Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα. Μαρία Σαλμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωκίων Ζαΐμης προσκαλεί τα μέλη του Δικτύου: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» σε συνάντηση την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00, στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης, Αγρίνιο).

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα. Μαρίας Σαλμα

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωκίωνα Ζαΐμη

Παρουσίαση του οράματος της νέας Περιφερειακής Αρχής για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα

Η διεύρυνση του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» και η πρόθεση για την πραγματοποίηση δράσεων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, ανακοινώθηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Πάτρα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης ανάφερε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να τονίσω την αδήριτη ανάγκη για όσμωση. Γιατί μέσα από αυτήν την όσμωση μπορεί να ελπίζουμε ότι θα παραχθεί η προσδοκώμενη υπεραξία. Το εγχείρημα έχει συγκεκριμένο όραμα και συγκεκριμένους στόχους. Και ο στόχος δεν είναι άλλος από τη δημιουργία ενός δικτύου που θα λειτουργήσει εποικοδομητικά για το επιχειρείν, μέσω ακριβώς αυτής της δικτύωσης και της όσμωσης».

Επίσης, σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, σημείωσε: «Για να φτάσουμε στο βέλτιστο, πρέπει να υπάρχει συμμετοχή. Χρειάζεται συμμετοχή της κοινωνίας και των εμπλεκόμενων φορέων για να έχει το εγχείρημα αποτέλεσμα. Ο δρόμος είναι μακρύς. Όμως, αυτόν τον δρόμο θα τον περπατήσουμε μαζί, οι υπηρεσίες μας, οι αρμόδιοι φορείς, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης… Όλοι είμαστε εδώ για να πάμε το εγχείρημα ακόμη παραπέρα και να έχει απτό και συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Να ξέρετε ότι σε μας θα βρείτε έναν καλό συμπαραστάτη και σύμμαχο στην προσπάθεια σας».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης και εμβάθυνσης της λειτουργίας του οργάνου, προαναγγέλλοντας δύο ακόμη συναντήσεις σε Πύργο και Αγρίνιο για την επιτόπου συλλογή απόψεων και πληροφοριών από τους τοπικούς φορείς. Στη συνέχεια παρουσίασε τους συνεργάτες της περιφερειακής Αρχής.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των φορέων – μελών του δικτύου, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αυτό.

ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 18 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Ακολούθησε ενημερωτική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τρεις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» που απευθύνονται στις επιχειρήσεις της περιοχής. «Μας ενδιαφέρει η συμμετοχή στα προγράμματα. Από την πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να τρέξει η αξιολόγηση των προτάσεων, ώστε να δρομολογηθούν οι επενδύσεις» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης.

Συνεχίζοντας η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου τόνισε ότι πρόκειται για δράσεις που είναι ανοικτές για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης και ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 18 εκατ. ευρώ. «Στόχος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία θέσεων εργασίας» ανέφερε η ίδια.

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού Λένα Σπυράκη εστίασε στο ζωηρό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και στο πλήθος ερωτημάτων που έχουν τεθεί στην υπηρεσία. Πρόσθεσε ότι έχει προηγηθεί το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Διεθνοποίηση Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έτους 2018» στο οποίο έχουν ενταχθεί 9 έργα προϋπολογισμού 982.311 ευρώ.

Οι δράσεις που παραμένουν ανοικτές για προτάσεις χρηματοδότησης είναι:

Επιχειρηματική Εκκίνηση νέων και υπό σύσταση, πολύ Μικρών και μικρών Επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας

Εξωστρέφεια - Διεθνοποίηση Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έτους 2019

Ενίσχυση των Δημιουργικών Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Συνοδευτικό υλικό:

Η εισαγωγική τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στη Συνεδρίαση ΣΕΑΔΕ, στο σύνδεσμο: https://youtu.be/ab8hEUGtEf0

Σε άλλο αρχείο επισυνάπτονται τα βασικά χαρακτηριστικά των τριών δράσεων που είναι ανοικτές για προτάσεις χρηματοδότησης.

 

Με αντικείμενο την ένταξη του Δικτύου Διάχυσης Τεχνολογίας «ΠΡΑΞΗ» στο Δίκτυο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη Δυτικής Ελλάδας» ως αρωγό μέλος, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.\

Ο Πρόεδρος της «Συμμαχίας» και Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Δικτύου «ΠΡΑΞΗ» Παναγιώτη Καρνιούρα και τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Νικόλαο Κοτσώνη.\

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη σύνδεση της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, αλλά και στη δυνατότητα υποστήριξης από το Δίκτυο «ΠΡΑΞΗ» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ερευνητικών φορέων για τον εντοπισμό των κατάλληλων συνεργασιών στο εξωτερικό, είτε πρόκειται για επιχειρηματική ή τεχνολογική συνεργασία είτε αφορά ερευνητική δραστηριότητα.

«Έχοντας αντιληφθεί τη σημασία της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στην ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε συνεργασίες που μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά, ώστε οι επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας.

Παράλληλα, με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Νικόλαο Κοτσώνη, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), γραφείο του οποίου λειτουργεί στην Πάτρα, δεδομένου ότι είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και βιομηχανικών σχεδίων.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχε και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτριος Καραβίδας.

Η ενίσχυση των ΜΜΕ του ναυτιλιακού τομέα, η βράβευση της Περιφέρειας μέσω του Θεσμού BRAVO, καθώς και η θέσπιση βραβείων αριστείας για επιχειρήσεις της Περιφέρειας ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δικτύου: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα».

Η δημιουργία ενός Δικτύου Blue Growth με σκοπό τη συνέργεια ερευνητικών οργανισμών και ΜμΕ που σχετίζονται με τους κλάδους της μπλε οικονομίας και μπλε ανάπτυξης, με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των ΜμΕ του ναυτιλιακού τομέα, συζητήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Network’s support for SMEs in the Nautical sector of the Adriatic – Ionian Region (ECO-NAUTINET)» στο οποίο συμμετέχει το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη του Δικτύου ενημερώθηκαν ότι η «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα» απέσπασε ένα από τα δύο βραβεία που απονεμήθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του θεσμού BRAVO 2018, στον οποίο υποβλήθηκαν συνολικά 87 υποψηφιότητες φορέων Αυτοδιοίκησης. Η Περιφέρεια βραβεύτηκε επίσης για τη δράση της «Κάνε κάτι δραστικό, κόψε πια το πλαστικό», ενώ στον τομέα του τουρισμού διακρίθηκε ως ανερχόμενη τουριστική περιοχή της χώρας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Treasures of Greek Tourism Awards 2018».

Τέλος, προτάθηκε η δημιουργία μίας νέας διαδικασίας βράβευσης πετυχημένων επιχειρήσεων της Περιφέρειας, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε επόμενη συνεδρίαση του δικτύου ΣΕΑΔΕ.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων καθώς και μελών του Δικτύου, ανάμεσα στους οποίους ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτριος Καραβίδας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Ελένη Σπυράκη, τα μέλη του ΣΕΑΔΕ Θεόδωρος Τσούμπελης (Επιμελητήριο Αχαΐας), Κωνσταντίνος Κριτσώνης (Επιμελητήριο Αχαΐας ΑΧΕΠΑΝ), Νικόλαος Κοτσώνης (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος – ΣΕΒ ΠΔΕ), Ανδριάνα Αγγελοπούλου και. Αντώνιος Βαβουλιώτης (Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών – ΣΕΒΙΠΑ), ο Βασίλειος Μπουργανός (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας/Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής – ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ), Γεώργιος Τελώνης (Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Ελλάδας) και Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος (Ο.Ε.Σ.Π.&ΝΔ.Ε).

Σε διευρυμένη συνεδρίαση του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΑΔΕ)»,  που συγκαλείται την προσεχή Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, στις 2 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα, θα συζητηθούν οι προβλέψεις του νομοσχεδίου που προωθεί το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς.

Τα μέλη της «Συμμαχίας» θα κληθούν να διατυπώσουν γνώμη επί των άρθρων του νομοσχεδίου, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που βρίσκεται σ’ εξέλιξη και στην οποία μετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

«Το νομοσχέδιο αφορά επί της ουσίας την κάλυψη της ανάγκης ενός ενιαίου νομοθετικού πλαισίου που θ’ αντιμετωπίζει, στη βάση των σύγχρονων συνθηκών, τους εταιρικούς μετασχηματισμούς και θα κωδικοποιεί το σχετικό εταιρικό και φορολογικό δίκαιο», σημείωσε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, υπό την προεδρία του οποίου θα συγκληθεί η συνεδρίαση της Παρασκευής.

Στη συνεδρίαση θα μετάσχουν εκπρόσωποι επιχειρηματικών, επιστημονικών και ερευνητικών φορέων απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα και οι παρατηρήσεις που θα διατυπωθούν θα ενσωματωθούν στο κείμενο που θα σταλεί απ’ την Περιφέρεια στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Σε μια εποχή που η προσέλκυση επενδύσεων και η τόνωση της επιχειρηματικότητας είναι αυτονόητες προϋποθέσεις για την οικονομική ανάκαμψη και την μείωση της ανεργίας ο εξορθολογισμός του νομοθετικού πλαισίου γύρω απ’ το επιχειρείν είναι επιλογή πρώτης γραμμής», αναφέρει ο κ. Καρπέτας. Προσθέτοντας ότι «η υιοθέτηση καλών πρακτικών, μοντέλων δηλαδή που έχουν εφαρμοσθεί με επιτυχία σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνάδουν με το ευρωπαϊκό δίκαιο, μπορεί να δώσει ώθηση στην επιχειρηματικότητα».

Να σημειωθεί ότι ο εταιρικός μετασχηματισμός, ως νομική έννοια, παραπέμπει στη μεταβολή ή την μετατροπή της νομικής μορφής μιας επιχείρησης, στις συγχωνεύσεις δια απορροφήσεων, στις συγχωνεύσεις με τη σύσταση νέας εταιρείας κ.α.  

Πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 η Γενική Συνέλευση παρουσία των εκπροσώπων των Κοινωνικών Φορέων που συγκροτούν τη Κοινωνική Συμμαχία, με αφορμή τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις που θα πρέπει να γίνουν την πρώτη Ημέρα Πανεθνικής Δράσης στις 30 Μαΐου 2018.

 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν διάφορες προτάσεις για την κινητοποίηση εκείνης της ημέρας, με σκοπό την ενημέρωση όλων των εργαζομένων και γενικότερα των κατοίκων της περιοχής μας.

 Αποφασίστηκε όλοι οι κοινωνικοί φορείς να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στο χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου παρουσία του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ, Πάϊδα Γιάννη, στις 19:00 όπου θα ακολουθήσει συζήτηση για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία και θα παρθεί οριστική απόφαση απ’ όλους τους φορείς που συγκροτούν την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τη δράση εκείνης της ημέρας. 

Οι φορείς είναι οι εξής:

  1. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  2. ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  3. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  4. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
  5. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
  6. ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
  7. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
  8. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
  9. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
  10. ΑΝΩΤΑΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Μ.

 

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία