδικασία θα είναι μεγάλο. Αυτή τη στιγμή οι κτηνοτρόφοι πηγαίνουν τα ζώα στο σφαγείο για λογαριασμό ενός μεγαλεμπόρου. Μέχρι όμως αυτά να φθάσουν στον μεγαλέμπορο, περνούν από μεσάζοντες. Αυτό το κόστος ουσιαστικά το πληρώνει ο κτηνοτρόφος, αφού αφαιρείται από την τιμή πώλησης. Αν όμως παρακαμφθούν οι μεσάζοντες, οι παραγωγοί θα κερδίσουν χρήματα, ενώ έχουν την δυνατότητα να παρακάμψουν ακόμα και τον έμπορο, αφού κατά ομάδες μπορούν και μόνοι τους να απευθυνθούν στις αγορές.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία