Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τρόμος σε σχολείο της Κρήτης!

Τρόμο σκόρπισε το πρωί της Τετάρτης ένας μαθητής σε σχολείο των Μοιρών καθώς μόλις εμφανίστηκε στον προαύλιο χώρο, για άγνωστη αιτία, τράβηξε όπλο με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός σε μαθητές και καθηγητές.

Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστη η αιτία της ενέργειας του μαθητή ενώ δεν υπήρξαν πυροβολισμοί.

Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία που σπεύδει στο σχολείο προκειμένου να διερευνήσει το περιστατικό.

Πηγή: flashnews.gr

Μολότοφ σε σχολείο του Αγρινίου

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί, εισήλθαν σε προαύλιο σχολικού συγκροτήματος στο Αγρίνιο και έριξαν έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (μολοτοφ), με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές  σε τοίχο.

 

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα νωρίς το πρωί, μετέβησαν σε σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα, όπου αφού έρριψαν οκτώ αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ), προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε γραφεία, αίθουσες και εξοπλισμό του σχολείου.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Όταν πριν από λίγες ημέρες ο σύλλογος «Χαρίζω Ελπίδα» και η δράση «Κανένας Μαθητής χωρίς Σχολικά Είδη» πήγε να μοιράσει είδη σχολείου σε μαθητές σχολείων που έχουν ανάγκη, μεταξύ αυτών και το 7ο Δημοτικό Σχολείο στα Χανιά και ζήτησαν από τον Διευθυντή του σχολείου να τους δώσει λίστα των σχολικών ειδών των παιδιών που οι γονείς αδυνατούν να αγοράσουν, ίσως δεν περίμεναν να ακούσουν την απάντηση:

«Δεν έχουμε λίστα κυρία μου, γιατί σχεδόν κανένα παιδί στο σχολείο δεν θα μπορέσει να αγοράσει όσα θα αναγράφονταν στη λίστα. Ό,τι και να μας δώσετε θα είναι ευχής έργο».

Το σχολείο που δεν έχει κυλικείο

Στο 7ο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χανίων, στη Νικηφόρου Φωκά στα Χανιά, εδώ και πολλά χρόνια δεν λειτουργεί κυλικείο. Ο λόγος; Δεν συμφέρει κανέναν να το ανοίξει και να το λειτουργήσει γιατί τα περισσότερα παιδάκια που πηγαίνουν στο σχολείο δεν έχουν λεφτά για να αγοράσουν οτιδήποτε από το κυλικείο.

Έτσι εδώ και χρόνια οι ίδιοι οι δάσκαλοι, φροντίζουν να ετοιμάσουν με ό,τι μπορούν δεκατιανό στους μαθητές. Τουλάχιστον έτσι, έχουν γλιτώσει τις λιποθυμίες των μικρών παιδιών…

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου, Γιάννης Τσισμενάκης: «Πριν από πολλά χρόνια ξεκίνησαν να δίνουν δεκατιανό εδώ οι ίδιοι δάσκαλοι σε όλα τα παιδιά, με ψωμί που προσφέρεται από το Λύκειο Ελληνίδων και ένα χρηματικό ποσό που δίδεται ανά εβδομάδα από έναν πρώην βουλευτή των Χανίων για να αγοραστεί τυρί, λάδι κτλ για να φτιαχτεί ένα σαντουιτσάκι.

Δυο μέρες δίνουμε τυρί με λαδάκι στη βάση, δυο μέρες γαλοπούλα με λαδάκι στη βάση του ψωμιού και μια μέρα με ντοματούλα και φέτα.

«Έτσι δεν υπάρχουν λιποθυμίες από παιδάκια»

Τα παιδιά είναι από πολύ φτωχές οικογένειες της περιοχής, κυρίως πρόσφυγες, Σύροι και από άλλες περιοχές, που έρχονται θαλασσοπνιγμένοι, μένουν στην περιοχή και πηγαίνουν στο σχολείο.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό όχι μόνο στο 7ο δημοτικό σχολείο Χανίων όπου φοιτούν 93 παιδιά και στο διπλανό νηπιαγωγείο που πηγαίνουν 21 παιδάκια αλλά και σε άλλα σχολεία του νομού Χανίων ο οποίος για έναν ακατανόητο λόγο έχει μείνει από το υπουργείο Παιδείας εκτός του ευρωπαϊκού προγράμματος για παροχή δωρεάν πρωινών στα σχολεία.

«Έχουμε κάνει αίτημα στο υπουργείο Παιδείας να μπούμε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υπάρχει με το οποίο δίνονται δωρεάν μερίδες στα παιδιά του σχολείου. Δυστυχώς, όμως στο πρόγραμμα αυτό δεν έχει ενταχθεί ο νομός Χανίων. Έχει ενταχθεί ο νομός Ηρακλείου, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα κτλ και καθόλου ο νομός Χανίων. Και σε άλλα σχολεία στον νομό Χανίων υπάρχει αυτό το πρόβλημα» δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου.

Πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί το θέμα από το υπουργείο και να ενταχθεί και ο νομός Χανίων στο πρόγραμμα αυτό εκτός κι αν για το υπουργείο υπάρχουν νομοί δυο ταχυτήτων με παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Η εξασφάλιση ενός δεκατιανού

Όπως τόνισε ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Γιάννης Τσισμενάκης, ο σύλλογος «Χαρίζω Ελπίδα» κάλυψε ήδη τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά είδη.

«Ο σύλλογος μας κάλυψε ήδη με τα σχολικά είδη. Σχολικές τσάντες δεν χρειαζόμαστε πια. Θα χρειάζονταν ακόμα λίγοι μαρκαδόροι, λευκές κόλλες Α4, μπλοκ ζωγραφικής, λίγα τετράδια. Από τρόφιμα, μπορούν κάποιοι να βοηθήσουν με φρούτα και τρόφιμα κατάλληλα για δεκατιανό».

Πηγή: flashnews.gr

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου από το σχ. έτος 2019 - 2020.

Η ανωτέρω σχολική μονάδα θα λειτουργήσει αρχικά στις εγκαταστάσεις του 2ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου.

Οι γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα τέκνα τους στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της Δ/νσης Δ/θμιας Αιτ/νίας ( Κύπρου 20- Μεσολόγγι) από 08.00πμ έως 16.00μμ από 29-08-2019 έως 06-09-2019 προσκομίζοντας μία αίτηση και ένα αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ ή όποιο άλλο επίσημο έγγραφο αποδεικνύει ότι η μόνιμη κατοικία του είναι εντός Αιτωλοακαρνανίας.

Πληροφορίες:

Καλαμάκη Ειρήνη: 26310 50058

Τσίκα Μάρθα: 26310 50059.

 

Μία υπέροχη, καλοκαιρινή γιορτή, για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ευηνοχωρίου.

Η γιορτή ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου κ. Αραχωβίτη Παύλο και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ευηνοχωρίου και Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Νίκο Ψεύτη, οι οποίοι αφού καλωσόρισαν τα νηπιάκια στην Α’ τάξη τους μοίρασαν αναμνηστικά δώρα, προσφορά του Συλλόγου Γ. & Κ.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τους μαθητές της Α’ τάξης με τραγούδι “Τα τζιτζίκια” και χορό, η Β’ τάξη με ποιήματα, η Γ’ τάξη με θεατρικό Ελλάδα – Θάλασσα – Νησιά, η Δ’ τάξη με ποίημα πάει και αυτή η χρονιά η Ε’ και ΣΤ’ τάξη με τραγούδια (το θαλασσινό τριφύλλι, ο πιο καλός ο μαθητής) και χορούς και ένα αγγλικό τραγούδι από τους μαθητές της Β’ & Ε’ τάξη.

Επίσης έγινε αποχαιρετιστήριο από τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης με την Μαριάνθη Κατσιγεώργη και απάντηση από την μαθήτρια τις Ε’ τάξης Βιτωράτου Αλεξάντρα.

Απονομές έγιναν στα παιδιά που τελείωσαν το δημοτικό από τον ιερέα μας π. Δημήτριο Ζήση, τα αναμνηστικά δώρα ήταν προσφορά του Συλλόγου Γ. & Κ.

Η συνέχεια περιείχε αθλητικές δραστηριότητες και χορούς με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής Νούλα Βίκυ.

Επίσης διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς :

1.Στον Ευκλείδιο μαθηματικό διαγωνισμό : Τριώτης Αθανάσιος E’ τάξης και Τσέλιος Δημήτριος ΣΤ’ τάξης.

2.Απονομή βραβείων στα εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα»

 

2ο βραβείο Ψεύτης Ελευθέριος «Ο κύκλος της σταγόνας»

3ος Έπαινος Ζήσης Ιωάννης «Το ποδήλατο»

Σε αθλητικά αγωνίσματα στίβου στο Μεσολόγγι διακρίθηκε η Μαυραγάνη Χρυσούλα.

Συγχαρητήρια στους δασκάλους Αραχωβίτη Παύλο διευθυντή , Ζαίμη Τζένη , Τριώτη Περικλή , Σταμπουλόπουλο Σπήλιο , Δημητρέλου Ελένη , Κολιοκώστα Κλαίρη , Κουτσοβουλου Ντίνα , Βλάχο Φώτη.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο αγαπητός μας δάσκαλος Περικλής Τριώτης.

Η βραδιά της γιορτής τελείωσε με μπουφέ αναψυκτικών, και γλυκών και αλμυρών σνακ, προσφορά του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, του πολιτιστικού συλλόγου “Η Αρχαία Καλυδώνα” του λαογραφικού συλλόγου “Άγιος Ιωάννης” του διδακτικού προσωπικού του Δημοτικού Σχολείου και των γονέων των μαθητών των σχολείων μας!

Συγχαρητήρια σε όλους καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές …

Πηγή: evinochori-kalidona.gr

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία