Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μία υπέροχη, καλοκαιρινή γιορτή, για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ευηνοχωρίου.

Η γιορτή ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου κ. Αραχωβίτη Παύλο και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ευηνοχωρίου και Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Νίκο Ψεύτη, οι οποίοι αφού καλωσόρισαν τα νηπιάκια στην Α’ τάξη τους μοίρασαν αναμνηστικά δώρα, προσφορά του Συλλόγου Γ. & Κ.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τους μαθητές της Α’ τάξης με τραγούδι “Τα τζιτζίκια” και χορό, η Β’ τάξη με ποιήματα, η Γ’ τάξη με θεατρικό Ελλάδα – Θάλασσα – Νησιά, η Δ’ τάξη με ποίημα πάει και αυτή η χρονιά η Ε’ και ΣΤ’ τάξη με τραγούδια (το θαλασσινό τριφύλλι, ο πιο καλός ο μαθητής) και χορούς και ένα αγγλικό τραγούδι από τους μαθητές της Β’ & Ε’ τάξη.

Επίσης έγινε αποχαιρετιστήριο από τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης με την Μαριάνθη Κατσιγεώργη και απάντηση από την μαθήτρια τις Ε’ τάξης Βιτωράτου Αλεξάντρα.

Απονομές έγιναν στα παιδιά που τελείωσαν το δημοτικό από τον ιερέα μας π. Δημήτριο Ζήση, τα αναμνηστικά δώρα ήταν προσφορά του Συλλόγου Γ. & Κ.

Η συνέχεια περιείχε αθλητικές δραστηριότητες και χορούς με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής Νούλα Βίκυ.

Επίσης διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς :

1.Στον Ευκλείδιο μαθηματικό διαγωνισμό : Τριώτης Αθανάσιος E’ τάξης και Τσέλιος Δημήτριος ΣΤ’ τάξης.

2.Απονομή βραβείων στα εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα»

 

2ο βραβείο Ψεύτης Ελευθέριος «Ο κύκλος της σταγόνας»

3ος Έπαινος Ζήσης Ιωάννης «Το ποδήλατο»

Σε αθλητικά αγωνίσματα στίβου στο Μεσολόγγι διακρίθηκε η Μαυραγάνη Χρυσούλα.

Συγχαρητήρια στους δασκάλους Αραχωβίτη Παύλο διευθυντή , Ζαίμη Τζένη , Τριώτη Περικλή , Σταμπουλόπουλο Σπήλιο , Δημητρέλου Ελένη , Κολιοκώστα Κλαίρη , Κουτσοβουλου Ντίνα , Βλάχο Φώτη.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο αγαπητός μας δάσκαλος Περικλής Τριώτης.

Η βραδιά της γιορτής τελείωσε με μπουφέ αναψυκτικών, και γλυκών και αλμυρών σνακ, προσφορά του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, του πολιτιστικού συλλόγου “Η Αρχαία Καλυδώνα” του λαογραφικού συλλόγου “Άγιος Ιωάννης” του διδακτικού προσωπικού του Δημοτικού Σχολείου και των γονέων των μαθητών των σχολείων μας!

Συγχαρητήρια σε όλους καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές …

Πηγή: evinochori-kalidona.gr

Στο πλευρό του δασκάλου που κλείδωσε μαθητή στην αίθουσα και απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του τάσσονται γονείς των υπολοίπων μαθητών του σχολείου με επιστολή τους.

Στην επιστολή τους αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος δάσκαλος «αποτελεί άριστο παράδειγμα τόσο παιδαγωγού όσο και ανθρώπου καθώς διακρίνεται για τις αξίες, το ήθος και τον σεβασμό του έναντι των παιδιών μας», ενώ σε άλλο σημείο, υποστηρίζουν ότι οι μαθητές έκλαιγαν έξω από το γραφείο του διευθυντή όταν έμαθαν για την απομάκρυνσή του από το σχολείο.

Ακόμα, αναφέρουν ότι ο εκπαιδευτικός «ανταποκρίνεται τα μέγιστα στα καθήκοντά του, επιδίδεται με ζήλο και ευγένεια στο να αναθρέφει και να εκπαιδεύει παιδιά με έντονο αίσθημα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο πέρα από τη μόρφωση που τους χαρίζει». Την επιστολή υπογράφουν όλοι οι γονείς και οι κηδεμόνες της Δ' Δημοτικού, της τάξης του μαθητή που σημειώθηκε το περιστατικό, αλλά και γονείς μαθητών του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού από προηγούμενα έτη.

Αναλυτικά η επιστολή

Εκ μέρους των γονέων της Δ' Τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, γονέων προγενέστερων ετών και λοιπών γονέων της σχολικής κοινότητας. Όλοι οι γονείς και κηδεμόνες της Δ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, αλλά και οι κάτωθι υπογραφόμενοι γονείς παλαιότερων τάξεων και λοιπών της συγκεκριμένης σχολικής κοινότητας νιώθουμε την απόλυτη ανάγκη να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δάσκαλο των τέκνων μας, ο οποίος τις τελευταίες μέρες δοκιμάζεται μέσω μιας αναιτιολόγητης κατηγορίας που του αποδίδεται, για το «εκ προθέσεως» κλείδωμα μαθητή της Δ' τάξης δημοτικού εντός της αίθουσας.

Εμπιστευτήκαμε και θα εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια τα παιδιά μας στον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό διότι, αποτελεί άριστο παράδειγμα τόσο παιδαγωγού όσο και ανθρώπου καθώς διακρίνεται για τις αξίες, το ήθος και τον σεβασμό του έναντι των παιδιών μας ως μαθητών αλλά και ημών ως γονέων τους. Ο εν λόγω δάσκαλος, ουδέποτε έχει προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα εξ ου και είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι για τις πολύτιμες γνώσεις και την καλοσύνη που απλόχερα χαρίζει στα παιδιά μας με γνώμονα πάντα τον απόλυτο σεβασμό στον θεσμό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης ομόφωνα δηλώνουμε ότι ανταποκρίνεται τα μέγιστα στα καθήκοντά του, επιδίδεται με ζήλο και ευγένεια στο να αναθρέφει και να εκπαιδεύει παιδιά με έντονο αίσθημα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο πέρα από τη μόρφωση που τους χαρίζει. Σε όλες τις δυσκολίες κάθε μαθητή σκύβει το κεφάλι και με υπομονή και σύνεση προάγει τα παιδιά μας τα καλλιεργεί με ζήλο ώστε όλοι εμείς αντικρίζουμε την μέγιστη πρόοδο τόσο στις επιδόσεις τους, όσο και στο ήθος τους. Πρόκειται για παιδαγωγό επί 20ετίας που στο πλαίσιο του μαθήματος διακρίνεται για το έντονα ευρηματικό του ύφος σχετικά με τη διδασκαλία και την αγάπη του για τον μαθητή, εξ ού και είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα παιδιά της τάξης του είναι έντονα δυσαρεστημένα (καθώς σήμερα έκλαιγαν έξω από το γραφείο του διευθυντή όταν έμαθαν για την απομάκρυνσή του από το σχολείο).

Είμαστε στο πλευρό του εμείς οι 23 γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της τετάρτης τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου (όλοι πλην των γονέων που υπέβαλλαν την μήνυση) μαζί με τους γονείς μαθητών του από προγενέστερα έτη καθώς και τους λοιπούς γονείς της σχολικής μας κοινότητας. Διαμαρτυρόμαστε επίσης με την παρούσα επιστολή για όλες τις καταδικαστικές φήμες που εκ προοιμίου διασπείρονται μέσω του τύπου για την ακεραιότητα και τις προθέσεις του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού καθώς είμαστε πεπεισμένοι για την αλήθεια και το ήθος του.

Την παρούσα υπογράφουμε όλοι, οι γονείς των μαθητών της Δ' τάξης Δημοτικού (την οποία τάξη είχε φέτος ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός), αλλά και γονείς μαθητών του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού από προηγούμενα έτη και λοιποί γονείς της εκπαιδευτικής κοινότητας οι οποίοι έσπευσαν να συνδράμουν στην πρωτοβουλία μας.

*Με πληροφορίες από Δημοκρατική

Πηγή: lifo.gr

Νέες αίθουσες προκειμένου να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες θα διαθέτει από τη νέα σχολική χρονιά το 21ο Δημοτικό Σχολείο στη συμβολή των οδών Παπαλέξη Δηματά και Θυσίας.

Συνολικά παραχωρήθηκαν 11 σχολικές αίθουσες για τη στέγαση και λειτουργία του σχολείου οι οποίες ανήκαν στον ΟΑΕΔ.

Το σχολείο επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος αναφέρθηκε στην παραχώρηση: «Μετά από επίμονες προσπάθειες πετύχαμε την παραχώρηση της χρήσης στο Δήμο Αγρινίου συνολικά έντεκα αιθουσών ιδιοκτησίας Ο.Α.Ε.Δ.

Η παραχώρηση πραγματοποιείται χωρίς αντάλλαγμα με την υποχρέωση του Δήμου Αγρινίου της κάλυψης των λειτουργικών δαπανών των χώρων και των δαπανών συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών και φθορών. Διαχρονικός στόχος μας παραμένει η αναβάθμιση και η φροντίδα των σχολικών υποδομών. Είναι προτεραιότητα αλλά και υποχρέωσή μας απέναντι στους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα».

Ο Διευθυντής του 21ου Δ.Σ. Βασίλης Τηγάνης ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για τις προσπάθειες που κατέβαλλε για την κάλυψη των αναγκών ενώ τις ευχαριστίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εξέφρασε η πρόεδρος κ. Αναστασία Παπαγιαννοπούλου.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδρομή στα πλαίσια των σχολικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Γυμνασίου Καλυβίων, όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις Μυκήνες την Επίδαυρο και το γραφικό Ναύπλιο!

Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών

Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών μπορεί να χαρακτηρισθεί ένα από τα πλέον σημαντικά ιστορικά μνημεία του ελληνικού πολιτισμού, συγκεντρώνοντας πλήθος τουριστών από κάθε γωνιά της γης. Οι Μυκήνες είναι αρχαία πόλη του νομού Αργολίδας και βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, το οποίο υπήρξε το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (1350 π.Χ. -1200 π.Χ.) στην Ελλάδα.

Ξεκινώντας την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, μπορεί κάποιος να θαυμάσει τα σπουδαία ανάκτορα των Μυκηνών, τα οποία άρχισαν να οικοδομούνται περί το 1350 π.χ. στην Υστεροελλαδική περίοδο, στο υψηλότερο σημείο του λόφου. Την ίδια χρονολογική περίοδο ξεκίνησε και η οχύρωση της ακρόπολης με τα τεράστια κυκλώπεια τείχη, των οποίων ο τρόπος κατασκευής αποτελεί ασύλληπτο επίτευγμα για εκείνη την εποχή. Εκατό χρόνια αργότερα, κτίσθηκε η Πύλη των Λεόντων, που αναπαριστά δύο λιοντάρια, ως φύλακες της Ακρόπολης και αποτελεί ιδιαίτερα αξιόλογο μνημείο για τον επισκέπτη του χώρου. Επίσης, αξιόλογα μνημεία μπορούν να χαρακτηριστούν τα ταφικά συγκροτήματα των Μυκηνών, τα οποία αποτελούνται από τον Ταφικό Κύκλο Α, που διαμορφώθηκε σε χώρο προγονολατρείας και τον Ταφικό Κύκλο Β, ο οποίος συμπεριλαμβάνει τέσσερις θολωτούς τάφους. Ένας από αυτούς είναι ο θολωτός τάφος γνωστός ως «θησαυρός του Ατρέα», με την ψηλή κυψελοειδή θόλο, ο οποίος είναι ένα ακόμα περίτεχνο έργο των αρχαίων ελλήνων.

 

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Σε μια χαράδρα, το 340 π.Χ., ο αργείος αρχιτέκτονας Πολύκλειτος ο Νεότερος έκτισε, σύμφωνα με τον Παυσανία, το θέατρο της Επιδαύρου.

Από όλα τα αρχαία θέατρα το θέατρο της Επιδαύρου είναι το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο. Προορισμένο για τη διασκέδαση των ασθενών είχε χωρητικότητα 13.000 θεατών. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Ένα των 21 σειρών καθισμάτων για το λαό και το κάτω, από 34 σειρές καθισμάτων, για τους ιερείς και τους άρχοντες.

Η θαυμάσια ακουστική του, αλλά και η πάρα πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρείται συντέλεσαν στη δημιουργία του φεστιβάλ Επιδαύρου, θεσμός που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια.

 

Tο Nαύπλιο

Tο Nαύπλιο ή Aνάπλι, πρωτεύουσα του νομού Aργολίδος, αποτελεί μία από τις πλέον γνωστές και όμορφες πόλεις της Eλλάδος. Eκτός από διοικητικό είναι και σημαντικό τουριστικό κέντρο, με συνεχή κίνηση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, η πόλη οφείλει το όνομά της στον οικιστή της Nαύπλιο, γιο του θεού Ποσειδώνα και της Aμυμώνης. Kατά την αρχαιότητα το Nαύπλιο βρισκόταν ουσιαστικά στη σκιά του Άργους, χρησιμεύοντας ως λιμάνι του από τον 7ο αιώνα π.X.

H πόλη έφτασε στο απόγειο της ακμής της όταν έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, από το 1827 ως το 1834. Στις 8 Iανουαρίου του 1828 αποβιβάστηκε στο Nαύπλιο ο πρώτος κυβερνήτης της νεότερης Eλλάδος, Iωάννης Kαποδίστριας.

Πηγή: kalyvia.gr

Το 2ο Δ. Σ. Αιτωλικού ευχαριστεί

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους καθηγητές και στους σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου για την αποδοχή της πρόσκλησης να επισκεφθούν το σχολείο, όπου μαζί με τους μικρούς μαθητές/τριες παρασκεύασαν κουλουράκια για το πασχαλινό παζάρι του σχολείου. Για τα παιδιά ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία που τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και τους δίδαξε τη χαρά της συνεργασίας και της δημιουργίας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της Σχολής και ευελπιστούμε σε μία μελλοντική συνεργασία.

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά η διαδικασία προκειμένου από το νέο διδακτικό έτος να χτυπά το σχολικό κουδούνι στις 9 σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Χθες το πρωί, η υφυπουργός Μερόπη Τζούφη ανέφερε στην ΕΡΤ ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει η τελική απόφαση, καθώς αυτήν την εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή θα έχει συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς. «Περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο διάλογος, η σκέψη είναι η αλλαγή να αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια» δήλωσε.

Σήμερα, αναμένεται και συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ για να συζητήσουν το θέμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο προτείνεται τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί αντί στις 8.15 που ισχύει σήμερα, αλλαγή η οποία θα επηρεάσει και την ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου, το οποίο θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα. 

Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είχε προαναγγείλει, ως σκέψη, από την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20 τα μαθήματα στα Λύκεια να ξεκινούν στις 9 το πρωί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». Κατά τον ίδιο, «οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα». 

Η επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους:

Αθανασία – Χρυσούλα Παπαθανασίου του Μενελάου, Κλινική Ψυχολόγο, ως Πρόεδρο,

Ιωάννα Μπίμπου Νάκου του Νικολάου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, 

Μαρία Χιόνη του Παναγή, Εκπαιδευτικό ΠΕ02 – Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α ́ Αθήνας.

Πηγή: athensvoice.gr

 

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία