Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Σύλλογος των Κ.Ξ.Γ. Palso Αιτωλ/νίας διοργανώνει ημερίδα στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας την Κυριακή 22/1/2017και ώρα 9:30-14:00 με θέματα:

α) Σχολεία Ξένης Γλώσσας και Γονείς: Πώς να διατηρήσουμε άριστες σχέσεις χωρίς να συμβιβαστούμε (ομιλήτρια: Μαρία – Αράξη Σαχπατζιάν).

β) School owners or School owErs: Ορίζοντας το Management των σχολείων Ξένων Γλωσσών σε εποχές κρίσης (ομιλήτρια: Μαρία – Αράξη Σαχπατζιάν).

γ) Ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου και τις εξετάσεις γλωσσομάθειας- τι έχουμε πετύχει και στόχοι πάλης για το 2017(ομιλητής: Μιχαηλίδης Γιάννης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας)

 

 

 

 

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Νομού Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει εκδήλωση απονομής των πιστοποιητικών PALSO - NOCN υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στην αίθουσα ομιλιών του Επιμελητηρίου (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1, Αγρίνιο) την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6 μ.μ.

Θα προηγηθεί ομιλία με θέμα: «Σχολικός Εκφοβισμός. Τρόποι εντοπισμού και πρώτη στρατηγική αντίδρασης του γονέα».

Με ομιλητή τον κύριο Δρ. Σήφη Κουράκη, Παιδοψυχολόγο (Ph. D) – Ψυχολόγο (B. Sc) – Παιδαγωγό (B. Sc.). Διδάκτωρ Νευροψυχολογίας Παίδων, Ιατρικής Σχολής, τ. Επιμορφωτή Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών, Διδάσκων - Εκπαιδευτή ΛΑΕΚ & Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, Αγρίνιο-Μεσολόγγι.

Έγκυρες πανεπιστημιακές έρευνες σε ενήλικες- στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες- , αναφέρουν ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν βιώσει στην παιδική ηλικία (ως θύματα ή ως παρατηρητές) εκφοβιστικές ενέργειες στα σχολικά τους χρόνια.

Η αύξηση των κρουσμάτων βίας και επιθετικότητας (καλυμμένης ή μη) παρατηρείται όλο και σε περισσότερα σχολεία, γεγονός που προκαλεί πολλά προβλήματα συνεννόησης και δυσλειτουργίας σχέσεων, ανάμεσα σε δασκάλους, γονείς και παιδιά.

Στη χώρα μας, έχει διεξαχθεί μεγάλος αριθμός ερευνών στις οποίες προκύπτει ότι τα ποσοστά των μαθητών δημοτικής εκπαίδευσης που έχουν συμμετάσχει σε περιστατικά σχολικής βίας κυμαίνονται από 46,3 % έως 58,9%.Πολλά περιστατικά -εκτός ποσοστών - δεν καταγγέλλονται από τους δασκάλους ή τους γονείς, προκειμένου να διατηρηθεί το κύρος του σχολείου ή της οικογένειας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα γίνει κλήρωση εκπαιδευτικών βοηθημάτων και προϊόντων τεχνολογίας.

Ευχαριστούμε:

Τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας για την παραχώρηση της αίθουσας .

Την Burlington Books για την χορηγία της ομιλίας και την προσφορά 1 tablet.

Την Combobooks για την προσφορά 2 tablets.

Την Super Course για την εκτύπωση των προσκλήσεων-αφισών.

Την Express Publishing για την προσφορά 2 tablets.

Την Esol Exams Hellas για την προσφορά δωρεάν εξέταστρων επιπέδου Β2 για την περίοδο του Μαΐου 2017 σε 1(έναν) υποψήφιο.

Τις Εκδόσεις Γρίβα για την προσφορά 1 tablet.

Hillside Press για την προσφορά 10 αγγλοελληνικών λεξικών.

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς υπενθυμίζουμε στους γονείς ότι:

Ξένες γλώσσες στον ιδιωτικό τομέα επιτρέπεται να διδάσκουν όλα τα μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Νομού Αιτωλοακαρνανίας καθώς και οποιοδήποτε άλλο κέντρο που ΑΔΕΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ και ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ από τον φορέα ΕΟΠΠΕΠ.(http://domes.eoppep.gr)

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι ο επίσημος φορέας ιδιωτικής εκπαίδευσης στο Νομό και τα ΜΕΛΗ του παρέχουν έργο ποιότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Η διαφήμιση ιδιαίτερων μαθημάτων στην εφημερίδα ή στο διαδίκτυο ΔΕΝ ισοδυναμεί με επάρκεια προσόντων διδασκαλίας και κατ’ επέκταση νόμιμη οδό. Ελέγξτε τα στοιχεία του καθηγητή ή της καθηγήτριας. Οφείλει να έχει άδεια, την οποία υποχρεούται να επιδεικνύει και να εκδίδει νόμιμες αποδείξεις.

Σύμφωνα με την 290/2015 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν είναι σύννομη η φοίτηση νηπίων και προνηπίων σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών επειδή:

α) Οι χώροι των φροντιστηρίων ( εξοπλισμός, εγκαταστάσεις υγιεινής και ασφάλειας) δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι για νήπια και πολλά φροντιστήρια στεγάζονται σε ορόφους κτιρίων.

β) Οι διδάσκοντες στα κέντρα ξένων γλωσσών δεν έχουν την κατάλληλη παιδαγωγική κατάρτιση για παιδιά νηπιακής ηλικίας.

γ) Η γνώση μιάς ξένης γλώσσας προϋποθέτει την καλή κατάκτηση της μητρικής.

ΔΕΝ παίζουμε με την εκπαίδευση των παιδιών μας. Επιλέγουμε πάντα ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΟΠΠΕΠ.

Τα 5 τελευταία χρόνια ο κλάδος μας είναι υπό διωγμό.

Παράλογες θεσμικές ρυθμίσεις, ασάφειες που οδηγούν σε αυθαιρεσίες, ανοχές και παραλείψεις που βοηθούν ασύδοτες πρακτικές στις παροχές εκπαιδευτικών υπηρεσιών και την πιστοποίηση. Αυτά σε βάρος των ευσυνείδητων επαγγελματιών, των μαθητών μας και των γονιών τους καθώς και του δημοσίου συμφέροντος και προς όφελος ιδιοτελών επαγγελματιών και εμπόρων της παιδείας. Αποτέλεσμα; Υποβάθμιση υπηρεσιών, αναξιόπιστα αποτελέσματα, διαφυγή εσόδων προς την μαύρη οικονομία, εθνική ζημία. Όλα αυτά έχουν καταγγελθεί από την Ομοσπονδία μας και τους Συλλόγους μας με επιχειρήματα και αποδείξεις. Τα αρχεία μας είναι γεμάτα με σχετικά έγγραφα. Εσείς προσθέσατε και το ΦΠΑ που κατά κύριο λόγο θίγει τους φτωχούς γονείς που μοχθούν καθημερινά να προσφέρουν μόρφωση στα παιδιά τους.

Προσδοκούμε, αναμένουμε και απαιτούμε την άμεση υλοποίηση της δέσμευσής σας για κατάργηση του ΦΠΑ.

Σαν υπεύθυνοι πολίτες απαιτούμε από την υπεύθυνη ηγεσία την έναρξη ειλικρινούς, εκτενούς και υπεύθυνου, διαλόγου μεταξύ μας για την άμεση θεραπεία των παθογενειών αυτών.

Επιμένουμε στον δίκαιο αγώνα μας που είναι κοινός με τους μαθητές μας, τους γονείς τους και τους καθηγητές μας για να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν, να κερδίσουμε την ζωή μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: Νίκος Γάκης

Ο Γεν. Γραμματέας: Λευτέρης Λύρος

 

Τα τελευταία χρόνια ο χώρος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλης έκτασης αθέμιτο ανταγωνισμό που προέρχεται από άτομα που κάνουν κατ’οίκον μαθήματα (ιδιαίτερα) με αμφίβολα ή ανύπαρκτα προσόντα διδασκαλίας, χωρίς να εκδίδουν Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών ούτε να πληρώνουν τους αναλογούντες φόρους.

Για την αντιμετώπιση του εκτενέστατου αυτού φαινόμενου της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Αιτωλοακαρνανίας την Τετάρτη 23/9/15 αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα:

  1. Στα γραφεία του Συλλόγου μας έχουν κατατεθεί ονόματα «καθηγητών» που προσφέρουν ιδιαίτερα μαθήματα, τα οποία άμεσα προωθούνται  στην τοπική ΔΟΥ για να ελεγχθούν τα ΑΦΜ τους και συνεπώς αν χορηγούν στις οικογένειες των μαθητών τους Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών. Η πρακτική αυτή θα ακολουθείται κάθε φορά που θα γίνονται παρόμοιες καταγγελίες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς

2. Έχει προωθηθεί αίτημα σε όλους τους εξεταστικούς φορείς να αποδέχονται μόνο υποψηφίους που θα δηλώνουν το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ του φορέα (Κέντρο Ξένων Γλωσσών ή Καθηγητή) που τους προετοίμασε για τις εξετάσεις, ακόμη και αν είναι συγγενικό πρόσωπο (μητέρα, ξαδέλφη κλπ) και τα στοιχεία αυτά θα είναι στη διάθεση του ΣΔΟΕ.

3. Προωθείται εγκύκλιος προς όλα τα Δημόσια Σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) που αφορά όλους τους επίορκους εκπαιδευτικούς που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα στους μαθητές τους αλλά και σε άλλους μαθητές, που τους υπενθυμίζει ότι διώκονται ποινικά σύμφωνα με το Νόμο 1566/85 ΦΕΚ 167/1985 άρθρο 13 και τιμωρούνται με φυλάκιση και απόλυση.

Κατόπιν αυτών, ελπίζουμε η τοπική κοινωνία να συνταχθεί με τις προσπάθειές μας για την πάταξη της λαίλαπας των παράνομων ιδιαιτέρων και να στηρίξει τα καθ΄ όλα νόμιμα Κέντρα Ξένων Γλωσσών που αδειοδοτούνται από τον ΕΟΠΠΕΠ, λειτουργούν και ελέγχονται σύμφωνα με τους νόμους των εμπλεκομένων υπουργείων, απασχολούν προσωπικό, στηρίζουν την τοπική αγορά, αποδίδουν  φόρους στο κράτος και πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού τους και τις δικές τους.

Και πέρα από όλα ας συνειδητοποιήσουν οι γονείς ότι :

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ.

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ενημερώνει ότι ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Αιτωλοακαρνανίας «PALSO», προκειμένου να συμβάλλει στην ανακούφιση των άπορων οικογενειών του Δήμου Αγρινίου προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα ξένης γλώσσας σε 59 παιδιά άπορων οικογενειών που θα ξεκινήσουν φέτος την εκμάθηση ξένης γλώσσας.

Συγκεκριμένα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών που συμμετέχουν θα καλύψουν τις εξής περιοχές:

Αγρίνιο:      38 θέσεις για Αγγλικά

                    04 θέσεις για Γαλλικά

                   03 θέσεις για Γερμανικά

                    01 θέση για Ιταλικά και  

                    01 θέση για Ισπανικά

Παπαδάτες:  01 θέση για Αγγλικά

Ζευγαράκι:   01 θέση για Αγγλικά

Νεάπολη:    03 θέσεις για Αγγλικά

Παναιτώλιο: 02 θέσεις για Αγγλικά

Καινούργιο: 04 θέσεις για Αγγλικά

Παραβόλα:   01 θέση για Αγγλικά

Κριτήρια επιλογής ορίζονται όμοια με εκείνα των δικαιούχων των κοινωνικών δομών του Δήμου Αγρινίου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στην Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο. Αγρινίου Αντιρρίου 1, Αγρίνιο)

Τηλέφωνα: 2641363406 & 2641363410

 

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία